Tervetuloa Nauruvaaraan

Isoin isoisä ikinä

Ostin kirjan kannen perusteella. Ja onneksi ostin, sillä teos on sanalla sanoen timanttinen! Kyseessä on Toni Juhanteen kirjoittama lastenkirja, joka jaksoi viihdyttää aikuistakin aina viimeiseen sananparteen. Kirjailija on onnistunut luomaan kaksi rinnakkain kulkevaa tarinaa, jotka nivoutuvat yhteen tapahtumien edetessä. Toinen tarina kertoo Aapelin ja kumppaneiden seikkailuista Nauruvaaran kaduilla ja koulussa. Toisessa puolestaan kerrotaan Nauruvaaran kaupungin perustamisesta. Ja juuri tarina Nauruvaaran synnystä on enemmän kuin nerokas!

Teos on pullollaan huumoria ja hölmöläismäistä hassuttelua, mutta samalla otetaan esille vakaviakin asioita kuten koulukiusaaminen, lapsen yksinäisyys ja isättömyys. Kustantajan nettisivuilla mainitaan, että Juhanne opiskelee opettajaksi, ja ainakin kirjan aiheiden perusteella hän tuntuu tietävän mistä nykylapset ovat kiinnostuneet.

Kirjan kuvitus on todella silmiä hivelevän hienoa! Antti Venetpalon tyyli on jotain sellaista, mitä suomalaisessa lastenkirjallisuudessa ei ennen ole nähty. Kuvissa on jotain videopelimäistä, mikä viehättää ainakin minua.

Suosittelen kirjaa kaikille lastenkirjallisuudesta kiinnostuneille. Veikkaan, että Tervetuloa Nauruvaaraan on seuraava lasten suursuosikki!

9

276

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maalari90

      Kansi näyttää kyllä hienolta..hmm... Ja miespuolinen kirjoittaja... Taidanpa käydä ostamassa, koska pikkuveljen synttärit lähestyvät.

    • Tummaihoinen

      Olen huomannut, että useissa suomalaisissa aikuisten ja lastenkirjoissa olevat tummaihoiset ihmiset nostetaan esiin ihonvärinsä vuoksi. Oli ilo huomata, että Juhanteen kirjassa on tummaihoisia henkilöhahmoja, mutta ihonväriä ei nosteta jalustalle, eikä tekstissä mainita asiasta. Tarkkasilmäinen huomaa tummaihoiset ainoastaan kuvituksesta.

      Kirjassa ihonväri on normitila. Ja tummaihoisen tytön nimeäminen Irina Irvilärveksi ilman pienintäkään rasismin virettä osoittaa Juhanteelta hienoa ajattelua!

      T: Tummaihoinen suomalainen

    • Mitä ihmettä

      Helsingin Sanomien arvostelija ei pitänyt kuvista, mikä on käsittämätön juttu! Kuvathan on älyttömän siistejä! Katsokaa vaikka kantta! Sisäsivuilla kuvat ovat mustavalkoisia, mutta eivät todellakaan "harmaita", vaan tunnelmallisia.

    • Haisuli86

      Itse en oo kirjaa lukenut, mutta lapset tykkää kovasti!

    • NewYork90

      Kuva "haavoittuneesta Ollista" oli huippu! Repesin:)

    • maija1995

      Hehee! Huippu kirja! Kantsii lukea!!

    • Lassiitteri

      Toni Juhanteen esikoiskirja tuo aivan uudenlaista otetta suomalaisiin lastenkirjoihin. En malta odottaa seuraavaa teosta!

    • Yksinhuoltaja

      Meilläkin lapset hullaantuivat kirjaan! Sitten piti mennä kirjastoon ja etsiä jatkoa Tervetuloa Nauruvaaraan -kirjalle, mutta muita Juhanteen kirjoja ei saatavilla ollutkaan. Ja lapset pettyivät.

      Tietääkö joku onko Juhanne kirjoittanut muita kirjoja?

    • Hannis22

      Kirjan takakannessa lukee, että Juhanne on esikoiskirjailija. Ensimmäinen kirja taitaa olla kysesssä. Mutta ensimmäiseksi todella hyvä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5484
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      21
      2440
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1957
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      50
      1674
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1297
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe