Saako sektion helposti?

nyhverö

Olen synnyttänyt kaksi lasta alateitse. Ensimmäinen synnytys sujui mallikkaasti eikä jättänyt ihmeempiä traumoja. Kivunlievitys toimi mallikkaasti, minulla on todelllla korkea kipukynnys.. No toisessa synnytyksessä alkuun sujui myös kaikki ongelmitta, epiduraali toimi kuten pitikin, mutta yhtäkkiä tunti sen laiton jälkeen supistuskivut alkoivatkin palata, ja uutta annostusta yritettiin laittaa kanyylin kautta. Tämä ei kuitenkaan vaikuttanut yhtään ja supistukset olivat jotain ihan kamalaa (olin tuolloin aukeamassa 7cm-->) No anestesialääkäri kutsuttiin takas paikalle ja huomas että oli koko kanyyli lähtenyt irti.. No yrittivät siinä sitten 2 kertaa laittaa sitä uudelleen paikoilleen mutta tuloksetta, jonka jälkeen päätyivät pistämään selkäytimeen spinaalipuudutuksen, joka sitten vihdoin ja viimein alkoi vähän auttamaan supistuksiin. Tosin siitä seuraava horkka ja kutina kitalaesta varpaisiin saakka oli jotain kauheaa sekin. Ja kun spinaali oli saatu laitettua, olinkin ko 10cm auki ja piti ponnistaa, ja ponnistuksessa puudutus ei tuntunut yhtään, sattui niin maan prkeleesti, vaikka oli alle 2min ponnistus eikä tullut repeämiä niin silti, kipu oli kauheaaa kun tuntui että kahtia halkeaa, tällaista tunnetta ei ekassa synnytyksessä ollut lainkaan. Nyt 2kk synnytyksestä selkäni on edelleen kipeä ja pistosjälkiä täynnä kun yritettiin sitä epiduraalia useasti laittaa, ja muistot niistä kauheista supistuskivuista avautumisvaiheen lopussa pyörivät jatkuvasti mielessä ja varjostavat haavetta kolmannesta lapsesta myöhemmin.. En enää uskalla synnyttää alateitse. Jos kolmannen lapsen teemme, haluan sektion. Oikeasti, voiko sen saada sillä perusteella että ihan aiheellisesti pelkää kipua?

3

205

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sektiomamma

      Ihan Yhtälailla siinä sektiossa selkään pistetään neuloja ja sen sektion jälkeen ne kivut vasta ovatkin HELVETILLISET joten itse ainakin kärsisin sen parin minuutin ponnistuksen ja parin kuukauden selkäkivun kuin järjettömän kivun setion jälkeen kun ei edes sängystä pääse ylös... Sektion jälkeen on myös pitkään kaikennäköinen nostelu ja rehkiminen kielletty ja OIKEASTI, jopa sen oman vauvan nostaminen tuntuu inhottavalta ja sylissäpitäminen kun haava ja koko maha on todella arka. Olet myös pitkään "puolikuntoinen".. Tietysti kaikki on yksilöllistä mutta valitettava fakta se on, että sektiosta palautuminen on hidasta ja kivuliasta.... Sinuna miettisin vielä muutamaan otteeseen sektiota. Se on kuitenkin tosi iso leikkaus. Varsinkin kun sinulla on mahdollisuus alakautta synnyttämiseen.

    • Oikeudet puntarissa

      Uusimmassa lääkärilehdessä synnytyslääkäri kirjoittaa synnytystavan valinnasta: "Onko naisella oikeus päättää synnytystavasta?"

      Pari lainausta:

      "Hoidosta päättää lopulta kuitenkin aina terveydenhuollon ammattilainen. Vaikka potilaalla on oikeus kieltäytyä ehdotetusta hoidosta, hänellä ei ole oikeutta saada mitä tahansa hoitoa."

      "Kun synnyttäjä toivoo ennalta suunniteltua sektiota, toive on otettava vakavasti. Jos synnyttäjä pysyy keskustelujen ja pelkopoliklinikan neuvonnan jälkeen kannassaan, olisi epäinhimillistä olla toteuttamatta hänen pyyntöään. "

      http://www.laakarilehti.fi/kommentti/index.html?opcode=show/news_id=12786/type=7

    • bgnhgn

      Minä vaadin sektion, enkä antanut periksi kannastani. Moni lääkäri yritti painostaa vielä päivämäärän sopimisen jälkeenkin luopumaan siitä, mutten suostunut. Syyski tuli synnytyspelko. Sektio oli todella hieno kokemus ja toivuin erinomaisesti, olen nykyään todella onnellinen, että jaksoin pysyä omalla kannallani, enkä alistunut lekurien painostukseen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe