Hankalat jäsenet

Antero

Toimin eräässä voittoa tavoittelemattomassa harrastuksen tukena toimivassa yhdistyksessä ja meillä on ongelmana muutama jäsen, joiden elämän ainoana tehtävänä tuntuu olevan yhdistyksen hallituksen toiminnan hankaloittaminen ja vastuutehtävissä olevien arvosteleminen.

Lähinnä tämä tulee ilmi siinä, että jokainen kokouspöytäkirja kammataan tiheällä kammalla läpi ja jokaisesta pienestäkin virheestä tehdään valtava show. Muutama kokous on jouduttu jo pitämään uusiksi, kun on löydetty joku muotovirhe ja koko ajan pyritään kampeamaan vastuuhenkilöitä ulos omista tehtävistään selän takana kähminnällä, jatkuvalla arvostelulla ja sitten näistä muotovirheistä johtuvista seikoista. Itse eivät tietenkään ole valmiit ottamaan mitään vastuutehtäviä vastaan, mutta urheasti kuitenkin "suojelevat yhdistystä vääriltä ratkaisuilta ja jopa melkein laittomilta päätöksiltä". Yhdistyslaki aina kaivetaan esille ja jopa suomen laki on joskus isketty pöytään, kun jostain mitättömästä seikasta on nostettu metakka. Ja haluan nyt täsmentää, että aina kyseessä erittäin pienet muotoseikat, joilla ei ole mitään vaikutusta yhdistykseen tai ihmisiin. Mutta kun "nyt vain pitää mennä pykälien mukaan". Kyseessä siis harrastuksen tukena toimiva yhdistys, joka ei tee voittoa ja jossa ei isot rahat liiku?! Onko.. Tai tiedän, että onhan se laki ja yhteiskunta menossa koko ajan siihen suuntaan, että maalaisjärkeä ei saa käyttää. Mutta mikä näitä ihmisiä oikein vaivaa?

Yhdistyksen luottamustehtäviin on tätä nykyä todella hankalaa saada ketään ja tasaisin väliajoin joku kyllästyy ja lähtee muiden harrasteiden pariin, kun miksi sitä harrastuksen parissa itseään stressaisi.

Näille sankareille kun ei edes voi tehdä mitään. Pihalle ei voi potkia, turpaankaan ei voi vetää ja itsekään eivät tajua poistua takavasemmalle.

5

260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • peejii2

      Itse olen puheenjohtajana kolmessa yhdistyksessä. Suurimmassa näistä on 500 jäsentä. Hallituksessa istun kuudessa yhdistyksessä ja toiminnantarkastajana kahdessa.

      Kaikissa yhdistyksissä, joissqa olen on toimintakulttuuri sellainen, että toimimme juuri niinkuin yhdistyksen säännöt ja yhdistyslaki sekä sovellettavissa oleva muu Suomen lainsäädäntö edellyttää.

      Kinaa on ollut pari kertaa, silloin tulkinta on haettu asiaan muualta.

      Kun toimitaan oikein, eikä tehdä muotovirheitä, mitään turpakäräjiä tarvitsee harvoin pitää. Ei se oikeinkaan toimiminen ihan ylivertaisen vaikeata ole, eihän?

    • PelleHermanni

      Joo... Suomalainen menee pykälien mukaan. Jos laki ja pykälät sanoo, että syö kilo paskaa, niin silloin syödään!

      Kyllähän yläpuolella oleva kaveri varmaan tietää lait ja pykälät ja varmaan nauttii saadessaan toteuttaa itseään. Poliitikko vai piiritason sellainen? Harvemmin kyllä täysin amatöörit, jotka omassa pikku yhdistyksessään vain koettavat pärjätä parhaansa mukaan, joka asiaa hallitsevat ja virheitä sattuu. Silloin pitäisi juuri sen maalaisjärjen astua peliin. Mutta kun ne lait ja pykälät joku piirikunnallinen huutaa.

      No ihminen on niin tyhmä, että hänelle pitää kertoa mitä syödä, juoda ja katsella televisiosta kun ei se itse osaa.

      Itse olen parissakin yhdistyksessä ja harmittavan usein tilanne on se, että kukaan ei halua ottaa vastuuta (piirikunnallisia poliitikkoja ei kiinnosta jos ei saa näkyvyyttä), kun niskaan sataa vain sontaa joka suunnasta. Sormella osoittajia löytyy helposti, mutta Käteisen kaltaisia vastuunkantajia ei!

    • Vallanhimoko?

      Antero puhuu asiaa! Tuttua...
      Harrastusluontoisessa yhdistyksessä on naurettavaa tärkeillä pienten muotoseikkojen kanssa, kun kukaan ei ole kuitenkaan toiminut rikollisesti. Jos ei pyöritetä isoja rahoja eikä isoja joukkoja, pitäisi voida toimia joustavasti ja sallia pienet unohtamiset ja erheet maalaisjärkeä ja neuvottelutaitoja käyttäen.

      Näitä tärkeilijöitä valitettavasti tunkee pieniinkin yhdistyksiin "asiantuntemustaan" ja arvovaltaansa näyttämään. Seurauksena se että yhdistyksestä sammuu tekemisen ilo ja entinen aktiivinen osallistuminen muuttuu passiivisuudeksi ja vastuun pakoiluksi. Eihän enää kukaan uskalla ottaa vastuuta, kun voi vahingoissa tehdä virheen josta nousee ilo möly! Lopputuloksena on, että koko yhdistyksen toiminta sammuu kun kukaan ei enää halua tehdä mitään sellaisessa ilmapiirissä.

    • sovelluskyky

      Niin tuttua, niin tuttua. Kilpailua arvovallasta ja näyttämisenhalua. Jatkuva ja kaikkea jarruttava sääntöihin vetoaminen on pohjimmiltaan tärkeilynhalua. Jos pilkunviilaus käy tärkeemmäksi kuin se mitä tehdään, on pahasti hukattu terve järki ja suhteellisuudentaju. Joustavuus EI tarkoita että rikotaan sääntöjä vaan niitä sovelletaan tilannetajun mukaan.

    • QkRO

      Yhdistyksen hallituksen pöytäkirjat eivät ole julkisia eikä niitä tarvitse näyttää yhdistyksen jäsenille. Mikäli päätös koskee jotain henkilökohtaisesti tai päätöstä tarvitaan vaikka pankille, tästä pykälästä voidaan tehdä pöytäkirjan ote.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5338
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2396
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1917
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      45
      1625
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      7
      1248
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe