Suomen sosiaalitukia maksetaan ULKOMAALAISILLE!!!

4,5 milj. ULKOMAILLE

Ulkomaalaiset tuntevat Suomen sosiaalietuudet - tietoa välittävät puskaradio ja Kela

Kela antaa tietoa sosiaalietuuksista periaatteidensa mukaan kaikille.

Kelan lakimiehen Henna Huhtamäen mukaan tukien maksu Suomesta ulkomaille on yleistynyt!

Lapsilisiä maksettiin viime vuonna ulkomaalaisille ja ulkomaille kaikkiaan 4,5 miljoonaa euroa!!!!

Ulkomaalaiset tuntevat Suomen sosiaalietuudet hyvin!

Päivi Lipponen kysyy: Miksi Kela kertoo ulkomaalaisille niin auliisti siitä, millaisia sosiaalietuuksia Suomessa töissä käyvät voivat saada??

Päivi Lipponen ulkomaille maksettavista lapsilisistä: Ihmekös, että meillä on rahasta tiukkaa!

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/11/1655489/ulkomaalaiset-tuntevat-suomen-sosiaalietuudet---tietoa-valittavat-puskaradio-ja-kela

10

1038

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LottoVoittaja. .

      No ilmankos meille nauretaan pisin Afrikkaa :)
      Hyvin vointi valtio x) Just joo...

      Tota, täytyy tähänkin vaan kommentoida että kyllä sitä tuntee suomalaisena itsensä ökyrikkaaksi, kun ruokimme maailman pohjasakkaa!!!!

      Hienoa suomi! x) toivotaan että Venäjä sen sijaan että ostaa Sota-aseita ja Kiina sen sijaan että rakentaa sukellusveneitä ja USA sen sijaan että käy maailman laajinta asekauppaa, ottaisi oppia meiltä.... ME MAKSAMME KÖYHILLE ja SOTIEN UHREILLE RAHAA pitkin maailmaa.

      Hienoa x)

    • täysurpo lipponen

      Mitä toi Lipposka oikein urputtaa? Ihme populisti tuokin. Ilmeisesti saanut niin paljon netissä kuraa päälleen, että yrittää nyt toisenlaista taktiikkaa nettiurpoja kosiskellakseen. Varmaan ketjun aloittaja on Lipponen itse tai joku hänen valtion varoilla elätetty perseennuolijansa.

      Lainsäätäjä vielä eikä ymmärrä, että Kela tiedottaa maksamistaan tuista myös ulkomaalaisille koska tiedottaminen on Kelan lakisääteinen velvollisuus!

      Lipposen örmy äijähän se oli innokkaimpia Suomen EU:hun liittäjiä ja nyt muija itkee ja vaatii, että muiden maiden EU-kansalaisia pitäisi syrjiä, eikä heille saisi tukia maksaa eikä varsinkaan tuen saamisen ehdoista heitä tiedottaa, vaikka syrjintä kansalaisuuden perusteella on yksi räikeimpiä EU:n periaatteiden loukkauksia ja EU:n instanssit siihen tiukasti puuttuvat.

      Itse tuo Lipposka maksatti kovat elarit lapsistaan entisellä puolisollaan, joka oli ihan perusduunari ja Lipposten uusperheen tulot varmaan 20-kertaiset entiseen äijään verrattuna.

    • Haluatko MAKSAA?

      Joku kertoi että:
      "" Ainakin omalta osaltani verojen maksun mielekkyys on täysi nolla. Ennen ajattelin, että johonkin järkevään ja tarpeelliseen käyttöönhän ne rahat menee. Muttei mene enää. Valtio käyttää mun rahoja toimintaan jota en voi hyväksyä, joten kierrän kaikki verot jotka vain pystyn, ja kehoitan muita samaan.

      Jos se sitten johtaa siihen, että mummot kuolee, niin so be it - parempi sekin, kuin Kreikan tukeminen.""

      Mitä mieltä te olette? Onko mielekästä maksaa veroja jos ja kun ne menevät sellaisiin kohteisiin joihin ei haluaisi niiden menevän?



      http://www.talouselama.fi/uutiset/kossupaukku 230 euroa puolen litran tuoppi 250 euroa nyt ei jokin tasmaa/a2155101

    • VeronmaksuHALUA?

      SDP:n kansanedustaja Päivi Lipponen on närkästynyt Suomen käytännöstä maksaa lapsilisiä perheille, jotka asuvat ulkomailla eivätkä ole Suomen kansalaisia.

      "Epäoikeudenmukaiset tuet voivat rapauttaa veronmaksuhalut"

      Suomalaista sosiaaliturvaa on perusteltu Lipposen mukaan sillä, että se on asumisperusteinen ja pyrkii tasaamaan suomalaisten lapsiperheiden ja lapsettomien perheiden tuloeroja.

      – Meidän sosiaaliturvamme tähtää mielestäni siihen, että korkeiden elinkustannusten Suomessa olisi mahdollisuus elää hyvää elämää. Siksi Suomeen on vaikea päästä maahanmuuttajana. (ONKO?) Katsotaan, että kaikille Suomessa asuville kuuluvat samat oikeudet, olivatpa he suomalaisia tai ulkomailta tänne muuttaneita.

      Jos yhä useammat suomalaiset kokevat sosiaaliturvaan liittyvät tuet kuitenkin epäoikeudenmukaisiksi, se voi rapauttaa kansalaisten halua olla tukemassa järjestelmää.

      – Sitoutuminen hyvinvointipalveluiden ja tulonsiirtojen rahoitukseen esimerkiksi verojen kautta on varmasti vahvempaa, kun kaikki kokevat, että ovat itse niihin osallisina eikä raha karkaa maailmalle.


      Onko Lipposka oikeassa? Meneekö suomalaisilta veronmaksuhalut?

      Kuinka monta suomalaista tarvitaan maksamaan nuo ulkomaille maksettavat lapsilisät? Kuinka monen keskituloisen ihmisen verot menevät tuohon 4,5 miljoonan summaan? Jos keskituloinen tienaa n. 2000 e/kk ja maksaa n. 20% veroa eli 400 e/kk niin moneko maksamat verot menevät SUORAAN ULKOMAILLE?

      Mies jolla on kotimaassaan vaimo ja 6 lasta, saa n. 1000 e/kk eli vuodessa yli KYMMPITONNIN suomalaisten veromaksaijen rahaa, niin kauan kun lapset ovat täysi-ikäisiä eli siis pahimmillaan pitkälle toistakymmentä vuotta ja vain siksi että mies käväisi suomessa tekemässä 4 kk:n ajan 18 tuntia viikossa jotain hanttihommia. MItä järkeä tässä on???

      • näin se oikeasti on

        No ei mene noin! Pääsääntöisesti lapsen pitää asua Suomessa, jotta hänestä maksetaan lapsilisää. Jos asuu EU/ETA-maassa tai Sveitsissä, EU-sääntöjä sovellettaessa pääperiaatteena on, että perheeseen kuuluva työntekijä saa sosiaaliturvan työskentelymaasta tämän maan lakien mukaisesti. Myös työntekijän lapsista maksettavien perhe-etuuksien saaminen on sidottu tähän työskentelyvaltioon.

        Sosiaaliturvasopimusmaissa oleskelevista alle 17-vuotiaista lapsista maksetaan lapsilisää, jos he ovat ulkomailla oleskellessaan edelleen Suomen sosiaaliturvan piirissä. Käytännössä siis suomalainen perhe muuttaa työkomennuksen vuoksi ulkomaille määräajaksi, mutta säilyy koko ajan kirjoilla Suomessa.

        Muissa maissa lapsilisän maksaminen edellyttää lapsen olevan edelleen Suomessa vakuutettu ulkomailla oleskelustaan huolimatta.

        Suomesta ei siis makseta lapsilisiä ulkomaille sillä perusteella että ulkomailta on tänne muuttanut joku ulkomaalainen jolla on kotimaassaan lapsia! Käytännössä ulkomaille maksettavat lapsilisät ovat niitä tilanteita joissa suomalainen perhe muuttaa määräajaksi ulkomaille ja lapsi lähtee vuodeksi vaihto-oppilaaksi, mutta on koko ajan suomalaisen sosiaaliturvan piirissä. Jos perhe muuttaa vakituisesti ulkomaille, lapsilisä katkeaa.

        Ja tämä kaikki on luettavissa ihan selkeästi Kelan sivuilta.


    • pakkoruotsi pois

      "Suomesta ei siis makseta lapsilisiä ulkomaille sillä perusteella että ulkomailta on tänne muuttanut joku ulkomaalainen jolla on kotimaassaan lapsia!"

      Väärin! Luepa MTV3:n linkistä:

      Kelan lakimiehen Henna Huhtamäen mukaan tukien maksu Suomesta ulkomaille yleistyi sen jälkeen, kun Virosta tuli EU:n jäsenmaa. Myös muunmaalaiset työntekijät liikkuvat maasta toiseen aiempaa enemmän. Esimerkiksi Suomen rakennustyömaille saapuu runsain joukoin ulkomaista työvoimaa.

      Ylen uutisten mukaan perhe-etuuksia maksetaan yleisimmin EU- ja ETA-maiden alueella Viron lisäksi Ruotsiin, Britanniaan, Saksaan ja Puolaan. Lapsilisiä maksettiin viime vuonna ulkomaalaisille ja ulkomailla asuville suomalaisille kaikkiaan 4,5 miljoonaa euroa.

      Jotta lapsilisä maksettaisiin, työntekijän on oltava Suomen sosiaaliturvan piirissä ja työskentelyn pitää täyttää tietyt edellytykset.

      – Työskentelyn pitää kestää vähintään 4 kuukautta, työajan on oltava vähintään 18 tuntia viikossa ja palkan on oltava työehtosopimuksen mukainen tai noin 1 100 euroa kuussa. Lisäksi työnantajan kuuluu pidättää työntekijän palkasta Suomeen sosiaaliturvamaksuja, eli esimerkiksi sairausvakuutukseen sisältyvät maksut, Huhtamäki listaa.
      Paremman sosiaaliturvan maa maksaa erotuksen

      Lapsilisää voi saada yhdestä tai kahdesta maasta. Esimerkiksi Suomessa työssä käyvän virolaismiehen perheelle lapsilisät maksaa ensisijaisesti Viro. Samaa pätee toiseenkin suuntaan: kun suomalainen muuttaa ulkomaille töihin, kotiin jäävä perhe voi saada lapsilisää ulkomailla työssä käyvän uudesta kotipaikasta.

      Koska lapsilisät ovat Suomessa esimerkiksi Viroa korkeammat, Suomi maksaa perheelle niin sanottua erotusetuutta. Virolaisperhe saa lapsilisää siis saman summan kuin suomalaisperhe saa.

      Yhteensovitusta maksetaan vain EU- ja ETA-maissa tai Sveitsissä asuville.

      • Anonyymi

        EU maksaa monta miljardia € tukia itä-Euroopan maille . kyllä niiden pitäisi siellä pärjätä , onpa
        kummaa ettei ulkolainen maksa täällä veroja alle 1300 € kk- tuloista mutta me maksamme
        niiden lapsilisät


    • dfgfhfgdjjj

      Ystävälläni on se tilanne nyt, että odottaa päätöstä; saako pitää lapsensa vai joutuuko maksamaan heidän äidilleen elatusmaksua tietäen, että kaikki ylimääräinen lapsilisistä ja elareista lähetetään tuota pikaa naisen tilille ulkomailla (en voi mainita kyseistä maata, koska se olisi s24:lle punainen vaate ja kommenttini oitis poistettaisiin), jossa hänellä on työnhaku käynnissä, vaikka väittää haluavansa asettua pysyvästi Suomeen. Omanmaalainen mieskin hänellä luultavasti on odottamassa, että kullankaivaja palaa retkiltään. Lapset ovat siinä maassa muutenkin tuottoisia, koska heidät voi myydä parillakymmenellä tuhannella eurolla.

      Ja siinä ohessa elätetään naisen sukulaisetkin. Siis Suomen valtio elättää. No, toivon, että päätös on tällä kertaa järkevä ja mies saa lapsensa huostaansa ja turvaan.

      • Anonyymi

        no ihan Suomessa tapahtuu samanlaista , kun avioiduin persaukisen työhaluttoman evakko-
        perheen pojan kanssa niin enpä arvannut että minulle kasautuu koko suvun elatusvastuu .
        perustin atk-yrityksen 1975 , se menestyi oikein hyvin , mies jäi kotiin 3 vuodeksi eikä tietenkään silloin maksanut kotiin markkaakaan eikä senkään jälkeen kun meni töihin .
        mies valehteli sukulaisilleen että voitti lotossa tarpeeksi . mutta salasi minulta sen .
        sitten ostettiin 1980 Hesasta rivitaloasunto pankkilainalla . anoppi tuli räkyttään että
        missäs ne kaikki rahat on , en käsittänyt mistä hän sai käsityksen rahoja löytyvän .
        minun olisi siis pitänyt antaa anopille tiliote ja ryhtyä elättämään häntä , sitten 1982
        se rt-asunto vaihtui ok-taloon Hesassa , sinne anoppi tuli taas vihjailemaan miten
        olisi mukavaa saada asua ok-talossa , maksoin selkä vääränä asuntolainoja kun mies
        jättäytyi pois töistä , ne karjalan evakot jälkeläisineen näyttää olevan parasiitteja
        kaikki , ikävää on että niitä on täällä liikaa , itse eivät säästä mitään mutta ovat muilta
        ottamassa , kuten pakolaisetkin


    • Anonyymi

      Pikkuhiluja, koittakaa nähdä kokokuva. Isompi ongelma kuin jonkun 4,5 miljoonan euron valuminen ulkomaille on sosiaalietuuksien vuosittainen alikäyttö, joka on arvioiden mukaan 100-300 miljoonan euron luokkaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      93
      6738
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2676
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2263
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      80
      1931
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1477
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe