Valkosipuli tehoaa sairauksiin

Tutkittua

"Valkosipulin tervehdyttävään vaikutukseen on uskottu tuhansia vuosia ja sitä on käytetty niin kehon kuin mielen vaivoihin. Sen on uskottu estävän sairauksia ja lisäävän voimaa ja kestävyyttä. Nykytutkimus on todentanut monet valkosipulin vaikutukset tosiksi."

http://www.iltalehti.fi/terveys/2012111516331693_tr.shtml

17

738

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eli ei

      Hauska läppä mutta valitettavasti Iltalehti ei ole nykytieteen kovinta hottia.

    • Apu verenpaineeseen

      On se valkosipuli tutkitusti monipuolinen lääke:

      "Valkosipuli tehoaa sekä kroonisiin että akuutteihin vaivoihin. Näin flunssakautena sitä kannattaa käyttää ehkäisemään ja lievittämään flunssaa."

      "valkosipuli torjuu mikrobeja, sieniä ja viruksia. Se tehoaa myös bakteereihin, jotka ovat tulleet joillekin antibiooteille resistenteiksi."

      "Valkosipuli on limaa irrottavaa ja hikoiluttavaa. Se on myös hyvin tehokasta hiivasienitulehdusta aiheuttavaa Candida albicansia vastaan. Se estää myös mahahaavaa ja - syöpää aiheuttavan Helicobacter pyroli´n kasvua. Tosin se voi olla liian vahvaa maha- ja pohjukaissuolihaavasta kärsivälle.

      Ilmeisesti valkosipulilla on immunostimulanttista vaikutusta ja se lisää ihmisen omia puolustusmekanismeja. Se saattaa lievittää heinänuhan ja muiden allergioiden oireita."

      "Parantaa rasva-arvoja ja verenpainetta

      Valkosipuli on erinomaisen käyttökelpoista ehkäisemään ja auttamaan sydän- ja verisuonitaudissa. Valkosipulin parantava vaikutus rasva-arvoihin on selvempi kuin vaikutus muihin sydän- ja verisuonitautia ehkäiseviin tekijöihin. Valkosipulia voi käyttää aspiriinin asemesta vähentämään veren hyytymistaipumusta.

      Se alentaa korkeaa verenpainetta laajentamalla verisuonia ja hidastamalla sydämen lyöntinopeutta, rentouttaa sydäntä ja sileää lihaksistoa.

      Valkosipuli auttaa laskimovaivoihin ja suonikohjuihin ja lievittää peräpukamavaivoja. Verenkiertoelimistöön liittyviä tuloksia voi tosin odottaa vasta noin kahden kuukauden säännöllisen valkosipulin syömisen jälkeen."

      http://www.iltalehti.fi/terveys/2012111516331693_tr.shtml

    • Tohtori.fi vahvistaa

      Asiantuntijataho kertoo näin valkosipulista:

      "Valkosipuli on vaikutuksiltaan hypolipideminen [alentaa kolesterolia ja triglyserideja] ja hypotensiivinen [alentaa kohonnutta verenpainetta], alentaa veren viskositeettia [ohentaa verta juoksevammaksi], aktivoi fibrinolyysia [vaikuttaa edullisesti veren hyytymistekijöihin], parantaa hiussuonten verivirtausta, estää verihiutaleiden aggregoitumista [verihiutaleiden liimautumista toisiinsa] sekä on antimikrobinen [pieneliöitä tappava tai niiden lisääntymistä estävä].Vaikutusten on väitetty johtuvan pääasiassa allisiinista ja sen toisiintumistuotteista.

      Laboratoriokokeilla on osoitettu, että valkosipulijauhe samoin kuin tuore valkosipuli ja siitä saadut öljyvalmisteet alentavat kokeellisesti aiheutettua hyperlipidemiaa [veren rasvataseiden kohoamista] ja ateroskleroosia [verisuonten kalkkiutuminen]. Antiaggregatorinen, antibakteerinen, antimykoottinen, antiviraalinen, anti-hepatotoksinen, ja tuumorin kasvua estävävaikutus on osoitettu sekä in vivo että in vitro.

      Useat kliiniset tutkimukset ovat vahvistaneet, että suun kautta annettuna yksi annos standardoitua valkosipulijauhetta alentaa hematokriittia ja plasman viskositeettia ja lisää fibrinolyyttistä aktiivisuutta ja kapillaariverivirtausta terveillä vapaaehtoisilla koehenkilöillä.

      Käyttötarkoitus

      Valkosipulia ja valkosipulivalmisteita käytetään mm. ateroskleroosin ennaltaehkäisyissä alentamaan mm. väärästä ruokatottumuksesta johtuneita veren kohonneita rasvapitoisuuksia ja parantamaan verivirtausta valtimoverisuonten sairauksissa sekä estämään nk. pahan eli LDL-kolesterolin hapettumista verisuonissa."

      http://www.tohtori.fi/?page=5184117&id=2170586

    • 6+6

      Paljonkos valkosipulia pitäisi päivässä syödä, jotta se alkaisi vaikuttaa? Mieluummin ei suosituksia kapseleista, vaikka niissä olisi standardoituja määriä uutteena.

      • Kynsi päivässä

        "Paljonkos valkosipulia pitäisi päivässä syödä, jotta se alkaisi vaikuttaa?"

        Tuossa muutama vuosi sitten oli Ylen tv-kanavilla tiededokumentti jossa oli tuoreesta suomalaistutkimuksesta, jossa oli todettu valkosipulilla olevan suotuisia terveysvaikutuksia. Kyseinen suomalaistutkija sanoi että yksi valkosipulin kynsi päivässä riittää.


    • Vaikutusmekanismi

      "Valkosipulin sisältämät yhdisteet vaikuttavat punaisiin verisoluihin siten että ne alkavat erittää rikkivetyä (H2S), havaittiin Yhdysvalloissa tehdyssä kokeessa. Rikkivety on välttämätöntä solujen väliselle viestiliikenteelle, vaikka suurina pitoisuuksina se on myrkyllistä. Valkosipulin yhdisteet tekevät myös verisuonten seinämän joustavammiksi ja parantavat siten veren virtausta.

      Nämä voivat selittää miksi valkosipuli näyttää olevan terveellistä ja hyödyllistä ennen kaikkea sydänverisuonisairauksien torjunnassa."

      http://yle.fi/vintti/yle.fi/genreportaalit/portaali-592.html?genre=terveys&osannimi=ajassa_tutkittua&jutunid=8958

    • Vielä verenpaineesta

      "Valkosipuli yhdessä lääkityksen kanssa on toimiva yhdistelmä korkean verenpaineen hoitoon, todetaan Australiassa tehdyssä tutkimuksessa.

      Australiaislääkärit kokeilivat, onko valkosipulitableteista apua niille korkeasta verenpaineesta kärsiville, joihin lääkitys ei tehoa.

      Tutkimuksen mukaan neljä kapselia valkosipulilisää päivässä nauttivilla oli matalampi verenpaine kuin placeboa saaneilla."

      http://www.iltalehti.fi/terveys/2010111712715318_tr.shtml

      • nollainfoa

        Eli nettikeskustelija työntää linkin iltapäivälehteen, jonka "toimittaja" on lukenut toisen käden uutisen tutkimuksesta, jota kukaan asianosaisista ei ole lukenut. Hienoa.


      • Valkosipuli tehoaa
        nollainfoa kirjoitti:

        Eli nettikeskustelija työntää linkin iltapäivälehteen, jonka "toimittaja" on lukenut toisen käden uutisen tutkimuksesta, jota kukaan asianosaisista ei ole lukenut. Hienoa.

        Outo purkaus nimimerkiltä nollainfoa, kun ei kuitenkaan pystynyt osoittamaan yhtäkään asiavirhettä artikkelista.


      • joku roti
        Valkosipuli tehoaa kirjoitti:

        Outo purkaus nimimerkiltä nollainfoa, kun ei kuitenkaan pystynyt osoittamaan yhtäkään asiavirhettä artikkelista.

        No esimerkiksi jutussa oleva sisäinen ristiriita olisi pitänyt havaita. Jos valkosipulivalmistetta testattiin henkilöillä, joilla lääkkeestä ei ole apua, niin millaisia tulosten olisi pitänyt olla, jotta voisi päätellä, että valkosipuli lääkkeiden kanssa on toimiva yhdistelmä?


      • Valkosipuli toimii
        joku roti kirjoitti:

        No esimerkiksi jutussa oleva sisäinen ristiriita olisi pitänyt havaita. Jos valkosipulivalmistetta testattiin henkilöillä, joilla lääkkeestä ei ole apua, niin millaisia tulosten olisi pitänyt olla, jotta voisi päätellä, että valkosipuli lääkkeiden kanssa on toimiva yhdistelmä?

        "niin millaisia tulosten olisi pitänyt olla, jotta voisi päätellä, että valkosipuli lääkkeiden kanssa on toimiva yhdistelmä?"

        Niinpä, ne lääkkeet voinee jättää kokonaan pois, koska eivät auta ja käyttää vain valkosipulia.


    • tekokas on

      Agniinoihin tehoaa ehdottomasti. Kokemusta on. Jouduin syömään perättäisiin tulehduksiin antibiootteja, lopulta huomasin valkosipulia ottaa avuksi. Pureksin suussa ja nielaisin veden kera. Tujua, mutta tehokasta.

      Lisäksi kolesterolin laskin valkosipulilla, kalaöljyillä ja perusliikunnalla.

      • mietis nyt

        Eli söit useita peräkkäisiä antibioottikuureja, jolloin tulehdus loppui. Miten päättelit, että valkospilun syömisellä oli joku yhteys asiaan?

        Olisikohan voinut olla, että tulehdukset olisivat parantuneet myös ilman valkosipulia?


    • Halvalla tuloksia

      Huomattu on että valkosipuli toimii ja on edullista. On jopa niin edullista, että uhkaa lääkebisneksen intressejä, mutta on potilaan edun mukaista käyttää valkosipulia.

    • Halvalla terveyttä

      Valkosipuli ja sipuli raakana, kyllä toimii.

    • Luomu rules ok

      Valkosipuli ja moni muukin jalostamaton luonnontuote on mitä parasta terveydenhoitoa. Luomua sen olla pitää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      45
      3213
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      12
      2043
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      18
      1502
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1385
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1351
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1261
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1171
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1105
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      8
      1066
    10. 22
      1047
    Aihe