Ampumistapauksista

1678987

Sanokaahan, että miksi nykyään joka viikko sattuu joku ampumistapaus, ja lähes kaikissa on käytetty LUVATONTA asetta? Eilenkin helsingissä joku ammuskellut LUVATTOMALLA aseella: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012111616337982_uu.shtml. Ja ei siitä ole pitkä aika kun jossain päin suomea oli se joku toinen ampumistapaus, jossa käyettiin LUVATONTA asetta. Mutta ei siinä mitään, kyllähän näistäkin tapauksista pitää rankaista lainkuuliaisia aseenomistajia. Minusta kodeissakaan ei saa säilyttää aseen osia, metalliputket ovat aseenosia myös. Ja minusta siviileillä ei saa olla minkäännäköisiä voimankäyttövälineitä, näin ollen kaikki veitset pitää kieltää, jne.

30

311

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaikkipitääkieltää

      Unihdit myös mainita, että kivet pitää kieltää, koska niillä voi vahingoittaa toisia. Samoin narut sunmuut pitää kieltää, koska niillä voi kuristaa. Mitäs vielä... Joo, kaikenmaailman sytyttimet ja sytytysnesteet pitää kieltää, kynät pitää kieltää, myös puut pitää kieltää, ja myös kemikaalit pitää kieltää koska kemikaaleilla voi tappaa jonkun. Työkaluillakin voi vahingoittaa toista, ne kieltoon. Laserosoittimet kieltoon.

      Mitä jos kiellettäisiin ihmiset?

    • q3546ipo

      Kiitos suomen uuden aselain, ja sen laatijoiden, nyt suomessa on vielä helpompaa saada ase.

    • Lé Singér

      KARAOKE on VAARALLISTA!!!

    • AXSaxXZzxCDV

      LUVATTOMAt aseet ehdottomaan kieltoon..aserikoksesta häkkiin automaattisesti..

      • 123456789876r5e

        Joo kyllä, mikäs muu pitää kieltää? Seuraavaksi "aseet pitää kieltää" - tyypeiltä pitää kieltää puhe, ja mielipideoikeus.


      • olipa nerokasta

        kertakaikkiaan.vai pitäisi saada luvattomat aseet "ehdottomaan kieltoon",
        eivätköhän ne ole olleet sitä aina.


    • poiytg

      Sakotetaan autoilijoita; ajaahan osa heistä vakuuttamattomalla autolla.

      • Kuria mukahan

        Juu. Kaikki autoilijat ovat vastuuttomia autohörhöjä, koska joku ajaa varastetulla autolla reippahasti.

        Kaikkille vaan sakkoverolisäys. Ja ajokortti uusittavaksi 6 kk:n välein. Ei koske tietysti kortittomia.


    • trotrotlortl

      Seksi pitää kirltää, sillähän voi levittää tauteja, ja jos on liian iso kyrpä niin sillä voi tuhota sisäelimiä

    • tietoa kehiin

      viimeyönä 23-24.11 nuori poika puukotti kahta nuorta miestä helsingin rautatie asemalla ja Pielavedellä mies puukotti METSÄSTYS PUUKOLLA toista miestä, nyt kiinnostaa millä ensimainittu puukotti, oliko ehkä kalapuukko, leipäveitsi, rambopuukko, linkkari, tai joku muu kuin METSÄSTYSPUUKKO???? miksi taas syyllistettiin metsästystä, pitääkö puukot kieltää?? entä bensapullot (molotovin goctail) pesäpallo mailat, hirttoköydet. ym vastaavat millä voi saada hengen toiselta, unohtamatta autoa jolla tehdään useimmat tapot.... voisko Päivi kertoa miten tässä edetään....

      • ei aseille

        Metsästyspuukko eroaa tavallisesta euron morasta siinä mielessä, että metsästyspuukon terä on ominaisuuksiltaan vain yhteen tarkoitukseen kelpaava: tappamiseen. Sama koskee niinsanottuja "taktisia" veitsiä.
        Yleispuukko on hyvä työkalu retkeillessä jne, mutta kaiken maailman taisteluveitset pitäisikin kieltää lailla. Terä, joka on tarkoitettu upotettavaksi kahvaa myöten ihmisen sisuksiin ei kaipaa moraalista puolustelua, kysyseessä on tappava ase siinä missä tuliaseetkin, jotka nekin pitäisi oikeasti kieltää lailla.

        Miksi jonkun pitäisi saada kanniskella kadulla mukanaan metsästyspuukkoa kun ei kadulla saa kerran kantaa Katanaakaan mukana?


    • buukko

      Miten muuten on, saako puukolla metsästää suomessa??? Vai miksi joku puukko on metsästyspuukko.

    • jyräysjasauhu

      http://www.youtube.com/watch?v=ZTyCD2n6HAQ

      Luvattomilla aseilla rötöstelyhän johtuu siitä, kun Suomessakin on vankka tahto kieltää käsiaseet, kuten Britanniassa. Videolinkki kertoo, mitä käsiasekielto on Britanniassakin aiheuttanut.

    • eihätiämitiä

      Jaa, jos puukottaa toista rambopuukolla niin täytyykö rambot kieltää vai rambopuukot, onko sen jälkeen enää rambojakaan jos rambopuukot kielletään?

      Holhoamisyhteiskunta hätää kärsimässä, mitä nyt jos kaksi kunnanelättiä yrittää toisiltaan hengen vielä, ei ainakaan sellaiseen kannata ihan pkapuoliin mennä puuttumaan, jossain pihtiputaan tienoilla jos kaksi sekakäyttäjään uhkaa toisiaan puukolla niin polliisienkin kannattaa Äänekoskelta pihtiputaalle mennessään pistätytyä Viitasaaren ABC:llä munkkikahveilla ja poltella ihan rauhassa vielä siinä ulkona tupakit ihan pitemmän kaavan mukaan eli filtteriin saakka ja sitten pikkuhiljaa hälytystehtäviin pihtiputtaalle, jos siellä olis jo välit selvitetty ja toinen henketön. Ei olis enää kun paperityöt jäljellä.

    • Jokunen kysymys

      Ennen aselupalain kiristämistä ennusteltiin, että kiristäminen aiheuttaa luvattomien aseiden lisääntymisen. Näinhän on käynytkin. Lisääntyminen näyttäisi vain olevan nopeampaa kuin kukaan aavisti. Ja luvattomien aseiden ilmestyminen väkivallantekoihin todella huolestuttaa.

      Eli muutaman poliittisen irtopisteenkö takia piti tärvellä toimiva lupajärjestelmä. Ja saada tämä peruuttamaton murhenäytelmä, jatko-osineen, aikaan?

    • typerä aloitus

      Mitenkä toullainen muka lisää luvattomia aseita ? Tai jos lisää, niin eikö nämä smat luvattomilla aseilla tehdyt rikokset sitten tehtäisi luvallisilla aseilla ?

      Aselaki on päivitetty ja hyvin linjassaan tämän päivän tarpeita palvelemaan.

      • 1678987

        Suomen nykyinen aselaki on aivan hanurista! Esim. Iso-britannia on erinomainen malli siitä että kun säädetään tämmöisiä "aseet pois ihmisiltä hyssyn hyssyn hyysäys hyssäys" lakeja. LUVALLISTEN aseiden omistajat ovat vastuullista ja kunnollista porukkaa , ja suomessahan aseita on 32/100 hlöä kohden. Sitten kun aseita aletaan kieltämään muutaman kusipään takia, niin laittomien aseiden myynti kasvaa räjähdysmäisesti, ja aseita on entistä helpompi saada, eikä enää voida pitää kirjaa siitä että kenellä on aseita ja kenellä ei. Minusta ihmisillä pitäisi muutenkin olla oikeus puolustaa itseään, perhettään ja omisuuttaan. Suomessa LUVALLISIA aseita ei myönnetä näille henkilöille joilla on jonkinnäköinen rikostausta, mielenterveyshäiriö, YM. Sitten kun luvattomien aseiden myynti kasvaa räjähdysmäisesti, niin kuka tahansa hullu saa hankittua aseen entistä helpommin. Ja se ei ole oikeusvaltion mukaista että parin pässinpään takia rankaistaan yli miljoonaa suomalaista, ja tuhotaan kanssa hieno harrastus. "Mitenkä tuollainen muka lisää luvattomia aseita ?" no siinäs mietit.


    • Aseeton mies

      "Laittomat aseet" ovat tavallisimmin pöllittyjä tai lainattuja "laillisia aseita".

      Löperöiltä laillisilta omistajilta vietyjä.

      • Supi Pusi Koila

        Suukko Sun Polveen senkin tuhma aseahdistunut julmuri! :D


      • 1678987

        Laittomista aseista vain osa on pöllittyjä, ja sodasta tuotuja, mutta toinen osa on taas ulkomailta, ja varsinkin venäjältä tuotu, ja se Kauppakeskus Sellon ampujan pistoolikin oli lukomailta tuotu. Kun näitä rajoituksia, YM. (joista olen aiemminkin tässä keskustelussa maininnut) tehdään, niin laittomien aseiden kysyntä vain kasvaa, ja aseita on entistä helpompi kenen tahansa hankkia. Iso-britannia on tästä erinomainen esimerkki.


      • Aseeton mies

        Tämän vahvistukseksi uusin USA:n koulujoukkosurma Connecticutissa:
        20-vuotias ampuja lainasi "laillisen aseen" ampumista harrastavalta äidiltään.

        Ase oli siis "laillinen", ainoastaan väärissä käsissä.

        Joukkomurha tapahtui siis kaiken lain mukaan, palstan punaniskojen mieliksi.


        Kysymys aseiden vapauden kannattajalle:

        Kun poliisi tulee joukkomurhapaikalle ja törmää siellä 5-10 "kunnon kansalaiseen" aseet kädessä, mitä poliisi tekee?

        Poliisilla on yksi sekunti aikaa...


    • asentoko

      Aseeton mies on asealan asiantuntija ja asepalstojen höyrypää lukija.

    • äly on jättänyt

      On selvää että kun Kokoomus, Demarit ja Keskusta saavat työryhmällään aikaiseksi asehotellit ( Kun ei se ampumaratasäilyty onnistunut, kun joku kansalainen kertoi heille että ovat ne radat keskellä metsää) niin silloinko asiat paranee. Luuleeko herrat ettei asehotellia pystytä ryöstämään? Metsästäjien omaisuuteen puuttuminen on nyt mennyt niin pitkälle, etten tule koskaan äänestämään nykyisiä hallituspuolueita. Koittakaan nyt yliopistoviisaat tajuta että ase on vaaraton, ja luvallisen aseen omistaja on tilastollisesti kunnon kansalainen, mutta hänen suhtautumisensa laittomiin aseisiin muuttuu siinä vaiheessa, jos hänen luvalliset vehkeet joutuvat viettämään hotellissa aikaansa.
      Laittomia aseita on sodan jäljiltä ja Venäjältä niitä tulee lisää jos kysyntä kasvaa.
      Englannissa luvattomien aseiden määrän kasvuun varmasti vaikutti juuri metsästäjien moraalin muutos aiheessa. Kukaan ei enää välitä käräyttää luvattoman mutkan myyjää, koska he vihaavat viranomaisia heitä enemmän.
      Tämä on ihan looginen juttu, jonka ymmärtää maalaisjärjellä, joka taitaa kadota eduskunnassa ihan kokonaan. Viekö sen raha, vaiko mikä, en tiedä?

      • 1678987

        Suomessahan on ollut 2000-luvusta lähtien, ja varsinkin nyt, mitä epäpätevin eduskunta ikinä. Tämän huomaa siitä, että siellä halutaan kieltää hirveästi kaikkea, ja kieltohan on se helpoin, mutta huonoin tapa ratkaista asioita. Sitten vielä säädetään näitä turhia holhouslakeja joilla ihmiset vaan pyyhkii persettänsä, ja rajoitetaan ihmisten elämää typerillä säädöksillä, ja sitten se "poliisi on aina oikeassa"-juttu. Nykyisen hallituksen "munattomuuden" paljastaa myös se, että nöyrrytään ja noudatetaan kaikkea EU-paskaa, eikä uskalleta sanoa EI!


