Aloittelijan suora kysymys....

Märkäkorva

Jos ostan osakkeita 20.000 eurolla ja osake maksaa ostohetkellä 1e kpl ja kun sitten myyn osakkeet kaikki pois ja saan osakkeesta 1,39e kpl, paljonko saan voittoa ja mikä on veron osuus?

Minulla on nyt siis rahaa säästössä 20.000e ja suunnittelen sen sijoittamista osakkeisiin jotka sitten myyn nopeasti hinnan alettua nousemaan ja yritän tienata edes aluksi kohtalaisesti.

12

400

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vakuusvaje

      20000 osaketta myydään kurssiin 1,39, jolloin myyntihinta on 27800 euroa. Voittoa kertyy 27800 - 20000 = 7800 euroa. Lisäksi voit vähentää voitosta osto- ja myyntipalkkiot, mutta niiden merkitys on tässä tapauksessa varsin pieni. Sanotaan vaikka, että kumpikin on 50 euroa. Verotettavaksi voitoksi jää 7700 euroa ja veroa voitosta menee 30 % eli 2310 euroa. Puhdasta voittoa jää käteen 5390.

      Miksi muuten aiot myydä osakkeet heti kun hinta alkaa nousta? Eikö kannattaisi odottaa vähän pitempäänkin, niin saisit suurempia voittoja? Eihän puutarhastakaan harvenneta pois parhaita taimia vaan kitukasvuiset.

    • Märkäkorva

      Kiitos sinulle, oli selkeästi kerrottu ja nyt osaan asian laskea. Onko tuo vero% aina siis tuo 30% ? tai siis ainakin tällä hetkellä? Noissa osto ja myyntipalkkioissa lienee paljon eroa ja niiden selvittäminen monimutkaista kai? Onko selkeästi sellaisia yrityksiä jotka suosivat esim pienempiä sijoittajia ja rokottavat heitä vähemmän näissä maksuissa yms? Mikä olisi järkevin toimeksiantaja minulle kun puhutaan tuosta n 20.000 euron sijoituksesta ja jonka nopealla aikavälillä pyrin muuttamaan voitoksi? Minä olen ajatellut että en ala monia vuosia odottelemaan sitä suurta nousue osakkeissa vaan haluan tehdä nopeita kauppoja ja yrittää niillä tienata jotain suhkoht säännöllisesti. Olen iänkin puolesta jo siinä tilanteessa ettei tässä voi odotella ainakaan 10 vuotta, ehkä :)

      • Vakuusvaje

        Luovutusvoittovero on 30 %, paitsi yli 50000 euron osalta 32 %.

        Välityspalkkiot löydät pankkien ja välittäjien verkkosivuilta. Niiden rakenteessa on huomattaviakin eroja. Jotkut perivät kiinteän perusmaksun ja tietyn promillen kaupan arvosta. Jotkut taas tietyn promillen, mutta vähintään xx euroa. Joillakin on vähimmäisveloitus tietyltä ajalta esim. 3 kuukaudelta. Kauppasummista ja aktiivisuudesta riippuu, mikä välittäjä on edullisin, enkä rupea tässä suhteessa antamaan suosituksia..

        Nopeilla kaupoilla tienaaminen ei ole aivan yksinkertaista. Mitä lyhyemmäksi ajaksi sijoitetaan, sen lähemmäksi arvaamista kurssikehityksen ennustaminen menee. Voittojen lisäksi tulee myös tappioita, ja jokaisesta kaupasta menee välityskulut. Olen ehtinyt kokeilla tällaistakin, mutta mielestäni lyhyt kauppa vaatii aivan liian paljon työtä tuloksiin nähden. Menestymiseen tarvitaan vakaata kurssien suuntaa, jolloin onnistumisprosentti nousee, ja minulle paras onkin ollut vahvan laskun vuosi 2008. Nousukautena on vaivattomampaa yksinkertaisesti vain omistaa nousevia osakkeita, ja nyt taas ajat ovat niin hämärät ettei mitään trendiä ole nähtävissä. Puhdas arvaaminen ei tuota rahaa, ja siksi en viime vuosina olekaan tehnyt lyhyttä kauppaa oikeastaan lainkaan.

        Nopealla kaupalla voi kyllä tehdä voittoa, mutta nykyisin se on varsin hankalaa. Robotit ovat vallanneet eniten vaihdetut osakkeet eikä niistä enää löydä sellaisia hinnoitteluvirheitä, joista piensijoittaja voisi saada etua. Pienissä yhtiöissä tulee likviditeetin puute vastaan jo muutaman tuhannen euron summissa. Jos kuitenkin haluat välttämättä kokeilla itse, aloita ainakin varovasti ja pienillä summilla. Todennäköisesti tulos on miinuksella ja tällä tavalla häviät vähemmän.


