Oma kissan pentu?

jorgos14

Eli siis naapurissamme on kissa, joka saa ensikesänä pentuja ja haluaisin ottaa yhden niistä itselleni, mutta siskoni on allerginen kissoille (asun siis vielä perheeni kanssa). Mietin,että olisiko kissa onnelinen huoneessani,joka on vain noin 12 neliöinen? Ja toiseksi, vaikuttaisiko kissa siskooni mitenkään, koska hänen huoneensa on ylhäällä ja minun alhaalla. Toivottavasti joku osaa vastata! :)

18

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jussin mamma

      kissa saa takuulla hermoromahduksen 12 neliön kopissa, ja niin sinäkin, kussa juoksee, mouruaa kynsii yms varsin öisin. Sitäpaitsi kissan hilse, joka sen allergian aiheuttaa kulkeutuu huoneilmassa joka puolelle ja myös omat vaatteesi ovat kissankarvoissa ja hilseessä, joten siskosi todennäköisesti on varsin otettu tilanteesta. Muutenkin, kannattaisi heiman perehtyä kissan vaatimuksiin , tilanköytön ja liikunnantarpeen suhteen.

      • jorgos14

        Päästäisin kissan kyllä aina päivisin emonsa ja sisarustensa kanssa telmimään pihalle. Asumme maalla joten tontti on aika iso.


    • jepo2

      Ei kannata. Sinun pitäisi vaihtaa vaatteesi ja käydä suihkussa aina, kun lähdet huoneestasi, ettei sinuun tarttunut kissan hilse ja karvat aiheuttaisi allergista reaktiota siskossasi.

      Huoneesi ei myöskään ole riittävän suuri.

      Ja kannattaisiko ennemmin puhua tästä vanhemmille ja siskollesi? Jos he sanovat ei, niin ei täällä 24:ssä kyseleminen muuta tilannetta.

      • jorgos14

        Olen jo keskustellut asiasta ja he eivät tienneet paljonko kissa tarvitsisi tilaa. Ja siskoni sanoi ettei ehkä ole niin pahasti allerginen että kissa häiritsisi häntä. Ottakaa huomioon että kissa saisi olla pihalla vähintään 6tuntia päivässä.


      • jussin mamma
        jorgos14 kirjoitti:

        Olen jo keskustellut asiasta ja he eivät tienneet paljonko kissa tarvitsisi tilaa. Ja siskoni sanoi ettei ehkä ole niin pahasti allerginen että kissa häiritsisi häntä. Ottakaa huomioon että kissa saisi olla pihalla vähintään 6tuntia päivässä.

        kaksi asiaa kiinnitti huomiota aloittajan kommenteissa. Ulkoilu on hyvö, mutta isokaan tontti ei riitä, pitää olla tarha ympärillä, ja tarhan kustannus on oin 50 e/ metri!
        Toiseksi, kissa elää kesällä mielläänkinulkona sen 6 tuntia, mutta entös talvella, ei olla kuin 6 minuuttia pihalla, kerrallaan.
        Niin ja miten kisu menisi emon ja sisarusten kanssa ulos telmimään? Missä ne emo ja sisarukset nyt on? Ulkovajassa vai? Eikäemo telmi kovinkaan kauaa pentusna kanssa vaan enimäkseen noin 12 viikkonen saa kynsiä ja sähinää kun saaliinjaolle tuppaantuu. Entä ne sisarukset, eikä niitä laiteta maailmalle?


    • Däpp

      Onko siskosi käynyt kissojen luona, silitellyt niitä ja viettänyt väh. 2-3 tuntia niiden kanssa ilman reaktioita (käytännössä nenä kiinni nissan niskavilloihin, syvä henkäys ;) )? Tai sellaisilla reaktioilla, joita hän uskoo sietävänsä kuukaudesta ja vuodesta toiseen, kunnes jompikumpi teistä muuttaa pois kotoa tai kissa kuolee?

      Lakisääteisesti kissan minimitila saa olla 5 neliömetriä, mutta kissa arvostaa enemmän kiipeilymahdollisuuksia ja muuttuvaa elinympäristöä (pahvilaatikoita, piilopaikkoja, tekemistä) enemmän kuin varsinaista lattiatilaa. Virikkeitä siis! Jos sisätilat ovat kovin pienet, niin eläintä voi viihdyttää esimerkiksi laittamalla sen työskentelemään ruokansa puolesta, esimerkiksi piilottamalla kuivanappulat sinne tänne tai kouluttamalla sille temppuja :)

      Meillä on koira perheessä, jossa on yksi astmaatikko. Alkuviikot menivät pienellä nenän kutinalla, mutta vuoden kuluttua reaktioita omasta koirasta ei tullut yhtään :D

      • jorgos14

        Sisko on kyllä viettänyt aikaa sen naapurissa olevan kissan kanssa eikä reagoinut mitenkään. Ja järjestäisin kissalle kyllä virkkeitä ja leikkisin sen kanssa tarpeen vaatiessa .Jos sisko saa allergisia reaktioita voin aina palauttaa kissan naapuriin.


    • malttitäti

      Kyllä se kissan pöly leviää. Ei kannata terveyttä riskeerata.
      Otat oman kissan sitten kun lähdet kotoa.
      Sittenkin mielellään tilavaan kämppään.
      Ja asuinhuone on liian pieni kissalle. Kököttäisitkö itse elämäsi siinä huoneessa.

    • Niin se vain on

      Palstoilla on liikaa ilmoituksia, miten halutaan nopeasti luopua lemmikistä terveydelisistä syistä. Älä ota kun kerran riski on noinkin ilmeinen. Oletko tullut ajatelleeksi, että kissa pitää myös käyttää leikkauksessa, sekä rokotuttaa, madottaa pari kertaa vuodessa.
      Tuo kaikki maksaa, myös ruoka pitä olla monipuoista. Kissa on perheenjäsen, joten se sitoo aika paljon, olet vastuussa siitä koko sen elinajan.

      • Tasan näin

        Ihan selvä asia: Allergiaperheeseen ei oteta kissaa!


    • Sani0

      En nyt tuosta ole samaa mieltä kun olen itsekin allerginen ja meillä on kaksi. Allergioita on eri laatuja -monet tottuvat omassa kodissa asuvaan kissaan eivätkä enää juuri reagoi (itse en sullo naamaani kissan turkkiin, en anna kissan nukkua tyynyllä vaikka vuoteen jalkopäässä nukkuvatkin, en koske kasvoihini koskettuani kissaan ennen käsipesua, ja näillä on pärjätty).

      Silti, kissa ei mitenkään voi viihtyä, ja ennenkaikkea ei tule pysymään, yhdessä huoneessa. Ja paljon vaikeampi kysymys on se ettei kissaa voi hankkia ennenkuin aikuisena samoista syystä kuin lapsia -niistä on vastuussa vuosikymmenen kaksi, ja pitää olla aika vanha ennenkuin voi toivoa tietävänsä missä on sellaisen ajan kuluttua. Mitä jos haluaa Italiaan opiskelemaan tai tappoallergisen kanssa naimisiin tai Intiaan chillaamaan ennen vuotta 2032? Aikuiselle kissalle hylkäys on melkein aina kuolemantuomio.

      Hyvääkin tarkoittavan nuoren pitäisi hankkia esim pari kesyrottia (fiksuja eläimiä jotka osallistuvat elämään siinä kuin isommatkin, ja joista täytyy kyllä ottaa täysi vastuu perheenjäsenenä -mutta jotka eivät vaadi vuosikymmenten sitoumusta). Ja jotka myös ovat aivan onnellisia maailmanaan makuuhuone.

    • jorgos14

      siis se emo on naaprissamme(noin 30m päässä omasta talostamme) ja sinne se ne pennutkin tekee.en toki tiedä vielä montako pentua se tulee saamaan,mutta jos kovinkin monta niin joko me otamme yhden tai niitä joudutaan lopettamaan :( .Veisin kissaa välillä käymään naapurissa niin ei ole sitten niin suuri järkytys,jos joudun sen palauttamaan.Toki jos tulee vain yksi tai kaksi pentua annan niiden jäädä naapuriin.

    • Hyvä rotu ?

      Mun kaveri on allerginen kissoille mut sillä on cornis rex ja kannattaisi tutustua myös sphynxiin

    • Tytt.

      Hei ap. Oot profiilin mukaan jo 20v. Muuta pois kotoa ja ota sitten vasta kissa.

      Ei todellakaan ole reilua ottaa kissa perheeseen, jossa jollakin on allergia. Eikä ole kissallekkaan reilua olla pienessä huoneessa suljettuna. Ihan sama vaikka pääsisi päivittäin ulos, tilaa kissa tarvitsee muunkin ajan päivästä.

      Mikään hätä sulla ei ole sitä kissaa heti saada, tuskin siihen odottamiseen kuolet. Sulla on loppuelämäs aikaa olla kissojen kanssa, sen jälkeen kun muutat omilles.

    • jorgos14

      joo mut en haluaisi että niitä pentuja tapetaan :(

      • Tasan näin

        Se naapurin kissa kannattaisi steriloida heti, niin ei synny pentuja tapettavaksi. Voisitko ehdottaa sellaista näille naapureille.


      • Tytt.

        Ja miten olis, jos ehdottaisit että pistävät myyntiin pennut kun täyttävät sen 12 viikkoa. Ihan varmasti löytyy hyvät kodit, eikä tarvitse pentuja lopettaa.


    • jorgos14

      Aina voi toki ehdottaa........

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 121
      2753
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2520
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2111
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1479
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1439
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe