Subjektiivinen päivähoito...

YÖKKKKKKKK

..on SYVÄLTÄ PERSEESTÄ!!
Laiskat, työttömät vanhemmat tuovat lapset hoitoon jotta pääset itse löhöilemään kotona! Nämä "vanhemmat" ovat juuri näitä, jotka tuovat lapsensa aikasin ja hakevat viimeisenä.
Tälläinen paapominen ei opeta vanhemmuuteen vaan erittäin passiiviseen käytökseen. Yhteiskunnallekko ne lapset on tehty??

Väärin työssäkäyviä kohtaan jotka kuitenkin maksavat veroillaan näidenkin vätyksien elämän!

21

898

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihmeellistä

      Niin, mutta ihan yhtä paha, tai vieläpä pahempaa on se, kun äitiyslomalla/hoitovapaalla oleva äiti tuo isomman sisaruksen virike-hoitoon kun ei itse viitsi ulkoilla ja olla lapsensa kanssa. Työttömälle voidaan periaatteessa ainakin osoittaa työtä,( jota hänen pitäisi tietenkin itsekin etsiä), ja ottaa työ vastaan kun se löytyy, koti-mamma sen sijaan saattaa olla parikin vuotta ihan vaan kotona pienemmän sisaruksen kanssa ja vaikkapa shoppailla yms päivät. Siinä ne meidän vero-rahat kuluu siihen kun äidit eivät viitsi itse hoitaa lapsiaan, hoito maksaa 1200 euroa/kk/lapsi, josta vanhemmat maksavat alle viidesosan. Miksi tehdä lapsia jos jonkun muun katsoo olevan velvollinen hoitamaan niitä ilman että siihen on todellista tarvetta? Ja työssäkäyvät joutuvat esim. meidän alueella viemään lapsiaan kauas, jopa kahden bussi-matkan päähän, mutta virike-hoitolaisia on päiväkodeissa vaikka kuinka..

      • Gummastelija

        Mä en tiennyt aiemmin, että niinkin voi tehdä/tehdään, että kun äiti on äitiyslomalla/hoitovapaalla niin vie isomman lapsen/lapset päiväkotiin. Ihmettelin, että kuinka ne useamman kuin yhden lapsen äidit pärjää, kun itsellä oli ongelmia yhdenkin kanssa. Mutta ilmeisesti jotkut pärjäsivät kun veivät toisen hoitoon... Kun vein oman lapseni päiväkotiin huomasin, että äitejä kävi vauvan kanssa tuomassa isompaa hoitoon.

        Tuskin kaikki äidit shoppailee kaiket päivät. Voi olla, että on kyseessä koliikkilapsi tms. Kaikilla ei ole yhtä "helppoja" lapsia. Toisaalta pitääkö niitä lapsia tehtailla niin montaa tai pienillä ikäeroilla, jos ei pärjää? Ilmeisesti lapsi kärsii sitten enemmän siitä kun ei ole sisaruksia?


    • Ei ikinä hoitotyötä!

      Älkääs hätäilkö, subjektiivinen päivähoito-oikeus loppuu kohta tai ainakin muuttuu. Hoitopaikat on entistä tiukemmassa ja varsinkin perhepäivähoitajia jää eläkkeelle ja lähtee lätkimään liian pienen palkan takia ja työolot erittäin huonot, pitkää päivää peräsuoli pitkällä tehdään ja paskaa tulee joka tuutista niskaan. Vielä muutama viikko ja olen vapaa iloinen TYÖTÖN :)))))

    • m,n.n...mn

      Ei muutu ainakaan tänä hallituskautena.

    • ---------------

      Niinpä. Ymmärrän sen, että jos jää jostain syystä työttömäksi tai tulee lomautetuksi, niin lasta ei oteta pois päivähoidosta, koska työttömyyden on tarkoitus olla väliaikaista ja niinpä lapsi kohta kuitenkin tarvitsee taas hoitopaikan. Sitä sen sijaan en ymmärrä, että lapsi laitetaan hoitoon vanhempainvapaiden päätteeksi, kun toinen vanhemmista on työttömänä kotona. Silloin sen hoitopaikan voi etsiä sitten kun on tarvetta. Samoin pidän todella käsittämättömänä sitä, että vanhemmat ovat kotona pienemmän lapsen kanssa, mutta laittavat isommat hoitoon. Sairastumiset ym. on tietysti eri asia, mutta silloin sen hoitopaikan voi myöntää lääkärintodistusta vastaan.

