Pullean kissan ruokinta

vinkkejä kaivataan!

Eli siis, eläinlääkärin mukaan kissalla on 'linjat hieman hukassa', ei antanut ohjeita laihtumiseen mutta ajattelin tehdä jotain asian eteen.

Kissa on saanut aikaisemmin epäsäännöllisesti ruokaa ja märkäruokaa on iltaisin ollut tarjolla melkein kokoajan. Tykkää kuitenkin enemmän raksuista ja raksuja ollut yöllä pikkuisen tarjolla ja päivällä n. 16-17 asti. Lisäksi kissa saa yhden 'herkkutikun' illalla.
Kissa on hieman nirso ja syö märkäruokaakin aika vähän. Kissa on myös allerginen ja syö erikoisraksuja ja enimmäkseen Pirkka-märkäruokaa ja myös eläinkaupasta ostettua allergiselle kissalle sopivaa märkäruokaa. Märkäruokaa on arviolta mennyt 1-1,5 annostölkkiä/pussia päivässä. Kisu on naaras ja leikattu, 4 vuotias. Mielestäni suht aktiivinen, juoksee itsekseen ja leikitetäänkin joka päivä.

Olen yrittänyt ottaa asiasta selvää, ja olen ajatellut laittaa kissalle ruoka-ajat (tunti kerrallaan?) ja vähentää raksujen määrää ja opettaa kissan pikkuhiljaa yöraksuista kokonaan pois.

Olisi mukava kuitenkin saada vinkkejä jos jollakin on sellaisia antaa! Tuntuu olevan vähän hakuteillä että mitä pitäisi vähentää. Olisi myös kiva saada vinkkejä siitä mihin aikaan kannattaisi ruokkia, kuinka pitkät ruoka-ajat jne!

3

155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • peksnaks

      Ruoka-ajoilla ei niin väliä mutta tarkista annosmäärät, eli jos märkäruokaa menee se purkki päivässä niin 40-60g kuivaruokaa riippuen kissan koosta. Pusseissa on yleensä paljonko minkä painoiselle kisulle pitää antaa.

    • lihaa...

      Kuivaraksut on yksi eniten lihottavista ruoista, koska niissä on usein mukana liian paljon hiilihydraatteja. Joten niiden vähentäminen reippaasti ja raa´an lihan lisääminen ruokavalioon on hyvä keino. Kissan ravinnossa saa olla rasvaa, mutta hiilarit on pahasta, siksi myös märkäruoan laatuun kannattaa kiinnittää erityistä huomiota - viljat ja sokerit pois.

      Kissaa ei saa laihduttaa liian nopeasti, vaan kissan pitää saada vähintään 80% entisestä energiamäärästä myös laihtumisen aikana. Liian nopea laihduttaminen/laihtuminen aiheuttaa maksavaurioita helposti.

      Raaka liha myös pitää nälkää paremmin kuin teolliset ruoat, joten ennen yötä kannattaisi antaa sitä. Itsekin annan raakaliha annoksen illalla ja saan nukkua rauhassa 9 kissan lauman kanssa :)

    • Deuce3

      Mihinkään laihdutusruokiin ei kannata haksahtaa. Niitä usein ihan mainostetaan vähärasvaisina, sitten ne sisältävät paljon hiilihydraatteja eli juuri toisinpäin kuin kissa tarvitsisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      3170
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2214
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1624
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1408
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      76
      1112
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      941
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      904
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      900
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      815
    10. Rahtari s salmi

      Onkohan jutussa perää että kylän tyhmin rahtari on palanut ratista
      Suomussalmi
      8
      795
    Aihe