NIKON

mirre11

Hei! Mitä mieltä olette NIKON D60 ja siihen ostetusta lisäputkesta AF-S 50mm 1:1.4G?

12

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihan OK

      Jos hinta vain on kohdallaan.

    • dpreview testaajat aikoinaan sanoivat D60:stä "Highly Recommended" eli hyvin suositeltava vapaasti käännettynä. Tietysti asiat ovat muuttuneet sen jälkeen kun pikselimäärät ja dynamiikat ovat parantuneet mutta uskoisin kohtuu hintaan ostettuna tuon olevan oiva sijoitus jos digirunkoa voi sijoitukseksi sanoa.

      Itselläni ei tuota 50mm lasia ole mutta photozone on testannut kahta versiota Nikjkorin 50mm F1.4 laseja ja lopputulos on ollut tuo sama "Highly recommended".

      Jos pääset hinnasta sopuun niin osta ja aloita oiva harrastus.

      Kaikki Nikkorin lasit kelpaavat vaikka ostat joskus uuden rungon jos katsot tarvitsevasi joten lasiin käyttämäsi rahat eivät mene hukkaan kunhan pysyt merkissä.

      • Hi hi. Se osti jo.


    • mirre11

      Paljonko tuosta kannattaa maksaa? entä lisäputkesta jos tuo kerran käy myös uudempiin Nikon kameroihin ? Mihkälaisiin tarkoituksiin tuo lisäputki on?
      onko sillä kuvan laatuun mikä vaikutus?

      • Samalla merkillä

        Puhut "kameraan ostetusta lisäputkesta". Ilmeisesti kamera siis on alun perin myyty "kittinä" eli rungon ja halvan "ensiobjektiivin" (yleensä lyhyehkö zoom)yhdistelmänä ja omistaja on sittemmin hankkinut lisäksi tuon 50-millisen kiinteäpolttovälisen kakkulan?

        Järjestelmäkameroitahan voi ostaa myös pelkkinä runkoina ja hankkia sitten objektiiveja tarpeen mukaan. Kitissä mukana tuleva objektiivi on kuitenkin hinnoiteltu niin halvaksi, ettei ainakaan ensimmäistä järjestelmäkameraansa hankkiva yleensä jätä sitä ottamatta.

        Et kerro, mikä kameran kittiobjektiivin polttoväli(alue) on. Tohdin veikata, että se on 18–55 mm. Siinä tapauksessa tuon lisäobjektiivin kiinteä polttoväli 50 mm osuu samalle alueelle. Päällekkäisyyden vastapainoksi tuo kiinteäpolttovälinen ("prime") on paljon valovoimaisempi eli sillä saadaan onnistuneita kuvia huomattavasti hämärämmissä olosuhteissa. Lisäksi sen piirtokyky on parempi → kuvista tulee terävämpiä. Suurimpia mahdollisia aukkoja käytettäessä tosin syvyysterävyys on kapea eli terävänä toistuu se kohde, johon objektiivi on tarkennettu, mutta sitä lähempänä ja kauempana olevat kohteet tai alueet jäävät sumeammiksi. (Tämä on monesti tehokeino, jota kuvaaja tarkoituksella tavoittelee.)

        Nikon D60 on APS-C-kennoinen eli Nikonin kielellä DX-kennoinen kamera. Sellaisessa 50 mm:n polttoväli merkitsee ahtaanlaista kuvakulmaa eli kyseessä on lievä tele. Täten se ei sovellu erityisen hyvin esim. isomman ihmisryhmän kuvaamiseen ahtaissa huonetiloissa.

        Paljonko kannattaa maksaa? Kyseessä on lähes 5 vuotta sitten esitelty kameramalli, joka on ollut omana aikanaan hieno ja hinnakas peli, mutta jäänyt vähän uudempien tulokkaiden jalkoihin. Osaava kuvaaja tekee sillä silti epäilemättä upeaa jälkeä.

        D60-runkojen tuoreet hintapyynnöt ovat liikkuneet laajahkolla skaalalla 100–200 €. Hyväkuntoisesta yksilöstä ei 150 € liene välttämättä hirveästi liikaa.

        Ehjä objektiivi NIKKOR AF-S 50/1.4G on sitten tuota runkoa arvokkaampi. Objektiivien käyttöikä lasketaan kymmenissä vuosissa, siinä missä digikamerat (rungot) ovat vanhentuneet teknisesti alle 10 vuodessa. Tuollainen lasi maksaa uutena nelisensataa ja käy myös täyden kennokoon Nikon-ammattilaisrunkoihin. Sille voi hyvinkin laskea arvoksi 250 €.

        Kittiobjektiivin rahallisen arvon voi jättää huomiotta, mutta käyttöarvoa sillä on – totta kai!

        Itselläni ei valitettavasti ole kokemusta Nikon D60 -kamerasta.


    • mirre11

      oisiko tuo polttovälialue jos osaan katsoa oikein niin 10-58 mm.

      • Samalla merkillä

        Tuskin. Tiedossani ei ole minkäänmerkkistä Nikonin runkoihin tehtyä objektiivia, jonka polttovälialue alkaisi jo 10 mm:stä (erittäin laajakulmainen) ja jatkuisi aina 58 mm:iin saakka. Oman Nikkor-laajakanttizoomini polttovälialue on 10–24 mm.

        Viime vuosina halvemman pään Nikon- ja Canon-kameroiden mukana toimitettu kit-objektiivi on ollut polttoväliltään tyypillisesti 18–55 mm.

        Missähän nuo lukemat 10 ja 58 mm oikein näkyvät? Mikä on objektiivin merkki?

        Mieleeni tuli, että objektiivi saattaisi olla varustettu jollakin kirkkaalla protector- tai UV-suodattimella ja tuo 58 mm olisi suodattimeen merkitty suodatinkierteen läpimitta eli halkaisija, mutta kun sekin on tuon 18–55-millisen Nikkorin tapauksessa 52 mm eikä 58 mm...


    • Jotain muuta Kittiä

      Minusta on pelkästään huva homma että, Nikon on nk. Kitt objektiivina toimittanut 18-105millistä vakaajalla eräitten ei halvimpien muttei kalliimpien järkkykameroittensa mukana.
      Hyllytavarana erikseen ostettuna sellainen maksanee noin 300E mutta on ikäväkyllä"muovigengoilla"

    • mirre11

      mutta tuo lisä putki on maksanut 445e kuitti löytyy 2-vuotta vanha.

      • mirre11

        Merkki on NIKON HB-47 SWM ¤58
        AF-S NIKOR 50mm 1:1.4G


      • Samalla merkillä

        Jos viittasit kysymykselläsi 10–58 mm:stä tuohon "lisäputkeen", niin sinähän kerroit jo aloituksessasi sen olevan 50-millinen (kiinteä eli ns. prime). Sen nimellinen polttovälialue yltää siis 50 mm:stä 50 mm:iin.



        Minä luulin sinun tarkoittavan kamerarungon mukana alun perin toimitettua ns. kittiputkea, kittilinssiä, kittiobjektiivia tai miksi sitä itse kukin nimittääkään. Käytännössä halvimpien runkojen mukana on toimitettu 18–55-millistä ja hieman kalliimpien mukana 18–105-millistä, kuten edellä on pariin kertaan todettu.

        50-millinen prime on voinut hyvinkin maksaa 445 € kaksi vuotta sitten. Tänään sellaisen saa uutena esim. Rajalasta 399 eurolla. Voisin kuvitella, että sellaisesta saa käytettynäkin pulittaa tuollaiset 250 €. Lasitavaran hinta ei putoa läheskään yhtä nopeasti kuin kamerarunkojen. Poikkeuksena ovat nuo runkojen mukaan ympätyt kittilinssit, jotka eivät ole käytettyjen markkinoilla kovinkaan haluttua kamaa.


    • mirre11

      Ok! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 129
      3521
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3219
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2388
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1841
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1476
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1390
    Aihe