Canon 500D:lle ulkoinen salama!

Hatex1

Ajattelin ostaa ulkoisen salaman, mulla ei ole niistä oikeastaan kokemusta, ellei lasketa alottalijan kokematonta kuvakelvotonta räpsyttelyä sisäisellä salamalla, onko kenelläkään suositella minulle jotain hyvää ulkoista salamaa? :)

10

735

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nissinisti

      Canonin omat Speedlite-salamat ovat tietenkin varma valinta, joskin hinnakas. Teho (ohjeluku) tarpeen mukaan.

      Itselläni on Nikon D3100 -kameraa varten ostettuna Nissin Di 866 Mk II. Pelittää hienosti ja antaa tuntuvasti enemmän valotehoa kuin saman hintaluokan Nikon Speedlight -salama.

      Metz on arvostettu salamalaitemerkki ja varmasti hyvä vaihtoehto. Sijoittunee kussakin teholuokassa hinnaltaan jonnekin kameran oman merkkisalaman ja Nissinin välimaastoon.

      Hauskaa, että Canon käyttää omasta salamalaitteestaan tavaramerkkiä Speedlite ja Nikon puolestaan Speedlight. Lausumistavassa ei ole eroa ja nimet menevät helposti sekaisin!

      Ostaapa sitten Nissinin tai Metzin, tulee huolehtia siitä, että kyseessä on juuri Canonille tehty malli. Nikonille on omansa.

      Teho/ohjeluku: ks. http://fi.wikipedia.org/wiki/Ohjeluku

    • Hatex1

      Juu, Canonin speedlite-salamia olenkin katsellut, mutta tarkotin niistä niitä erimalleja, onko kellään niistä antaa hyviä vaihtoehtoja? ;)

      • Nissinisti

        Nissin-salamalaitettani vastaa teholtaan Speedlite 600EX-RT. Molempien ohjeluku on 60 (ISO 100, 105 mm). Sen saa esim. Verkkokaupasta hintaan 669,90 €.

        Teholtaan karvan verran heikommaksi jää Speedlite 580EX II, hinta samassa paikassa 519,90 €.

        Kumpaakaan en ole kokeillut, mutta en osaa epäillä niiden toimivuutta – varmasti hienoja pelejä! Niinpä tyydyn kritisoimaan hintaa.

        Nissin Di 866 Mk II for Canon lähtee Verkkiksestä hintaan 239,90 €. Ainakaan minulla ei ole vaikeuksia keksiä erotukselle parempaakin käyttöä.

        Yksi vaihtoehto olisi tietenkin ostaa Canon Speedlite 430EX II hintaan 259,90 € ja tyytyä ohjelukuun 43. Tämä merkitsee, että joudut esimerkiksi käyttämään aukon 8 asemesta aukkoa 5,6 (tai tarkalleen 5,73) tai salamasi ei tietyillä asetuksilla ”yllä” esimerkiksi 15 metriin vaan ”vain” 10,7 metriin.

        Vain sinä itse tiedät, kuinka tehokas salamasi on oltava. Minä haluan, että voin esimerkiksi sisätiloissa pehmentää salaman antamaa valaistusta käyttämällä katon kautta heijastettavaa epäsuoraa valoa. Tällöin tehoa tarvitaan enemmän kuin ”suorasuuntauksella”.


    • tällä lailla

      Salamoiden hintahaarukka on sitä luokkaa, että jos sellaisen hankkii kannattaa ottaa selvää kaikista salamoiden spekseissä mainituista asioista. Kun nämä ymmärtää ei osta itselleen turhan kallista vehjettä vaikka halvemmallakin pärjäisi.

      Totuus kuitenkin on se, että mikä tahansa Metz:in, Nissinin tai Canonin lisäsalama on kameran omaa salamaa parempi. Sinänsä huonoa kauppaa et voi tehdä, mutta liikaa voit maksaa, jos salamassa on ominaisuuksia joita et käytä.

    • Mitä tarvitset?

      Tuossa edellä jo tehosta kirjoitettiinkin. Salamoiden tehoskaala on varsin laaja.

      Muita asioita mitä kannattaa miettiä:
      - Tarvitsetko kääntyvää välähdyspäätä ja riittääkö ylös-alas kääntyvä, vai pitäisikö välähdyspään kääntyä myös sivusuunnassa?
      - Haluatko salamaan zoomin ja riittääkö manuaalinen vai pitäisikö olla moottorizoomi?
      - TTL mittaava vai manuaalinen? Kohtuullisen tehokkaita, kääntyvällä välähdyspäällä varustettuja, manuaalisalamoita saa varsin edullisesti.
      - Haluatko käyttää salamaa orjana irti kamerasta?

      Käsisalamoiden hintahaitari venyy noin 60 eurosta jonnekin 800 euron tuntumaan joten jos kertoisit vähän budjetistasi niin suositustenkin antaminen olisi helpompaa...

    • Hatex1

      kiitos kaikille vastauksista!


      Lisää salama vaihtoehtoja saa antaa ja neuvo ei ole pahitteeksi.

      Ohjeluku on hieman tässä päässä vielä hukassa, mutta orjasalamaa, sekä joka suuntaan kääntyvää salamaa etsin. hinta ei sais kamalan suuri olla kunhan ainakin alle 300 euron. toisaalta en ole kovin kehittynyt vielä valokuvauksessa, eikä salaman kanssa ole tosiaan minkäänlaista kokemusta, mutta kaikenhan voi oppia, eikö vain? joten salama saisi olla mahdollisimman hyvä, ettei tarvi myöhemmin ostaa uutta kun oppii kunnolla käyttämään.

      • Dol Biong

      • Tai jos

        Jos pärjäät manuaalisalaman kanssa, niin YongNuo Speedlite YN-460II. Toimii varmasti tulevienkin kameroiden kanssa, koska salama ei tarvitse kameralta mitään muuta kuin laukaisusignaalin.

        Näitä saa Suomestakin 60 euron hinnalla ja ulkomailta vielä halvemmalla.

        Tai sitten tehokkaampi ja monipuolisempi YongNuo Speedlite YN-560II. Näitäkin saa Suomesta alle 100 euron...


    • Canonisti minäkin

      Yksi vaihtoehto vielä on ostaa pari kolme halvempaa, joita voi käyttää myös orjina. Itselläni on vanhoissa Canoneissa tällä hetkellä pari Nissinin Di466:sta. Välillä niitä tulee käytettyä yhdessä, koska salama toimii myös orjana. Vähän harmittaa, ettei tullut ostettua aikoinaan tarjouksesta kolmea.

      Ainakin Canonilla täytyy olla tarkkana eri TTL versioiden kanssa. Ne eivät toimi ristiin.

      • herrasalamavalo

        please auttakaa! En tiedä käykö canon powershot sx40 hs:ään metz mecablitz 36 af-5. Mistä tiedän, mikä salama käy kameraani??


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      4992
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2320
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1556
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      39
      1538
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1181
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    Aihe