lukion kurssi määrä???

mäVAA!!!

Niin...miten kannattaa sijotella lukion kurssit ja monta niitä täytyy tulla täyteen??? Itellä nyt ekana vuonna on tulossa 30... kolmessa vuodessa aijon läpi...mahdotonta???

12

13190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Chihiro

      No. Ensinnäkin on aika ihme, jos et jo tiennyt vähimmäiskurssimäärää. Tavallisessa päivälukiossa se on se 75 kurssia min. Yleensä pyritään myös tuohon minimi määrään, ettei tulee burn out. Itse kehottaisin ottamaan eniten kursseja ekaan vuoteen ja kolmanteen vain ne, mitä et voi suorittaa tai ei kannata (kirjoitusten kannalta) suorittaa aiemmin. Muut toiseen vuoteen. Eli toi 30 ekaan on ihan ok, sitten melkein saman verran seuraavaan, ehkä vähän vähemmän ja loput viimeiseen. Ota huomioon tosiaan se, että kolmantena vuonna on vain 3 jaksoa, ei 5, kuten yleensä. Itsellä tuli ekana vuonna 33,5 kurssia suoritettua. Yksi etäkurssi ja yksi ns. ylimääräinen, helppo kurssi (kuoroa). Eli toisin sanoen oikeastaan 31,5. Ekaan vuoteen tulee yleensä kaikkein eniten pakollisia. Tokaan vuoteen pystyy jo sitten paremmin valitsemaan niitä, mitkä kiinnostaa. Ja tosiaan tuo 3 vuodessa läpi on se "normaali". Vähemmässä ajassa voi tulla kiire, täytyy olla todella hyvä motivaatio. Ja 4 vuotta taas jättää varaa aika hyvään lusmuiluun. Voi opiskeluinto lopahtaa jos noin löysästi lukee.

    • zele

      Mietin vaan, että mitenköhän mulla tulee toi onnistumaan. Haluaisin nimittäin käydä lukion 3 vuodessa, mutta otin vain 23 kurssia ekalle vuodelle. Miten loput pakolliset olisi hyvä valita?

      • jätkä

        23 on kyllä todella vähän, mutta jo suositus on 30 per vuosi, niin ne 7 mitä siitä jää, niin jaa ne kahdelle seuraavalle vuodelle tasaisesti. Tosin vikalle vuodelle kannattaisi ottaa vain joku 15 kurssia, koska silloin on syytä jo keskittyä YO-kirjoituksiin eikä istu koulun penkillä jossain valinnaisessa kursisssa.


      • zele
        jätkä kirjoitti:

        23 on kyllä todella vähän, mutta jo suositus on 30 per vuosi, niin ne 7 mitä siitä jää, niin jaa ne kahdelle seuraavalle vuodelle tasaisesti. Tosin vikalle vuodelle kannattaisi ottaa vain joku 15 kurssia, koska silloin on syytä jo keskittyä YO-kirjoituksiin eikä istu koulun penkillä jossain valinnaisessa kursisssa.

        Kakkosvuodesta tulee sitten melko rankka. Kursseja voi tosin varmaan lisätä ekana päivänä jos vielä mahtuu johonkin ryhmään.


      • ???
        zele kirjoitti:

        Kakkosvuodesta tulee sitten melko rankka. Kursseja voi tosin varmaan lisätä ekana päivänä jos vielä mahtuu johonkin ryhmään.

        Monta kurssia kannattaa ottaa yhelle jaksolle?


      • jätkä
        ??? kirjoitti:

        Monta kurssia kannattaa ottaa yhelle jaksolle?

        Mahdollisimman paljon tietenkin. Riippuu millainen opiskelija on. 8 on maximi, 7 ok, 6 menettelee, 5 liian vähän. :)


      • sportfan
        jätkä kirjoitti:

        Mahdollisimman paljon tietenkin. Riippuu millainen opiskelija on. 8 on maximi, 7 ok, 6 menettelee, 5 liian vähän. :)

        Kannattaa tähdätä siihen, että on vähintään 6 kurssia jaksossa.

        Mä menin lepsuillen (en olis saanu kyl yhtäkään kurssia lisää sinä vuonna) 1.vuoden.

        2.vuosi oli rankka! Tosi rankka.. En meinannu jaksaa, mutta onneks oli hyppäreitä välillä.

        3.vuosi oli OK. Kurssimääriä en muista, mutta yhteensä tais tulla 78.


    • Nanna

      Itse kävin iltalukion. Halusin yläasteen jälkeen todella nopeasti lukion ohitse, joten siksi valitsin iltalukion, koska siellä vaadittiin vain 44 kurssia tavallisen päivälukion sijaan.

      Lisäksi oli etälukiomahdollisuus, joka mahdollisti jopa kymmenenkin kurssin käymisen yhden jakson aikana mm. itse suoritin kyseisen määrän yhden jakson aikana heittämällä etäkursseja puhtaasti päällekkäin tavallisten kurssien ohelle. Tuo onnistuu helposti kun neuvottelee opettajien kanssa kurssikohtaisesti.

      Itse sain kokoon 50 kurssia kahdeksan jakson aikana, enkä nyt edes mielestäni niin kovin rankasti opiskellut, johtuen ehkä siitä, että iltalukiossa oli yleisilmapiiri huomattavasti rennompi, poissaoloja ei juurikaan valvottu eikä liiemmin etenemisesteitä (joista en muuten missään vaiheessa edes ottanut selvää oliko edes niitä).
      Lukuvuodessa oli viisi jaksoa, ensimmäisenä vuonna suoritin 32 kurssia, toisena vuonna 18 kurssia kolmessa jaksossa, sitten tulivat kirjoitukset.

      Pahin aine etukäteen oli ruotsi, ei kiinnostanut tippakaan. Luin ensimmäisenä vuonna ruotsin pakolliset viisi kurssia tyylikkäin arvosanoin 5, 5, 5, 5 ja 5. Kolme näistä läpi vasta uusintakokeessa. Kokeilin tuuriani toisen vuoden syksynä ja kirjoitin ruotsin ilman, että olin käynyt edes abikurssia ja mitä kävikään; himaa ripoen Approbatur. Siihen loppui ruotsin opiskelu, enkä ruotsin kirjoihin enää tämän jälkeen koskenut. Lopulliset arvosanani lukion päätyttyä olivat L, L, E, M, A. Kirjoitin oikeastaan jokaisesta aineesta täysin ylisuorituksen omiin taitoihini nähden. Lukion keskiarvoni kun oli jotain kuuden pintaa.

      Etenemisesteistä: Äidinkielen pakolliset kurssit suoritin järjestyksessä 5, 4, 2, 3 ja 1. Mahdollisia esteitä ei paljon siis seurailtu.
      Samaten matematiikan 1-, 4- ja 5-kurssit suoritin saman jakson aikana.

      Hauskaa oli ja uusia kavereita sain roppakaupalla.
      En suosittele tällaista tahtia, mutta vaihtoehto se on tämäkin, jos lukion nopea suorittaminen tuntuu luontevalta vaihtoehdolta.

      • Anonyymi

        Se vaan jäi sanomatta, että iltalukioon eli aikuislukioon mennessä pitää olla täyttänyt 18 vuotta! Painavasta syystä oppilaaksi voidaan poikkeuksellisesti ottaa nuorempi.


    • Opettaja

      1. vuonna 30 kurssia, toisena vuonna 30 kurssia, kolmantena 15 kurssia ja siinä on vähimmäismäärä täynnä. Eli onnistunee aika mukavasti noin.

      Huolellinen opiskelija ottaa koko lukioaikana kursseja noin 80, ettei satunnaiset muutokset heiluttele minimimäärää. Omassa koulussani ne useita laudatureita kirjoittaneet ovat ottaneet juuri tuon hiukan yli 80 kurssia, eli se on hyvän opiskelijan mittapuu mielestäni. Jotkut menivät jopa yli 90 kurssin, mutta se on kolmessa vuodessa kenties jo sillä lailla hiukan liikaa että vie tehoja yo-kokeilta.

    • Anonyymi

      Moi, onko toiselle vuodelle 41,5 kurssia aivan mahdoton?

      • Anonyymi

        Useimmille on!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      329
      3061
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      107
      2261
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      87
      1675
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      195
      1596
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      68
      1398
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1283
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1104
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      21
      1098
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1059
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      931
    Aihe