    • etesvastuuton

      Asiaa sopii todella miettiä. Onko nyt enemmän luvattomia aseita kun sodan jälkeen? Onko lasten kotikasvatus muuttunut vai onko nykyihmiset vieraantuneet todellisuudesta. Vaikuttaako televisio ja erilaiset pelit ihmisiin. Holhotaanko ja hyysätäänkö yhteiskunnassa liikaa vai liian vähän. Vai onko tämä kaikki vain rokkenrollin ja kokakolan syytä.

      • 1678987

        "Onko nyt enemmän luvattomia aseita kun sodan jälkeen?"
        On, osa on sota-ajan muistoja, toiset taas pöllittyjä, ja loput ulkomailta salakuljetettuja, ja tämä ulkomailta salakuljetus tullee varmasti lisääntymään lähiaikoina paljon.

        "Onko lasten kotikasvatus muuttunut vai onko nykyihmiset vieraantuneet todellisuudesta?"
        Molempia

        "Holhotaanko ja hyysätäänkö yhteiskunnassa liikaa vai liian vähän?"
        Liikaa, sen kyllä huomaa kun lukee nykyistä lakikirjaa

        "Vaikuttaako televisio ja erilaiset pelit ihmisiin?"
        Riippuu henkilöstä, mutta yleensä ei

        "Vai onko tämä kaikki vain rokkenrollin ja kokakolan syytä?"
        Ei


    • yksinäinenmetsästäjä

      Nyt lauantai-aamuna satuin avaamaan teeveen maikkarin puolelta ja ihmettelin suuresti sitä mitä sieltä suolletaan pienille lapsille.

      Ohjelman nimi oli "Madagascarin pingviinit"..lasten silmissä varmaan suloisia piirrettyjä olentoja mutta pian alkoi pingviinien välillä vihanpito ja taistelu, katsoin vain lyhyen pätkän.

      Yksi pingviini ampui toista singolla jossa oli suuri ristikkotähtäin, tapahtui räjähdys ja animaatiosta sai sellaisen kuvan että tämä ammuttu pingiini räjähti kappaleiksi ja kaksi muuta ampujapingviini mukaan lukien pökertyi räjähdyksen voimasta selälleen, siitä virottuaan alkoivan nämä kaksi taitella hyvin vihaisen näköisesti aseinaan suuret kalat joilla mätkivät toisiaan sen minkä ehtivät.

      Eikö todella muuta keksitä pienille lapsille näyttää kuin tällaista?

      Nämä pienet lapset kun hieman varttuvat, vaihtuu elokuvat sekä pelit yhä raaemmiksi, tämä on kyllä tehokasta aivopesua ja kun tämä aivopesu alkaa jo hyvin pienenä, jo silloin kun ei vielä osaa edes kunnolla kävellä eikä puhua niin voi vai arvailla mitä voi tiukan paikan tullen vanhempana tapahtua, sillä näinhän nämä piirretyjenkin hahmot tiukan paikan tullen tarttuvat aseeseen.

      TOIVOTTAVASTI TÄMÄN TEKSTIN LUKEE JOKU PÄÄTTÄJÄ TAI HENKILÖ JOKA OSAA JA JOLLA ON MAHDOLLISUUS NOSTAA TÄMÄ ASIA KESKUSTELUUN.

      LASTEN PIIRRETYT, JOISSA TÄLLAISIA VIHANPITO-,TAISTELU-, YMS KOHTAUKSIA PISTETÄÄN KIELTOON SEKÄ MYÖS KAIKENMAAILMAN RÄISKINTÄPELIT.

    • yksinäinenmetsästäjä

      Oliko tuo niin tyhjentävä vastaus että kenelläkään ei ole enää asiaan mkitään sanomista?

      Se olisikin hyvä asia ja ei muuta kuin toimeen, nähdäänkö vielä ensi vuonna lasten piirrettyjä joissa mätkitään "vastustajaa" ja edelleenkö jotkut tekevät rahaa sillä että teineille suolletaan noita raakoja räiskintäpelejä yms.

    • Kohta aseen
    • ja patruunat myös

      Onnistuuko vaikkei omista väritulostinta?

      Saako esimerkiksi mustavalkoisen suomikonepistoolin kuten on -50 luvun tuntemattomassa sotilaassa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2639
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      213
      2442
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2302
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      186
      1787
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1308
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1243
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1225
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe