voiko eläinkauppoihin luottaa?

mimamila

suosittelen ostamaan lemmikisi kasvattajalta! minä menin ostamaan ensimmäisiä hiiriäni Tuurista Kyläkauppa keskisestä, kysyin minihiiriä mutta siellä oli kai pelkästään 3hiirtä jotka taisivat olla alennuksessa 32e. järkytyin ensin kovasti kun eläinkauppias nosti hiiret laatikkoon roikuttaen hännästä, se sanoi että tällä tavalla ne on helppo ottaa käteen ja näytti sitten yhden hiiren kanssa sen uudestaan. En ollut vielä lukenut hiirten nostamisesta, joten uskoin vaan kiltisti. automatkalla pelkäsin että ne paleltuvat kun yksi hiiristä (Säde) paleli, joten peitin läpinäkyvän muovilaatikon takillani. Kotona hiiret olivat kilttejä ja käteen nostaessani nostin niitä hännästä....myöhemmin kun luin kirjasta ettei hiiriä saa nostaa hännästä, lopetin sen heti! hiiret olivat melkeiin alusta asti pitäneet hengityksen aikana sellaista rohinaa ja aivastelua en löytänyt vaivaan raitkaisua, joten ajattelin että se on normaalia tai niillä on vain joku nuha..sitten kerran tullessani kotiin koulusta huomasin Viima hiireni oleen kuolleena häkisään. siinä sitten itkin ja hautasin sen lähelle puuvajaa.sitten hiiriä on enään kaksi taas myöhemmin kuoli toinen hiiri kuoleena =( se sai jo miettimään että kyllä minä olen huono hoitaja!!! sitten tuli seuraava mutka matkaan minulla oli enään yksi hiiri jäljellä Lieska jolle piti löytää kavereita kun sitten ostin jyväskylästä kaksi hiirtä ne olivat puolet isompia joten epäilykseni kohosi että aiemmat hiiret olisivat minihiiriä. näiden uusien hiirien mukana tuli syntymätodistukset ja he olivat terveitä (ovat yhä) kotona pienen ajan kuluttu uudet hiiretkin alkoivat aivastella silloin tajusin että niillä on joku tauti joka paljastuikin netin avulla hengitystien infektioksi joka loppui auringonhattu uutten avulla. elikkäs tuurin eläinkauoan virheet olivat että hiiret olivat luultavasti minihiiriä,niillä oli hengitystien infektio,syntymä aikaa ei tiedetty ja opettivat nostamaan hännästä =( onko teille sattunut vastaavan laisia tilanteita?

2

227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • diipadaapadaa

      Hiiriä voi nostaa hännäntyvestä (eli sieltä läheltä pyllyä), muttei ihan suoraan hännästä tyyliin puolesta välistä häntää.

      Jos hiiri/hiiret on pitäneet rohisevaa ääntä, on niillä valitettavasti ollut hengitystieinfektio, pahanlaatuinen sellainen jos ovat kuolleet. Tai sitten niillä on ollut jotain muutakin sen hengitystieinfektion lisäksi, enkä usko että kyseessä on ollut minihiiriä, vaan kitukasvuisia normaaleja kesyhiiriä.

    • 18+12

      Meillä oli kaksi hiirinaarasta aiemmin tänä vuonna, jotka ostettiin eläinkaupasta. Muuten ihan terveitä, mutta molemmilla paljastui muutaman viikon sisällä olevan viiksenpurentaa. Ei sinänsä eläinkaupan vika (paitsi kun eivät tarkasta heille tulevien eläinten vanhempia kovin tarkasti, nekin pienet oli Ruotsista), mutta kuitenkin järkytys.

      Tästälähin ostan kyllä kasvattajalta hiiret, voi olla melko varma siitä, ettei ainakaan tätä kyseistä vikaa hiirissä sitten ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe