Rivitalon hallitus ja hankesuunnitelmat

Huolia täynnä???

Meillä yhtiökokouksessa päätettiin rahoittaa ensin hankesuunnitelma, joka sinänsä kaiketi on ihan oikein ja tätä nykyaikaa, mutta hankesuunnitelma tehdään yleensä seuraavalle viidelle vuodelle, eikä hankkeen budjettikaan ollut kovin pieni.
Meillä nyt uusi hankesuunnitelma kattaa kattoremontin, ikkunaremontin, salaojaputkien kunnostamisen, kylpyhuoneiden uusimisen ja putkiremontin. SEURAAVALLE VIIDELLE VUODELLE? Tehtyjä remonttejakin on ollut jo jokaiselle vuodelle riittämiin. On tehty julkisivuremonttia, pannuhuoneen kunnostus, pihassa kulkevien lämpöputkien uusiminen jne. Useiden kymmenien kotitalouksien rivikodin hallituksessa on vain kolme varsinaista jäsentä (kaksi varajäsentä), joista nyt valittiin kaksi samasta taloudesta. Hallituksen uudet jäsenet ovat hiljattain taloon muuttaneita ja tietääkseni ei viimeksi valittu edes asu taloyhtiössä. Pelottaa ja huolestuttaa missä oikein mennään?
Hallituksen jäsenistä ei kukaan tiedä kunnolla edes nimiä, saati ammattia,kyseisten henkilöiden tietoja ja taitoja tai taloudellista ym.luotettavuutta. Isännöintikin vaihtu ja nyt vielä tilitoimistotkin. Minulle väiettettii, että putkiremontti nostaa asuntojen arvoja, mutta etuovoi. com. osoittaa ihan muuta, etenkin kun asukkaat ovat vaihtuneet usein ja tehneet asuntokohtaisia kylpyhuoneremontteja lähes joka asuntoon. Huolestunko turhaan.?

4

348

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • WOD

      Yhtiökokouksessahan ne hallituksen jäsenet valitaan osakkaiden toimesta. Itse siis olette valintanne tehneet. Näitä hallitusvalintoja kannattanee miettiä jo ennen yhtiökokousta. Ehkä nyt on valittu sellaiset henkilöt hallitukseen jotka osaavat noita hankesuunnitelmia eteenpäin viedä. Ja se, että joku hallituksen jäsen ei asu taloyhtiössä, ei kerro mitään. Hän saattaa silti olla osakkeenomistaja tai muuten pätevä henkilö hallitukseen. Kun suuria investointeja (remontteja) aletaan suunnittelemaan, on järkevää valita hallitukseen henkilöitä joilla on kokemusta hallitustyöskentelystä tai jopa ammattiosaamista tehtävien remontien osalta. Se, että teette hankesuunnitelman ei tarkoita sitä, että remontit tehdään seuraavan viiden vuoden aikana. Näistähän päätetään yhtiökokouksissa asunto-osakeyhtiölain mukaan. Vaikuttaisi siltä, että teillä taloyhtiössä halutaan oikeasti pitää rakennukset kunnossa. Ei mitään huolestuttavaa toimintaa. Kai jokainen osakas haluaa, että omaisuuden (asunto-osakkeen) arvo säilyy.

    • .n kn -ö.nk

      Liian pitkä lista, totta. Mutta hankesuunnitelma voidaan kokouksessa jakaa kiireellisyysjärjestykseen ja päättää yksi kerrallaan, milloin ne sitten toteutetaan.

    • Järjellä eikä !!

      -Oikeasti huolta? Yllä oleva provottaja ei edes kysynyt talon ikää.Taloyhtiö on 36 vuotta vanha. Putkien käyttöikä ikä on 45-60 vuotta. Talossa uusittiin juuri lämpöputket, jotka olivat loistavassa kunnossa, vahvaa kuparia ja terästä paksulla eristeellä vaihdettiin muovisiin.
      ja siis etuajassa. Asuntojen arvo putoaa heti noin 20%, kun hankesuunnitelmassa mainitaan putkiremontti kukaan ei osta asuntoa ennen kuin se remontti on tehty. Putkiremontti yksin maksaa perinteisesti tehtynä noin 30-50000/asunto. kaikki ostajat ym. ymmärtävät pelätä jo yksin lähestyvää putkiremonttitarvetta. Putkiremonttia ennen tehdään yleensä muut pienemmät korjaukset. Muut korajustarpeet olivat katto, ulkovalot, salaojaputket, ikkunoiden vaihto ja kylpyhuoneiden uusimiset putkiremontin yhteydessä. Yksi realiteetti on raha, toinen asumisviihtyvyys ja asukkaiden terveys. Kukaan hullukaan ei muuta taloyhtiöön , jossa kaikki yllä mainitut sisältyvät viiden vuoden hankesuunnitelmaan, mutta monet yrittävät päästä pois ajoissa. Kyseisen kunnan myytävissä samanikäisissä rivikodeissa ja kerrostaloissa ei yhdessäkään hankesuunnitelmiin kuulu vielä putkiremontti.Katto on uusittu 18 vuotta sitten. Ko. kattojen keskimääräinen ikä on 25-30 vuotta.
      Tutkijoiden mukaan putkiremontti pelkkä tarve alentaa ensin asunnon hintaa roimasti, sitten kun se on valmistunut tappioksi jää noin puolet ko. remonttin todellisestab hinnasta, ynnä asumishelvetti.

    • Sillä järjellä...

      Otetaan remonttitarve yksi kerrallaan. Esimerkiksi viime kesänä tehty kattoremontti vaihtamalla huopa todennäköisesti vaan useissa taloissa lisäsi kosteusvaurioita. koko kesän satoi ja kunnon remonttiaikaa oli mahdotonta valita, jos olisi voinut edes valita.Esim. pulpettikattoisissa rakennuksissa ei katon ja välikaton väliin jää tilaa, jota voisi tarkastaa, puhdistaa ja kuivata, home kasvaa parissa päivässä joskus tietyt homeet muutamassa tunnissa. Pahimmillaan talosta tulee asuinkelvoton. Kattoremontti on kyllä tehtävä silloin kun todellinen tarve vaatii, tosin esim. yhdessä uudessa talossa odoteltiin vuotavan pupettikaton kanssa melkein kymmenen vuotta ja talosta tuli hometalo. Home levisi vuotavista kohdista koko ilmanvaihtotilaan. Tosin homeiden terveyshaittoja alettiin ymmärtää vasta vuosia myöhemmin, mutta itiötä oli niin paljon, että kaikki kostea ruoka, leivät ym. homehtuivat pöydällä muutamassa tunnissa.Katto voidaan uusia monella tavalla, yksi väliaikainen ratkaisu on pestä ja pinnoittaa vanha huopa. kaikki etuajassa tehty remontti ei ole paras tapa huolehtia talosta. Päin vastoin, menoja tulee tolkuttomasti, mutta talo ei siitä parane. Esim. jos vaihdat parketin parin vuoden välein, sinulla on uusi parketti, mutta asunnon arvoa se ei nosta kuin yhden parketin verran, joka sinulla jo oli, mutta latialle tulee hintaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1385
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1096
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      83
      945
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      837
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      76
      783
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    7. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    8. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      713
    9. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      713
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      682
    Aihe