Hei, pystyisikö joku auttamaan miten tämä lasku menee?
4. Korttipakassa on 52 korttia. Neljää eri maata (pataa, ristiä, herttaa tai ruutua),
jokaista numerot 1–13. Korttipakasta vedetään kaksi korttia. Millä todennäköisyydellä
kortit ovat
(a) eri maata,
(b) eri numeroja,
(c) eri maata ja eri numeroita.
4. Korttipakassa on 52 korttia. Neljää eri maata (pataa, ristiä, herttaa tai ruutua),
jokaista numerot 1–13. Korttipakasta vedetään kaksi korttia. Millä todennäköisyydellä
kortit ovat
(a) eri maata,
(b) eri numeroja,
(c) eri maata ja eri numeroita.
Vastaukset 5
Vanhimmat
Voi jumalauta nuo käydään ylä-asteella. On ne tyhmiä nämä amikset.
Samoja tehtäviä käydään yliopistossa, eli tuskin on kyse "tyhmästä amiksesta". Jos kerta olet niin viisas, niin miksi et auttanut? Tiesitkö muuten, että yläaste kirjoitetaan ilman yhdysviivaa? Tämä on tosiaan opetettu siellä yläasteen äidinkielen tunnilla. :)
muistaakseni näin nä a ja b mut en muista kullei c menee, matikka vähä ruostees
a) P(samaa maata)= 13/52 12/52=25/52
P(eri maata)= 1-25/52=27/52
b) P(sama numero)= 4/52 3/52=7/52
P(eri numerot)= 1-7/52=45/52
Pieni virhe. Luvut kerrotaan toisillaan, ei lasketa niiden summaa. Ja kun pakasta, jossa on 52 korttia otetaan yksi kortti pois, on pakassa jäljellä 51 korttia
a) 39/51
b) 48/51
c) 36/51