Canon s100 muovirunko

Arttu_79

Sain itselleni nyt tämän paljon kehutun Powershot s100 mallin.

Mutta tämmöisen huomioin tein. Kameran kuoret vaikuttaa aika muoviselta, eikä mielestäni todellakaan miltään kovin pro tyyppiseltä ratkaisulta - mitä kuitenkin tällaiselta n. 400€:n arvoiselta pokkarilta odottaisi. EIkös pitäisi olla jotain metallia enempi kuitenkin.

Onko tosiaankin näin, vai oonko onnistunut ostamaan jonkun halpiskopion. Onko sellainen edes mahdollista. Muuten kyllä kamera vaikuttaa ihan siltä miltä pitäisikin.

Tuohan on paskana samantien kun kerran tipahtaa vahingossa...

10

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 60 D

      Pokkarin ideahan on olla pienikokoinen ja kevyt taskuunmahtuva - ei mikään 1 kg:n lyijymöykky.

      Kyllä se S100 on kuitenkin pintaa syvemmältä täyttä rautaa:

      The PowerShot S100 is an ultracompact 2.1 megapixel digital camera in a stainless steel alloy body measuring only 87 x 57 x 27 mm.

      • Sellainen minullakin

        >ultracompact 2.1 megapixel digital camera

        Tarkoittanet sentään 12.1 megapixel...

        Minulla oli 3,3 megapikselin Canon-kompaktikamera jo toistakymmentä vuotta sitten.


    • Sellainen minullakin

      Ostin oman S100:n noin puoli vuotta sitten nimekkäästä suomalaisesta fotovälineliikkeestä ja maksoin siitä tarjoushinnan 299 €. Samoille haminoille hinta on sittemmin asettunut monin paikoin muuallakin. Ei siis ole ajankohtaista puhua enää mistään 400 euron pokkarista.

      Hintaa on ollut painamassa alas mm. S110:n tulo markkinoille. Viimeksi olen nähnyt sitä tarjottavan hintaan 469 € (Verkkokaupassa). S110:n ja S100:n väliset erot ovat kuitenkin tärkeimmiltä osiltaan (ainakin minulle) marginaaliset, joten ostaisin vieläkin ilman muuta mieluummin S100:n 300 eurolla kuin maksaisin S110:stä yli 400 €.

      S100:n runko on vaikuttanut minusta varsin jämäkältä ja kamera on ollut minusta muutenkin mainio. Järkkäri jää monesti kotiin reissuun lähtiessä.

      300–400 € ei muuten ole vielä mikään pro-tason pokkarin hinta. Kyllä tässä on yhä kyse harrastusvälineestä – tosin ihan hyvästä sellaisesta!

    • 196 grammaa

      rannehihnoineen. Punnitsin juuri digitaalisella kirjevaa'alla.

      Ei tunnu todellakaan heppoisen muoviselta vaan kokoisekseen sopivan jämäkältä – olematta liian painavakaan.

      Minua S100:ssa viehättää sen ulkoasun vaatimattomuus. Muutaman satasen arvoisen kameran ominaisuudet on pakattu pieniin kuoriin, joiden osalta kamera ei juuri erotu halvimmista markettipokkareista. Kuvat sitten erottuvat ja puhuvat puolestaan – sitä enemmän, mitä vaikeammissa olosuhteissa kuvataan.

      Pieni on suurta ja vaatimattomuus kaunistaa.

      P.S. Kai tulit ostaneeksi samalla S95:lle/S100:lle tarkoitetun mallikohtaisen suojalaukun? Paksua, sisäpuolelta pehmeää nahkaa, taittuu kätevästi kameran ympärille ja suojaa sitä tehokkaasti. Suosittelen ehdottomasti!

      Näkyy olevan juuri nyt TopShotissa saatavissa ulosheittohintaan 9 €.
      https://www.topshot.fi/product/4258/canon-dcc-1450-nahkalaukku-s95s100

    • Ei niitä ole tarkoitus pudotella. Se rannelenkki ei ole koriste. Jos sitä et käytä voit olla varma, että kamera putoaa.

    • muoviroskaa

      Vai on muovirunko canon s100 ja joka paikas väitetään että metalli runko eli huijausta kaikki hyvä tietää että muovinen.

      • Kaikki käy

        ”Ei väliä, minkä värinen kissa on, kunhan se pyydystää hiiriä.”
        (Deng Xiaoping et al)

        Minullakin on sekä muovi- että metallirunkoinen kamera ja tykkään kummasti kummastakin.

        Onko muuten kukaan kuullut koskaan muovilla pinnoitetusta teräksestä? On meinaan kamerassa miellyttävämpi tartuntapinta kuin paljas teräs!


    • Sain ja ostin?

      Joku tässä trollissa kyllä mättää

      Sain itselleni nyt tämän paljon kehutun Powershot s100 mallin
      vs
      n. 400€:n … vai oonko onnistunut ostamaan jonkun halpiskopion.

      Ensi sai kameran, mutta sitten joutuikin ostamaan melkoisella ylihinnalla?

    • Arttu_79

      Jees, homma selvitetty oikeassa liikkeessä. :)

      Kyllä ostamani s100 on aito ja by design siinä on todellakin - omasta mielestäni - halvahkon oloinen kuoritus. Sisältä varmasti onkin rautaa ja teknisesti aivan huippu vehje, pokkariksi. En siis moiti lainkaan vehkeen teknisiä ominaisuuksia, nämä oli varsin hyvin selvitetty ennen ostopäätöstä.

      Maksoin kamerasta 290€ täysin uutena vuoden takuulla, yksityishenkilöltä ostettuna. En aloitus postauksessani ensin tätä maininnut koska pelonsekainen häpeä kutisi perseessä että ostinko sittenkin paskaa kalliilla. :) En ostanut. Onneksi. Hieman vain arvelutti tuo köpöhkö kuoritus, odotukset oli enempi jämäkkyyttä. Jostain luin että s95:ssa olisi kuitenkin ollut jämäkät metallikuoritukset.

      Suuren yleisön tuntemista isoimmista elektroniikka- ja kamerakaupoista et vielä(kään) saa helposti alle n. 400€. Esim. Rajala 399€ ja Verkkokauppa 430€. Eli hieman rankka väite mielestäni että yleinen hintataso olisi nyt jo 299€ tietämillä. Jossain nettikaupassa näin halvimmillaan n. 330€ hinnan ja hintaseuranta löysi jonkun yhden liikkeen missä taisi hinta olla 310€ luokkaa. Cyberphotolla nyt 339€ Käytettynä löytynee pienellä vaivalla alle 300€. Mutta yleinen kauppojen hintataso on mielestäni vielä lähempänä 400€, väittäisin. Mutta alas tulee.

      s110 julkaisu luonnollisesti tulee varmasti tiputtelemaan hintaa pikkuhiljaa. Ja s95:sta saattaa saada jo kohta naurettavan edukkaasti, jossa muuten jonkun lähteen mukaan snadisti parempi kuvanlaatu kuin s100:ssa. En muista miksi, googlaamalla löytyy varmasti vastaus.

      Aikaisemmin matkoilla olen käyttänyt Ixus 950 IS:ää ja se on ollut helvetin hyvä luottopokkari. Sitä on paiskottu oikein huolella ja jälkiä on niin perkeleesti tullut, mutta itse kamera toimii vieläkin erinomaisesti. Kuvallinen laatu ei enää vain vastannut tätä päivää.

      Halusin siis uuden matkapokkarin jolla saa nykymittapuun mukaan laadukkaita kuvia ja joka myös kestää raffimpaakin käsittelyä. Nähtäväksi jää tämä jälkimmäinen vaatimus. :) Mulle pokkarikamera on ehdottamsti käyttöesine. En välitä kuljettaa pokkaria fancyssä nahkakotelossa tai rannehihnassa.

      Hienoimpia esineitä ovat ne joista näkyy että niitä on käytetty ja ne myös kestävät sen. Se kertoo että niissä on arvoa monellakin tapaa.

      Innolla odotan s100 kameralla kuvaamista! Ja eikä nyt tahallaan kannata ymmärtää väärin, en käytä kameraa lyömäaseena tai huvikseni sitä paisko, kyllä se on kuvausväline.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5209
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      127
      4686
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2986
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1747
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      109
      1735
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1730
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1633
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1571
    Aihe