Onko kotipalvaus loppunut,

kokonaan ?

Nyt olisi aikaa ja kokeilunhalua, mutta taitoa puuttuu, ja tekijät ovat poistuneet keskuudetamme, eikä vanhaa saunaakaan enää ole. Voisiko tuollaisen "uunin" rakentaa lastulevystä ja kuumentaa vaikka pohottimella, lastut kattilaan ja sitä rataa, olenko ainoa joka pähkäilee näiden nostalgioden kansa.

19

1547

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin se on

      Itseasiassa voi rakentaa tommosen uunin vaikka vanhasta sähköhellasta, leppälastut alapellille, lämpö alhaalta niin ne savustuu ja kun aika ja lämpö on oikea, niin tuote on valmis, joissakin uuneissa taitaa olla mittarikin, tai sitten pistä siihen semonen kinkkumittari niin näet sen palavin sisälämpötilan.

      Sianlihalla se lämpötila on aika tärkeä, salmonellan ja mahdollisten loisten takia.

      Tommosessa sähkähellassa on vielä sekin hyvä puoli, että luukussa on lasi-ikkuna, jolloin voit katella sinne sisälle ja seurata tilannetta.

      • Siinä se,

        jättikiitos, käytöstä poistettu hellakin löytyy, epäilen että meillä syödään itse palvattua kinkkua tänä jouluna..


    • Vastaus..

      on loppunut..

      • vanaha jäärä

        Noo ei ihan kaikkialla, täällä sitä vielä jatketaan.


    • Rakenna itse 1/1 m.

      En halua maalata piruja seinälle, mutta rakenna palvisaunasi riittävän
      kauas muista rakennuksista, noilla on paha tapa palaa.
      Rasvan tippuminen lihoista kiukaalle on syytä estää, aiheuttamasta
      huonoa makua.
      1 x 1 on melko pieni, samoilla kustannuksin teet siitä isomman.
      Saattaa olla, kun rupeat onnistuun noissa lihajutuissa, niin touhuillesi on kysyntää.
      Tämä on kuin potan osto, että tarpeen mukaiset mitat pitäis määrittää.

    • kotipalvia

      Ei se ole kokonaan loppunut meillä isäntä teki itse hirrestä pikku palvaamon ja kyllä on syöty makoisia kinkkuja ja muitakin lihoja.

    • Joulu,

      lähestyy, vinkkejä kaivataan !

      • kokaseppa

        Kokeile semmosta savustuspussia, niitä saa Citymarketista.


    • Ammattimaisia,

      kotipalvaamoita löytyy ympäri maata, siitä vaan nettikyselyitä..

    • Kotipalvausta,

      on myös itse paistaminen..

    • Palvausohje,

      mittari kinkkuun ja uuniin 80 astetta, kun mittari näyttää 75 astetta kinkku valmis..

      • Joka keitetyn ....

        Ei tuo ole palvaus- vaan paisto-ohje. Palvauksessa on tarkoitus saada savun maku lihaan,, sitä tuskin kotiuunista saa aikaan. Savustuspussi taas on niin olemattoman kokoinen, ettei siinä tule kuin maistiaiset valmiiksi.


      • Savu on
        Joka keitetyn .... kirjoitti:

        Ei tuo ole palvaus- vaan paisto-ohje. Palvauksessa on tarkoitus saada savun maku lihaan,, sitä tuskin kotiuunista saa aikaan. Savustuspussi taas on niin olemattoman kokoinen, ettei siinä tule kuin maistiaiset valmiiksi.

        mauste, palvauksen ideana on hitaasti kypsyminen, usein päiväkausia, savu oli vain palvauksen sivutuote kun palvattiin savusaunoissa..


      • Voiko käydä niin
        Savu on kirjoitti:

        mauste, palvauksen ideana on hitaasti kypsyminen, usein päiväkausia, savu oli vain palvauksen sivutuote kun palvattiin savusaunoissa..

        Nykyisen ylihygienisyyden aikana tulee mieleen, että mikä on riittävä lämpötila, että liha kuitenkin kypsyy, eikä lähde pelkästään pilaantumaan päiväkausia lämpimässä ollessaan?


      • Liha on
        Voiko käydä niin kirjoitti:

        Nykyisen ylihygienisyyden aikana tulee mieleen, että mikä on riittävä lämpötila, että liha kuitenkin kypsyy, eikä lähde pelkästään pilaantumaan päiväkausia lämpimässä ollessaan?

        kypsää kun sen lämpötilä on 75 astetta, ylimenevä lämpö vain kuivattaa lihaa..


      • Unohtunna,
        Liha on kirjoitti:

        kypsää kun sen lämpötilä on 75 astetta, ylimenevä lämpö vain kuivattaa lihaa..

        mainita että liha on steriiliä itsestään ja ei sitä lihaa lämpimään saunaan viety vaan kuumaan, sitkeimmätkin bakteerit kuolevan n 60 asteen lämpötilassa..


    • Anonyymi

      Minua kiinnostaa myös aihe mutta en ole löytänyt ohjeita.
      Itse rakentaisin vanerista kopin ja käyttäisin savustinta sen sisällä.
      kunhan jostakin saisi ohjeet ajasta suolauksesta ja mitä muuta pitäisi tietää

    • Anonyymi

      Asia kiinnostaa myös minua mutta mistä ohjeet

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Uskalla lähestyä minua

      Mitä siinä menetät? Vai tyydytkö kirjoittelemaan täällä? Minä olen jo tehnyt aloitteen. Paitsi jos sinua ei kiinnosta. S
      Ikävä
      60
      6294
    2. Päätin että suostun keskustelemaan

      Jos sellainen tilanne tulee.
      Ikävä
      100
      3252
    3. Oulaskankaan päätöksistä

      https://www.facebook.com/share/v/1BSCFTMTyX/ Nyt tuli kova päätös, arvostan tätä Kuoppamäen suoraselkäisyyttä.
      Oulainen
      25
      2566
    4. EMMINÄ JAKSA OOTTAA KOLMEA VIIKKOA!

      Kyllä se aiemmin parantuu😘
      Ikävä
      21
      2198
    5. Mitä toivot Suomi24:ltä? Osallistu sivuston kehitykseen!

      Moikka keskustelijat! Terveisiä Suomi24:n kehitystiimiltä. Vuosi lähenee loppuaan, mutta ennen kuin rauhoitumme joulun
      Suomi24 Blogi ★
      355
      1788
    6. Tiedoksi että

      En aijo laittaa viestiä enkä soittaa enkä edes harkitse asiaa.
      Ikävä
      27
      1696
    7. Oikeasti tekisi

      Mieli hypätä sun kaulaan eikä kävellä ohi
      Ikävä
      25
      1480
    8. Suomessa oikeistohallitus vallassa: nälkäiset lapset hakevat jo Punaiselta ristiltä ruoka-apua

      Sosiaaliturvaleikkaukset ovat lisänneet asiointia ruoka-avussa. Kyllä tämän maan tilanne on surkea, kun lapset näkevät n
      Perussuomalaiset
      226
      1413
    9. Kyllä mä sen joudun tekemään

      Että lähden pois. Itse halusit että tämä menee näin.
      Ikävä
      49
      1392
    10. Miten menee?

      Tykkäätkö minusta nyt vähemmän kun näit minut?
      Tunteet
      32
      1368
    Aihe