Onko kotipalvaus loppunut,

kokonaan ?

Nyt olisi aikaa ja kokeilunhalua, mutta taitoa puuttuu, ja tekijät ovat poistuneet keskuudetamme, eikä vanhaa saunaakaan enää ole. Voisiko tuollaisen "uunin" rakentaa lastulevystä ja kuumentaa vaikka pohottimella, lastut kattilaan ja sitä rataa, olenko ainoa joka pähkäilee näiden nostalgioden kansa.

19

1569

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin se on

      Itseasiassa voi rakentaa tommosen uunin vaikka vanhasta sähköhellasta, leppälastut alapellille, lämpö alhaalta niin ne savustuu ja kun aika ja lämpö on oikea, niin tuote on valmis, joissakin uuneissa taitaa olla mittarikin, tai sitten pistä siihen semonen kinkkumittari niin näet sen palavin sisälämpötilan.

      Sianlihalla se lämpötila on aika tärkeä, salmonellan ja mahdollisten loisten takia.

      Tommosessa sähkähellassa on vielä sekin hyvä puoli, että luukussa on lasi-ikkuna, jolloin voit katella sinne sisälle ja seurata tilannetta.

      • Siinä se,

        jättikiitos, käytöstä poistettu hellakin löytyy, epäilen että meillä syödään itse palvattua kinkkua tänä jouluna..


    • Vastaus..

      on loppunut..

      • vanaha jäärä

        Noo ei ihan kaikkialla, täällä sitä vielä jatketaan.


    • Rakenna itse 1/1 m.

      En halua maalata piruja seinälle, mutta rakenna palvisaunasi riittävän
      kauas muista rakennuksista, noilla on paha tapa palaa.
      Rasvan tippuminen lihoista kiukaalle on syytä estää, aiheuttamasta
      huonoa makua.
      1 x 1 on melko pieni, samoilla kustannuksin teet siitä isomman.
      Saattaa olla, kun rupeat onnistuun noissa lihajutuissa, niin touhuillesi on kysyntää.
      Tämä on kuin potan osto, että tarpeen mukaiset mitat pitäis määrittää.

    • kotipalvia

      Ei se ole kokonaan loppunut meillä isäntä teki itse hirrestä pikku palvaamon ja kyllä on syöty makoisia kinkkuja ja muitakin lihoja.

    • Joulu,

      lähestyy, vinkkejä kaivataan !

      • kokaseppa

        Kokeile semmosta savustuspussia, niitä saa Citymarketista.


    • Ammattimaisia,

      kotipalvaamoita löytyy ympäri maata, siitä vaan nettikyselyitä..

    • Kotipalvausta,

      on myös itse paistaminen..

    • Palvausohje,

      mittari kinkkuun ja uuniin 80 astetta, kun mittari näyttää 75 astetta kinkku valmis..

      • Joka keitetyn ....

        Ei tuo ole palvaus- vaan paisto-ohje. Palvauksessa on tarkoitus saada savun maku lihaan,, sitä tuskin kotiuunista saa aikaan. Savustuspussi taas on niin olemattoman kokoinen, ettei siinä tule kuin maistiaiset valmiiksi.


      • Savu on
        Joka keitetyn .... kirjoitti:

        Ei tuo ole palvaus- vaan paisto-ohje. Palvauksessa on tarkoitus saada savun maku lihaan,, sitä tuskin kotiuunista saa aikaan. Savustuspussi taas on niin olemattoman kokoinen, ettei siinä tule kuin maistiaiset valmiiksi.

        mauste, palvauksen ideana on hitaasti kypsyminen, usein päiväkausia, savu oli vain palvauksen sivutuote kun palvattiin savusaunoissa..


      • Voiko käydä niin
        Savu on kirjoitti:

        mauste, palvauksen ideana on hitaasti kypsyminen, usein päiväkausia, savu oli vain palvauksen sivutuote kun palvattiin savusaunoissa..

        Nykyisen ylihygienisyyden aikana tulee mieleen, että mikä on riittävä lämpötila, että liha kuitenkin kypsyy, eikä lähde pelkästään pilaantumaan päiväkausia lämpimässä ollessaan?


      • Liha on
        Voiko käydä niin kirjoitti:

        Nykyisen ylihygienisyyden aikana tulee mieleen, että mikä on riittävä lämpötila, että liha kuitenkin kypsyy, eikä lähde pelkästään pilaantumaan päiväkausia lämpimässä ollessaan?

        kypsää kun sen lämpötilä on 75 astetta, ylimenevä lämpö vain kuivattaa lihaa..


      • Unohtunna,
        Liha on kirjoitti:

        kypsää kun sen lämpötilä on 75 astetta, ylimenevä lämpö vain kuivattaa lihaa..

        mainita että liha on steriiliä itsestään ja ei sitä lihaa lämpimään saunaan viety vaan kuumaan, sitkeimmätkin bakteerit kuolevan n 60 asteen lämpötilassa..


    • Anonyymi

      Minua kiinnostaa myös aihe mutta en ole löytänyt ohjeita.
      Itse rakentaisin vanerista kopin ja käyttäisin savustinta sen sisällä.
      kunhan jostakin saisi ohjeet ajasta suolauksesta ja mitä muuta pitäisi tietää

    • Anonyymi

      Asia kiinnostaa myös minua mutta mistä ohjeet

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Saako kantaa asetta

      Voiko olla koskaan kotelossa lonkalla ase.. Siis ei mikään luvaton ase. Johon on luvat. Esim luottamustoimessa, tai kaup
      Ähtäri
      58
      4288
    2. Mies mitä ajattelet naisista?

      Kerro mitä ajatuksia nousee. Mitä naiset sinulle merkitsee? Sana on vapaa.
      Ikävä
      126
      2964
    3. Mitä laitatte karjalanpiirakan päälle?

      Voita tietenkin, mutta mitä muuta? Itse yleensä juustoa, jotain leikkelemakkaraa ja tuorekurkkua
      Tuusniemi
      43
      2653
    4. Kerro kaivattusi

      Jokin tapa/piirre mikä sinua viehättää ja mistä hän voisi myös tunnistaa itsensä.
      Ikävä
      65
      2217
    5. Vakkuri puhuu että Suomi joutuu sotaan.

      Hänen mukaansa asiantuntijat ovat yhtä mieltä että Suomi joutuu sotaan Venäjän kanssa. En tiedä kuinka lähellä se on, mu
      Maailman menoa
      442
      1833
    6. Järkyttävä tieto Purrasta

      Purra tapasi nykyisen miehensä täällä. Suomi24:ssä! Tulipa likainen olo. Nyt loppuu tämä roikkuminen tällä palstalla.
      Maailman menoa
      73
      1325
    7. Rakastan sua

      Tiedäthän sen ❤️😢
      Ikävä
      62
      1297
    8. Onko sulla mua enää yhtään ikävä

      Etkö halua enää yrittääkään?
      Ikävä
      60
      1195
    9. Toinen toista

      Hyvää sunnuntai huomenta susi rinssiltä 🤴🏼☕❄️⚜️❤️
      Ikävä
      261
      1087
    10. 45
      998
    Aihe