Gambia harkinnassa, lisäinfoa kaipailisin

meikkis vaan

Olemme mieheni kanssa harkinneet matkaa Gambiaan tammikuussa.

Kaipailisin lisätietoa kyseisestä paikasta. Onko millainen yöelämä? Millaiset shoppailumahdollisuudet, kuten esim. nämä "kopiovaatteet", onko siellä myynnissä? Tai yleensäkin mitä siellä pystyy shoppailemaan?

42

779

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1-2-3

      Gambian yöelämä, varsinkin Senegambiassa on todella hauskaa ja railakasta! Jos tykkää tanssia, musiikkia riittää aamu kuuteen asti eikä vain viikonloppuisin!

      Shoppailla voi Banjulin torilla ja kauppakaduilla, siellä on paljon pikkukauppoja vieri vieressä, täynnä vaatteita, kenkiä, laukkuja yms. Craft marketeista löytyy paljon batiikkivaatteita yms., koruja, puuesineitä, hopeaa, kankaita jne. Aina on laukut paukkuneet ylikiloja kun sieltä on tultu.

      • niin...

        siis craft marketeja on joka puolella ja tietty Serrekundassa riittää kauppoja ja iso tori.


    • meikkis vaan

      Kiitos vastauksista! :) Missä hinnoissa vaatteet on?

      • 1-2-3

        Vaatteet maksaa sen verran kun jaksat tinkiä! ;) Eivät siis todellakaan kalliita ole. Isoja olkalaukkuja saa n. 5€, kengät 5-10€ jne.


    • Meikkis vaan

      Ja kannattaako hotelliin ottaa aamiainen tai pulihoito? Vai kannattaako mennä aamiaiselle jonnekin ravintolaan tai illalla syömään ulos eikä hotellille?

      • 1-2-3

        Aamiainen on ihan kätevä hotellissa, puolihoitoon ei todellakaan kannata tuhlata rahojaan. Siellä on ravintoloita ja kuppiloita joka nurkalla ja paljon halvempia ja parempia kuin hotellit sapuskat! Illalla kannattaa ehdottomasti syödä muualla kuin hotellissa, siellä on ihan turvallista liikkua pimeän tultua ja silloin siellä vasta elämää onkin.


    • Perheen kanssa lähdössä Gambiaan jouluksi. Pääseekö sieltä helposti myös Senegalin puolelle jos alkaa tekeminen loppumaan kesken? Vatsatauti mietityttää vaikka aiotaankin ottaa maitohappobakteeri-kuuri matkan ajaksi. Kuumennettu ruoka varmaan ok, mutta entä rannoilla myytävät hedelmädrinkit? Nuorin tytär haluaa ratsastaa rannalla ja ainakin youtubessa näytti olevan muutama video missä onnistui. Onko joku ranta erityisen otollinen tähän?

      • Miina ja Manu

        Kun olette palanneet lomalta, voisitko laittaa tänne millaista oli? Me olemme lähdössä helmik. Villieläimiä luonnossa haluaisimme nähdä mm. Ja toki hedelmädrinksuista haluaisimme tietää myös:-)
        Kiitos jos voisit tosiaan laittaa ekakertalaisille tietoa:-.)


      • Myös jouluksi

        Mihin hotelliin olette menossa


      • 1-2-3

        Jos Senegaliin mielitte, kannattaa miettiä, miten mennä ja minne sinne. Helpoiten pääsee jos onnistutte järjestämään kyydin Barrasta, joen toiselta puolelta sinne. Lautalle on autoille pitkät jonot, tietty hyvillä suhteilla voi sekin onnistua..joskus. Senegalissa kyllä Goree on käymisen arvoinen paikka! Jos sinne asti mielitte, kannattaa varata ainakin 2-3 päivää reissuun.

        Pahempaa vatsatautia ei meillä ole ikinä ollut. Ruokaa ollaan syöty missä vain. Ainoastaan hotellin ruoasta tuli kerran melkoinen vatsanvääntö, sen jälkeen sai ne sapuskat jäädä! Myös rannalla ollaan syöty hedelmiä ja drinkkejä. Jäätelöjäkin ollaan ostettu supermarketeista.

        Ratsastusta on tarjolla rannalla, ehkä eniten hevosmiehiä löytyy Kotun rannalta. Sinne voi ihan kävelläkin esim. Senegambiasta rantaa pitkin, varmaan joku 2km. Siellä he ratsastelevat ja etsivät asiakkaita joka päivä.


      • 14+6...

        Huom! Yksi huomionarvoinen asia kannattaa muistaa: keltakuumerokotus on pakollinen, jos Senegaliin aiotte (ja kansainvälinen rokotustodistus siitä).


      • perpes
        14+6... kirjoitti:

        Huom! Yksi huomionarvoinen asia kannattaa muistaa: keltakuumerokotus on pakollinen, jos Senegaliin aiotte (ja kansainvälinen rokotustodistus siitä).

        Työnnä perpeesees se keltakuume jos tuut suomesta etkä hengaa mualla .


      • naava
        perpes kirjoitti:

        Työnnä perpeesees se keltakuume jos tuut suomesta etkä hengaa mualla .

        Edellinen kirjoittaja sanoi sen olevan pakollinen, mikäli senegaliin aikoo. Niin on. Jos tulee keltakuumealueelta......ja gambia luetaan niihin. Eli kv rokotuskortti mukaan, jos menee rajan yli senegaliin, joka kyllä ehdottomasti kannattaa!


    • Mennään Bakotu Hotel & Apartment. Kaiken googlaamisen perusteella ei pitäisi olla ihan läävä mutta ei mikään huippukaan. Ja laitan kyllä kokemuksia kun matka on tehty.
      Kiitos 1-2-3:lle asiallisesta vastauksesta. Eiköhän mekin sitten uskalleta yrittää kun ei olla ihan herkkävatsaisimmasta päästä :). Goree on aika kaukana, mutta olisi varmaan juuri niin kuin sanoit, kiinnostava paikka. Olisiko siellä lähempänä esim. joku villielän/luonnonpuisto? Tiedätkö vielä paljonko ratsastus keskimäärin siellä maksaa. Tytär nimittäin ratsastaisi vaikka joka päivä jos budjetti vaan sallii.

      • 1-2-3

        Siinä Senegalin rajalla on jonkin luonnonpuisto, johon ihmiset tekevät retkiä, mutta minulle se ei valitettavasti ole tuttu. :) Kannattaa kysellä paikallisilta tai jos haluaa siellä asuevien suomalaisten kanssa käydä retkillä, heitäkin löytyy.

        Ratsastuksen hinnoista en tiedä, mutta ei se meidän hinnoissa ole todellakaan kallista ja jos vakio-heppa löytyy, saatte varmasti "alennusta" jos joka päivä haluaa ratsastaa.

        Bakotu on ihan siisti hotelli, hieman paikoin tavan mukaan ränsistynyt. Lähellä rantaa ja craft marketia, lähellä tarpeelliset kaupat yms. Hotellin edestä pääsee helposti paikallisbussilla vaikkapa Serrekundan keskustaan ostoksille ja takas. Sieltä on myös iltaisin ihan turvallista kävellä päätielle ottamaan halpa paikallinen taksi jos haluaa jonnekin muualle mennä. Taskulamput vain mukaan!!


      • naava taas

        tjäreborgin senegalin retki piti sisällään safarin, jossa näimme luonnossa eläviä villieläimiä laidasta laitaan, kirahveja, sarvikuonoja jne.

        Sitten gambian puolella on ainakin semmonen viidakkoreitti, jossa apinoita tulee tuon tuostakin vastaan, ja pyytävät makupaloja.

        Ratsastus maksaa sen verran kun saatte tingittyä, voittehan sopia että tytär ratsastaa esim.5 kertaa ja sitten hinnan saa varmasti kunnolla alemmaksi.

        Me lähdemme 18.1.13 kahdeksi viikoksi, hotelli sunset beach, hyväksi todettu! Aamiainen loistava.


    • Kiitos tiedoista :)

    • yll3

      Olen menossa helmikuu alussa Gambian.Onks naisel yksi liikua turvalista tai on parempi pysyy hotellilla?Paikalisten opasten ja kuskien kielitaito?

      • 1-2-3

        On turvallista liikkua, myös iltaisin, kunhan tiedät mihin olet menossa/mistä tulossa. Itse olen liikkunut siellä missä vain, päivin ja öin. Maalaisjärjellä pärjää ja jos yksin, niin kenties selvin päinkin olisi järkevämpää.


      • naava taas taas

        gambia on englannin entinen siirtomaa, joten hyvä englannini kielitaito kaikilla. Senegal taas ranskan ent.alusmaa, joten siellä puhuvat ranskaa.


    • Lypsylehmä

      Bakotu hotel & Apartment mukava hotelli. Pari apinaa, lisko ja kissoja. Ranta lähellä. Huoneet hieman nuhruisia, mutta sähköä piisaa ja vettä. Paikalliset puhuu hyvin englantia ja yksin voi matkustaa tuonne nainenkin. Rannalla tulee bumbstereita ehdottelemaan, mutta tiukka No tai ei noteeraa lainkaan, niin hyvin menee.

      Hyvää matkaa!

    • yll3

      Kiitos1-2-3 ja Lypsylehma tietosta on paljon apua.Olen Aasia suunal paljon liikunu ja törmäny kommunikointi ongelmi Vietnamis.Alkoholi ei juuri käytä ja miesseikailu ei hae.

    • Reissaaja_

      Oltiin kerran vuosia sitten Gambiassa rouvan kanssa lomailemassa.

      Ei siellä mitään villieläimiä ole. Ja paskasta joka paikassa, muovipuseeja sioellä ja täällä kasoissa ja savun hajua jatkuvasti, kun polttavat niitä jätteitään.

      Sitten se tolkuton kerjääminen ja ruikuttminen, joka toki on luonnollista tuollaisissa paikoissa.

      Ilmasto on OK, siis aurinkoa ja lämpöä riittää talvisaikaan, ja on kohtuullisen lentomatkan päässä.

      Kyllä siellä kerran käy, mutta ei missään nimessä toista kertaa, kerralla se on näähty se kurjuus.

      Of course, jokainen tallaa siten kuin tykkää...

    • raskas

      Siinäpä varsinainen reissaaja...Kirjotukses kertoo että olet ollu lomalla koko ajan hotellin tuntumassa...Olet tyypillinen juntti-reissaaja,tyyppi joka haluaa saada vieraassa maassa kaikkea mitä Suomessa saa.

      • sukklitti

        No mutta asiahan on niin, että kaikki eivät pidä samoista kohteista, ei kai siinä mitään mollattavaa ole, turha on alkaa haukkua ketään, jos ei Gambia miellyttänyt.
        Itse syyllistyt junttiuteen haukkuessasi jotain joka ei ole samaa mieltä kanssasi.


    • raskas

      Jos ei näe Gambiassa muuta hyvää ku aurinko,on aika juntti tapaus.Tämä on perusteeni.Ruoka,musiikki,ihmisten aito ystävällisyys ja moni muukin juttu on Gambiassa upeeta.

      • mellumarja

        Vaikka kuinka juntiksi haukuttaisi, niin en minäkään tykännyt Gambiasta, sille nyt ei vaan voi mitään. Meksiko ja Kuuba esim. olivat minun makuuni.


    • raskas

      Kun väsyy Gambiassa tolkuttomaan kerjäämiseen,kertoo se siitä että lomailija on oleskellut hotellin läheisyydessä.Kun kuljet aidossa Gambiassa,kylillä ja kaduilla,sua ei häiritä.Tässä perusteluni sanalle JUNTTI.Mua ei liikuta ..ttuakaan kuinka paljon kyseinen ihminen on nähny maailmaa,tuo kirjoitus kertoo et kyseessä on juntti.