      Kun tuo subjektiivinen päivähoito-oikeus kerran on, niin miksi ihmeessä se koskee vain työttömiä tai vanhempainvapailla olevia. Työssäkäyvänä on aina välillä tilanteita, jolloin lapselle tarvitsisi ylimääräistä hoitoa, kun itsellä on jokin meno. Ei onnistu, vaan päivähoidosta vaaditaan työvuorolistat, joiden mukaan lasketaan hoitoajat ja hoitopäivän pituus on todellakin vain työaika ja työmatkat. Enkä nyt tarkoita, että haluaisin pitää lapsiani hoidossa enempää kuin on pakko, mutta kun joskus on pakko ja me veronmaksajat, jotka sentään maksamme päivähoidostakin edes jotain (verrattuna työttömiin tms. jotka saavat sen ilmaiseksi) joudumme sitten palkkaamaan lapselle toisen hoitajan niiden vähäisten kertojen vuoksi, jolloin on pakko lasta pitää hoidossa töiden ulkopuolellakin. Subjektiivinen päivähoito-oikeus koskee siis ainoastaan sellaisia, jotka eivät tarvitse hoitopaikkaa ollenkaan eivätkä välttämättä edes maksa siitä sitäkään vähää kuin työssäkäyvät. (Ja vähällä tarkoitan tässä yhteydessä hoitomaksua suhteutettuna todellisiin kuluihin. Itse maksan kahden lapsen hoidosta reilun 500 euroa kuukaudessa, joten se on mielestäni aika paljon suhteessa nettotuloihini.)

      • Gummastelija

        Mutta tarviiko sen lapsen olla edelleen yhtä useana päivänä viikossa ja yhtä monta tuntia hoidossa, jos vanhempi jää työttömäksi? Ehkei kokonaan kannata lasta ottaa pois päivähoidosta. En osaa sanoa, kuinka hyvin paikan saa jos saakin töitä. Ja välillä pitää käydä työhaastatteluissa ym.

        "Ei onnistu, vaan päivähoidosta vaaditaan työvuorolistat, joiden mukaan lasketaan hoitoajat ja hoitopäivän pituus on todellakin vain työaika ja työmatkat."

        Oisko tuo päiväkotikohtaista? Ei meillä ainakaan ole edes koskaan kysytty mikä työpäivämme pituus on tai onko meillä työvuorolistoja. Tai kuinka kauan menee työmatkaan. Kysyttiin vaan alussa, että mistä mihin (esim. 8-16) lapsi on hoidossa.


    • vgtrewqse

      Anteksi, mutta olet nyt käsittänyt asian väärin. Subjektiivinen päivähoito-oikeus koskee vain nimenomaan päivähoitoa. Sinä ilmeisesti teet vuorotyötä, koska joudut lastesi hoitoon toimittamaan työvuorolistat. Näin lapsesi tarvitsevat hoitoa mahdollisesti iltaisin, öisin ja viikonloppuisin, jolloin nk. "normaalit" päiväkodit ovat kiinni. Tälläistä hoitoa ei siis koske subjektiivinen hoito-oikeus.

    • Sääli

      Subjektiivinen päivähoito-oikeus koskee päiväaikaan (7-17) väliselle ajalle sijoittuvaa hoitoa. Eli jos olet normaalissa päivätyössä ma-pe käyvä vanhempi subjektiivista aikaa tuskin silloin on. Mutta jos sinulla on viikolla vaikkapa arkivapaa,
      voit kyllä silloin viedä lapsesi hoitoon tarvittaessa.
      Myöskään työttömien tms. lapset eivät voi käyttää oikeutta kuin päiväaikaan.
      Koska subjektiivinen oikeus on tarkoitettu lapsen parhaaksi, useimmat tietenkin ymmärtävät ettei ole tarkoituksenmukaista pitää lasta hoidossa koko päivää, vaan esim.9-15 on aika yleinen aika. Joskus näistä tietenkin joutuu käymään keskusteluja vanhempien kanssa, samoin kuin siitä että lapselle olisi suotava myös vapaa- ja lomapäiviä. Kyllähän se toisinaan hämmästyttää, että lapsi jonka molemmat vanhemmat kotona, viettää päivähoidossa lähes vuoden ympäri, kaikki mahdolliset päivät, ilman lomia.
      Vanhemmat saattavat kyllä olla vaikka ulkomailla. Isovanhemmat hoitavat illat..
      Ja saatetaan jopa kysyä "mikä on se aika kun on viimeistään pakko hakea lapsi
      pois hoidosta?".

      • -------------

        Minulla on joustava työaika, päivätyö. Mieheni tekee vuorotyötä. Toisin sanoen lapsemme ovat hoidossa vain 7-17 välillä, ei kuitenkaan koskaan koko 10 tuntia, koska limitämme työaikojamme. Esimerkiksi miehen iltavuoroviikoilla hoitopäivän pituus voi olla vaikka vain kaksi tuntia (klo 14-16). Ei siis ole kysymys siitä, että haluaisimme lapsille hoitoa iltaisin tai öisin, ei edes töiden vuoksi. Miehelläni on viikollakin välillä vapaata ja silloin lapset ovat aina kotona. Päivähoidosta kuitenkin vaaditaan työnantajan todistukset työajoista, joiden mukaan hoitopäivien pituudet määrätään ja jatkuvasti mäkätetään siitä, ettei niitä saa ylittää koskaan, mistään syystä.

        En todellakaan haluaisikaan pitää lapsiani hoidossa enempää kuin on pakko. Joskus kuitenkin on pakko muulloinkin kuin vain työn takia. Meillä ei ole isovanhempia tai sukulaisia, joilla voisimme lapsiamme hoidattaa, joten ulkopuoliselle he hoitoon joka tapauksessa houtuisivat. Lastenkin etu olisi, jos voisivat olla hoidossa tutussa paikassa sen sijaan, että joutuisivat jollekin vieraalle hoitoon. Hoitoon he joka tapauksessa joutuvat silloin kun vanhempina emme voi heitä itse hoitaa, joten lapsia nuo säännöt eivät suojele liian pitkiltä hoitopäiviltä.

        Voi olla, ettei tuo ole ihan laillista, mutta näin meillä kuitenkin mennään.


      • äitikin

        voisiko olla niin,että lasten hoitoajat tarvitaan hoitajien työvuorolistojen suunnittelua varten? hekin näet tarvitsevat tiedon milloin ovat vapaalla .


      • --------------
        äitikin kirjoitti:

        voisiko olla niin,että lasten hoitoajat tarvitaan hoitajien työvuorolistojen suunnittelua varten? hekin näet tarvitsevat tiedon milloin ovat vapaalla .

        Varmasti tarvitaan ja se onkin ihan ymmärrettävää. Se sen sijaan ei ole, että vanhempien pitää pyytää ne työnantajalta, eli oma ilmoitus ei riitä. Eikä siihen näin ollen voi lisätä muutamaa tuntia jonain päivänä, vaikka ei ole töissä. Tai ei voisi, jos ei työnantajan kanssa sopisi, että hän kirjoittaa minun olevan silloin töissä. Ja siis edelleenkin puhutaan ainoastaan päiväajasta.


      • jokin mättää
        -------------- kirjoitti:

        Varmasti tarvitaan ja se onkin ihan ymmärrettävää. Se sen sijaan ei ole, että vanhempien pitää pyytää ne työnantajalta, eli oma ilmoitus ei riitä. Eikä siihen näin ollen voi lisätä muutamaa tuntia jonain päivänä, vaikka ei ole töissä. Tai ei voisi, jos ei työnantajan kanssa sopisi, että hän kirjoittaa minun olevan silloin töissä. Ja siis edelleenkin puhutaan ainoastaan päiväajasta.

        hö. Voit ilmoittaa päivähoitoon, että lapsesi ovat jatkossa hoidossa vaikkapa klo 7.30-15.30 kaikkina arkipäivinä. piste. Voit silti pitää lapsia poissa hoidosta kun haluat, mutta maksat kokopäivämaksun, koska olet varannut kokopäiväpaikat.
        Kaupunki järjestää tuolloin hoidon haluamanasi aikana, jossain, ei välttämättä juuri tässä yksikössä.
        Perhepäivähoidossa hoitoajat on sitovia (sitovat hoitopaikkaa ottamaan lapset hoitoon tänä aikana) ja ilmoitettava ajoissa (2vko) kuten päiväkodeissakin työvuorojen suunittelun takia, mutta jos pph:n työpäivät venyvät kohtuuttomiksi lapset siirretään joko osittain tai kokonaan päiväkotiin. Näin pph:n ei tarvitse pitää niin paljon tasausvapaita (jolloin kaikki muutkin lapset joutuvat päiväkotiin varahoitoihin, ja se taas kuormittaa päiväkoteja).


      • __==__==

        Subjektiivinen päivähoito-oikeus ei ole sidottu mihinkään aikoinhin. Siitä tuli vastíkään oikeuden päätös, vastauksena erään perheen tekemään kanteluun.


    • sääli

      Onko lapset päiväkodissa?
      Työnantajalta pyydetty todistus kuulostaa vähintääkin kummalliselta, en ole koskaan kuullut näin meneteltävän.
      Mikäli teillä on sopimuspäivät esim 12pvä/kk, teillä on laillinen oikeus ne käyttää.
      Samoin jos isä menee iltaan ja sinä olet päivävuorossa, lapsi voi tarvittaessa mennä vaikka jo aamusta ja sinä haet ip:llä. Näin ei hoitopäiväkään veny kohtuuttoman pitkäksi.
      Hoitovuorot pyydetään aiemmin sen vuoksi, että työntekijät pystytään järjestämään oikeisiin kohtiin oikeana aikana.
      Ja subjektiivinen päivähoito-oikeus valvoittaa, että päiväaikaan ei voi kieltäytyä ottamasta lasta päivähoitoon.

      • ------------

        Lapset ovat päiväkodissa, hoitoaika on sovittu olevaksi hoitosopimuksessa klo 7-17 (koska tällä välillä tarvitsemme hoitoa, vaikkakin vaihtelevina aikoina, eli eivät ole koko tuota aikaa hoidossa muuta kuin ihan muutaman kerran vuodessa esimerkiksi toisen vanhemman työmatkan takia, koskaan ei yli tuon. Maksamme siis täydet hoitomaksut siitä huolimatta, että lapset ovat hoidossa ehkä noin 15 päivää kuukaudessa, mutta kun joinain kuukausina hoitopäiviä saattaakin tulla pari enemmän, niin emme ole halunneet alkaa arvailla hoitopäivien määrää. Ja siis maksamme kokopäivämaksut, vaikka lapset ovat vähintään puolet hoitopäivistään vain muutaman tunnin, kahdesta viiteen. Eipä täällä kyllä ollut sellaista vaihtoehtoakaan, että hoitomaksuihin saisi alennusta niiden päivien osalta, jolloin lapsi olisi puolipäivähoidossa, vaan se on joko kaikki päivät puolipäiväisiä tai sitten kaikista maksetaan kokopäivähinta.

        (Meillä oli esikoululainen pari vuotta sitten ja hän oli esikoulun jälkeen hoidossa päivittäin 0-5 tuntia kaikkina muina päivinä, mutta yksi päivä kuukaudessa oli yleensä 7-tuntinen, aamuhoito iltapäivähoito. Tuon yhden päivän takia jouduimme maksamaan täydet hoitomaksut hänestäkin, eli aika kallis se yksi ylimääräinen tunti kuukaudessa.)

        Kyse on siis tosiaan päiväkodista, ei perhepäivähoitajasta. Ja tämä on meidän kunnan käytäntö. Sitä en oikein sulata, että lapsia lähdettäisiin kesken hoitopäivän raahaamaan minnekään muualle, joten kyllä mielestäni se hoito pitää järjestää siinä yhdessä ja samassa paikassa. Kyseinen päiväkotihan on auki klo 6-17, joten syytäkään siirtoihin en näe. Lähin seuraava päiväkoti on noin 15 km päässä, joten miten sinne lapsia edes siirrettäisiin?


      • !!!-----!!!
        ------------ kirjoitti:

        Lapset ovat päiväkodissa, hoitoaika on sovittu olevaksi hoitosopimuksessa klo 7-17 (koska tällä välillä tarvitsemme hoitoa, vaikkakin vaihtelevina aikoina, eli eivät ole koko tuota aikaa hoidossa muuta kuin ihan muutaman kerran vuodessa esimerkiksi toisen vanhemman työmatkan takia, koskaan ei yli tuon. Maksamme siis täydet hoitomaksut siitä huolimatta, että lapset ovat hoidossa ehkä noin 15 päivää kuukaudessa, mutta kun joinain kuukausina hoitopäiviä saattaakin tulla pari enemmän, niin emme ole halunneet alkaa arvailla hoitopäivien määrää. Ja siis maksamme kokopäivämaksut, vaikka lapset ovat vähintään puolet hoitopäivistään vain muutaman tunnin, kahdesta viiteen. Eipä täällä kyllä ollut sellaista vaihtoehtoakaan, että hoitomaksuihin saisi alennusta niiden päivien osalta, jolloin lapsi olisi puolipäivähoidossa, vaan se on joko kaikki päivät puolipäiväisiä tai sitten kaikista maksetaan kokopäivähinta.

        (Meillä oli esikoululainen pari vuotta sitten ja hän oli esikoulun jälkeen hoidossa päivittäin 0-5 tuntia kaikkina muina päivinä, mutta yksi päivä kuukaudessa oli yleensä 7-tuntinen, aamuhoito iltapäivähoito. Tuon yhden päivän takia jouduimme maksamaan täydet hoitomaksut hänestäkin, eli aika kallis se yksi ylimääräinen tunti kuukaudessa.)

        Kyse on siis tosiaan päiväkodista, ei perhepäivähoitajasta. Ja tämä on meidän kunnan käytäntö. Sitä en oikein sulata, että lapsia lähdettäisiin kesken hoitopäivän raahaamaan minnekään muualle, joten kyllä mielestäni se hoito pitää järjestää siinä yhdessä ja samassa paikassa. Kyseinen päiväkotihan on auki klo 6-17, joten syytäkään siirtoihin en näe. Lähin seuraava päiväkoti on noin 15 km päässä, joten miten sinne lapsia edes siirrettäisiin?

        Kummaa touhua!!! Kyllä meidän päiväkodissa annetaan työssäkäyvälle vanhemmille mahdollisuus tuoda lapsensa hoitoon työajan ulkopuolellakin, kunhan sen ajoissa varaa. Eikä tarvitse selitellä syitä! Joustetaan puolin ja toisin!


      • ryhmisläinen
        ------------ kirjoitti:

        Lapset ovat päiväkodissa, hoitoaika on sovittu olevaksi hoitosopimuksessa klo 7-17 (koska tällä välillä tarvitsemme hoitoa, vaikkakin vaihtelevina aikoina, eli eivät ole koko tuota aikaa hoidossa muuta kuin ihan muutaman kerran vuodessa esimerkiksi toisen vanhemman työmatkan takia, koskaan ei yli tuon. Maksamme siis täydet hoitomaksut siitä huolimatta, että lapset ovat hoidossa ehkä noin 15 päivää kuukaudessa, mutta kun joinain kuukausina hoitopäiviä saattaakin tulla pari enemmän, niin emme ole halunneet alkaa arvailla hoitopäivien määrää. Ja siis maksamme kokopäivämaksut, vaikka lapset ovat vähintään puolet hoitopäivistään vain muutaman tunnin, kahdesta viiteen. Eipä täällä kyllä ollut sellaista vaihtoehtoakaan, että hoitomaksuihin saisi alennusta niiden päivien osalta, jolloin lapsi olisi puolipäivähoidossa, vaan se on joko kaikki päivät puolipäiväisiä tai sitten kaikista maksetaan kokopäivähinta.

        (Meillä oli esikoululainen pari vuotta sitten ja hän oli esikoulun jälkeen hoidossa päivittäin 0-5 tuntia kaikkina muina päivinä, mutta yksi päivä kuukaudessa oli yleensä 7-tuntinen, aamuhoito iltapäivähoito. Tuon yhden päivän takia jouduimme maksamaan täydet hoitomaksut hänestäkin, eli aika kallis se yksi ylimääräinen tunti kuukaudessa.)

        Kyse on siis tosiaan päiväkodista, ei perhepäivähoitajasta. Ja tämä on meidän kunnan käytäntö. Sitä en oikein sulata, että lapsia lähdettäisiin kesken hoitopäivän raahaamaan minnekään muualle, joten kyllä mielestäni se hoito pitää järjestää siinä yhdessä ja samassa paikassa. Kyseinen päiväkotihan on auki klo 6-17, joten syytäkään siirtoihin en näe. Lähin seuraava päiväkoti on noin 15 km päässä, joten miten sinne lapsia edes siirrettäisiin?

        Meillä on talo niin täynnä lapsia, että hoitajien työtunteja joudutaan laskemaan tosiaankin vartin tarkkuudella. Siksi lasten hoitoaikoja myös kysellään, ja toivotaan että vanhemmat pitävät ilmoittamistaan hoitoajoista kiinni. Mikäli esim. kolmen sisaruksen haku viivästyy vaikkapa puolella tunnilla, se aiheuttaa aikaisemmin lähtevälle hoitajalle puolen tunnin ylityöt. Kun hoitaja/lapsi -suhdeluku ei saisi ylittyä, niin on jäätävä odottamaan, että ryhmästä on mahdollista lähteä. Joudumme valitettavan usein katsomaan tätä suhdelukua läpi sormien, kun ei kerta kaikkiaan riitä työtunnit, eikä ylitöitä saisi tehdä. Meillä suurin osa lapsista tulee nykyään 7 mennessä aamulla ja lähtee 16 jälkeen. Siitä tulee yli 9 tuntia. Jos sitten hoitajan työpäivä on keskimäärin 7t 39 min niin ei siitä mitenkään riitä täyttä määrää 9 tunnille. Eli jommasta kummasta päästä ollaan vajauksella.

        Eihän se vanhempien vika ole, ettei hoitajia riitä joka hetki, vaan päättäjien. Niinpä toivoisinkin, että te vanhemmat otatte tällaisissa tapauksissa yhteyttä kuntanne päättäviin elimiin, lautakuntaan tms, koska ainoastaan siellä voidaan vaikuttaa siihen, minkä verran missäkin talossa on työntekijöitä.

        Tuosta laskutuksesta sanoisin, että niinhän se menee joka kunnassa. Yksikin yli 5 tunnin hoitopäivä kuukaudessa tarkoittaa kokopäivähoitoa. Mutta jos tosiaan on kyse vain yhdestä päivästä, niin eikö silloin kannattaisi harkita vaikka kotiin palkattua lastehoitajaa tälle koululaiselle? Tulee varmasti halvemmaksi kuin maksaa koko kuukaudesta täysihoidon maksu.

        Meillä on käytössä sovitellut hoitopäivät niin, että päivien lukumäärän tulee tasoittua puolen vuoden sisällä. Tätä kirjaa pitää päivähoidon toimistotyöntekijä, mutta onnistuu se vanhemmilta itseltäänkin. Jos helmikuussa ei lomien takia tule käytettyä kaikkia 15 hoitopäivää, niin käyttämättä jääneet voi käyttää lisäpäivinä vaikka maaliskuussa ja toukokuussa. Lienee kuitenkin kuntakohtainen sopimus tämä, mutta kannattaa kysyä omasta päivähoitotoimistosta, onko se mahdollista teilläkin.

        Työnalla oleva tuntikohtainen laskutus taitaisi olla teidän perheen kohdalla paras mahdollinen ratkaisu.


    • jokin mättää

      Kyllä sen subjektiivisen päivähoito-oikeuden pitää koskea myös työssäkäyvien vanhempien lapsia. Hoitoajat tosin täytyy ilmoittaa (ainakin meidn kaupungissa) 2 viikkoa etukäteen, juuri työvuorolistojen tekemistä varten. Harvemmin päiväkodeista siirretään kesken päivän muihin paikkkoihin, perhepäivähoidossa näin joutuu joskus tekemään, mutta harvinaista sekin on jos hoitoajat päättyvät ennen klo 17.00.

      • fergusonni

        Eikö päiväkotiin viedä lapsi sillon kun ei ole muuta mahdollisuutta? Kyllä ihmiset on omahyväsiä. Ja laiskoja.


    • Stadin Starba

      Tietysti se on totta, että subjektiivisesta päivähoidosta tulee valtavat kustannukset yhteiskunalle. Sekin varmaan pitää pitkälti paikkansa, että nykyään löytyy niitä pullamössösukupolven vanhempia, jotka silkaa laiskuuttaan ja omaa mukavuudenhaluaan vievät lapsensa hoitoon, vaikka ovatkin itse kotona päivät pitkät. Ja sekin on totta, että monien pitäisi miettiä pidempään ennenkuin ylipäätään hankkivat lapsia. Ovatko he siihen kypsiä ja riittävän vastuuntuntoisia aikuisia. Myös jotkut maahanmuuttajaryhymät suurissa kaupungeissa käyttävät surutta hyväkseen päivähoitopalveluita, vaikka äideistä murto-osa koskaan tekee mitään ansiotyötä. Eikä usein isistäkään ole veronmaksajiksi.

      Asialla on kuitenkin toinenkn puoli. Lapsen etu. Monesti nämä kotona löysäilevät vanhemmat eivät ole niitä parhaita virikkeiden antajia lapsilleen, kun omia henklökohtaisiakn ongelmia on aivan liikaa. Ulkomaalaisten lasten kohdalla puolestaan päivähoito on osa intergraatiota. Maahanmuuttajalapset oppivat suomea ja suomalaisille tavoille, joka edistää heidän sopeutumistaan yhteiskuntaamme ja se toki on kaikken etu.

      Onhan se joskus täällä pääkaupunkiseudulla aavistuksen hämmentävää, kun päiväkodin tenavat edustavat jopa yli 20 eri kansallisuutta ja suurimmat yksittäiset ryhmät saattavat hyvinkn jo olla esim. venäläisiä tai somaleja. Mutta se on nykypäivää, halusitpa tai et. He ovat jo täällä, joten nyt täytyy vain miettiä miten tilanne parhaiten handlataan. Tässä on päiväkodeilla iso rooli. Maksaahan se yhteiskunnalle, mutta on ehkä kuitenkin se pienempi paha. Jos lapset, maahanmuuttajat ja kotona olevien suomalaisten vanhempien tenavat, alkaisivat syrjäytyä jo ennen kouluikää, niin sitten meillä vasta aikapommi olisi käsissä.

      • L))L))

        No niinpä, hyvä kirjoitus! Nimenomaan tää syrjäytymisen ehkäisy on ainoa hyvä syy subjektiivisen päivähoito-oikeuden perusteluun. Mutta siihenkin riittäis mun mielestä päiväkodissa oleminen esim. 8.30- 16.30 välisenä aikana ja elo- kesäkuussa :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisi tutkii murhaa Paltamossa

      Poliisi tutkii Kainuussa sijaitsevassa Paltamon kunnassa epäiltyä henkirikosta, joka on tapahtunut viime viikon perjanta
      Paltamo
      38
      4609
    2. Jos me voitais puhua

      Jos me voitais puhua tästä, mä sanoisin, että se on vaan tunne ja se menee ohi. Sun ei tarvitse jännittää mua. Mä kyllä
      Ihastuminen
      20
      3185
    3. Jenna meni seksilakkoon

      "Olen oppinut ja elän itse siinä uskossa, että feministiset arvot omaava mies on tosi marginaali. Todennäköisyys, että t
      Maailman menoa
      269
      2341
    4. Jere, 23, ja Aliisa, 20, aloittavat aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla: "Vaikka mä käytän..."

      Jere, 23, ja Aliisa, 20, ovat pariskunta, joka aloittaa aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla. Jere on ollut koko aikui
      Maailman menoa
      53
      2217
    5. Mikä sinua ja

      kaivattuasi yhdistää ?
      Ikävä
      165
      2069
    6. Vain yksi elämä

      Jonka haluaisin jakaa sinun kanssasi. Universumi heitti noppaa ja teki huonon pilan, antoi minun tavata sinut ja rakastu
      Ikävä
      89
      1670
    7. Vielä kerran.

      Muista että olet ihan itse aloittanut tämän. En ei silti sinua syyllistä tai muutenkaan koskaan tule mainitsemaan tästä
      Ikävä
      360
      1661
    8. On ikävä sua

      Koko ajan
      Ikävä
      17
      1653
    9. Aku Hirviniemi tekee paluun televisioon Aiemmin hyllytetty ohjelma nähdään nyt tv:ssä.

      Hmmm.....Miksi? Onko asiaton käytös nyt yht´äkkiä painettu villaisella ja unohdettu? Kaiken sitä nykyään saakin anteeksi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      113
      1632
    10. M nainen tiedätkö mitä

      Rovaniemellä sataa nyt lunta, just nyt kun lähden pohjoiseen. Älä ota mitään paineita tästä mun ihastumisesta sinuun, ti
      Ikävä
      15
      1279
    Aihe