Toimivimmat keinot siedettävään kierteen katkaisuun

Sepskukka

Onko ammattilaisilla hyviä vinkkejä miten katkaista juopottelu ns. loiventaen? Siten, että vieroja tulee mutta ei niin vitusti että ottaa ja menee hakemaan lopputilin tai muuta tyhmää kun kuuppa sekoaa? Ite oon huomannut, että kun muutaman tunnin kärsii niistä vitullisista tärinöistä ja hulluuskohtauksista ja sitten ottaa pienen annoksen niin saa jotenkin loivennettua ilman että tarvisi pelätä kuolevansa. Mutta kun siitä tuppaa tulemaan jatkuva alkon vaikutuksessa olo joka vie unirytmin sekaisin.
Myös vatsa pitäisi saada hyväksymään ruokaa mutta kun tulee ylös tärinän kanssa. Kroppa menee johonkin lepotilaan kun ei ole ruokaa eikä lepoa. Mutta se päivien tärinä, sitä en halua enkä voi ottaa.

22

548

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taikanappihuuleen

      Joku bentso aamulla herätessä, kun sen teho alkaa loppua niin muutama, max 6 olutta ja ennen nukkumaanmenoa toinen rauhoittava. Kivuttomasti menee. Jos joutuu putken katkaisemaan ilman rauhoittavia nappeja, niin aika helvettiähän se on ja kellosepän työtä, esim malli 12-6-2 toimii. Ekana selviämispäivänä hitaasti 12 kaljaa, joista pitäisi iltaan jättää enemmän, toisena päivänä kärvistellään päivällä, ja illalla 6 kaljaa. Kolmantena päivänä 2 kaljaa.

    • Kalleviina

      Tekniikkalaji.

      Pitää varata aikaa loivennukselle, se tärkeintä. Keskalja toimii hyvin, teräviä ehdottomasti vältettävä. Estettävä kaikin keinoin, että ei mene juopottelun puolelle. Periaate just niin, että ottaa keppanaa, kun olo alkaa menemään kauheaksi. Ennen nukkumaan laittamista kannattaa ottaa joko keppanaa, tai unilääkettä. Saa nukutuksi ainakin jonkin aikaa. Mitä pitenpi ränni, sen kauemmin loivennus kestää.

      Perusjuttu nimenomaan, ei saa alkaa uudelleen juopottelemaan ja aikaa menee, mitä menee.

      • Sepskukka

        Ongelmani on tainnut olla se, että oikaisen väkevillä. Määrät koitan pitää oikeasti pienenä, mutta helposti sitä vajaa 0,5l pullo taitaa mennä päivän oikomisiin. Ja se ei tuo känniä, mutta pitää koomaa päällä. Ehkä nestetasapaino menee huonoksi kun ei tuu juotua vettä. Voi moron kun saisi syötyä ison aterian ilman että se on tulossa ja tuleekin ylös. Saisi kroppaan energiaa. Pakko ollut ottaa joku 2-3 annosta alkoa ja sit syödä niin pysyy jotenkuten sisällä.
        Ja pienen määrä unilääkettä oon ottanut illasta joka tosin ei tunnu tehoavan kovin hyvin. 4-7 aikaan aamusta heräilee väsyneenä, ilmeisesti joku katobolinen myrkytystila kropassa. Määrät ei oo suuria, mutta putki on monta kuukautta.
        Tänään se alkaa katkeamaan, tuntuu ihan OK:lta. Aamuyöllä hikoilin sitä mukavaa kylmää hikeä ilman varsinaista kuoleman pelkoa ja vapinaa joka on yleensä ollut merkki kankkusen pois menoon. Enkä ottanut loivaria eilen koko päivänä kuin 6-8 annosta joka ainakin loivensi kierrettä.


      • Sepskukka

        Kerran muuten katkaisin useamman viikon putken siten, että vetäisin aika kovat kännit ja jotenkin saisin syötyä ja nukuttua helvekon hyvin. Seuraava päivä lähti ilman vapinoita eikä tarvinnut juoda. Yleensä kun juon pitkään niin uni menee huonoksi ja alkaa katkeilemaan 3-4 tuntia aloituksesta. Se tuo tärinät mukanaan. Sen kerran nukahdin kuin tukki ja jäi hyvä olo. Mistä lie ollut kyse, tuuria..


    • Sepskukka

      Ongelmana tuntuisi olevan, että vaikka varsinainen loivennus vierojen suhteen onnistuu niin alkoholin saaminen muuttaa jotain hermonitoimintaa jolloin nukkumisesta ei tule mitään. Tai vaikka oikeasti nukkuukin niin herää aivan väsyneenä kun alkoa on (ollut) veressä. Ja kroppa hylkii ruokaa joten menee horrostilaan jossa on kokoajan kuoleman väsynyt. Osittain kaamosväsymystä? Ja osittain viinalla kiihdytettyä sellaista?

      Määrät ei ole hurjia, mutta vaikutus on puuduttava. Kokonaan ilman ei voi olla ainakaan kauan kun luulee kuolevansa vapinaan.

    • =====

      Syöminen on alotettava vaikka väkisin, muuten tärinät pitkittyvät.
      Siinä tilassa ei raskasta sapuskaa syödä, mutta riisipuurolla on hyvä alottaa pienin annoksin, se on helposti sulavaa, eikä maha känny nurinpäin.
      Myöhäisillaksi on varattava muutama kalja, että pystyy nukkumaan jotenkuten.
      Iltakaljojen lukumäärä pitää olla ilta illalta aleneva, jotta muutaman vuorokauden päästä ollaan nollassa.

    • tuurijuopottelija

      Hommaa nyt vaan niitä nukahtamislääkkeitä jostain.. itse jo pari vuotta katkonut putket rauhoittavilla, ei tarvitse loiventaa juurikaan, olo on kokoajan melko hyvä, kaikki tärinät, hallusinaatiot, paniikkikohtaukset ja ahdistukset pysyy poissa. Nykyään en edes viitsi juopotella ellei ole rauhoittavia krapulaan. Täytyy vain varoa ettei jää niihinkin koukkuun sitten, itsellä ei ainakaan ole ongelmia ollut, otan vain krapulaan putkien jälkeen, ehkä 6 menee kuukaudessa. Opamox krapulapäivän oloihin, zopinox nukahtamiseen illalla.

    • lj lm älm m,l

      Tärkeimmät tulleetkin. Sen verran vielä, rutkasti vitamiineja, poreena tai pillereinä. Jotain monivitamiinivalmisteita, myös magnesiumille voi olla tarvetta.

      • Aaarrrrgh...

        "rutkasti vitamiineja, poreena tai pillereinä."

        Tuolla reseptillä meikäläisellä krapulassa paha olo nousee viidenteen potenssiin.


      • Sepskukka
        Aaarrrrgh... kirjoitti:

        "rutkasti vitamiineja, poreena tai pillereinä."

        Tuolla reseptillä meikäläisellä krapulassa paha olo nousee viidenteen potenssiin.

        Mihinkähän tuo perustuu? Ei luulis, että tarpeellisten aineiden saanti huonontaa oloa. Vaikka tosin tekeehän se ruoan syöminen pahassa vieroituksessa ihan vitun pahaa.


    • kokenut juoppo

      Kokenut ryyppymies vetää jo putken aikana paljon viinaa, mutta myös b vitamiinia ja multivitaa. Syöminen kun ryyppyputken ainakan tuppaa olemaan heikkoa.

      Itselläni rapula tuppaa alkamaan jo silloin, kun promillet alkaa laskea alle kahden. Näin käy kaikille alan miehille. Siksi pameihin ei ensioireiden tulessa kannata kajota. Tasureita vaan.

      Sitten kun alkaa olla promillet alle yhden, pameja reilusti. Ja kas, näin toivutaan ja ollaan valmiita pian uuteen ryyppyputkeen!

      • Sepskukka

        Varmaan suurin ongelmani katkaisun pitkittymisessä on tuo, että koitin loiventaa väkevillä ja muutenkin join vain väkeviä. Ei sitä heti tajunnut, että helposti menee 15-20 annosta alkoa ja kaikki "kuivana". Ehkä se on kuivattunut kropan. Taivahan tosi on, että nesteitä pitää saada ja keppanasta sitä saa paljon helpommin ja lisäksi keppanan litkiminen on paljon työläämpää kuin viinan dokaaminen johon siirryin sen takia, että se menee pienempään tilaan ja siitä saa paremmat nousut.
        Kun nyt vaan pääsis tästä vapinasta eroon, vaikka edes kaljalla (ykköstä ja kolmosta) niin hyvä juttu. Ja ettei heti lentäis laatta kun koittaa syödä. Pikkuhiljaa ykköstä naamariin sekä riisipuuroja.


    • se menee ohi

      Onnea!

      • Sepskukka

        Kiitos tuestasi. Meinasin, että nyt en juo enkä osta pisaraakaan mutta kun nyt oon pari päivää vähentänyt tiukkoja niin sydänvärinät ja vapinat sekä keskittymiskyvyn puute on ajoittain tosi paha. Tuntuu kyllä, että se menisi kohta ohi mutta taida kokeilla helpottaa oloani vaikka ykköskaljalla. Sitä on aika mahdoton kiskoa ryyppäämiseen asti. Mutta jonkin verran siitä saa tyynnytystä ja uskoa. Kai sekin on suuri askel kun vaihtaa viinan kaljaan.
        Ettei samperi lähtis mikään delirium vaan päälle.


    • Sepskukka

      Sepskukka raportoi, eilen vedin noin 4 keskaria ja 4 ykköskaljaa päivän aikana. Koitin mahdollisuuksien mukaan kestää vapinat pitkään ja sitten juoda kaljan hiiiitaaasti ettei tule nousun tunnetta vaan se helpotus vain. Nyt vasta tajusin, että se loiventamiskaljan hitaastijuominen on se Juttu. Kaljaa voi juoda aika paljonkin jos juo hitaasti. Ei kannata juosta märällä peltikatolla vaan hiipiä niin voi päästäkin toiselle reunalle. :)

      Eilen aamulla vielä oksensin vedet ja aamumurot, nyt 24 h edempänä ruoka pysyy sisällä eikä kädet vatkaa kuin nimeksi. Tenoxia otin illalla hiukan nukkumista varten. Oikeastaan melko paska lääke, ainakaan nukkumiseen.

      • Sepskukka

        No nyt ei oo enää juurikaan ollekaan kankkusta eikä edes vieroitusoireita mitä nyt ajoittaista verenpaineen nousua ja tykytystä.
        Mutta mitä hittoa on kylmähiki yöllä vaikka nukunkin jo aika levollisesti? Aiheuttaako vieroitusoire kylmänhien vai tuleeko se pienestäkin määrästä Tenoxia (1/4 20mg napista)?
        Lisäksi silmät on turvonnut kyllä, sekin kai tulee viinasta mutta voiko toi Tenox tehdä tuon hien ja pöhötyksen?


      • kevyet eväät
        Sepskukka kirjoitti:

        No nyt ei oo enää juurikaan ollekaan kankkusta eikä edes vieroitusoireita mitä nyt ajoittaista verenpaineen nousua ja tykytystä.
        Mutta mitä hittoa on kylmähiki yöllä vaikka nukunkin jo aika levollisesti? Aiheuttaako vieroitusoire kylmänhien vai tuleeko se pienestäkin määrästä Tenoxia (1/4 20mg napista)?
        Lisäksi silmät on turvonnut kyllä, sekin kai tulee viinasta mutta voiko toi Tenox tehdä tuon hien ja pöhötyksen?

        "Aiheuttaako vieroitusoire kylmänhien vai tuleeko se pienestäkin määrästä Tenoxia (1/4 20mg napista)?"

        Ei johdu tenoxista, muutenkin 1/4 osa on yhtä tyhjän kanssa.


      • Sepskukka
        kevyet eväät kirjoitti:

        "Aiheuttaako vieroitusoire kylmänhien vai tuleeko se pienestäkin määrästä Tenoxia (1/4 20mg napista)?"

        Ei johdu tenoxista, muutenkin 1/4 osa on yhtä tyhjän kanssa.

        Voipi olla, että on turhaa mutta tuntui vaan nukuttavan.

        Kumma juttu tämä hikoilu ja turvotus naamassa, eipä ole ennen ollut tällaista vaikka on tullut tintattua useina iltoina.

        Tarttis varmaan ottaa kovin lenkkejä kun on hyvä olo muuten. Se kai poistaisi kuonaa saa kropan arkiasetuksiin.


    • Nuori lääkäri

      Oma suosukseni olisi löylykauha perceeseen ja noin 24 keskiolutta päivässä. AA-kerhoista löytänet vertaistukea löylykauhaterapiaan, sen jälkeen voitte parantuneina mennä yhdessä kaljalle!

    • Kylmät kädet

      Ahdistus on pahinta. Siihen muutama kalja, niin tulee olo, kuin ois ottanut Opamoxia. Siihen kannattaa lopettaa.

      Kun myöhemmin oireet taas iskee sisuskalukipuineen, niin jälleen vain sen verran olutta, että ne lakkaa.

      Harmi vaan, että yleensä se tahtoo vain lähteä uuteen nousuun ja sitä ei kerta kaikkiaan malta lopettaa kesken. Helvetillinen kierre on valmis.

      • Sepskukka

        Oikea tapa onkin juoda olutta niiiiin hitaasti, että se poistaa pahaa oloa mutta ei synnytä hyvää oloa.


    • Anonyymi

      Olutta aikaisemmin annettujen ohjeiden mukaan. Vähintään kolmosta.
      Varaan myös keltasta jaffaa pari litraa. Jossain vaiheessa alamäkeä alkaa janottaa kovasti. Jaffa täyttää niin ei tee olutta enää mieli.
      Ruokana kurkkua, tomaattia, kananmunia ja ruisleipää. Rasvaa yritän välttää laskulla vaikka muuten syön kyllä. Ja määrät vähittäin.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      4
      1529
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      18
      1153
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1029
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1028
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      5
      1021
    6. 4
      922
    7. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      918
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      3
      911
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      5
      903
    10. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      882
    Aihe