Pitäisikö ihmisten olla kasvissyöjiä?

askeesi-mikko

98% suomen metsistä on talousmetsää.

Maapallon pinta-alasta on 12 prosenttia on viljeltyä. Se on ihan vitun paljon!!

Eläinlajeja kuolee sukupuuttoon joka vuosi lisää.

Meitä on yksinkertaisesti liikaa. Me käytämme jo nyt aivan liikaa maapallon resursseista. Meidän olisi viisasta totuttautua askeettiseen elämään. Me voitaisiin yrittää edes pelastaa Suomen luonto!

Tämä planeetta kuuluu yhtälailla eläimille kuin ihmisille! Meillä on kyky ajatella ja arvottaa asioita, miksi emme pysty kunnioittaa elämää? Meidän pitäisi nostattaa vanhat luonto-uskomukset eloon ja alkaa kunnioittaa puita ja eläimiä.

Ja ruvetaan syömään kasviksia. Tai ainakin vähentämään lihansyöntiä. Jokainen varmaan tietää että liha sitoo enemmän resursseja kuin suora kasvisravinto.

Tälläisiä aatteita tänään. Mitä mieltä: Pakottaako resurssien niukastuminen ihmiset askeettisempaan elämään myös täällä Suomessa?

Eivätkö nämä asiat ole maailman tärkeimpiä asioita? Eivätkö?

16

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suhteellisuuden taju

      Suomalaisia on noin 5,4 miljoonaa.

      Joka vuosi maailman väkiluku lisääntyy 50 miljoonaa.

      Vaikka me skaikki suomalaiset lopettaisimme olemisemme tällä sekunnilla, niin vuoden lopussa maailman väkiluku olisi lisääntynyt 45 miljoonaa.

      Eli sillä mitä me täällä teemme, ei ole vitunkarvan väliä.

      Kiina ja Intia ratkaisee maailman kohtalon.

    • hieno tulevaisuus

      Aivan ja jos kaikki maailman ihmiset lopettaisivat kaiken tekemisen eläinkunnan kanssa, siis emme hävittäisi edes rottia kaupungeista, niin äkkiä saataisiin aikaan se lopullinen tuho. Eläinkantoja alkaisi taudit säädellä ja se ei jäisi pelkästään niihin.
      Saataisiin taas kokea rutto- ja muita epidemioita, sellaisa joita ei ennen oltaisi tiedettykään.

      • Liha, kala ja kasvis

        Samaa mieltä. Tulee mieleen myös amerikan "pölykulho" vai mikä se ny oli. Metsät nurin ja pellot tilalle. Sitten yksi biologinen katastrofi ja 50 % maailma sadoista pilalle. Suomen kasvukausi lyhyt, pienikin satokato ja ollaan nälässä tai esim Venäjän kiristyksen alla.
        Muitakin kuvioita tuli mieleen kun jenkkilässä leikitään jumalia ja vähän geenimuunnellaan kaikenlaista. Mitenkäs muuten viljelet Saharassa tai Grönlannissa?


    • 99,998%

      on maapallon eliölajeista maapallon kehityksen aikana kuollut sukupuuttoon.

    • askeesi-Mikko

      Mulle ei merkkaa mitään se mitä tapahtuu Kiinassa, oma pihamaa on tärkein. Miksei voitaisi pelastaa Suomen luontoa?

      Voitte yrittää puolustella oikeutta mukavaan elämäänne, mutta faktat on faktoja ja yksi niistä faktoista on että teollistuminen on tappanut luontoa aivan massiivisesti.

      Myös taudit on luonnollisia. Minua ei pelota tautien leviäminen. Luonto itse korjaa liikapopulaatiota, miksei se saisi koskea myös ihmiseen?? Vaikka se nyt tuntuisi pahalta, olisi 10 vuoden päässä parempi maailma. Antaa luonnon hoitaa!

      • Sinähän jo pelastat

        kun ostat Kiinassa valmistettuja tuotteita.
        Sinnehän se Suomen teollisuus on lähtenyt.


      • lopullinen ratkaisu

        Demokraattisessa maassa saa toki olla omaa mieltä asiasta. Jos ihmisen toiminta noin häiritsee, niin ainahan asiaa voi korjata omalta osaltaan, eikö ?
        Muut saa toki tehdä niinkuin itse kohdaltaan asian näkevät.


    • kuka mitäkin

      Riista se ei kuitenkaan vaadi peltoalaa, se on sikäli parempaa syötävää kuin lihakarja tai tehotuotanto siat.

      Ei meikäläisen taloudessa paljon muuta lihaa syödäkään, hirveä ja muuta riistaa. Itse kasvatettua sika. Sekin kesäsika syötetään särjellä jota kevätkudulta pyydän sian ruoaksi noin 300-400 kiloa. muu eväs sille on pääosin omasta taudesta tuleva ruoanjäte sekä maitohorsma.
      kaupunkilaiset ne enemmän kuluttaa noita tehotuotanto elintarvikkeita.

    • Laikuttaja

      Itse pyydetyt riista, kala, marjat ja sienet eivätn muuta luontoa. Ei raivata, lannoiteta eikä käytetä energiaa. Kovin pieni on sejalanjälki luonnon suorakäyttäjällä.

    • Laikuttaja

      Jatkaa pitää vielä, Kasvisruokavalio saattaapi saada aikaan B12-vitamiinin puutostilan, joka taas humeetin häiriöita tuottaa. Lukenut olen, että ihmisen aivot alkoivat kehittyä siirryttäessä käyttämään eläinperäistä ravintoa. Ihmetellyt olenkin joidenkin metsästyksen vastustajien suvaitsevuutta ja kärttyisiä kirjoituksia. Historian suurin vegaani ja susiin hurahtanut vaikuttaja olikin sitten muuan Adawolf, joka Hitlerinä paremmin tunnetaan. Ehkä sekaruoka meille on parasta.

    • CatGuardian

      Kasvissyönti ei auttaisi. Se liha on vielä sielä hyllyillä. Eläinkokeiten, salametsästyksen ja teurastamisen lopetus voisi auttaa. Puidenkaataminen rakentamiseen pitäisi lopettaa, samoin ydinvoima ja saasteen tulo. Pitäisi kierättää, ottaa käyttöön tuulivoima, vesivoima ja aurinkovoima.

      • KaikkeaSitäLukee

        Taas näitä fiksuja viher aatteita joilla maailma pelastuu. "mihin ydinvoimaa tarvitsee kun sähköä saa pistorasiasta" Teidän ajatusmaailma vaan on niin lapsen tasolla että ette tajua sitä itsekään. Muutamalla ropellilla ja hyrrällä ei teollisuus sekä kaupungit pyöri vaikka ikuisissa kuvitelmissanne leijutte näissä haaveissanne. Mikä meteli on noussut niistä ropelleista jotka suomeenkin on kasattu. "Pilaa maisemat ja tuhoaa eläimistöt kotkineen päivineen" Suomessa on kaikki joet paitsi kaksi valjastettu vesivoimalle ja tämäkin on teidän mielestänne ongelma kun vaelluskalat ei pysty kulkemaan. On tehty vesivoiman takia tekoaltaita muunmuassa Lokka ja Porttipahta. Nämäkin ovat vihreiden hampaissa. Nyt vuosikymmenet on sodittu vuotoksen altaista. Missä vitun maailmassa te elätte noissa kuvitelmissanne kun puhutte miten kaikki pitäisi tehdä mutta edes ne ei loppupeleissä teille kelpaa??? Puukin uusiutuvana materiaalina pitäisi lopettaa. Ei jessus oikeesti! Millä sä sitten talot rakennat? Öljyiset materiaalithan siinä jäljelle jää. Vihreä aate myös puolueena on niin täynnä idiootteja että jokainen teistä pitäisi palauttaa koulunpenkille takaisin aina puolue jäsenistä lähtien. Mitään realistista teillä ei ole tarjota mutta suurella rahalla pitäisi kaikki kustantaa ja samassa vihervasemmisto aate edustaa kansalaispalkka systeemiä jossa mitään tekemättä pitäisi "tienata" huippusummat. Olette te idiootteja anteeksi vaan!!


    • KohtaRytisee

      Hihhulille tiedoksi että kohta alkaa idän ja lännen yhteenotto. Kolmas palo on kahta entistä massiivisempi. Useampi ydinase kylvää miljoonien jopa satojen miljoonien ihmishenkien tuhoja ja säteily hoitaa loput. Luonto uudistuu aina katastrofeista jopa niistä asteroidien iskuista mutta ihmiskanta minimoituu joten kohta alkaa teidän odottamanne kansojen väheneminen. Vaikka Linkolalainen aate on teillä oppina kuten natsismi mutta täytyy pitää mielessä että myös sinä olet uhri. Useinhan te näette että muissa ihmisissä paitsi teissä on se ongelma.

      • haistite

        Ei haittaa yhtään. Rakastan luontoa niin paljon, että voin uhrautua.


      • Muistahan_sitten

        mennä heti etulinjaan.


      • 6plus6
        Muistahan_sitten kirjoitti:

        mennä heti etulinjaan.

        Mihin etulinjaan noita sivareita saa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      142
      6328
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3828
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1985
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1959
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      26
      1796
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1636
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1542
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1488
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1478
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe