Elämässä luovuttaminen

Väsynyt Mies

Olen pidemmän aikaa kokenut, että minusta ei vain ole täyttämään yhteiskunnan vaatimuksia ja odotuksia. Työni on luonteeltaan tietotyötä ja vaatii jatkuvaa ajattelua ja analysointia. Viikolla kaikki energiani kuluu töissä jaksamiseen ja arjen pakollisten askareiden pyörittämiseen. Olen aivan loppu työpäivän jälkeen, jolloin pitäisi olla aikaa ja energiaa nauttia siitä vapaa-ajasta. Ei tämä voi olla sitä elämää? Olen alkanut ajatella, että löisin vain hanskat tiskiin ja antaisin olla. Paljon on tullut pohdiskeltua, että voisinko olla onnellisempi pyörittäessäni elämää sitten vaikka toimeentulotuen voimin. Voisiko näin todella elää... Mitä mieltä olette?

11

3164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 34-v mies

      Samaa vaivaa itselläkin, oireet viittavat loppuunpalamiseen. Nykyisessä työyhteiskunnassa on se vikana, että tunnollisille ihmisille asetetaan ylisuuret tavoitteet, joiden saavuttaminen on aivan epärealistista. Ilmeisesti parhaiten pärjäisi olemalla vain työpaikalla mahdollismman välinpitämätön ja tekemällä ainoastaan sen vähimmäissuorituksen ja senkin mahdollisimma vähällä vaivalla.
      Lisäksi on erittäin hankalia työtehtäviä nimenomaan tietoalalla, jossa itsekkin työskentelen. Pidän työtäni ikävänä ja henkisesti erittäin kuluttavana. Työpäivän jälkeen ei jaksa enää mitään, kun 8h tulee täyteen on voimat täysin loppu ja raskas väsymys. Lomat eivät riitä ns. akkujen lataamiseen.
      Tekisi mieli lähteä tästä sairaasta oravanpyörästä, mutta kun työtilanne on niin huono jokapuolella ja asuntolainat eivät mahdollista mitään huikeita seikkailuja.

    • sielunrauha1

      Funtsit samoja asioita kuin minäkin. Olen kurkkua myöten täynnä tätä oravanpyörässä ravaamista. Töistä päästessä ei voimia enää ole mihinkään muuhun. Olen haaveillut elämästä kaukana hälinästä ja suoritus- sekä materiakeskeisestä tohelluksesta, jossa ihmiset voivat monesti hyvinkin huonosti. Itselle riittäisi katto pään päälle ja koira tai kaksi, ei kellon ja tulosten kanssa kilpaa juokseminen.

    • Nella-83

      Samoja ajatuksia myös täällä suunnalla. Olen nainen hieman alle 30v ja työssä oloa muutama vuosi takana. Opiskelua sitä ennen yli 12 vuotta. Takana on siis jo runsaasti erilaisten lappujen täyttöä, kiirettä ja aamuheräämisiä aikatauluineen. Kaikki tuntuvat olettavan että tämän ikäisenä on vielä virkeä eikä koe väsymystä, mutta näin se ei päde ainakaan omalla kohdallani. Työpäivän jälkeen olen usein väsynyt ja varsinkin perjantaisin ei saunan jälkeen enää jaksaisi lähteä yöelämää katsomaan (sinkku siis olen). Olen myös tunnollinen, ahkera ja jopa jonkinlainen suorittaja luonne. Minulla on todettu ahdistuneisuushäiriö ja masennusta joten jo niidenkin takia olisi tärkeää päästä palautumaan kunnolla töiden välillä mutta siihen ei oikein yhteiskunta ole ymmärtäväinen vaan pitäisi jaksaa suorittaa koko ajan.

      Kuitenkin tuntuu että vaikka kuinka suorittaisi ja ahkeroisi aina vaaditaan lisää, eikä työpaikat ole mitään itsestään selvyyksiä vaan todella epävakaalla pohjalla.
      Joka paikassa saa kokea kilpailua ja ihmissuhteet ovat pinnallisia ja suorituskeskeisiä.

    • on kummallista

      ettei ihmisille anneta sopivaa keskitietä! Jotkut pitkästyvät työttömänä ollessaan ja haluavat töitiä! Toisia ei huvita elää työlle ja yleensä työtahti on järjetön eikä tosiaan jaksa vapaa-ajalla muuta kuin nukkua ja syödä!

      Kuka sitä on määrännyt, että jokainen syntyy vain paiskimaan töitä???? Ei tämä planeettamme maa tästä miksikään muutu eikä ihmisten sielunelämä!!! Kaikkea "krääsää ja palvelua" ei tarvitse 24/7. Olisi hyvä vaan sulkea suurin osa kaupoista kiinni ajoissa ja sulkea kaupunkien valot yöksi!!! Ja kaikki voisi aloittaa päivän vähän myöhemmin kuin klo.8.00, joka tarkoittaa monille sitä, että täytyy nousta juuri kesken syvimmän unen klo. 6.00 aikaan!!!!

      Vapaus tekee onnelliseksi. Toisaalta eipä hyvinvointiyhteiskunta toimi ilman työntekijöitä, mutta nykyään on kaikki mennyt yli äyräiden ja ihmiset on ihan stressaantuneita!!! Maalaisjärki käyttöön!!!!!

    • Anja20

      Toimeentulotuella eläminen on kaikista huonoin vaihtoehto ja se viimeinen vaihtoehto muutenkin.

      Mikäli teillä on työhistoriaa vähintään viisi vuotta suosittelen kääntymään oman työeläkelaitoksenne puoleen puhelimitse tai perehtymään netissä ammatilliseen kuntoutukseen/työeläkekuntoutukseen. Työeläkelaitos saattaa lähteä tukemaan rahallisesti esim. työkokeilua toisessa työssä, uudelleen kouluttautumista, oman yrityksen perustamista.

      Mikäli työhistoriaa ei ole kertynyt viittä vuotta, kannattaa kysyä Kelasta tai työ- ja elinkeinotoimistosta lähtisivätkö tukemaan.

      Kelassa on myös mahdollista varata aika työkykyneuvojalle aika, joka auttaa pohtimaan tulevaisuutta ja eri mahdollisuuksia.

      Halutessanne voitte myös pyytää tilannettanne käsiteltävän lakisääteisessä Kuntoutuksen asiakasyhteistyöryhmässä, jossa saatte halutessanne olla itse mukana.

    • vidsinSika

      Minäpäs nostan sossusta rahaa, saan 2 lapsen eelatusmaksut valtiolta anteeksi. mun 670e ja 52 neliön kämppä maksetaan ja vielä 466e ruokarahaa annetaan ja vielä 60e lasten ruokaan ku ovat mun luona. sähköä kulutan ja tuhlaan 100e/3kk ja senkin sossu maksaa. yhteensä saan yli 1500e nettoa/kk tekemättä mitään töitä.

      muakin vitutti pienellä palkalla olla joskus töissä. it-alan tutkinnon jälkeen vaadin 3000e palkan jos menisin töihin.

      valvon yöt ja nautin. en dokaa.naiseni rakastaa mua oikeesti ja meillä vilkasta sängyssä. hän ei ole kirjoilla luonani, muuten tuet menis.

      teen joskus 3kk pätkiä hanttihommia ulkomailla ja tienaan 10Ke nettoa.sit palaan suomeen säästöjen kaa ja rupean työttömäksi taas.

      tosin rahoilla ollaan lomailtu etelässä pitkiä aikoja, viimestää ensi talvena taas 2-3kk kanarialla...

      kohta meen nukkuu takas naiseni viereen. ajatelkaa jos voisitte elää näin....kuten minä.

      no,älkää edes ajatelko,tää on moraalitonta =)

      hyvää työpäivää,aika jännä ajokeli siellä on tänään...

    • Hittovie.........

      Jos kaikki eläisi noin kuin äsköinen sika niin eipä täällä mitään saisi. Kauppaan olisi turha lähteä. Ottaa aivoon tollaiset ihmiset, toivottavasti noille laitetaan joku kuri kuten kokoajan suunnitellaan.

      Jokatapauksessa minulla kanssa sama tilanne. Teen 10tunnin työpäiviä ja matkat päälle. Olet 12 tuntia poissa kotoa ja kaiken lisäksi vihaan työtäni. En ole enää aikoihin palautunut vapaalla. Poltan itseäni molemmista päivästä loppuun. Tänäänkin koko päivä oksettanut kun täytyy huomenna töihin mennä. Olen kanssa nuori ihminen (30v) ja makselen omakotitalolainaa pois. Mietin kokoajan kuumeisesti erilaisia keinoja miten hypätä pois tästä oravanpyörästä.

      Siitä on äärimmäisen hyvä kirja kirjoitettu, suomalainen sairaanhoitaja Kaarina Davis teki sen, hyppäsi pois oravanpyörästä ja kirjoitti siitä kirjan; Irti oravanpyörästä. Kannattaa kyllä lukea, ihan mahtava kirja.

      Olen miettinyt, jos myisi talonsa pois ja vaihtaisi puolet halvempaan ja pienempään. Olisi halvat asumiskulut. Kasvattaisi itse ruokaansa kellariin ja tälläkin pienentäisi kuluja. Saisi olla ulkona ja elää. Nyt en elä mitään, käyn vain töissä ja yritän levätä työn jälkeen.

      Kun saisi joskus talolainan tosiaan pois, niin rahaa ei tarvitsi olla niin paljon. Voisi sitten alkaa tekemään jotain osa-aikahommaa, että pärjäisi. Rikastua en halua eikä se täällä edes onnistuisi. Haluan vain nauttia elämästä, tienata sen verran, etten ihan kurjuudessa eläisi.

      En halua olla koko elämääni sidottuna painamaan tällaisia päiviä ja maata sitten kotona kaiken muun ajan. Ketään en edes jaksa juuri nähdä kun kotia päästyään haluaa vain olla hiljaa ja omissa oloissaan.

      Ei tässä ole mitään järkeä.

      Itse olen vähän katkera sossupummeille. Se on minulle aikalailla punainen vaate. Olen lähipiirissä seurannut kuinka yksi nuori alle 30v nainen elää vain sossun rahoilla. Yöt valvoo ja päivät nukkuu. Kaikki tulee sossulta, ei tikkua tarvitse ristiin laittaa. Sossusta haetaan rahaa kuin pankista. Miksi valtio ei lopeta tällaista vätystelyä??

      Potuttaa herätä aamulla palelemaan ja ajaa raatamaan kun mielessä käy sossupummit jotka kääntävät vain kylkeään jos ovat vielä menneet edes nukkumaan. On se väärin.

      • VidsinSika

        Terve vaan ystävä!

        Minäkin olin aikanaan 90-luvulla hyvin katkera sossunpummeille!
        Jyrisin ja huusin illanvietoissa niin että ystäväni pelkäsivät, muutoin tosi rauhallinen mies kun olin, niin kirosin sossupummit maan rakoon ja ehdotin että toimeentuotukea saavien kuvat pitäisi julkaista lehdessä.

        Noh,ajat ja asenteet muuttuu..

        Raadoin hanttihommissa ja olen elättänyt kahta (!) eri teinivaimoa, bruttotulot kymppitonnin luokkaa mummon markoissa.

        Kun pettämisen uhriksi jouduin ja elatusmaksut alkoivat juoksemaan..meinasin kuolla masennukseen.

        Nykyään opiskeltuani it-alan tutkinnon ja kun työtä ei ole, saan oikeutetusti sossusta rahaa.

        KUN LUET tekstini uudestaan, huomaat ettämulla on siksi poikkeava tilanne että mula on se takaportti ulkomailla.Teen raskasta fyysitä työtä kuin eläin, sitä ei enää vanhana jaksa tehdä....

        TÄMÄ TYÖ tekee monet tutut ja teidät tuntematoomat kateellisiksi - ah niin suomalaiseen kateeliseen tapaan.

        Kun teen 10 000e nettoa ja tuhlaan sen matkustellen ja nauttien, moni todella ottaa herneen nenään. Kun rahat loppu,palaan Suomeen tukien varaan.

        Jos olisin "tavallinen" Matti Jäppinen ja vetäisin ympärivuoden työttömänä tukia, ei kukaan olisi kateelinen...ainakaan siinä määrin kuin nyt.

        Tämä mun tila ei ole tavoite vaan helpotus suunnattoman raskaiden elämäntilanteiden päälle. Suosittelen tätä, ja älä sinä kirjoittaja mieti että ruokaa pitäsi kellarissa kasvattaa...sossu maksaa sen 466e ruokaan joka kuukausi, yhtiävastikkeen ja osan pankkilainan koroistasi...

        Niin, haluaisin olla se 3000e kuussa tienaava henkilö enkä nykyinen Sika. Voisin olal sullekin kateellinen jos tienaat sen 3000 kuussa,mutta jos alle sen, en vaihtaisi osia kanssasi. Sen verta raha puhuu tällä iällä (34).


        Sika on nyt puhunut, alkuperäinen kirjoitukseni oli tarkoitus avata silmät muillakin ja laittaa miettimään että kannattaako raataa ??

        Se on henkilökohtainen päätös ja sulla on oikeus jättäytyä työelämästä jso siltä tuntuu. Minä sinne haluankin, vaikka vähän Sika olen, mutta en todellakaan alle 3000 euron bruttopalkalla...

        Onnea ja menestystä, vaikka päättäisitkin vielä jatkaa työelämässä - muista että tarpeeksi kun ihminen tulee stressaantuneeseen tilaan, ei ole enää oma valinta lopettaako työt vai ei. Ne tosiaan loppuu kun eimistö lopettaa järjellisen ja kykeneväisen toimintansa.

        Ja jos et usko että elimistö ihan ääritilanteessa loppuu totaalisesti, kannattaa katsoa raakoja sotadokumenttejä vaikak toisesta maailmansodasta. Kun ihminen tarpeeksi menee fyysisille ja henkisille äärirajoille.....lopuutuloksen NÄKEE.

        Mieti vielä kerran...


    • 19+4

      Ehdotan, että aletaan kaikki elämään noin kuin tuo "vidsinSika" ja katsotaan kuinka kauan valtio pystyy elättämään meitä.
      Minusta on todella väärin, että jotkut ovat oikeutettuja saamaan tukina enemään rahaa kuin sellainen ihminen joka raata perse verillä vähintään 5 päivää viikossa töissä. Kaikilla pitäisi olla samat mahdollisuudet.

      • VidsinSika

        Tervetuloa !

        Lue mitä vastasin äsken tuolle ylemmälle kaverille ja huomaat että mäkin töihin haluan. Mutta en alle 3000 euron palkalla.

        Saanko kysyä sulta MR "19 4", onko sun palkka yli 3 tonnia ? Jos on, voisin vaihtaa osia kanssasi. Alle sen en vaihtaisi.

        Kaikilla ON sama mahdollisuus. Kaikki voi Suomessa opiskella ja valita alansa. Mulla it-alan tutkinto ja siksi voin asettaa ehdot " 3 tonnia tai vapaus".

        Mulla kyllä vielä onnellisempia kavereita joilla peruspalkka it-alalta ja kaupalliselta puolelta monella yli 4 tonnia ja osalla yli 5 tonnia.

        Ja kuvitella, alemmalla korkeakoulututkinnolla valtaosa, vain parilla ylempi korkeakolututkinto.

        Elämä on. Arvaa vaan haluaisiko palata taas työelämään ja tienaamaan valkokaulustöissä edes se 3 Kiloa.....

        Vihjaan lopuksi vähän paljastamastani työpaikasta, missä sen 10K nettopalkan voi saada reilussa 3kuukaudessa verojen jälkeen,,,

        siellä pitää olla "hyvä jätkä", pitää olla suhteita,pitää osata kieliä, pitää olla fyysistä kuntoa, kestää merta, ja ei saa pelätä jos kädet haisee kalalle......vaikka ite en hittoakaan tiedä kalastuksesta, en ite saa kalaa edes korkkiongella ;)

        Mutta, elämä on, jos sulla 3 KilonBruttoTyöpaikka, voin vaihtaa osia ja mielellää IT-alaa...


    • Zombienne

      Minäkään en enää jaksa tätä. Töitä tehnyt kuin hullu ja hoitanu lapset ja kodin siihen päälle. Kolme viikkoa sitten tuli romahdus, en jaksanu enää edes kävellä. Väsyttää niin hirveästi ihan pahoinvoinniksi asti. Uni ei auta sillä näen unta työstä ja unissakin vain juoksen tai kävelen, herään valmiiksi väsyneenä. Sain sairaslomaa.. Mutt entä sitten, kun se loppuu..en jaksais palata takas työhön. Ahdistaa niin pirusti ajatuskin työhön menosta. Työ sinänsä on mukavaa ja työkaverit kivoja, mutta olo on vain niin voimaton ja huonovointinen. Olen miettiny alan vaihtoa jotain missä saisin istua kun ei jalat kanna. Pää toimis mutta fyysisesti olen aivan loppuunajettu.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      92
      6618
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      28
      2652
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2233
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1894
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1671
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1457
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1367
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe