Eri hinta hintalapussa kuin kyltissä, saako myyjä kieltäytyä..

Kumpi oikeessa?

Myyjä ei suostunut myymään vaatteessa roikkuvan hintalapun mukaisella hinnalla tuotetta, vaan ilmoitti hinnaksi hinnan mikä oli mainittu pöydällä tönöttävässä kyltissä. Hintalapun ja kyltin hintanero ei ollut päätä huimaava, mutta periaate periaate.. Mitenhän asia on? Olisiko myyjän pitänyt myydä tuote hintalapussa mainitulla hinnalla?

5

563

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • myyjä päättää

      Kohteliasta ja hyvää asiakaspalvelua olisi myydä sillä hinnalla, minkä asiakas näkee, mutta myyjä sen ihan päättää, millä hinnalla myy. Eri asia sitten, jos on joku iso mainos, jonka usemapi ihminen näkee, sitten se olisi harhaan johtavaa.

    • kaupan täti

      Kyllä hyvää asiakaspalvelua on myydä tuote sillä hinnalla mikä on hintalapussa tai hyllynreuna-etiketissä.Näin tehdään ainakin minun työpaikallani.

    • gjrogrgrg

      Jos tuotteen hinta on epäselvä ja esillä on samasta tuotteesta kaksi eri hintaa esimerkiksi, niin silloin tuote tulee myydä ko. asiakkaalle alemman hinnan mukaan. On myyjän tehtävä katsoa, että hinnat ovat selkeästi esillä ja korjata kaikki hintavirheet, ettei asiakkaalle tule tuosta epäselvyyksiä.

      Itse olen myymälän osastolla töissä ja meillä on ihan tapana tehdä niin että kassa soittaa tarkistaakseen tuotteesta ilmoitetut hinnat, jos kassalla tuotteen hinnasta tulee epäselvyyksiä. Ja usein yhdessä tuotteessa voi olla kaksi hintalappua, mistä toinen on alempi, niin toki se myydään alemman hinnan mukaan. Toki tarkiastaen se, ettei ko. asiakas ole itse mennyt nykäisemään hintalappua muualta ja kiinnittänyt sitä tuotteeseensa. Näitäkin sattuu.
      Itse olen todella isossa tavaratalossa töissä missä tuotteita on ihan käsittämättömän paljon, niin näitä hintavirhejuttuja sattuu ihan päivittäin.

    • myyjätär

      Monessakaan paikassa ei se rivimyyjä voi päättää kummalla hinnalla myy vaan se määräys tulee ylemmältä taholta ja kyllä se vaan on toimittava niinku pomo käskee tai kenkää tulee :/

      • myyjä ei voi päättää

        Näinpä. Joissakin tilanteissa olisi niin paljon helpompaa, jos asiakkailla olisi edes pieni käsitys siitä, minkälaisista asioista se yksittäinen rivimyyjä pystyy päättämään / on vastuussa.

        Syy miksi aloittajan tapauksessa myyjä on pyytänyt juuri kyltissä ollutta hintaa on varmasti se, että kassakonekin on näyttänyt tätä samaa hintaa. Myyjä ei itsekseen pysty näitä hintoja mitenkään päättämään tai muuntelemaan, vaan rahaa on tultava kassaan se määrä mitä kone on tuotteesta lukenut. Jos ei tule, niin tästä syntyy kassaeroa, jonka joissakin tapauksissa myyjän on jopa itse maksettava omasta pussista.

        Jos paikalla ei ole myymälävastaavaa tai jotakin muuta ylempää henkilöä, niin eipä tuossa kauheasti voi tehdä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8955
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2653
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2390
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1507
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1438
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1257
    Aihe