      • tatu Leino

        Joku " ei juntti " on vetänyt herneen nenään ja puolustaa Gambiaa raivokkaasti. Mä olen ollut Gambiassa kerran, jäi kyllä viimeiseksi, ei vaan yksinkertaisesti ollut minun juttuni. Paljon tuli kierrettyä, en todellakaan viettänyt aikaani hotellin liepeillä. Tuli käytyä myös Senegalissa kolmen päivän reissussa, mutta sorry nyt vaan, ei ns.iskenyt, niinkuin monet muut kohteet joissa olen käynyt useamminkin.
        " raskas " onpa sulla pipo kireällä, meneekö sinulla jotenkin huonosti noin kaikenkaikkiaan.39


      • olii-vi
        tatu Leino kirjoitti:

        Joku " ei juntti " on vetänyt herneen nenään ja puolustaa Gambiaa raivokkaasti. Mä olen ollut Gambiassa kerran, jäi kyllä viimeiseksi, ei vaan yksinkertaisesti ollut minun juttuni. Paljon tuli kierrettyä, en todellakaan viettänyt aikaani hotellin liepeillä. Tuli käytyä myös Senegalissa kolmen päivän reissussa, mutta sorry nyt vaan, ei ns.iskenyt, niinkuin monet muut kohteet joissa olen käynyt useamminkin.
        " raskas " onpa sulla pipo kireällä, meneekö sinulla jotenkin huonosti noin kaikenkaikkiaan.39

        Niminerkki raskas, mitä luulet, miksi sinne tehdään valmismatkoja vain kahden kuukauden ajan, kun muutama vuosi sitten kausi kesti lokakuun puolesta välistä huhtikuulle. Siksi, että kysyntä sinne on niin minimaalista, ettei se kannata, monille riitti yksi kerta sinne ja monet eivät koe ollenkaan minkäänlaista vetoa siihen suuntaan.
        Sitten on tietysti ryhmä vanhempia naisia, jotka siellä reissaavat useammankin kerran vuodessa, mutta se on sitten ihan oma lukunsa, jotka rakastavat Gambiaa yli kaiken, siihen on tietty syynsä, heh.


    • raskas

      Miksi matkat vähenevät? Koska tämä kansa koostuu länsimaiseen elämään tottuneista pullamössö-velttojalkaisista hössönsössöistä.

      • avarakii

        En tiedä muista, mutta itse menen mieluummin Karibialle, Panamaan, Brasiliaan. Gambia ei kiinnosta, tosin olen siellä kaksi kertaa ollut ihan kaverini mieliksi, kun hänellä oli siellä paikallinen ystävä, mutta ei kiitos enää.


    • raskas

      Mä olen käynyt Gambian hotellialueilla ja todennut ne ihmisineen sellaisiksi etten ihmettele ihmisten haluttomuutta mennä enää Gambiaan.Gambiassa kun elää ja liikkuu ja viettää aikaa siellä aidossa Gambiassa,alueilla joissa ei ole hotelleita,siellä ymmärtää ihmisten kiltteyden,ruoka ja miten se tehdään,eli pihalla hiilillä, ja ruuan maku..Ihmisen pukeumistapa..Se on kaunis,värikäs..Musiikki,wau..Ja se aurinko... Mä en käsitä sitä ettei turisti liiku eikä uskalla mennä siellä siihen aitoon elämään,paikallisiin ravintoloihin jne.Siellä kun kokee todellisia elämyksiä.Joka ei niin toimi Gambiassa,ei tiedä koko maasta yhtään mitään.

    • 675

      Jään varmaan johonkin ääripäiden puoliväliin mielipititeideni kanssa. Gambia maana ihan ok, talvella mukavan aurinkoista ja hotellit hyväkuntoisia. Apinoita lukuunottamatta mitään villieläimiä siellä ei kyllä ole. Maassa myös yllättävänkin siistiä esimerkiksi Egyptiin verrattuna. Hotellivyöhykkeen voi kävellä rantaa pitkin vaikka päästä päähän, myös ranta on ihan siisti, mutta ihmeen hiljainen, esim. mitään veteen liittyviä aktiviteetteja ei osunut silmiini paria paikallista kalastajaa lukuunottamatta.

      Ostettavaa en kyllä itse löytänyt, vaikka erilaiset markkinat muuten viihdyttäviä. Erikoisia kankaita, savipyttyjä ja puupalikoita saa Suomestakin joka hippikaupasta. Turistinähtävyyksiä ei Gambian puolella ole paljoa. Apinapuisto ihan ok lenkkimaasto ja voi siellä krokotiilialtaallakin käydä, mutta vähän vaatimattomia ne kyllä ovat. Edes hoteilleissa ei ole lapsille suunnattua tekemistä ja itse olisin todennäköisesti ahdistunut lapsena kehitysmaamatkailusta. Epätasa-arvoisuus välittyy ihan hyvin jo uutisten kautta, en olisi lapsena kaivannut sen konkretisointia. Aikuisille sen sijaan suosittelen paikallisissa kylissäkin vierailua. Yhdyn siihen, että niissä on turvallista liikkua, vaikka esim. pilvenpoltto normaalia. Pimeänpelkoisille Gambiaa ei voi suositella, katu- ja muu ulkovalaistus puuttuu tyystin.

      • 1-2-3

        Lasten kanssa matkailusta.. Meidän lapset ovat rakastaneet olla Gambiassa! Odottavat, koska lähdemme taas. He voisivat olla joka päivä rannalla uimassa, tuntikaupalla. Hotellin uima-altaaseenkin aina pulahtivat päivän päätteeksi. Tykkäsivät paikallisista ruoista tosi paljon ja heistä oli tosi kivaa kun aina löytyi paikallisia lapsia kavereiksi, pelasivat ja leikkivät yhdessä. Liikkuminen paikallisbusseilla ja takseilla oli heistä mielenkiintoista, eivät ole ikinä valittaneet "puutteita". Matkarahansakin ovat onnistuneet aina tuhlaamaan ostoksilla. Meillä lapset ovat kyllä tottuneet siihen, että ei hauskuus ja tekeminen tarvitse suuria puitteita, ovat iloisia ja kiitollisia pienistäkin asioista ja tykkäävät harjoitella englanti.

        Hippikaupoista Suomessa kenties saa joitakin "samoja" juttuja, mutta ne maksavat 20e kun taas Gambiasta saat sen 2e:lla. ;)


    • raskas

      Ohhoh 675 ..Gambiasta saa vaatteita jotka ovat todellakin eritasoista kamaa tekotavasta lähtien mitä suomen kojuissa ja hippikaupoissa on ..

    • kisu55

      Jos haluatte liikkua ilmastoidussa Chevyssa hauskan nuoren miehen kanssa, ottakaa yhteytta postiin [email protected]. Tama on vavypoikani, joka mielellaan auttaa suomalaisia sopivaa korvausta vastaan!! (Itse olen taalla viela kaksi viikkoa, 6 kk:n jalkeen).

    • FIIKUS PIIKUS

      huom:KAIKKI JOTKA MENEVÄT HOTEL SENEGAMBIAAN,MENKÄÄ IHMEESSÄ KÄVELLEN KOLOLIIN,N. 2KM PITKÄ KOLOLI ROAD ON ELÄMYS! KOLOLI ROAD ON SE OIKEA AITO KOLOLI.

      • swimming1

        Missä se on?


    • fiikus piikus

      Kato google mapista. Kololi road alkaa n. 500m Hotel Senegambiasta Kotuun päin ja loppuu ravintola Tavernin kohdalla.Kololi road on elämys.

    • fiikus piikus

      Mene Google map ja kirjota Hotel Senegambia ja toiseen Kotu,näin löydät Kololi roadin ja aidon Kololin..Olen viettänyt sen kadun/tien varrella asuen yht. 2kk ja ihmetellyt aina sitä ettei turistit löydä sinne,se kun on aitoa elämää ja se on se aito Kolili,ei hotellin lähistö,ei todellakaan.Siellä ei bumsterita pyöri ja saa olla aivan rauhassa kilttien ihmisten ympärillä.

    • borzov

      gambiassa kannattaa mennä lasten kanssa krokotiilipuistoon.hotellissa jos tulet liian tutuksi henkilökunnan kanssa rupeavat jotain pummaamaan ja antavat puhelinnumeronsa.senegambia beach hotellissa ainakin mutta palvelu on kyllä hyvää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2483
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2287
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2021
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1638
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1452
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1393
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1383
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe