Koiran ruokkiminen "silloin tällöin"?

Kalinatar

Onko mitään haittaa, jos annan koiralleni epäsäännöllisesti ruokaa? Kunhan sillä on sopiva rasvakerros. Siis välillä joka päivä ja sitten saattaa olla parinkolmen päivän tauko.

En ole kiinnostunut muista mielipiteistä tai ajatuksista, ainoastaan vastauksesta tuohon kysymykseen. Perusteltuna pitävin perustein.

85

1374

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1.perusteltu vastaus

      Kyllä siitä on jotain haittaa. Nimittäin moraalista ja eettistä haittaa. SINÄ olet koiran vastuullesi ottanut, joten velvollisuutesi on ruokkia se päivittäin, hyvällä ja laadukkaalla ruoalla.

      On eri asia jos koira itse on päättänyt pitää paaston kuin se että pidät sitä nälässä.

      Koska et ole kiinnostunut muista mielipiteistä tai ajatuksista niin peitäpä seuraavalta lauseelta silmäsi: Olet m-qvisti ellet koiraasi ruoki.

    • Ruoki koirasi säännöllisesti kerran tai kaksi päivässä riippuen tottumuksista. Rodut, joilla on syvä rintakehä, kuten dobermanni, hyötyvät erityisesti siitä, että niille tarjotaan kaksi pienempää ateriaa päivässä.

      Koira tarvitsee tietyn määrän ravintoaineita JOKA PÄIVÄ. kerran tai kaksi päivässä. Jos et kykene turvaamaan koirallesi laadukasta ruokaa päivittäin jotta se pysyy terveenä niin tee sille palvelus ja anna se jollekkin joka kykenee huolehtimaan siitä ja sen tarpeista.

    • Kalinatar

      Ajaatelin simuloida koirallani susien (jota se ulkoisesti muistuttaa) ruokailurytmiä- Nehän syövät epäsäännölisesti, eli silloin kun ravintoa sattuu saamaan. Koiralleni on parempi kun ei ole jatkuvasti kellonaikojen mukaan ravintoa tarjolla. Siitä tulee luonteeltaan karumpi, mikä on tavoitteeni.

      • Miksiköhän

        yrität saada koirastasi suden? Jotain uusia kiksejäkö tavoittelet? Jos koirasi on koira eikä susi, niin anna sen olla mieluummin koira, se nimittäin varmasti nauttii siitä enemmän. Älä siis kiusaa kivaa koiraasi.


      • Myy se koira

        ja osta Nintendo Wii. Simulointi onnistuu Wiillä ihan oman aikataulusi mukaisesti eikä kukaan kärsi nälkää.
        No hel*etti oikeesti!!! Mikä s*tanan Mengele sä luulet olevasi??? KUN sä olet koiran ottanut vastuullesi, niin se EI oo sulle mikään koe-eläin!!!

        Eläinrääkkäykseen syyllistyt... osallisena kaikki ne jotka ei susta ilmoitusta tee...


      • mieti vielä

        Sudet syövät itsensä äärimmäisen täyteen mikäli on tilaisuus tehdä niin ja tällöin susi voi olla muutaman päivän syömättä vaikka ruokaa olisi tarjolla. Jos ruokaa on tarjolla vain vähän, susi kuluttaa suuren osan ajastaan ruoan hankintaan. Osa susista kuolee talven aikana nälkään tai siitä seuraaviin sairauksiin.

        Koira on sopeutunut (tai ihminen on muokannut sen) erilaiseen elämiseen ja rodusta riippuen ylensyönti on jopa hengenvaarallista. Liian vähäinen ruoka vie terveyden, ihan kuten sudellakin. Jos karuluonteista koiraa toivot, tutustu eri rotuihin, sillä on koirarotuja jotka sopivat kuvaukseen koiran terveyttä vaarantamattakin.


      • Meimer

        Mitäköhän tarkoitat tavoitellessasi koiralle karumpaa luonnetta?

        Kun pidät koiraasi nälässä, siitä tulee apaattinen, arvaamaton ja ehkä jopa aggressiivinen, ei karu. Nälkäisenä koirasi saattaa vältellä sinua, mutta se ei tarkoita "karumpaa" luonnetta. Koirasi haluaa suojella sinua, jopa itseltään. Nälkähän aistitaan pitkään jatkuessaan myös kipuna ja jokainen tietää, että kipuileva koira saattaa käyttäytyä arvaamattomasti ja aggressiivisesti. Sitäkö haluat?

        Kylläinen susi ei ole vaaraksi ihmisille tai kotieläimille, mutta kylläisenäkin välttelee ihmistä. Et saa koirastasi suden kaltaista (ulkonäöstä huolimatta) pitämällä sitä nälässä.


      • Voi ziisus

        MISTÄ teikäläisiä oikeen sikiää????
        "Koiralleni on parempi..." Ja seuraavassa lauseessa "Siitä tulee luonteltaan karumpi, mikä on tavoitteeni."
        Eli sun älyttömät päähänpistosi saada koirasta "karumpi" ovat koirallesi hyväksi??? Voisitko ihan perustellusti selittää miten tähän johtopäätökseen oot päätynyt?

        En ole kiinnostunut muista mielipiteistä tai ajatuksista, ainoastaan vastauksesta tuohon kysymykseen. Perusteltuna pitävin perustein. Ole hyvä Kalinatar, areena on sinun...


      • rakas lemm :ikki

        Koetapa itse olla syömättä kolme päivää,et kyllä siihen ilman

        kärsimystä pysty.

        Koiran pitää saada ruokaa säännöllisesti,itse sitten valitsee

        syökö sen heti vai tunnin päästä.


    • Ug kerta päivään

      Meillä koirat syövät joka päivä kerran ja yksi päivä viikossa jolloin elimistö puhdistuu ja ei aneta ruokaa.
      Mutta touhusi menee kohta eläinrääkkäyksen puoleen, olethan sinäkin luolaihmisistä lähtöisin, nekin söivät vain kun saivat ruokaa.

      Tuolla tahdilla koirasi ei elä vanhaksi, koska elimistö on jatkuvaan säästö kuurilla, se rasittaa sydäntä ja muita tärkeitä elimiä!

    • 1911j

      Eiköhän tää ole ihan selkee provo , ei kukaan ole oiekasto noin tyhmä :P

    • saksa

      Mistä niin päättelet et siitä tulee "karumpi" ? Päinvastoin koirastasi tulee nöyrempi ja alistuvaisempi. (Jos tarjoat sille ruokaa pidemmällä aikavälillä kuin päivittäin.) Toisekseen jos koirasi ei ole susi, valta osaltaan geeniperimästään, se ei pysty syömään niin kuin sudet syö; useamman päivän tauolla ja sit yks kaks 5-10kg lihaa. Koiran vatsa ja elimistö ei vedä eikä kestä sitä.

    • saksa
      • Anonyymi

        Husky ja belggari eivät ole susia !!!!! Eivätkä sen enempää suden kaltaisia kuin puudelit!!! Ne ovat koiria jotka tarvitsevat rakkautta!!!!!! Ei mitään ”karua” vitun paskaa siksi että SÄ haluat leikkiä jotain susimiestä!!! Ihan vitun säälittävää eikä susimaimen koira tee susta siistiä, päinvastoin!!!!!


    • minpin4ever

      Kesykoiran elimistö ei toimi suden tavoin. Eli tuolla syöttötavalla saat ainoastaan aikaiseksi että koiran keho käy säästöliekillä kun on pitempi ruokatauko eikä aineenvaihdunta jne toimi normaalisti.
      Ei ole hyväksi koiralle tuollainen...

      • 4+7

        Kyllä koiran elimistö on samanlainen kuin sudella. Ei ihminen voi suolistoa jalostaa mihinkään suuntaan. Mitään tutkimusta ei ole, että koira voisi huonommin vaikka paastoaisi pari päivää


      • 4+7 kirjoitti:

        Kyllä koiran elimistö on samanlainen kuin sudella. Ei ihminen voi suolistoa jalostaa mihinkään suuntaan. Mitään tutkimusta ei ole, että koira voisi huonommin vaikka paastoaisi pari päivää

        on hiukan eriasia paastota pari päivää vuodessa kuin että saa ruokaa kerran-kaksi viikossa ja sitten syö kerralla 5-10kg lihaa ja sisäelimiä.


      • 4+7 kirjoitti:

        Kyllä koiran elimistö on samanlainen kuin sudella. Ei ihminen voi suolistoa jalostaa mihinkään suuntaan. Mitään tutkimusta ei ole, että koira voisi huonommin vaikka paastoaisi pari päivää

        Koiran suolisto on kehittynyt vuosien varrella kiitos kanssaelämisen ihmisen rinnalla.
        Susi on lihansyöjä, koira taas kaikkisyöjä.
        Koira kehittyi näin johtuen siitä että ihmiset syöttivät aikoinaan kauan koiralle samaa ruokaa jota itsekin söi.
        Ainoastaan susihybridit syövät harvoin voiden näin hyvin.


      • 19hjsjd
        minpin4ever kirjoitti:

        Koiran suolisto on kehittynyt vuosien varrella kiitos kanssaelämisen ihmisen rinnalla.
        Susi on lihansyöjä, koira taas kaikkisyöjä.
        Koira kehittyi näin johtuen siitä että ihmiset syöttivät aikoinaan kauan koiralle samaa ruokaa jota itsekin söi.
        Ainoastaan susihybridit syövät harvoin voiden näin hyvin.

        sudetkin syö juuria ja marjoja muummuassa eli ovat aikalailla kaikkisyöjiä kuten koira.


    • Saksa

      Ihan vapaasti, meinaat et paastotat pari päivää ja annat ruuan ja paastotat pari päivää ?? 6kk ja sulla on koira montussa,max vuosi. Takapää pettää. Paljosta vetoo ? Koirasta voi jalostaa niin psyykkiset kuin fyysiset ominaisuudet pois. Mutta se on suunnitelmallisten, kymmenien vuosien kasvatuksen tulos. Esimerkkinä kanariandoggi. Psyykkisistä. Doggi uinuu alkuperästään. Taisteluista. Fyysisistä; lukemattomat (erirotujen) koirat, joiden kasvattajat on tehneet töitä tiettyjen fyysisten ja tiettyjen sairauksien poistamiseksi, elimistöön liittyen. Menestyksekkäästi :).

      Koiran elimistö ei ole kuin suden. Susi ja koira on 2 täysin eri asiaa. Fyysisesti että psyykkisesti.

      Huomaa kyllä et täällä ei ymmärretä suden fyysisten tai psyykkisten ominaisuuksien päälle pas.kan vertaa. Saati koiran.

      Susi on passiivis agressiivinen. Myös ihmisen huostassa,hyvin masentunut myös, usein, koska ihminen ei osaa tarjota sille mitä susi tarvitsee. Tarjoaa yleensä häkin ja ruokaa joka päivä. Ei muuta. Pahinta mitä voi kuvitella ihmisen tarjoavan sudelle, taikka koira sudelle. http://www.youtube.com/watch?v=w1DdnA0rWaA&feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=w1DdnA0rWaA&feature=related

    • nälkamaankoira

      Mielestäni olet ääliö. Varmasti syöt itse joka kolmas päivä tai jotain.

      Pistin suositusta Suomi24 eäinsuoeluiilmoituksen tekemistestä mutta en vielä poliisisivuille ilmoittanut.

      Asiaa olisi kyllä. Poliisisivut tuli kivasti tarjolle.
      On haittaa. Vastaus o yksinkertainen. Eläin joka on vastuullasi syö joka päivä. Ihan oikeana luonnopetona se saattaisi syödä silloin sun tällöin, mutta kun se söisi, se söisi tosi lujasti. Eikä kotikoira sitä tee, eikä oikeasti saa tehdä.

      Poliisille asiaa siis

    • korakkiiiii

      Minkä rotuinen koirasi on?
      Mitä pidenmmälle jalostettu rotu,sen vaikeampaa koiran on sopeutua
      valitsemaasi ruokavalioon.
      NS alkurodut sietänevät ehdottamaasi tyyliä paremmin.

      Rotukoirat ovat sikäli pilattuja,että toivovat saavansa ruokansa päivittäin.

    • Kalinatar

      Täällä osa kirjoittajista näkyy elävän pelkästään netissä. Ja maailma heillä tosi kapeutunut. Laitelkaahan ilmoituksia eläinsuojeluviranomaisille ja poliisille. Pakko nauraa (inhimilliselle) typeryydelle.

      Koirani on alkukantainen ja hyvällä (sopivalla) rasvakerroksella varustettu.

      Itse syön tosiaan välillä jopa viikon tauoin.

      • Onnea!

        kaliumin,omega 3 6 rasvahappojen, vitamiinien, valkuaisaineiden, proteiinin, hitaiden hiilihydraattien saantisi on varmasti kunnossa.

        Anna se koira pois kun et sitä voi hoitaa.


      • joku roti

        "Itse syön tosiaan välillä jopa viikon tauoin. " Eli olet itse sairas. Kukaan terveellä järjellä varustettu ihminen ei syö kerran viikkoon, eikä myöskään kiusaa koiraansa pitämällä sitä ruuatta!!


      • musse ja missi

        Kerro hyvä ihminen, mikä on koirasi rotu? Mikä on systeemi, että pystyt syömään viikon välein! Se mulle laihduttajalle olisi tosi terpeeseen.

        Näkisin, että susta voi tehdä eläinsuojeluilmoituksen.

        Eikä maailma ole netin muotoilema tällaisella yli 50 vuotiaalla.
        Mukana on hurjasti kokemusta, kissoja ja koiria kotona.
        Taustana ihan maalaistalo.

        Näen sinussa sairaan fanaatikon, jolla on ajatuskuvioiita ja joita hän itsensä lisäksi pakottaa koiransa noudattamaan.

        Tältä fanaatikolta pitäisi eläin viedä. Itse saat sitten ruokkailla kerran viikossa.
        Olen yrittänyt auttaa, hyvä koira. Olen yrittänyt auttaa.
        Itken koirasi puolesta


      • 123456hjhk

        Anorektikko vai muuten vain idiootti?


      • 4587
        joku roti kirjoitti:

        "Itse syön tosiaan välillä jopa viikon tauoin. " Eli olet itse sairas. Kukaan terveellä järjellä varustettu ihminen ei syö kerran viikkoon, eikä myöskään kiusaa koiraansa pitämällä sitä ruuatta!!

        joo, eikä missään ole koskaan kerrottu että susi näkisi nälkää ihan vaan huvikseen.


    • Voi Luoja!
      Mites jos koittasit itse elää ja syödä samanlailla; tänään syöt kinkkufileetä ja huomenna et saisi yhtään mitään, tuskin edes vettä, je eihän sun vielä ylihuomennakaan mikään pakko ole syödä, tai kolmenpäivänkään päästä, kun sulla on se rasvakerros niin suuri!
      Voihan se noinkin mennä mutta mun mielestäni toi eläinrääkkäystä pahimmillaan.

    • dog hater

      Ei ole haittaa. Koira kyllä sopeutuu isäntänsä määrittämiin rajoihin. Kävin kerran paneskelemassa yhtä muijaa, ja sillä oli koira joka ei juuri huomioo saanut emännältään(emäntä koko ajan töissä). Koiralle ei säännöllistä ruokaa annettu. Hoikkuudesta sen näkee tarviiko se elukka ruokaa. Se rasvakerros ON vararavintoa! Tää koira osas myös käydä suihkussa kusella ja paskalla, jos sitä ei lenkitetty. Eikä se koskaan protestoinut olojaan. Muuten sitä kohdeltiin ihan kunnolla. Lenkilläkin kun kävi, ei paljon sen ehdoilla menty, vaan emäntä vei... Ei jääty paljon paskoja haisteleen. Se oli kuulemma ollut aiemmin isännällä, joka pahoinpiteli sitä. Osas varmaan olla tyytyväine uusiin oloihinsa... Ja sanon vielä kerran, koira pärjäsi vallan mainiosti, ja oli jopa MINUN mielestä ihan OK rakki!

      • Immo ja Impi

        Voi h** ti miten voi olla kamalaa.

        Miten voi eläimien olot olla kamalia

        Joku dog hater on kaljamahainen työläinen veikkaisinko ulkotyö, tekniikka hiekka, kuopat, tiet ja muoviset letkut.

        Hän taitaa saada ruokansa joka ikinen päivä. Vaan eikö kannattaisi olla ilman muutama päivä, vatsaa on kertynyt.
        Oikeesti jopa se kerta per viikko. Siis se ateria.
        Ja eihän niitä olusiakaan.

        Jos ihminen ei pysty eläintä osin sen omilla ehdoilla hoitaan, niin se eläin pitäisi antaa pois.

        Kyllä ihmisen vastuulla olevalle eläimelle pitää antaa olot silleen, kun rotu vaatii.

        Koska sinun doghater rasvakerros on niin suuri, niin jättäisin sun ruokailun väliin jopa kuukaudeksi. Näen sulla ainakin 5 kilon vatsan.


      • ällö

        dog hater,sulla myös viiraa.Ai jos koira käy sisällä paskalla se on tyytyväinen?Jos koiraa on ennen huonosti kohdeltu niin ei tuo sinun kuvaamasi kohtelu ole sen parempaa.olet todellakin koiran vihaaja.ällötät minua ja varmaan muitakin.


    • Kalinatar

      Yleensä syön joka päivä kyllä, mutta jos on jostain syystä (=laiska länsimainen, turmeltunut elämä!) tullut kaksi kiloa ylimääräistä, niin olen yksinkertaisesti syömättä viikon. Eli kysessä ihan normaali paasto. Jos ette tiedä mitä se tarkoittaa, niin lukekaa!

      • mummojamamma

        Tietenkin hyvä laiska ihminen.

        Mutta koirasi on saatava ruokaa joka päivä.

        Se on nykyisten koirien, jotka ei itse metsästä, oikeus.

        Sä kidutat koiriasi, ja siksi pitäisi tehdä koiransuojeluilmoitus.

        Taistelen vieläkin niiden eläinsuojeluilmoitusten ja poliisille ilmoitusetn kanssa


      • Mieti

        Paastoamalla hidastat laihtumista, keho huomaa milloin ravintoa ei ole ja alkaa elämään säästöliekillä. Kun ruokaa sitten taas tulee, keho varastoi kaiken mahdollisen mitä irti saa ja pitää siitä kiinni niin kauan kuin mahdollista. Anorektikoiden luut ovat sisältä keltaiset koska keho pyrkii epätoivoisesti säästämään elimistölle elintärkeitä rasvoja.

        Paastoaminen on jojo-laihdutusta, koska kun sallit itsellesi luvan syödä, syöt huomaamattasi enemmän kuin suunnittelet ja saaduista kiloista on vaikeampi päästä eroon koska keho tietää että ruuansaanti on epäsäännöllistä.

        Lihominen ei ole laiskaa, länsimaista ja turmeltunutta vaan aivan normaalia ja luonnossa elintärkeää, jos kehomme toimisi kuten ihmiset nykyään haluaisivat (nopea aineenvaihdunta, rasvaa ei kerry) kuolisimme luonnossa nälkään.

        Villikoirat syövät yleensä syövät joka päivä, sillä jätteitä, raatoja, saalista, ulosteita tai/ja kasviainesta on yleensä tarjolla. Toki välillä paastotaan, mutta se tapahtuu omasta tahdosta.


      • Mieti
        Mieti kirjoitti:

        Paastoamalla hidastat laihtumista, keho huomaa milloin ravintoa ei ole ja alkaa elämään säästöliekillä. Kun ruokaa sitten taas tulee, keho varastoi kaiken mahdollisen mitä irti saa ja pitää siitä kiinni niin kauan kuin mahdollista. Anorektikoiden luut ovat sisältä keltaiset koska keho pyrkii epätoivoisesti säästämään elimistölle elintärkeitä rasvoja.

        Paastoaminen on jojo-laihdutusta, koska kun sallit itsellesi luvan syödä, syöt huomaamattasi enemmän kuin suunnittelet ja saaduista kiloista on vaikeampi päästä eroon koska keho tietää että ruuansaanti on epäsäännöllistä.

        Lihominen ei ole laiskaa, länsimaista ja turmeltunutta vaan aivan normaalia ja luonnossa elintärkeää, jos kehomme toimisi kuten ihmiset nykyään haluaisivat (nopea aineenvaihdunta, rasvaa ei kerry) kuolisimme luonnossa nälkään.

        Villikoirat syövät yleensä syövät joka päivä, sillä jätteitä, raatoja, saalista, ulosteita tai/ja kasviainesta on yleensä tarjolla. Toki välillä paastotaan, mutta se tapahtuu omasta tahdosta.

        Lisäksi paastolla ei pyritä laihtumiseen vaan sillä on uskonnollisia ja terveydellisiä (keho puhdistuu) merkityksiä, ihmiset vain ovat keksineet että paastoamalla saa painon nopeasti pudotettua.
        Ihmiset paastoavat yleensä tiettyinä aikoina, esim kristityt 40 päivää ennen pääsiäistä, ei yhtä usein kuten epäilen sinun tekevän, eli useamman kerran kuukaudessa.


      • jhakjoahss
        Mieti kirjoitti:

        Paastoamalla hidastat laihtumista, keho huomaa milloin ravintoa ei ole ja alkaa elämään säästöliekillä. Kun ruokaa sitten taas tulee, keho varastoi kaiken mahdollisen mitä irti saa ja pitää siitä kiinni niin kauan kuin mahdollista. Anorektikoiden luut ovat sisältä keltaiset koska keho pyrkii epätoivoisesti säästämään elimistölle elintärkeitä rasvoja.

        Paastoaminen on jojo-laihdutusta, koska kun sallit itsellesi luvan syödä, syöt huomaamattasi enemmän kuin suunnittelet ja saaduista kiloista on vaikeampi päästä eroon koska keho tietää että ruuansaanti on epäsäännöllistä.

        Lihominen ei ole laiskaa, länsimaista ja turmeltunutta vaan aivan normaalia ja luonnossa elintärkeää, jos kehomme toimisi kuten ihmiset nykyään haluaisivat (nopea aineenvaihdunta, rasvaa ei kerry) kuolisimme luonnossa nälkään.

        Villikoirat syövät yleensä syövät joka päivä, sillä jätteitä, raatoja, saalista, ulosteita tai/ja kasviainesta on yleensä tarjolla. Toki välillä paastotaan, mutta se tapahtuu omasta tahdosta.

        paastoaminen tekee hyvää sydämmelle. Länsimaissa se on ennenkuulumatonta. Mutta itse olisin huolestuneempi vinoutuneesta itsekuvasta jos kahden kilon takia pitää viikko paastota, mikä ei enää niin suuressa määrin ole terveellistä. Tosin niin ihmisen kuin koiranki keho tottuu siihen mihin se altistetaan.

        Sitä ihmettelin että Kalinatar halusi koirastaan tulevan "karu". Miten se toimii? Eläimet ei ole karuja, vain ihmiset on, koska se on osa egoa. Eläimet elää hetkessä vaan ja tietää mitä haluaa ja yrittää sinisilmäisesti saada sen. Eikä eläimiä voi saada ruokavaliolla yhtä tyhmiksi kun ihmiset että niistä saisi gootteja, masentuneita, ankeita tai cooleja, muotitietoisia.


      • 123654
        Mieti kirjoitti:

        Paastoamalla hidastat laihtumista, keho huomaa milloin ravintoa ei ole ja alkaa elämään säästöliekillä. Kun ruokaa sitten taas tulee, keho varastoi kaiken mahdollisen mitä irti saa ja pitää siitä kiinni niin kauan kuin mahdollista. Anorektikoiden luut ovat sisältä keltaiset koska keho pyrkii epätoivoisesti säästämään elimistölle elintärkeitä rasvoja.

        Paastoaminen on jojo-laihdutusta, koska kun sallit itsellesi luvan syödä, syöt huomaamattasi enemmän kuin suunnittelet ja saaduista kiloista on vaikeampi päästä eroon koska keho tietää että ruuansaanti on epäsäännöllistä.

        Lihominen ei ole laiskaa, länsimaista ja turmeltunutta vaan aivan normaalia ja luonnossa elintärkeää, jos kehomme toimisi kuten ihmiset nykyään haluaisivat (nopea aineenvaihdunta, rasvaa ei kerry) kuolisimme luonnossa nälkään.

        Villikoirat syövät yleensä syövät joka päivä, sillä jätteitä, raatoja, saalista, ulosteita tai/ja kasviainesta on yleensä tarjolla. Toki välillä paastotaan, mutta se tapahtuu omasta tahdosta.

        Lihaksisto katoaa, joo hyvä! Vaaka ei juurikaan enää värähdä! Paasto vie myös aivoista osan mennessään. Tarkoitan siis noita fanaatikoiden pelleilyjä.


    • Kalinatar

      Koirani tosin osaa (ja saa) metsästää itse. Laikkaa suurin osa.

      Nyt häivyn, täällä on niin paljon typeryksiä vastailemassa asiallisiin kysymyksiin. Kykenemättä mihinkään järkeenkäypiin perusteluihin mielipiteilleen.

      • symppis2

        Hommaa itsellesi posliinikoira,sitä ei tarvitse ruokkia koskaan.


      • Rauhaa metsän eläimi

        Pidäthän koirasi kiinni pesimisaikana? Ja kiinnostaa miten toteutat sen että koirasi saa tappaa saaliinsa itse?


      • joklu roti

        Pakkohan sen on metsästää, kun sillä on nälkä!! Toivottavasti ei satu jonkun koira hollille.


      • Vastuutonta
        joklu roti kirjoitti:

        Pakkohan sen on metsästää, kun sillä on nälkä!! Toivottavasti ei satu jonkun koira hollille.

        Nii-in, ja saattaa muutama kissakin päätyä kitaan.
        Voi olla että joku päivä käykin niin että aloittajan koira itse päätyy aseen hollille ja satu päättyy siihen...


      • Eläinrääkkääjä!

        Lähetin sinusta vinkin nettipoliisille. Saavat tulla eläinvalvojan kanssa tarkastamaan koirasi elinolosuhteet. IP-osoitteesi on tallennettu.


      • Sessu parka
        Eläinrääkkääjä! kirjoitti:

        Lähetin sinusta vinkin nettipoliisille. Saavat tulla eläinvalvojan kanssa tarkastamaan koirasi elinolosuhteet. IP-osoitteesi on tallennettu.

        Teit ihan oikein, että lähetit infoa poliisille! Miten voikaan olla noin kaheleita ihmisiä, että lemmikkiään tolla lailla rääkkää. Hakekaa sessu pois tolta henkilöltä!!!


      • 12364

        Ai että sinä Kalinatar kuulutat järkeenkäypiä perusteluita mielipiteille. Hyvä sinä. Sinullahan sitä järkeenkäypyyttä olikin. Joo, oikein päähän sattuu, kun mietin koirasi surkeaa kohtaloa.


    • Länsi-laikallinen

      Laikat tappaa itse saaliseläimet. Ainoa koirarotujoka kykenee siihen laajalla kirjolla. Lähimpänä ovat sutta.

      • Kanitarhä

        Metsästysaikana, tutkapanta kaulassa ja metsästäjä osaa lopettaa jos koira on jostain syystä kykenemätön, mikä on tosin harvinaista.
        Hienoja ja todella monipuolisia koiria.

        Aloittaja tuskin välittää pesimisajasta ja siitä että naapurin pikku Ellin kanit ovat aitauksessa josta sinnikäs koira pääsee läpi. Ei varmaan edes tiedä missä koira huitelee kun päästää koiran pihalle ja istuutuu sisälle juomaan sumppia.
        Ettei vaan aloittaja moiti sitä, että koiranruoka maksaa?


    • 1+13

      Voi luoja! Edelleenkin, koiralla on lihansyöjän hampaat, lihansyöjän vatsa ja lihansyöjän suolisto. Koira on lihansyöjä. Lukekaa http://www.katiska.info/ravitsemus/koira-ei-ole-jatemylly/

      "Sisuskalut eivät ole hirveästi muuttuneet"
      "Koiran suurimmat erot suteen löytyvät siitä, että se kykenee hieman sutta paremmin hyödyntämään sekaruokintaa"

      • Voi luoja!

        Minä taas ymmärsin tekstin niin, että kerrotaan kotiruokinnasta ja siinä tarvittavista ravintoaineista. Kirjoittajan mukaan, jos oikein tulkitsin, koira vaikka onkin sekasyöjä, tarvitsee myös ravintoonsa lihaa eikä vain pieniä jauhelihanokareita kastikkeen jämistä.

        "Eivät kolmannen maailman kylärakit tai Kalkuttan katukoirat pääosin isoilla saaliseläimillä elä. Ne roikkuvat kaatopaikkojen lähellä. Eivät metsäsuomalaisten koiratkaan puhtaalla lihalla eläneet, vaikka metsästettiinkin."

        Susikin syö lihan lisäksi muuta ainesta, sen näkee poskihampaista jotka ovat pienemmät kuin koiralla mutta suuremmat kuin kissalla jonka poskihampaat ovat surkastuneet.
        Koiran siirtymistä lihapainotteisesta ravinnosta jätteisiin kuvaa myös aivojen koko, joka on yhdessä kulmahampaiden kanssa pienentynyt. Koirien aistit ja puruvoima ovat myös heikentyneet, (poislukien ne rodut joiden tiettyä aistia ja puruvoimaa on jalostuksen avulla tietoisesti parannettu esim. vihikoira)
        Jos seuraamme katurakkeja huomaamme etteivät ne syö läheskään yhtä lihapitoista ravintoa kuin sudet.


    • Rubi-koiran omistaja

      Ööh, tuota kyllä varmaan koira haluaa syödä päivittäin....Oleppa itse päivä syömättä MITÄÄN, eikö tule nälkä? Kyllä mä nyt ite annan koiralle joka päivä yleensä ruoan, vaikka välillä vain kerran päivässä, mutta kuitenki....Se ruokailee mulla mun vuorokausirytmin mukaisesti, eli ku herään, ni yleensä sillon lähetään ulos ekalle lenkille ja kun tullaan ulkoa, se saa sen jälkeen ruoan ja kunnon aterian.
      Kyllä ite antasin ruoan koiralle ainaki kerran päivässä, mieluummin tietysti kaksi....Mutta kyllä se koira pärjää jonkun päivän yhelläkin kunnon aterialla päivässä, että ei se ole eläinrääkkäystä, jos antaa AIKUISELLE koiralle välillä vaan kerran päivässä ruoan, jos kuitenki saa ruoan joka päivä. 2 kertaa tietysti on parempi, mutta se jo riittää aikuisella koiralla, ei sitä pidä tyyliin 3-4 kertaa päivässä ruokkia kuitenkaan, pentukoira on asia erikseen...
      En ite pitäisi koiraa paria päivää peräkkäin syömättä MITÄÄN.
      Varmasti nälkä mahtaa koirallasi olla.

      • hoihoijaa

        mulla jo neljäs koira elämäni aikana ja kaikki ovat syöneet elämänsä jokaikinen päivä kaksi ateriaa.Miten joku voi kuvitella jättävänsä koiransa ruokkimatta? Miten voit katsoo kun koira pyytää ruokaa sinulta?Ja itse syöt.Tosiaan hanki lelukoira niin ei mee rahaa.Ja minkä takia yleensä koiran pitäisi olla ne pari päivää syömättä? Sitä en voi käsittää.Mahdatkohan edes ulkoiluttaa sitä?Joo tekis mieli pistää poliisit sun luo.


      • Rubi-tytön omistaja
        hoihoijaa kirjoitti:

        mulla jo neljäs koira elämäni aikana ja kaikki ovat syöneet elämänsä jokaikinen päivä kaksi ateriaa.Miten joku voi kuvitella jättävänsä koiransa ruokkimatta? Miten voit katsoo kun koira pyytää ruokaa sinulta?Ja itse syöt.Tosiaan hanki lelukoira niin ei mee rahaa.Ja minkä takia yleensä koiran pitäisi olla ne pari päivää syömättä? Sitä en voi käsittää.Mahdatkohan edes ulkoiluttaa sitä?Joo tekis mieli pistää poliisit sun luo.

        Ööh, mun koira syö kyllä ihan joka päivä, vaikkakin välillä vain kerran päivässä eikä se ole eläinrääkkäystä. Se, että pitää koiraa nälässä, on ja jos koira syö välillä vain kerran päivässä, ei ole nälässä pidetty, koska se saa kuitenkin ruokaa.
        Kyllä olet helevetin ahdasmielinen. Et oikeasti taida edes tietää, mikä on eläinrääkkäystä, jos väität, että se on, kun koira saa ruoan vain kerran päivässä, hohhoijaa. Noh, tottakai mielellään 2 kertaa niinkuin nyt olen pyrkinyt antamaankin, mutta jos koira joskus syö vain kerran päivässä, niin se ei ole eläinrääkkäystä, joskus se on koiralle vain hyvä. En rupea erittelemään, milloin on.
        Mutta et voi väittää, että pidän mun koiraa nälässä, vaikka se saakin joinakin päivinä vain kerran päivässä ruoan. Itseasiassa olen joutunut muuttamaan ruokavaliota hieman, koska koirallani on ollut ylipainoa, joten tuleppa urputtamaan, että koirani on aliravittu....;)
        Nyt varmaan sitten etsit mahdollisia puutteita koirani hoidossa, että pääset syyttämään mua koirani laiminlyömisestä....;D
        Ihmeen tuomitseva ja ahdasmielinen ihminen kyllä olet, mistä teitä oikein sikiää?
        Rupeat tuntemattomia syyttelemään eläinrääkkääjiksi täällä Suomi24;ssä.
        Ethän sinä edes tiedä, miten minä koiraani hoidan ja ei, eläinrääkkääjä en halua olla enkä pitää omaa suloista punkeroani nälässä kuitenkaan.
        Ruokinta on ollu siks välillä kerran päivässä, koska se on saanu ekan ruoan vasta iltapäivällä vuorokausirytmini takia, joten olen miettiny, että mahtaakohan sillä sitten enää illalla olla nälkä.
        Vaikka miksipä minun edes pitäis sulle mitään selitellä? Syytöksesi on täysin turhia.
        Että laitappa vaan ne poliisit mun luo....:D
        Kuitenkaan et tiedä koirani pidosta hölkäsen pöläystä, joten varaa ei pitäisi hirveesti olla tulla syyttämään eläinrääkkäyksestä ja nälässäpidosta, joten hyvää illan jatkoa vaan...;)


    • 15+2

      Tuolla katiskan sivuilla luki, että paastoamista ei kannata koiralle teettää muuta kuin hätätilanteessa. Esim jos koiralla on mahatauti. Mutta edellenkään ei saa VERRATA KOIRAA IHMISEEN.

    • 5kg:sta 10kg:aan

      Minun koiraani aiempi omistaja piti nälässä monta päivää. Nyt koira on ollut mulla pari vuotta. Ruokaa annan pienissä erissä noin viisi kertaa päivässä koska koiran vatsa surkastunut, eikä kerralla pysty syömään enempää. Koirallani on oksennustaipumus, ruokatorventulehdusta ja kaikenlaista muutakin vaivaa eli ei se nälässä pito ole ainakaan minun koiralleni hyvää tehnyt. Sain koiran eläinsuojelun kautta ja sen aiempi omistaja joutui eläintenpitokieltoon.

    • kippis rubi ja käy

      pubikoiran omistajana koiran on yksin 16h

    • kotkotkoo

      kokeile samaa itsellesi och pari päivää syömättä. ett voi olla tosissasi ! johan koiran niin kuin ihmisenkin suolisto ja ulostaminen sujuu säännöllisin ajoin jos on säännölliset ruoka ajat. oma koirani kakkas melkein kelloan mukaan kun oli sama rytmi aina.
      ei koirasi voi siitä hyvin, jos ett välittäisi mielipiteistä vaan kysyisit eläinlääkäriltä jos kehtaat !

      • 6+14

        Huoh. Uskokaa jo että sitä koiraa ei inhimillistetä.


    • ...

      Riippuu siitä miten tuon toteutat.

      Jos annat ajoittain ruokaa useamman kerran päivässä ja sitten paastotat, teet väärin, koska koiran elimsitö on tottunut saamaan ruokaa säännöllisesti ja koiralle tulee nälkä.

      Jos taas ruokit säännöllisesti koiraa vaikka jokatoinen päivä,e t tee väärin (muuten kuin lainsäädännöllisesti), koska koiran insuliinin tuotanto on sopeutunut tuohon rytmiin.

      Koiralla on lihansyöjän elimistö, joten toisin kuin ihmisillä tai muilla rehunsyöjillä, se ei tarvitse ruokaa päivittäin taatakseen tarpeeksi korkean verensokerin. Koiran ryuokavarastoituu vatsalaukkuun ja sieltä menee pikkumäärä kerrallaan suolistoon, jsosa se alkaa sulaa ja irrottaa ravintoeineita ja energiaa. Eli toisin kuin ihmisellä; kun ruoka laitetaan suuhun jo sylki aloittaa ruuansulatuksen, ruoka vain käy vatsalaukussa ja on yhdestä pierusta tyhjä, eli suolsitossa jatkamassa pitkää matkaansa. koiralla taas on lyhyt ruuansulatuselimsitö, eli lyhyessä suolen pätkässä ruok pilkotaan, mutta se varastoituu siis vatsaan.

      Jos olet totuttanut koiran säännölliseen nopean tahdin ruokkimiseen, koiran elimistö on tottunut siinä mukana, eli vatsalaukku tyhjenee nopeammin kuin muuten tyhjenisi. Jos taas olet totuttanut koirasi syömään harvemmin, koirallesi ei kerkeä nälkä tulla.

      Lihansyöjä eli saalsitaja syö, sen verensokeri ei nouse heti, joten se syönnin päälle on virkeä noin tunnina ajan, tällöin yleensä hodietaan sosiaalisia suhteita, jos on laumaeläimestä kyse. Kun sen verensokeri alkaa nousemaan, tulee normaali väsymys, eli se nukkuu sen kymmenisen tuntia. Sen jälkeen alkaa saalistajan paras aika, jota kestää parikin vuorokautta; verensokeri on tasainen ja hyvä, eläin pysyy virkeänä ja työtehokkuus on parhaimmillaan, eli aika kun saalistaja jahtaa seuraavaa saalistaan. Jos se ei saa muutamaan vuorokauteen seuraavaa saalista, verensokeri alkaa laskemaan ja eläin on pulassa, enää ei ole energiaa etsiä ,saati saada kiinni ruokaansa.

      Koiran kanssa on epäinhimillistä soveltaa tuota pidemmän päälle, mutta kyllä vaan jos koiralle on kisat tulossa illasta ei sitä hullukaan syötä sinä aamuna. Tai kun koira kisaa aktiivisesti tiettynä kautena, ei sille varmasti kahtakaan kertaa vuorokaudessa ruokaa anneta.

      Itse syötän aikuiset koirat kerran vuorokaudessa, mikäli paino on normaalin rajoissa. Iltaisin se yksi ruoka-annos, joten nukkuminen sattuu yöksi ja seuraavan päivän koira on hyvässä työterässä, varsinkin iltapäivisin. Jos on ollut pitkä päivä yksin, eikä illasta treenejä, niin joskus olen antanut myös aamuisin puolet ruoasta, jolloin koira on pysynyt tasaisen väsyneenä koko päivän...

      • ...

        Ja nyt kun luin välissä muutkin viestit...

        On tasan kahdenlaisia ruuansulatuselimistöjä, ei ole mitään välimuotoja. on lyhyt (esim. koiran) ja on pitkä (esim. ihmisen).

        Koska nuo ovat kaksi täysin erilaista elimistöä, on kornia sanoa, että kokeilepa itse olla syömättä kahta kertaa päivässä. Jos olisin koira, joka viettää aktiivista elämää, niin todellakin toivoisin saavani ruoka vain kerran päivässä, enkä haluaisi jatkuvan tasaisen korkeaa verensokeria, eli olla jatkuvasti väsynyt.


      • Kaïsa
        ... kirjoitti:

        Ja nyt kun luin välissä muutkin viestit...

        On tasan kahdenlaisia ruuansulatuselimistöjä, ei ole mitään välimuotoja. on lyhyt (esim. koiran) ja on pitkä (esim. ihmisen).

        Koska nuo ovat kaksi täysin erilaista elimistöä, on kornia sanoa, että kokeilepa itse olla syömättä kahta kertaa päivässä. Jos olisin koira, joka viettää aktiivista elämää, niin todellakin toivoisin saavani ruoka vain kerran päivässä, enkä haluaisi jatkuvan tasaisen korkeaa verensokeria, eli olla jatkuvasti väsynyt.

        Eiköhän hevosella ole pitkä ruuansulatuselimistö, kuten muillakin "todellisilla" kasvinsyöjillä, koska pääravintona ovat selluloosan vuoksi huonosti sulavat kasvit. Kasvit ovat jopa niin huonosti sulavaa sapuskaa että lisäkeinoja on pitänyt keksiä mm. jänis syö kertaalleen ruuansulatuselimistön läpi menneen annoksensa ja lehmillä on neljä mahaa
        Ihminen on sekasyöjä eli omnivori, ei me kyllä pärjätä kasvinsyöjille ruuansulatuselimistön pituudessa mutta peitotaan lihansyöjät.

        Välimuotoja esiintyy, katso vaikka itseäsi :)
        Pystyt natustamaan kasviksia mutta sinulla ei ole kasvinsyöjän pitkää suolistoa etkä ole kehittänyt neljää mahaa itsellesi, lisäksi umpisuolesi möllöttää turhana sisälläsi.
        Pystyt syömään paljonkin lihaa mutta pystyt hyödyntämään kasveja suht. tehokkaasti, sinulla ei ole myöskään suden lihaa leikkaavia väli- ja poskihampaita.

        " Ihmisen ruuansulatuskanava koostuu yksinkertaisesta lihansyöjän mahasta ja pitkästä kasvinsyöjän suolesta eli sopii hyvin sekaravinnon muokkaamiseen."
        http://tieku.fi/kysy-meilta/ihmisen-elimistolle-kelpaa-monenlainen-ravinto

        Vähän jäi mietityttämään viimeinen lause (jos se edes on edellä olevan jatko tekstiinsä), jos koira ei kerta toivo saavansa ruokaa kuin kerran päivässä, niin miksi katurakit syövät useamman kerran päivässä?

        Arktiset vetokoirat söivät kyllä selvästi lihapitoisempaa ruokaa koska inuiititkin ja muut samanhenkiset söivät huomattavasti enemmän lihaa, ja suttahan on risteytetty rekikoirien kanssa. Siltä osalta voi tuo tekstisi voi olla ja ehkä onkin ihan osuva, sillä myönnän etten ole erityisen erikoistunut koirien ruokintarytmeihin. Todennäköisesti olet minua tässä asiassa paljon viisaampi, mutta kyselen silti :)


      • työterässä

        mitähän työtä sun koiras sitten tekee?


      • ...
        Kaïsa kirjoitti:

        Eiköhän hevosella ole pitkä ruuansulatuselimistö, kuten muillakin "todellisilla" kasvinsyöjillä, koska pääravintona ovat selluloosan vuoksi huonosti sulavat kasvit. Kasvit ovat jopa niin huonosti sulavaa sapuskaa että lisäkeinoja on pitänyt keksiä mm. jänis syö kertaalleen ruuansulatuselimistön läpi menneen annoksensa ja lehmillä on neljä mahaa
        Ihminen on sekasyöjä eli omnivori, ei me kyllä pärjätä kasvinsyöjille ruuansulatuselimistön pituudessa mutta peitotaan lihansyöjät.

        Välimuotoja esiintyy, katso vaikka itseäsi :)
        Pystyt natustamaan kasviksia mutta sinulla ei ole kasvinsyöjän pitkää suolistoa etkä ole kehittänyt neljää mahaa itsellesi, lisäksi umpisuolesi möllöttää turhana sisälläsi.
        Pystyt syömään paljonkin lihaa mutta pystyt hyödyntämään kasveja suht. tehokkaasti, sinulla ei ole myöskään suden lihaa leikkaavia väli- ja poskihampaita.

        " Ihmisen ruuansulatuskanava koostuu yksinkertaisesta lihansyöjän mahasta ja pitkästä kasvinsyöjän suolesta eli sopii hyvin sekaravinnon muokkaamiseen."
        http://tieku.fi/kysy-meilta/ihmisen-elimistolle-kelpaa-monenlainen-ravinto

        Vähän jäi mietityttämään viimeinen lause (jos se edes on edellä olevan jatko tekstiinsä), jos koira ei kerta toivo saavansa ruokaa kuin kerran päivässä, niin miksi katurakit syövät useamman kerran päivässä?

        Arktiset vetokoirat söivät kyllä selvästi lihapitoisempaa ruokaa koska inuiititkin ja muut samanhenkiset söivät huomattavasti enemmän lihaa, ja suttahan on risteytetty rekikoirien kanssa. Siltä osalta voi tuo tekstisi voi olla ja ehkä onkin ihan osuva, sillä myönnän etten ole erityisen erikoistunut koirien ruokintarytmeihin. Todennäköisesti olet minua tässä asiassa paljon viisaampi, mutta kyselen silti :)

        "), jos koira ei kerta toivo saavansa ruokaa kuin kerran päivässä, niin miksi katurakit syövät useamman kerran päivässä?"

        Koska niille on saatavilla ruokaa useammin. Sama kun miksi keskivertoinen kotikoira syö kaksi kertaa päivässä...

        Ruuansulatus elimistöjä on kahta sorttia; lyhyt ja pitkä. Molempia niitä on useammanlaisia. On erilaisia pitkiä ja on erilaisia lyhyviä. Se kumpaan eläimen elimistö kuuluu riippuu siitä, missä ruuan sulatus (ravintoaineiden imeytyminen) tapahtuu. Pitkässä se tapahtuu matkalla suusta peräaukkoon, oli välillä miten monta mutkaa tahansa. Lyhyessä se tapahtuu suolessa. Kun koira syö ja ihminen syö ja vaikka kahden tunnin päästä syömisestä oksentaa, ihminen oksentaa enää vähän syömäänsä ruokaa ja sekin vähäinen jo hyvin sulanutta (paitsi oksennustaudissa, joka on sekoittanut vatsalaukun entsyymit, eli lamaannuttanut ruuansulatuksen) ja koira oksentaa suunnilleen kaiken syömänsä ruuan täysin sulamattomana.


      • Kaïsa
        ... kirjoitti:

        "), jos koira ei kerta toivo saavansa ruokaa kuin kerran päivässä, niin miksi katurakit syövät useamman kerran päivässä?"

        Koska niille on saatavilla ruokaa useammin. Sama kun miksi keskivertoinen kotikoira syö kaksi kertaa päivässä...

        Ruuansulatus elimistöjä on kahta sorttia; lyhyt ja pitkä. Molempia niitä on useammanlaisia. On erilaisia pitkiä ja on erilaisia lyhyviä. Se kumpaan eläimen elimistö kuuluu riippuu siitä, missä ruuan sulatus (ravintoaineiden imeytyminen) tapahtuu. Pitkässä se tapahtuu matkalla suusta peräaukkoon, oli välillä miten monta mutkaa tahansa. Lyhyessä se tapahtuu suolessa. Kun koira syö ja ihminen syö ja vaikka kahden tunnin päästä syömisestä oksentaa, ihminen oksentaa enää vähän syömäänsä ruokaa ja sekin vähäinen jo hyvin sulanutta (paitsi oksennustaudissa, joka on sekoittanut vatsalaukun entsyymit, eli lamaannuttanut ruuansulatuksen) ja koira oksentaa suunnilleen kaiken syömänsä ruuan täysin sulamattomana.

        Ahaa, kiitos paljon asiallisesta ja hyvin selitetystä vastauksesta :)


      • Kaïsa
        Kaïsa kirjoitti:

        Eiköhän hevosella ole pitkä ruuansulatuselimistö, kuten muillakin "todellisilla" kasvinsyöjillä, koska pääravintona ovat selluloosan vuoksi huonosti sulavat kasvit. Kasvit ovat jopa niin huonosti sulavaa sapuskaa että lisäkeinoja on pitänyt keksiä mm. jänis syö kertaalleen ruuansulatuselimistön läpi menneen annoksensa ja lehmillä on neljä mahaa
        Ihminen on sekasyöjä eli omnivori, ei me kyllä pärjätä kasvinsyöjille ruuansulatuselimistön pituudessa mutta peitotaan lihansyöjät.

        Välimuotoja esiintyy, katso vaikka itseäsi :)
        Pystyt natustamaan kasviksia mutta sinulla ei ole kasvinsyöjän pitkää suolistoa etkä ole kehittänyt neljää mahaa itsellesi, lisäksi umpisuolesi möllöttää turhana sisälläsi.
        Pystyt syömään paljonkin lihaa mutta pystyt hyödyntämään kasveja suht. tehokkaasti, sinulla ei ole myöskään suden lihaa leikkaavia väli- ja poskihampaita.

        " Ihmisen ruuansulatuskanava koostuu yksinkertaisesta lihansyöjän mahasta ja pitkästä kasvinsyöjän suolesta eli sopii hyvin sekaravinnon muokkaamiseen."
        http://tieku.fi/kysy-meilta/ihmisen-elimistolle-kelpaa-monenlainen-ravinto

        Vähän jäi mietityttämään viimeinen lause (jos se edes on edellä olevan jatko tekstiinsä), jos koira ei kerta toivo saavansa ruokaa kuin kerran päivässä, niin miksi katurakit syövät useamman kerran päivässä?

        Arktiset vetokoirat söivät kyllä selvästi lihapitoisempaa ruokaa koska inuiititkin ja muut samanhenkiset söivät huomattavasti enemmän lihaa, ja suttahan on risteytetty rekikoirien kanssa. Siltä osalta voi tuo tekstisi voi olla ja ehkä onkin ihan osuva, sillä myönnän etten ole erityisen erikoistunut koirien ruokintarytmeihin. Todennäköisesti olet minua tässä asiassa paljon viisaampi, mutta kyselen silti :)

        Hyi kamala mikä kömmähdys tuonne oli tullut. Väitin että ihmisellä ei ole kasvinsyöjän suolistoa ja linkin mukaan on. Tarkoitin sitä, että ihmisen suolisto ei ole yhtä pitkä kuten kasvinsyöjillä, esim. gorilla jolla on tynnyrimäinen ja isohko maha kun taas ihmisellä se on varsin lituskainen.


      • Vaikka teoriassa voisi verrata tai käytännössäkin,ehkä,koiran suolistoa,johonkin muuhun lajiin,niin käytäntö on hieman eri asia.
        Koirahan on ihan jalostuksen tuote.Sen kertoo jo siitä,että kaikki ei pysty edes syömään,kuin ne saalistajat.Purentakalusto ei ole riittävä,mikä on jo tärkeä phuhuttaessa ruuan hyväksi käytöstä.On myös rotuja(yksilöitä),valitettavasti,joiden ruuansulatus/vatsan toiminta on sitä luokkaa aika usealla,ettei ne todella kykene samaan kuin saalistajat.

        On myös rotuja,joille oikeasti olisi vaarallista syöttää mitään joka toinen päivä systeemeitä,tai jotain muuta ihmejuttuja,harvoin syöttämistä,oli sitten totutettu tai ei.Jo pelkkä totutuskin voi olla vaarallista.Kun yleensä totutus on hyväksi aloittaa aikaisessa vaiheessa,elimistön tottumisen kannalta joissain tapauksissa.Noi siis syvärintaisten,suurten ja raskaitten koirien kanssa.Eli täällä jo mainittiin vatsalaukunkiertymästä.Jos siis koiralle annettaisiin se mälli,mitä se tarvitsee,yhdessä erässä,varsinkin harvemmin kuin kahdesti päivässä(joka jo lisää riskiä),niin vatsalaukun kiertymän vaara on aika iso...
        Eli totuttaminen ei ole avain aina.Kaikille vaan kun ei kaikki sovi,koska koira on ihan puhdas tekele nykypäivänä,joka on menettänyt jalostuksen kautta jokusiakin niitä ominaisuuksia,joita todennäköisesti voisi vieläkin olla,kun luonto tekisi vain valintaa ja karsintaa,ilman ihmisen puuttumista.

        Itse en näe mitään järkeä ruokkia koiraa miten sattuu,siis yleisesti ottaen terveysnäkökulmat huomioon.
        Se sitten ruokkiiko kerran päivässä tai kahdessa,on jo eri juttu.Toisille käy se kerrankin,toiset vaatii ja terveyssyistä on parempi ruokkia kahdesti.

        "Jos koiralle on kisat tulossa illasta..." Nojaa,hulluja sitten löytyy...Itsekkin olen syöttänyt.Riippuen koirasta eli yksilökysymys.Ruokaa ei silloin normisti annetakkaan täyttä mälliä,vaan osa...
        Riippuen mitä tarkoitetaan aktiivisesti kisakaudella,niin ihan samoin siinäkin on yksilöllistä ruuan anto viimekädessä.Mitään samaa kaavaa ei kaikille ole paras.

        Itse ruokin kaksi kertaa päivässä.Osa syy,että kyseessä nuot mainitsemani rakenteeltaan vaativat.Kaikki sitten samoin.Myös aktiiviset,harrastuskoirat.Tarvittaessa,riippuen yksilöstä,sitten hieman harvemmin,erityistilanteissa.


    • jännävalio

      Meillä on 1,5-vuotias huskyn ja malamuutin uroskoira eikä syö välttämättä kunnolla joka päivä,liikuntaa saa todella paljon ja ruoka on ollut aina esillä pennusta saakka.Rokotukset kunnossa ja muutenkin ollut terve aina.

      Silti välillä menee 2-päivääkin nappuloiden näykkimisellä ja sitten syö kerralla lähes 500 grammaa lihaa puolijäisenä pastaa,perunaa tai riisiä ja pakastevihanneksia.Ensin mietin miksei syö enää ja onko sairas tai hampaissa vikaa,mutta kaikki hyvin terveydeltä.

      Lihaa ei suostu syömään täysin sulaneena vaan aina otetaan sulamaan hetkeksi ennen lenkille lähtöä kun nykyisin tiedetään milloin se nälkä koittaa.

      • Meneitseesijososaat

        Hyi, olkoon, näitä tyyppejä, jotka pitävät "elämäntapaeläintä", jonka pitäisi jotenkin istua heidän ihmeelliseen, boheemiin elämäntyyliinsä ja korostaa sitä. Eläintenpitokieltoon vain, ei säälitä. Mikset kysy eläinlääkäriltä, vai pidätkö "väliä" myös el-käynneillä? Sopisi niin kuvaan, eihän sudetkaan lääkärissä käy... :P Tee omalle kropallesi mitä lystäät, jos et saa psyykeäsi kasaan. Susi söisi kyllä varmasti joka päiväkin, jos ruokaa vain löytyisi. Luonnossa eläminen on kovaa. Kokeilepa itse, elät pari kuukautta pelkillä marjoilla ja puunkuorella ja tulet sitten kertomaan, miten erikoislaatuinen fantasiakeijupeikko oikein oletkaan.


    • Perkele5

      Herraisä etten ole aikoihin nauranut näin! Go, Kalinatar, go! Mahtavaa!!! :D

    • ..............

      Ei siitä mitään haittaa ole. Päin vastoin. Luonnon eläimet eivät syö kellon mukaisesti, vaan silloin kun saalista sattuvat saamaan. Oikeastaan säännölliset ruoka-ajat ovat paitsi epäluonnollisia, myös epäterveellisiäkin.

      No okei, onhan niitä koiria, jotka ovat niin jalostettu piloille, että saavat kaikenlaisia vatsalaukunkiertymiä liian suurista ruoka-annoksista ja näin ollen joutuvat syömään vähän väliä jotain pientä. Ei sekään hyväksi niille ole, mutta parempi vaihtoehto niiden jalostettuihin sairauksiin verrattuna. Itselläni on vain luonnonmukaisia koiria ja pitävät parin, kolmen päivän paastoja aina aika ajoin.

      • Mielipiteeni vain

        Kenties koska sitä ruokaa ei ole aina tarjolla, ruuanhakureissuja kuitenkin eläimet tapaavat tehdä tiettyyn aikaan tietyille paikoille.
        Eläin haluaa harvoin paastota, koska turha nirsoilu ja ruuan säännösteleminen on tuhoisaa ympäristössä jossa ruoka ei ole itsestäänselvyys ja jossa pitäisi lisääntyäkin sairauksista, kilpailijoista ja muutoksista huolimatta.
        Eläin kestää nälkää mutta niin kestää ihminenkin, pärjääminen ei kulje aina hyvän olon kanssa.
        Tietysti kaikille tulee päiviä jolloin ei huvita syödä.

        Luulo siitä, että susi ei syö mitään kaadon ja uuden saalistusretken välillä ei päde oikeassa elämässä. Isosta raadosta riitää ruokaa useammaksi päiväksi ja susihan myös piilottelee ruokia. Sorkkaeläinten lisäksi susi syö oikeastansa kaikkea mitä kiinni saa, myyristä kettuihin. Ulosteetkin kelpaavat.

        Mielestäni kulkukoirien elämää pitäisi ennemmin seurailla kuin susien, sillä nehän ovat koiria jotka elävät luonnon armoilla. Ne syövät usein mutta pieniä määriä, jos tämä olisi jotenkin epäedullista niin luulisi luonnonvalinnan korjaavan asiaa.

        Ihmisen järjestämät lyhyet paastot kuitenkin hyväksyn ja pidän niitä ihan hyödyllisenä ( joskaan ei pakollisena), kunhan niitä ei ole liian usein. Vuorokauden kestävä paasto on ihan hyvä, koiralle tulee nälkä mutta se ei vaikuta vielä selvästi aggressiivisuuden nousuun, tiedättehän että nälkäiset ovat kiukkuisempia ja lyhythermoisempia. Ruuanpuute vaikuttaa eliöihin aina voimakkaasti.

        Tekstini on erittäin sekava, mutta poittini oli kuitenkin se, että koiraa ei mielestäni saa pitää useita päiviä täydellisessä paastossa, vaan ruokaa tulee antaa edes vähäsen. Koiralle ei ole pakko syöttää täsmälleen samaa määrää päivittäin.


    • anna koirasi pois

      Haittaisko jos itse olisit vähän väliä 3 päivää ilman ruokaa, ei tulisi nälkä ja jaksaisit olla iloinen, hyvällä tuulella ja leikkiä? Harkitse sen mukaisesti. Älä unohda juoda vettä niinä paastopäivinä ja muista että sitä koirasikin tarvitsee aina tarjolle.

    • tjhdrsgbxgsgsgxh

      Toivottavasti nämä eläinrääkkäysjutut ovat provoa. Kannattaa muistaa, että seuraavassa elämässä voi itse syntyä koirana. Mä vihaan ihmisiä, jotka vihaa eläimiä. Toivottavasti laitettas ite sellaiset, jotka ei anna eläimelle säännöllisesti ruokaa, niin samanlaiselle ruokavaliolle, eli pari kertaa viikossa vaan ruokaa. Miltäs tuntuisi?

      Kaikki, jotka epäilette naapurin rääkkäävään eläintä, niin ottakaa poliisiin yhteys. Voitte myös tarkkailla, kuinka monta kertaa koiraa ulkoilutetaan, onko se laihan ja masentuneen näköinen. Joo, koirakin voi olla masentuntut. Onko se alistunut... Varsinkin narkkareiden ja juoppojen koirista pitää ilmoittaa!!!

    • ^^^^^^^^^^^^^^^^

      Kaikenlaista kalinaa !
      Tykkäätpä tai et ,mutta jos sinua itseäs pidettäis nälässä vaikkapa vain pari kolme päivää kerrallaan,mitä tykkäisit.
      Niin tietenki välillä punnittais joko muori on tapeeksi kuivunut.

      Hoida koira kunnolla jonka olet ottanut vastuulles!

    • nälkämaan koira

      Eläinsuojelulaki pitää eläimen puolta ja vaatii että päivittäin.
      Siinähän sitä perustetta.
      Ihmisääliöt voi sitten olla syömättä vaikka vuoden.

      • nälkämaankoira

        Toivoisin vielä, että se Suomi24.fi ylläpito tekisi sen eläinsuoleluilmoituksen, koska on tiedossa viestin tehneen ip-osoite.


    • Järki hoi älä jätä..

      Ylläpidon kuuluis tehdä asiast ilmotus kun kerran siitä tietää..
      Voiks joku oikeesti olla noin tyhmä ja tietämätön??

    • 6789033

      Toivottavasti joku aloittajan tunteva tajuaa ilmoittaa tyypistä eläinsuojeluun!
      Kaikenlaiset idiootit ne eläimiä hankkivatkin!!

    • HULLU ALOITTAJA OLET

      JOS ALOITTAJA TIETÄISIN OSOITTEESI JA NIMESI NIIN VARMASTI KIDNAPPAISIN SINUT JA PITÄISIN SINUT "PAASTOLLA" PARI KOLME PÄIVÄÄ JA OTTAISIN KOIRASI PAREMPAAN HOITOON!!!!! VOI HELVETTI ETTÄ TUOLLAISET SAIRAAT HANKKIVAT ELÄIMIÄ PISTÄÄ NIIN RAIVOON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • 15+8

      Ensiksi. Syötkö itse tänään ja sitten seuraavan kerran Torstaina? Epäilen. Sama homma koiran ulkoilun kanssa...Et itsekkään jättäisi vessaa väliin aamusta iltaan, jos hätä yllättäisi.

      Meillä koira syö kulutuksen mukaan, eli jos koira kuluttaa paljon...Se syö enempi. Kun taas jos ei tule kulutettua ja päivä jää pieniin lenkkeihin, silloin se saa vähemmän...Ei koskaan pidetä nälässä.

      Yleisesti koira saa aamulla ruokaa, sitten illemmalla...Jos käy vähän myöhemmin pidempää lenkkiä, niin sitten heti lenkin jälkeen kun yleensä nälkä silloin iskee.

      Koira ei pelkästään ime sitä rasvaa itseensä ruoasta, kyllä niitä eritason energia ruokia on ihan syystä kaupoissa ja jos oikeasti meinaat koiraa pitää nälässä, niin ehkä olisi aika vaihtaa se koira vaikka kissaan...Niille kun täyttelee naksupussista ruokaa ja katsoo, että vesikuppi on täysi niin voi vähän epäsäännöllisemmin syöttää märkäruokaa.

    • Shadow Kiro

      Koiralle ei tee hyvää olla koko ajan ruokaa suolistossa. Päivän vesipaasto viikossa on ok ja jopa terveellistä koiralle, mutta 2-3 päivää on jo liikaa ja näännyttämistä. Koiran nälkä ehtii kasvaa liian isoksi. Se on rääkkäystä, kiusaamista.

      • ...

        Ja jos joku ottaa näistä onkeensa, täytyy musitaa, että kasvavan pentukoiran on saatava säännööllisesti ruokaa kolme kertaa päivässä. On toinen asia jos koiran pentu ei suostu syömään, niin sitten ei, tarjolla pitää kuitenkin olla. Mutta koskaan paastoja tai kerran päivässä ruokkimista ei ennenkuin koira on varmasti aikuinen. Mikään eläin ei synny täydellisen/valmiin ruuansulatuselimistön kanssa, sillä sen kehittyminen vie paljon pidempään kuin alkio/sikiö aika.

        ja molossille: Tiedän, että koirilla on taipumusta mm. vatsalaukun kiertymiin. Koirilla on myös elintaso sairauksia, kuten sokeritautia... Eli monia asioita pitää ottaa huomioon koiran ruokinnassa. Tapani mukaan kuitenkin puhuin hormonitasolla siitä miten usein koiralla (lyhyen ruuansulatuselimistön omaavalla eläimellä) on nälkä, eli milloin sen verensokeri on laskenut alhaiseksi edellisen syönnin päälle ja milloin se on sokeriensa puolesta parhassa työterässä... Silloin kun sokerit ovat korkealla koira on väsynyt. Kun ne ovat alhaalla koira on nälkäinen ja energitön. Totuttaminen ruokailutavan muutokseen pitää tehdä pitkällä totutuksella, koska silloin totutetaan insuliinin tuotantoa tiettyyn rytmiin. Kaikkihan tietävät, että haima ei ole mikään ajatteleva elin, vaan ihan mekaaninen; se tuotta tietyssä rytmissä insuliinia , eikä analysoi insuliinin tarvetta mitenkään tarpeen mukaisesti.


    • Koirani syövät 3 kertaa päivässä raakaa lihaa luita, hyvällä ruokahalulla, kumpikaan koiristani ei ole laihoja tai lihavia, vaan kiiltävä turkkisia lihaskimppuja, elinvoimaisia ja terveitä voimakastahtoisia koiria. Ruokiin menee noin 80-100€/kk, mieleeni ei edes tule ajatusta laittaa koiria nälkäkuurille tai paastolle, koska haluan pitää koirani yhtä terveinä kuin ne nyt ovat.Eläinlääkärissä on käyty ottamassa vain rokotukset, muuten ei ole ollut minkäänlaista tarvetta. Kunnollinen ruokavalio ja säännöllinen ruokailu lenkittämisen ja jokapäiväisen ulkoilun lisäksi ovat ehdoton juttu onnellisen ja tasapainoisen koiran saamiseksi. Jos ei ole varaa tai halua hoitaa ja ruokkia koiraa/lemmikkiä pitää siitä ehdottomasti luopua antamalla eläin rakastavaan kotiin.Sellainen ihminen joka haluaa tuottaa kärsimystä elävälle olennolle on henkisesti sairas.On todellakin mieleltään terveiden ihmisten asia ilmoittaa eläinrääkkääjistä viranomaiselle.

    • koira

      koiraa/koiria oli ne metsästys tai seura koiria pitää ruokkia joka päivä mutta vain kuutena päivänä viikossa yksi paasto päivä kannattaa pitää tai pitää pitää ja ottakaa ihmiset selvää koiran ravinnosta ennen kuin hommaattee koiran ei koira syö mitään mitä ihmiset syö ei perunaa joo syö mut koira ei hyödynnä perunasta mitään samaten kuten pastasta eikä mistään viljatuotteista kora on lihan syöjä raakaa rasvaa lihaa ja yleensä kaikkia sisäelimiä suolet ynnä muut

    • Anonyymi

      Ei mitään haittaa, oppii olemaan kokonaankin syömättä, mutta sitä ennen saattaa syödä omistajansa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3789
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2284
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe