tulevaisuus/tuuliajolla?

ammatinvalitsija

Mitä arvelet työllisyys tilanteen olevan 5-10v.kuluttua metsä(kone)alalla ,vieläkö kannattaa kouluttautua alalle ,vai onko kyseessä menneen talven "lumia"?
Kertokaa ammattilaiset, alan hyvistä ja huonoista puolista?

11

202

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • teme.

   Kyseessä on ammatti muiden joukossa ja riippuu täysin omasta mieltymyksestä, jos ala tuntuu kiinnostavan muita-aloja enemmän, niin miksipä ei!
   Mitä kukin työltänsä odottaa ?Joillekin raha toimii ainoana motivaattorina joillekin innostuksen antaja on jokin muu työhönliittyvä asia.

   Mitä10v.n päästä alalla tapahtuu, sitä tuskin kukaan voi varmuudella sinulle kertoa.
   Ammattitaitoisille kuljettajille ja yrittäjille on aina kysyntää,sitten kun aletaan puhua ansioista ne vaihtelevat suurestikin,yrittäjästä ja kuljettajasta riippuen.

  • down-shit

   Kierrä kaukaa kaikki metsäalaa edes lähelle tulevat ammatit.
   Kyseessä pelkkää kurjuutta tarjoava, ota tai jätä tyylinen, matalapalkka ala.
   Ainoastaan työnarkomaanilla ja kaikkien työsuojelullistenlakien rikkojilla on alalla pärjäämisen mahdollisuus.
   Ala tekee toimijoistaan väistämättä rikollisia,rehelliset toimijat eivät voi enää alalla menestyä!

  • avoimella mielellä

   Kävin itse ammattikoulun 70-luvun alussa,(en metsäalaa), suurin merkitys koululla oli että pääsin heti töihin, ala taisi vaihtua jo parin-kolmen vuoden jälkeen, ensi vuonna tulee 40 vuotta työelämässä täyteen ilman ensimmäistäkään työttömyyspäivää, silloisista koulukavereista ei ensimmäisen viiden vuoden jälkeen ollut kyseisellä alalla kuin yksi, yritän kertoa sinulle että on jokseenkin samantekevää mille alalle kouluttaudut mieti vain sitä haluatko toimistotyöhön vai teetkö työtä käsilläsi, tärkeintä on päästä työelämään kiinni, yli kolmekymppinen ilman mitään työkokemusta on hyvin vaikeassa asemassa ellei ole lukenut hyvin korkealle, näin luulen.

  • nighthawk1

   Nykyisin on enemmän sääntö kun poikkeus että, ammatit vaihtuvat työhistorian aikana useampaankin kertaan.
   Enää aika harva tekee samaa työtä ,uransa alusta loppuun .Mielestäni se on pelkästään hyvä asia,olipa työ/ammatti oikeastaan mikä tahansa siihen ehtii leipääntyä jo muutaman vuoden jälkeen ?
   Viimeistään 10vuotta samaa työtä on jo ehdottomasti liian pitkä rupeama ainakin samassa työpaikassa?
   2-5vuotta riittää useimmassa tapauksessa.
   Ammattia ja työpaikkaa on syytä vaihtaa muutaman vuoden välein ,ihan jo henkisen hyvinvoinnin takia,motivaation hiivuttua ei työpaikassa enää kannata olla ,vaan on suuntauduttava uusille urille ja haettava uusia haasteita?
   Ei ole sytä jäädä odottelemaan työpaikoilla nykyisin tavaksi tullutta porukan uudistamis kierrosta tyyliin nuoria ja halvempia tilalle,(lue työllistämis tuella ilmaisia työntekijöitä) vaan tekee oman siirtonsa ennakkoon vapaa ehtoisesti, etsien aina uutta paikkaa seuraavaa siirtoa varten!
   Kun lomautus ja irtisanomis kierros tulee silloin on saman-alan osaajia työkkärit täynnä , se ei voi olla vaikuttamatta samalla ko.alan palkkatasoon!
   Ole siis aina askeen verran edellä muita!
   Jos joku erehtyy luulemaan ja pitää itseään jotenkin korvaamattomana työpaikassa uskoen ettei häntä tuossa kierrätys jaksossa "siivota"pois ,kokemuksen ja iän myötä nousseitten palkkakustannusten vuoksi ,erehtyy ja pettyy jonain päivänä katkerasti,huomatessaan olevansa vain poistettava kustannusnumero johtoryhmän palaverissa!
   Usein tällaisista ,itsestään kaiken antaneista ei enää tule työmarkkinoille kelpaavaa tykinruokaa vaan he katkeroituvat ja syrjäytyvät ulos työelämän vaativasta oravanpyörästä!

  • seisokit?

   Tuskimpa enää edes vakavasti harkitsisin metsäalan koulutusta jos olisin etsimässä ammattia tai työpaikkaa.Ja miksikö?Syy on yksinkertainen alan työpaikat vähenevät kiihtyvällä vauhdilla ja ainakaan metsäkoneen kuljettajan työ ei ole oikeastaan koskaan ollut ympärivuotista ,kausivaihtelut,kelien ja suhdanteiden mukaan tekevät alasta epävarmemman kun moni muu ala on.

  • etuus

   Konekuskin työssä on opettajien kesälömat ,eikö se ole positiivista?Runsaasti vapaa aikaa?

  • black arow

   Onhan sitä runsaasti "vapaa-aikaa" mutta siltä konekuskin vapaaajalla on se ero opettajaan ,ettei siltä konekuskin "loma-ajalta" ole tuloja.
   Opettajat ovat osanneet hoitaa järjestäytymisensä kuntoon ja ovat yhtenäinen ryhmä puolustamaan etuuksiaan.!
   Konekuskeilla taas kenttä on lyöty hajalle loimaankassan avulla sekä ruokkimalla mielikuvaa ettei ammattiliittoon kannata kuulua!
   Johtuneeko konekuskien alhaisesta koulutustasosta vai mistä että, tuo työnantajien järjestöineen suorittama aivopesu on luonut jalansijaa juuri metsäalalla?

   Osaltaan varmaankin myös sukulaissuhteet metsäkone yrityksissä (isäntä-kuski)vaikuttavat siihen etteivät kuljettajat "ymmärrä"omaa etuaan ja sen kokonaisvaltaista asioiden hoitoa!

  • jari deere

   Kukaan ei pysty sanomaan mikä on tilanne 5-10 vuoden jälkeen, mutta ainakin nyt näyttää huonolta. Metsäkoneyrittäjien asema huononi ratkaisevasti kun kiellettiin yrittäjien "hintakartelli" , eli nyt muutamat isot metsäyhtiöt voivat kilpailluttaa pienyrittäjiä vapaasti. Alan kannattavuus heikkenee kokoajan ja jo nyt kuskien palkat ovat huonot, työpäivät pitkiä ja ylityöt teet ilman lisiä. Vaatimukset etenkin moto-kuskeja kohtaan ovat kasvaneet kokoajan, teet mitävain, niin älähtää joko metsänomistaja, metsäkoneyrittäjä tai puunostaja. Onneksi en tee hommia ponssella niin ei mahdu ainakaan metsänomistaja koppiin:)

   • Konevalinta

    Harveri RCM koneeksi niin metsän omistaja ei tule ollenkaan vesisateella.


  • ei,ei ja ei

   metsä on erinomaisen rentouttava ja mukava paikka.kunhan siellä älyää käydä vain vapaa-ajallaan

  • tukkia vaan

   Metsäkonekuskin työ seuraa metsureiden kohtaloa. Aliurakoitsijoita toisen perään, Virolaisia yrittäjiä jne. Esim meidän työmaille "pääsee" töihin kun on suorittanut tietyt testit, tosin Virolaiset yrittäjät halvalla tehden saavat tehdä samoja töitä ilman mitään testejä tms. Ala on kuralla jo nyt ja ei ole mitään toivoa että olis parannusta odotettavissa kun nytkin tehdään töitä halvalla ilman mitään ylityö, ilta, yö, la. su tms muita korvauksia. Tosin onhan se hienoa raiskata metsiä hintaan 11€/tunti:)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hävetkää rokotetut!

   Olen tässä lueskellut näitä palstalla olleita koronakeskusteluja ja saanut hävetä silmät päästäni siksi, että suurin osa rokotettujen kirjoituksista o
   Iisalmi
   387
   4572
  2. Joku pahoitti mielensä Afrikantähti pelistä

   Rasismikohu Helsingin yliopistossa – riistoleikkejä ja Afrikan tähti -vitsailua: ”Olen sanaton” Musta vaihto-opiskelija tyrmistyi, kun opiskelijat esi
   Maailman menoa
   211
   4133
  3. Oot sä oikeasti

   rakastunu muhun nainen? Oon kyllä huomannu katseet mutta että kyse ois vakavammasta niin se on tullu yllätyksenä minulle.
   Ikävä
   84
   1752
  4. Iltalehti: Päijät Hämeen teho-osastolla uuvutaan koronan takia. Totuus ketään ei teholla.

   Olen koko ajan suhtautunut näihin lehtien pelottelutarinoihin kriittisesti. Niissä ei anneta oikeasti mitään taustatietoja potilaista, määristä, iästä
   Maailman menoa
   341
   1581
  5. Stefu, otathan sinäkin tyttäresi lomalle mukaan?

   Sofia kertoi pääsevänsä pian reissuun ( hänhän ei pysty ilman Stefania matkustamaan), joten jään mielenkiinnolla odottamaan, ottaako isä tyttärensä mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   1523
  6. Seksikäs naispari! Sita Salminen innoitti Jukka Haapalaista: "Toteutui monenlaiset päivä- ja yöunet"

   Sita Salminen ja Kia Lehmuskoski vetivät naisparina hitaan, mutta sitäkin sensuellimman valssin Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa. Ja saivat sekä yle
   Kotimaiset julkkisjuorut
   13
   1118
  7. Paikallisessa bubissa 16.10-21

   Ei uskoisi, että löytyy tämmöisiä juippeja, että lyö Marjuskassa 70- vuotiasta miestä niin, että hän loukkaa itsensä ja joutuu osastolle! Miehellä
   Haapavesi
   33
   931
  8. Professori tyrmää Marinin hallituksen korona toimet

   https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/6a55281c-4f12-46d6-be17-f9ee97637f12 Professori Martin Scheinin esittää rajua kritiikkiä Suomen koronapäätöksi
   Maailman menoa
   65
   894
  9. Tuliko sinusta onnellinen?

   Toivon kaikkea hyvää
   Ikävä
   81
   884
  10. Nyt on jo pummattu syysvaatteetkin ja kengät

   Huonoa mainostamista kun ei edes lenkkareiden nauhojaviitsitä solmia, melkein kengät tipati jalasta, huvittavaa viihdettä kun on niin amatöörimaista,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   863
  Aihe