Varsovaan joulukuussa

PolandWhitLove

Moi,
ollaan kaverin kanssa menossa Varsovaan joulukuussa siinä 10.-17. päivinä.
Päätettiin lähtee tänne koska saatiin menopaluut alta 50e joten mikäs siinä..
Tää on meijän toinen yhteinen omatoimi reissu (ollaan 20- vuotiaita molemmat) joten paljon ei matkustamisesta ja etenkään Puolasta tiedetä :)

Toistaiseksi ajatuksena on olla vain tässä kaupungissa tuo aika, mutta minua tekisi mieli tehdä joku reissu muuallekin. Kiinnostaisi hirveasti Auswitchissä ja Zakopanessa, mutta ne on aika kaukana kyseisestä citistä..

Eli jos osaatte neuvoa, niin kaikki vinkit vaan mikä on kätevin keino päästä noihin paikkoihin (juna vai bussi, entä hinta?) etenkin ajallisesti. Ollaan periaatteessa maksettu jo yöpyminen Varsovassa joten päivä reissuksi tai korkeintaan yksi yö noissa paikoissa.

Entä muita mainitsemisen arvoisia kohteita Varsovan lähellä? Tai ihan Varsovan sisällä?

Kiitos jo etukäteen!

9

580

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paa-vo.

      Vahinko kun olette jo maksaneet ne yöpymiset Varsovassa. Zakopaneen pääsisi kätevästi yöjunalla mennen tullen ja makuupaikat maksaisi jopa vähemmän kuin se hotelli.
      Päiväreissu ehkä vain Krakovaan, IC-pikajunassa alle 3 tuntia/suunta (IC muita vähän kalliimpi, yöjuna halpa). Päiväjunissa matka Zakopaneen kestää yli 6 tuntia, ei kannata siis mielestäni. Yöjuna kulkee 9 tuntia, sopivasti nukkumisen kannalta.

    • Ziggy1PLN

      Suosittelen matkustamista Polskibusilla (polskibus.pl). Itse matkustin sillä viimeksi kolme viikkoa sitten välillä Zakopane-Krakova. Hinta oli vain 15 PLN ( 1 PLN varausmaksua). Matka kesti pari tuntia.

      Krakovaan pääsee Polskibusilla Varsovasta n. 5 tunnissa. Mitä aikaisemmin varaa, sitä suuremmalla todennäköisyydellä saa halvan lipun, esim. tuolle välille saattaa saada lipun 10 PLN ( 1 PLN varausmaksua).

      Bussit ovat uusia, niissä on mukavat penkit, vessa ja ilmainen wifi. Saat sähköpostiin lipun oston jälkeen varausnumeron, joka esitetään kuljettajalle. Eli lippuja ei tartte tulostaa, varausnumero paperilla riittää.

      Reittikartta: http://www.polskibus.com/en/bus-stops

    • Ziggy1PLN
      • Ziggy1PLN

        Tässä vielä Varsovan ja Krakovan ( muiden Puolan kaupunkien) paikallisliikenteen aikataulujen hakusivusto: http://jakdojade.pl/


    • Paa-vo.

      Talven ajan pikajunien aikataulutaulukot: http://intercity.pl/pl/dokumenty/RJ tabelki/RJ_zima_2013.pdf

    • jimi4

      Jos olette aivan ummikkoina liikenteessä niin kannattaa ehkä keskittyä nyt pelkkään Varsovaan ja sen lähiympäristöön. Kyllä sieltä viikoksi löytää vaikka mitä.

      Puolan julkiset ja varsinkin junat on VR.ään tottuneelle pieni shokki, suurin osa on vanhaa kalustoa,ja hitaitakin kuin perkeleet, kävimme hitlerin sudenpesässä gdansk-ketrzyn bussilla 250km ,matka kesti n.6tuntia pikkuteitä pitkin, junalla takaisin samat n.250km,7tuntia, ja pysähtyi kyllä joka maitolaiturilla. 6päivää oltiin yhteensä reissussa ja haukkasi kyl ajallisesti ison osan matkasta kun aamupäivällä lähti bussi/juna liikkeelle niin iltapäivällä oltiin vasta perillä päivä oli siinä.

      Jos olette vain viikon niin siinä on 5 kokonaista päivää josta taas vaikka krakovaan/Auswitchiin matkustamiseen häipyy kaksi kokonaista päivää lisää, makuasia, mutta en mä ainakaan nauti lomalla siitä että ollaan koko ajan joko menossa tai tulossa.

      Puola on auennut mullekkin ihan eri tavalla nyt kun olen siellä reissannut ajan kanssa, kolme ekaa kerttaa menny via balticaa pitkin unkariin puolan läpi formuloita katselee, ollut yötä esim. varsovassa ja krakovassa monesti näkemättä itse kaupunkeja, nyt kesällä kun löydettiin Wizzairin halvat lennot turusta gdanskiin niin huomannut kuinka magee mesta se onkaan, nytkin ostettiin taas liput (2 henkee meno-paluu 46€) jouluostoksille puolaan,
      päätettiin tällä kertaa mennä krakovaan just Auswitchin takia,mutta viimekerrasta viisastuneina, eli lennot turku-gdansk ja jatkolento puolan halpiksella Eurolotilla krakovaan.

      Eli tutkailkaa ihan rauhassa varsova ja ens kerralla joku muu paikka kun sinne kerta niin halvalla pääsee esim. wizzairilla.

    • polandwithlove

      Kiitos kaikille neuvoista!

      Noo pienen pieni aavistus on kyllä julkisten liikenteiden tasosta, kun ollaan reissattu italiassakin niillä semmonen kuukausi ja nekään ei tosiaankaan aina ollut mitään vr:n tasoa..
      Mutta tietenkin aina uusi kaupunki ja uudet tavat, mutta liikkumisen taso ei varmaan yllätä enään kovin paljoa:D

      Voi olla että joudutaan "tyytymään" tällä kertaa pelkästään Varsovan kiertelyyn, ja uskon että sieltä löytyy paljon nähtävää koko ajalle.
      Mulla on vaan itselläni just tapana haalia niin paljon kuin mahdollista pienessä ajassa ja oisin niin halunnu nähdä nuo yllämainitsemani paikat jo tällä reissulla.. mut ahneella on paskanen loppu, jtn ehkä me vaan sit keskitytään Varsovasta nauttimiseen ilman turhaa stressiä matkustelusta :P

      Osaatteko muuten mitään sanoo käymisen arvoisia mestoja Varsovasa? Vanha kaupunki tietty, mutta muita..?

      • Warszawa

        Mitä tulee julkisen liikenteen tasoon, niin Varsovan paikallisliikenteessä kyllä ihan Helsingin tasoista kalustoa käytössä, osa jopa modernimpaa ja parempaa. Toki vanhaakin kalustoa paljon käytössä, mutta ei kyllä sen huonompaa kuin HSL:n tai VR:n vanha kalusto. Pitkän matkan liikenteessä asia voikin sitten olla eri, tai sitten ei. Ja olen asunut molemmissa kaupungeissa, tällä hetkellä onneksi Varsovassa :-)
        Kaupungista löytyy nähtävää reilusti, tosin kesä aikaan lukuisat puistot ovat vehreämpiä kuin näin talviseltaan. Kulttuuripalatsissa suosittelen käymään, erilaisia museoita löytyy myös runsaasti esim. Muzeum Powstania Warszawskiego on suosittelemisen arvoinen. Nowy Świat kadulta ja sen sivukaduilta löytyy mukavia ravintoloita ja vanha kaupunki on myös tosiaan näkemisen arvoinen.


    • Paa-vo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 135
      3933
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      109
      3589
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2525
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1717
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1609
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1585
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1506
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1481
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      88
      1471
    Aihe