    • sivustakatsonut

      Terve. Olin ostamassa pe osakkeita mutta kovan kurssinnousun takia en niitä saanut, laitoin ostorajan liian alas ja kaupat jäivät kolmen sentin päähän.

      Maanantaina uusi yritys. Jos laitan ostohinnan 30 senttiä yli kurssin, myydäänkö ne minulle silloin siihen hintaan? Vai siihen hintaan mihin kauppoja sillä hetkellä tehdään?

    • Vakuusvaje

      Riippuu siitä, onko osakkeita jo tarjolla alle rajahintasi vai ei. Kun osto- ja myyntitarjous kohtaavat pörssissä, kauppahinnan määrää vanhempi tarjouksista. Jos siis osaketta on jo myynnissä hintaan 10,00 ja tarjoat 10,30, kaupat syntyvät hintaan 10,00. Mutta jos ostomääräys on annettu ensin ja jäänyt myyjien puuttuessa odottamaan, myöhemmin esiin tuleva myyjä saa osakkeistaan sinulta 10,30.

      Poikkeuksena ovat päivän aloitus ja lopetus, jolloin menettely on erilainen.

    • sivustakatsonut

      Tästä vielä:
      "Poikkeuksena ovat päivän aloitus ja lopetus, jolloin menettely on erilainen."
      Olen ostamassa Nokiaa, jos laitan ostohinnaksi 3.00 euroa, sitä ei kai kannata sitten tehdä ennen kuin pörssi on avautunut?
      Ensimmäinen osto onnistui mutta sinä päivänä aamulla oli pientä miinusta. Nyt on pelko että kurssi nousee heti aamusta paljon. Voin tietysti olla väärässä ja silloin en tietenkään haluaisi kolmea euroa osakkeesta maksaa.

      • Vakuusvaje

        Pörssipäivän aluksi ja lopuksi pidetään tavallisesta tarjouskaupasta poikkeava huutokauppa. Silloin sisällä olevista tarjouksista etsitään sellainen hinta, jolla syntyy mahdollisimman paljon kauppoja ja kaikki nämä kaupat tehdään kerralla samaan hintaan. Menettely on varsin monimutkainen eikä aivan helposti ymmärrettävissä tai selitettävissä. Nokiassa on kuitenkin aina niin paljon kysyntää ja tarjontaa, että tällä tavalla löytyvä päivän avaushinta vastaa markkinatilannetta. Eli jos hinta on kovassa nousupaineessa, se luultavasti näkyy jo aamun huutokaupassa.

        Jos laitat hintarajaksi 3,00, et tietenkään missään tapauksessa joudu maksamaan enempää, olkoon kyse huutokaupasta tai normaalista kaupasta. Tosin jos hinta nousee kovasti, osakkeet jäävät saamatta.


    • sivustakatsonut

      Laitoin aamulla oston vetämään:

      VÄLITETTY 2,7800 EUR HEL 2 000 0

      Vaikka ostohointani on ollut koko aamun yli hinnan jolla kauppoja on tehty, en ole saanut vielä yhtään osaketta. Pitäisikö soittaa pankkiin ja kysyä että mistä kiikastaa?

      Eka kerralla kun Nokiaa ostin kaupat tapahtuivat lähes välittömästi, siksi olen huolissani että toistuuko perjantainen ja jään taas ilman osakkeita.

      • sivustakatsonut

        OP:n sivut sökönä, yrittääköhän mua joku ylhäältäpäin toppuutella kun mikään ei onnistu :)


      • Vakuusvaje
        sivustakatsonut kirjoitti:

        OP:n sivut sökönä, yrittääköhän mua joku ylhäältäpäin toppuutella kun mikään ei onnistu :)

        Sinulla on varjelusta tai hyvä onni. Näin laskupäivänä on sitä parempi, mitä enemmän kaupanteko viivästyy.


    • Rabbe77
      • Vakuusvaje

        Muistakaa tätä tonnin rajaa tavoitellessa se, että verottaja laskee myyntien yhteissummaan myös pääomanpalautukset. Niitä on viime vuosina tullut varsin monelta yhtiöltä, joten kannattaa tarkistaa onko omaan salkkuun sattunut. Olen unohtanut kerran ja maksanut 200 euron turhat verot, toista kertaa en.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1631
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1289
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1277
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe