Nyt olisi aikaa ja kokeilunhalua, mutta taitoa puuttuu, ja tekijät ovat poistuneet keskuudetamme, eikä vanhaa saunaakaan enää ole. Voisiko tuollaisen "uunin" rakentaa lastulevystä ja kuumentaa vaikka pohottimella, lastut kattilaan ja sitä rataa, olenko ainoa joka pähkäilee näiden nostalgioden kansa.
Onko kotipalvaus loppunut,
19
1724
Vastaukset
- näin se on
Itseasiassa voi rakentaa tommosen uunin vaikka vanhasta sähköhellasta, leppälastut alapellille, lämpö alhaalta niin ne savustuu ja kun aika ja lämpö on oikea, niin tuote on valmis, joissakin uuneissa taitaa olla mittarikin, tai sitten pistä siihen semonen kinkkumittari niin näet sen palavin sisälämpötilan.
Sianlihalla se lämpötila on aika tärkeä, salmonellan ja mahdollisten loisten takia.
Tommosessa sähkähellassa on vielä sekin hyvä puoli, että luukussa on lasi-ikkuna, jolloin voit katella sinne sisälle ja seurata tilannetta.- Siinä se,
jättikiitos, käytöstä poistettu hellakin löytyy, epäilen että meillä syödään itse palvattua kinkkua tänä jouluna..
- Vastaus..
on loppunut..
- vanaha jäärä
Noo ei ihan kaikkialla, täällä sitä vielä jatketaan.
- Rakenna itse 1/1 m.
En halua maalata piruja seinälle, mutta rakenna palvisaunasi riittävän
kauas muista rakennuksista, noilla on paha tapa palaa.
Rasvan tippuminen lihoista kiukaalle on syytä estää, aiheuttamasta
huonoa makua.
1 x 1 on melko pieni, samoilla kustannuksin teet siitä isomman.
Saattaa olla, kun rupeat onnistuun noissa lihajutuissa, niin touhuillesi on kysyntää.
Tämä on kuin potan osto, että tarpeen mukaiset mitat pitäis määrittää. - kotipalvia
Ei se ole kokonaan loppunut meillä isäntä teki itse hirrestä pikku palvaamon ja kyllä on syöty makoisia kinkkuja ja muitakin lihoja.
- Joulu,
lähestyy, vinkkejä kaivataan !
- kokaseppa
Kokeile semmosta savustuspussia, niitä saa Citymarketista.
- Ammattimaisia,
kotipalvaamoita löytyy ympäri maata, siitä vaan nettikyselyitä..
- Kotipalvausta,
on myös itse paistaminen..
- Palvausohje,
mittari kinkkuun ja uuniin 80 astetta, kun mittari näyttää 75 astetta kinkku valmis..
- Joka keitetyn ....
Ei tuo ole palvaus- vaan paisto-ohje. Palvauksessa on tarkoitus saada savun maku lihaan,, sitä tuskin kotiuunista saa aikaan. Savustuspussi taas on niin olemattoman kokoinen, ettei siinä tule kuin maistiaiset valmiiksi.
- Savu on
Joka keitetyn .... kirjoitti:
Ei tuo ole palvaus- vaan paisto-ohje. Palvauksessa on tarkoitus saada savun maku lihaan,, sitä tuskin kotiuunista saa aikaan. Savustuspussi taas on niin olemattoman kokoinen, ettei siinä tule kuin maistiaiset valmiiksi.
mauste, palvauksen ideana on hitaasti kypsyminen, usein päiväkausia, savu oli vain palvauksen sivutuote kun palvattiin savusaunoissa..
- Voiko käydä niin
Savu on kirjoitti:
mauste, palvauksen ideana on hitaasti kypsyminen, usein päiväkausia, savu oli vain palvauksen sivutuote kun palvattiin savusaunoissa..
Nykyisen ylihygienisyyden aikana tulee mieleen, että mikä on riittävä lämpötila, että liha kuitenkin kypsyy, eikä lähde pelkästään pilaantumaan päiväkausia lämpimässä ollessaan?
- Liha on
Voiko käydä niin kirjoitti:
Nykyisen ylihygienisyyden aikana tulee mieleen, että mikä on riittävä lämpötila, että liha kuitenkin kypsyy, eikä lähde pelkästään pilaantumaan päiväkausia lämpimässä ollessaan?
kypsää kun sen lämpötilä on 75 astetta, ylimenevä lämpö vain kuivattaa lihaa..
- Unohtunna,
Liha on kirjoitti:
kypsää kun sen lämpötilä on 75 astetta, ylimenevä lämpö vain kuivattaa lihaa..
mainita että liha on steriiliä itsestään ja ei sitä lihaa lämpimään saunaan viety vaan kuumaan, sitkeimmätkin bakteerit kuolevan n 60 asteen lämpötilassa..
- Anonyymi
Minua kiinnostaa myös aihe mutta en ole löytänyt ohjeita.
Itse rakentaisin vanerista kopin ja käyttäisin savustinta sen sisällä.
kunhan jostakin saisi ohjeet ajasta suolauksesta ja mitä muuta pitäisi tietää - Anonyymi
Asia kiinnostaa myös minua mutta mistä ohjeet
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nasima löi Jussille luun kurkkuun
Nasima kertoi ettei Jussi sovi puhemieheksi, koska sallii rasismin. Mihin toimiin perussuomalaiset ryhtyvät? Kuka nouse2446798Razmyar on säälittävä - puhemiehellä ei ole mitään syytä ottaa kantaa tähän "silmäkohuun"
jonka toimittajat sai aikaan. Asia ei kuulu puhemiehelle millään lailla. Razmyar haluaa taas vaan huomiota. Mutta jos r534843Pitkän linjan yritysjohtaja: Suomen tapahtumat eivät ole Aasian kärkiuutinen
Viimeaikaista kohua on käytetty sisäpoliittisena lyömäaseena, Thomas Zilliacus sanoo. – Koska asiaa kuitenkin kommentoi1004451Siviilipalvelusmies Halla-aho normalisoi rasismin perussuomalaisissa
SMP:n tuhkille perustettu puolue ei ollut ihmisiä vastaan, vaan instituutiokriittinen. "Missä EU - siellä ongelma", oli94256Suomalaisilta vaaditaan valtavasti suvaitsevaisuutta - miksi sitä ei vaadita muslimeilta
Suomalaisilta vaaditaan kaikkea, pitää olla suvaitsevainen ja hyväksyä vieraiden tavat, rasisti ei saa olla jne. Miksi s393743Juuri Suomen valtamedian toimittajat teki "silmävääntelystä" sen kohun
ja ilmeisesti ottivat yhteyttä myös ulkomaisiin medioihin, että katsokaas tätä. Mutta Japanin medioissa on asiaan suhta1173648Demarit ovat oikeasti törppöjä eli heikkoälyisiä
ja todistavat sitä päivittäin täällä lapsellisilla jutuillaan. Kauheasti on hehkuttaneet kuinka demarien kannatus vaan683616Perussuomalaiset eivät harrasta maalittamista kuten vasemmisto
Huomaa tässä keinotekoisessa "rasismi"-kohussakin kuinka vasemmistolaiset maalittavat Perussuomalaisia. Me emme vastaava233521SDP:n kansanedustaja Marko Asell: Suomen myönnettävä maahanmuuton ongelmat
Hänen mielestään Suomen pitää pyrkiä rajoittamaan jyrkästi turvapaikanhakijoiden pääsyä maahan ja hän arvioi, että maaha713293Maataloustuet voi poistaa, naudan tuottajahinta pompsahtanut 25 %
Enää ei tarvitse veronmaksajien tukea, koska maajussi saa lihasta nyt hyvää hintaa. https://yle.fi/a/74-20198739532435