Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Influenssa rokote

Ottaako vai eikö

Miksiköhän julkinen terveydenhuolto on varannut kahta eri rokotetta kausi-influenssaa vastaan. Vaxigripiä saavat alle 65 -vuotiaat, mutta sen yli täyttäneille pistetään Fluarexia. Siitäkin huolimatta, että Fluarexilla on olemassa, tosin häviävän pieneksi mainittu, narkolepsian riski. Kyllä kuitenkin 65 vuotta täyttäneillekin kelpaisi vallan mainiosti riskitön Vaxigrip. Mistä sen riskittömyyden tietää, lieneekö tutkimukset samaa luokkaa kuin viime vuotinen Pandemix. Miksi rokotteita ylipäätänsä on tilattu kahta eri sorttia. Eikö olisi ollut helpompaakin pysyä vain yhdessä rokotteessa sen sijaan, että nyt sählätään kahden eri aineen välillä.

7

177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rokotuksista

      Varmaankin siksi, että yli 65-vuotiailla ei Pandemixin havaittu aiheuttavan narkolepsiaa, toisin kuin lapsilla ja nuorilla narkolepsia-tapauksia tuli ilmi useita. Vaxigrip sisältää eri vaikuttavaa ainetta kuin Fluorix, jossa taas vaikuttava aine on osittain samaa kuin Pandemixissa.

    • Ottaako vai eikö

      Kyllä kyllä, Pandemixin ei ole havaittu aiheuttavan narkolepsiaa vanhemmalla väestöllä - toistaiseksi. Fluarexilla, jolla on samanlainen valmistusmenetelmä, riskin sanotaan olevan erittäin pieni, mutta samalla sen kuitenkin jonkin asteisena myönnetään olevan.

      Viime vuoden Pandemix-katastrofi jätti jälkeensä kymmeniä sairastuneita. Heille, samoin kuin monille niistäkin onnekkaista, jotka terveinä säilyivät jäi valtava epäily, että kenenkähän intressien mukaisesti noita tutkimuksia ja lausuntoja kulloinkin tehdään. Erittäin turvalliseksihan se Pandemixkin luokiteltiin. Ei voi mitään sille, että sataprosenttinen luottamus terveysviranomaisiin meni sen siliän tien.

      Ei hätiä mitiä. Yksityiseltä kyllä (rahalla) saa juuri sellaisen piikin kuin haluaa, mutta edelleen ihmetyttää, että miksi niitä rokotteita ylipäätänsä piti hankkia kaksittain. Eikö yksi ja sama turvalliseksi tunnettu rokote olisi riittänyt kattamaan koko väestön tarpeet sekä nuorten että vanhojen. Vähemmän vaivaakin, tänä tehokkuuden aikakautena, siitä terveyshenkilökunnalle olisi koitunut.

      Se, että nyt kuitenkin pallotellaan eri rokotteiden kanssa sen mukaan minkä ikäinen henkilö ovesta tulee sisään, on omiaan epäilyttämään eräänlaista sekunda- tai vähättely- tms. ajattelua, joko rokotetta tai iäkkäämpää väestöä kohtaan.

    • ei piikkiä

      Kovasti huolehditaan narkolepsiasta, vaikka influenssarokotteet voivat aiheuttaa monia muitakin sivuvaikutuksia.
      http://www.tiede.fi/keskustelut/post1845680.html?sid=6951dab90252d2e27fab3a5086f11ce1#p1845680

      Aftonbladet kertoo, että "salaisen" suomalaisraportin mukaan epäiltäisiin, että Fluarixin ja Pandemrixin sisältämä polysorbaatti 80 (jota käytetään myös jauhonparanteena) liittyisi narkolepsiaan. Pandemrixissä polysorbaatti 80:tä oli 4,86 milligrammaa, Fluarixin määrää ei Suomessa hyväksytyssä valmisteyhteenvedossa kerrota mutta USA:n tiedon mukaan korkeintaan 0,38 milligrammaa.
      http://www.aftonbladet.se/halsa/article15618868.ab

      THL kommentoi?
      http://www.facebook.com/thl.fi/posts/216696791795706?notif_t=share_reply


      "Valtakunnan virallinen uutistoimisto YLE antaa tilaa kansalaisten pelottelulle. THL manaa 1000 kuollutta, jos heitä ei totella ja oteta rokotuksia. Uudet kasvot pelottelivat kansalaisia pääjohtajan sijaan. Kuin aidon totalitarismin periaatteiden mukaan kuvaan oli saatu kunnon viranomaisiin uskovia kansalaisia: ”Pirkko Pirteä” ja ”Pekka Ponteva” julistamaan rokotuksen ilosanomaa. Yhtään kriittistä ääntä ei ollut tietysti otettu mukaan. Tätä sitten kutsutaan journalismiksi.

      Muutama fakta kausirokotuksista. Rokotukset on todettu tehottomiksi terveellä väestöllä. Laajempi analyysi osoittaa, ettei rokotus estä mitään komplikaatioita, joten tämän tiedon mukaan THL valehtelee.

      Muutama vuosi sitten BMJ:ssä julkaistussa artikkelissa todettiin, että flunssalla pelottelu on vain myyntikikka, eikä pelottelu perustu tosiasioihin.

      Tiedetään myös ennestään, että ikääntyneillä ja sairailla rokotus ei toimi huonon immuunivasteen takia. Eli 1000 kuolleen sijaan saadaan epälukuisa määrä nukkuvia ihmisiä, ja ties mitä muuta."
      http://www.anttiheikkila.com/blogi/poo_sanoi_thl/

      • Ottaako vai eikö

        Juuri näin, veit sanat suustani. Mielenkiintoisia linkkejä, influenssarokotteen hyödyistä ja haitoista tosiaan puhutaan ympäri maapalloa. Tavallisen kuolevaisen vaan on niin kovin hankala saada objektiivista tietoa, koska tutkimukset harvoin ovat puolueettomia, joku ne aina maksaa ja silloin se joku myös auttamattomasti määrää tutkimuksen tuloksen. Tai ainakin sen, mitä siitä ulos tiedotetaan. Ja jos tulos- ja ulososio ovat vähääkään ristiriidassa, niin siihenhän löytyy pöytälaatikosta helppo keino – leimasin, jossa seisoo ”Salainen”. Miten voidaan mitenkään hyväksyä sellaista, että jokin miljoonia ihmisiä koskeva asia voi, tuosta vaan yhtäkkiä, olla salainen. Money talks.

        Ne, jotka viime vuonna olivat sen verran kiinnostuneita asiasta, että huomioivat myös ne pienellä präntätyt tai jossain sivulauseissa huomaamattomasti paljastuneet lauseet, muistavat, että Pandemix, Paula Risikon raivoisan edestakaisin juoksentelun (kuten joku ministeriön jäsen ahkeruutta todisteli) jälkeen, lopulta tilattiin juuri siltä taholta, joka oli lupautunut makumieheksi johonkin THL:n seuraavaan tutkimukseen, kappas vaan. Sadat ihmiset, sairastuneet itse plus heidän lähipiirinsä, maksavat seurauksista lopun ikäänsä.

        Niin ja sitten taas tähän tämänvuotiseen kahden rokotteen probleemaan. Joku erittäin hyvä syy täytyy olla, että kaikesta virkamiesten, puhumattakaan terveyden huollon henkilökunnan kiireistä huolimatta, rokotteilla nyt pallotellaan kaksin kappalein. Tarkoittaa sitä, että aina tilaustapahtumasta lähtien joka ikisessä vaiheessa hamaan siihen asti, että rokote on ihmisen käsivarressa, kaikki asiat on jouduttu tekemään kahteen kertaan. Luulisi, että olisi ollut yksinkertaisempaa tilata yksi rokote per koko väestö. Problematiikka, on simppelimmästä päästä, myönnetään, mutta siksipä juuri herää epäilys, että jokin tässä taas mättää.

        Summa summarum: oma piikkini jääköön terkkarin kaappiin.


    • Kiteytys

      ”Yksi ainoa tutkimuspaperi ja saat vakanssin ja tukirahaa. Se voi olla pääsylippusi menestykseen.”

    • eeiii

      Rokote saattaa aiheuttaa pysyvää vastustuskyvyn heikentymistä. Ainakin sikainfluennsarokote tätä aiheutti.


      Tutkimus: Influenssarokotteen saaneilla 5,5-kertainen määrä hengitystieinfektioita (Health Impact News)

      Health Impact News: Hong Kongissa tehty tutkimus vertasi influenssarokotteen vaikutuksia, influenssarokotteen saaneilla oli 5,5-kertainen määrä hengitystieinfektioita verrattuna niihin, jotka eivät saaneet influenssarokotetta.

      Health Impact Newsin mukaan tutkimus on erityisen merkittävä, koska kyseessä oli aito kaksoissokkotutkimus - rokotettujen ryhmä sai Suomessakin jälleen tällä kaudella käytettävää Sanofi Pasteurin Vaxigrip -rokotetta ja vertailuryhmä sai suolaliuosta.

      Influenssan esiintymisessä ei rokotettujen ja vertailuryhmän välillä ollut tutkijoiden mukaan tilastollisesti merkitsevää eroa, eli rokotteesta ei ollut tutkimusnäytön perusteella hyötyä hengitystieinfektioiden lisääntymisen muodossa havaittujen haittojen vastapainoksi.
      http://healthimpactnews.com/2013/study-flu-vaccine-causes-5-5-times-more-respiratory-infections-a-true-vaccinated-vs-unvaccinated-study/



      Hyvästit flunssalle
      http://www.raikasweb.com/hyvastit-flunssalle


      Ruotsalaisprofessori: Viranomaiset tiesivät Pandemrixin vaaroista, mutta eivät kuunnelleet
      http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194856022696/artikkeli/ruotsalaisprofessori viranomaiset tiesivat pandemrixin vaaroista mutta eivat kuunnelleet.html


      Eli, työnantajienkin pettymykseksi rokotus ei vähentänyt sairaslomapäiviä, eikä myös sairaalahoitoja. On myös osoittautunut, ettei rokotuksista ole mitään hyötyä alle 2-vuotiaille lapsille. Hoitohenkilökunnan rokotukset eivät myöskään ole perusteltuja. On erikoista, että kausiflunssarokotteen on todettu altistavan H1N1 -influenssalle.
      http://www.anttiheikkila.com/blogi/flunssarokotus-hypea-jalleen/


      Tutkimus osoittaa, että influenssarokotteet eivät vähennä influenssasta johtuvia sairaalahoitoja:

      "Influenza vaccination did not reduce the risk of subsequent hospital admission among patients with vaccine failure. These findings do not support the hypothesis that vaccination mitigates influenza illness severity."
      http://therefusers.com/refusers-newsroom/no-decrease-in-flu-hospitalization-from-flu-shots-vaccine-journal/#.Upu2xuYsBmk

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2033
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe