Raskausajan vitamiinit

heinä12

Olen 6 4 viikolla raskaana ja nyt pähkäilen vitamiini valmisteiden käyttöä. Syön ympäri vuoden D-vitamiini valmistetta, mutta nyt olen lueskellut ja miettinyt olisiko syytä aloittaa foolihappa lisän popsiminen? En ole vielä käynyt neuvolassa, joten sieltä ei ole tietoa tullut. Milloin te olette (jos olette) aloittaneet esimerkiksi foolihapon käytön?

Olen raskaana ensimmäistä kertaa ja raskaus erittäin toivottu. Kaikki kuitenkin uutta ja hankalaa..

34

5884

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Äitix3 :)

   Itse suosittelen ehdottomasti näitä kahta, eli:

   http://www.yliopistonapteekki.fi/fi/apteekkipalvelut/tuotteet/pages/product.aspx?catalog=yasalescatalog&productid=201096(yabasecatalog)&category=vitamiinithivenaineetjalisaravinteet(yasalescatalog)/raskausvitamiinit(yasalescatalog)

   JA

   http://www.yliopistonapteekki.fi/fi/apteekkipalvelut/tuotteet/pages/product.aspx?catalog=yasalescatalog&productid=241166(yabasecatalog)&category=vitamiinithivenaineetjalisaravinteet(yasalescatalog)/kalajakasvioljyt(yasalescatalog)

   Nämä molemmat kannattaa ottaa illalla ennen nukkumaanmenoa, niin saavat rauhassa imeytyä ja säästyy myös ilkeiltä kalanmakuisislta röhtäsyiltä :)

   P.s älä välitä kun kohta joku tulee luennoimaan tänne purkkivitamiinien haitallisuudesta ja että ruokavaliolla pärjaa yms. plaa plaa plaa.... jätä nämä vaan omaan varjoonsa ja teet niinkuin itsestäsi hyvältä tuntuu :) Onnellista odotusta!

   P.p.s kalanmaksaöljyn huhutaan ohentavan verta, joten niiden syönti kannattaa lopettaa pariviikkoa ennen laskettua aikaa. Itse tosin söin loppuun asti kun sanoivat neuvolassa ettei ole pakollista lopettaa mutta voi lopettaa jos haluaa.. Silti en menettänyt verta synnytyksessä normaalia enempää.

  • kyllä vain

   Mä aloin syömään foolihappoa ja B12 vitamiinia jo sillo ku alettiin yrittämään lasta.. Nyt syön raskausajan multi tabs lisää.. Täl hetkel menos 27 6

  • Periaatteessa...

   Foolihappoa pitäisi syödä ju kun suunnittelee raksautta, viimeistään sitten kun plussaa.
   Tuossa vaiheessa, eli ihan alussa, siitä on eniten hyötyä, kun hermostoputki sulkeutuu. (rv6 muistaakseni)
   Eli foolihapon puute tuossa kohtaa voi altistaa häiriöille.
   Jos syöt kuitenkin monipuolisesti voit varmaan ottaa rennosti, voithan sä googletella mistä ravinnosta sitä foolihappoa saa.

  • rv10+3

   täällä popsitaan LADY VITA MAMA tabletteja.

   • Susiekuuuuu

    Tässäkin on mukana sitä rautaa, jota ei ainakaan mun neuvolantätin mukaan saisi syödä ennen rv 12. Kannattaa toki tarkistaa omasta neuvolasta.


   • rv10+3
    Susiekuuuuu kirjoitti:

    Tässäkin on mukana sitä rautaa, jota ei ainakaan mun neuvolantätin mukaan saisi syödä ennen rv 12. Kannattaa toki tarkistaa omasta neuvolasta.

    niinhän siinä on rautaa mutta kun veret sen verran huonot niin pakko syödä rauta tabuja jo nyt heti alkuunsa ja neuvolasta mulle suositeltiin näitä koska sisältävät paljon muitakin hyviä eivätkä kuiten sitä A- vitskua.


   • Susiekuuuuu
    rv10+3 kirjoitti:

    niinhän siinä on rautaa mutta kun veret sen verran huonot niin pakko syödä rauta tabuja jo nyt heti alkuunsa ja neuvolasta mulle suositeltiin näitä koska sisältävät paljon muitakin hyviä eivätkä kuiten sitä A- vitskua.

    Mullakin normaali hb taso siinä 116-120 eli matala ja sanoi, ettei saisi syödä noita missä rautaa kuinenkaa vielä, joten monenlaisia ohjeita ne neuvoloissakin antavat. Tiedä sitten ketä uskoa?


  • 3434

   Foolihappo ei auta jos on jo raskaana, se pitäisi aloittaa etukäteen. Olen ymmärtänyt että kestää monta viikkoa että foolihappopitoisuus ehtii nousta äidin veressä, joten nyt on sen puolesta liian myöhäistä aloittaa. Mutta ihan terve lapsi sieltä todennäköisesti kumminkin tulee, älä murehdi asiaa liikaa.

   B6-vitamiinia suosittelen kokeilemaan jos pahoinvointi vaivaa! Minulla on auttanut jonkin verran.

   • Susiekuuuuu

    Neuvolan ohjeistus tältä syksyltä ainakin; D-vitamiini sekä foolihappo, ei muuta. Noista raskausajan multivitamiinivalmisteista; niitä joissa on rautaa (lähes kaikki) ei saa syödä ennen viikkoa 12. Liiallinen rauta on haitallista sikiölle.

    Mutta jos ihmetyttää, soitahan neuvolaan ja kysy. Näillä mainhan sinne muutoinkin voi varata sen ekan ajan.


  • näillä mennään

   Foolihappo tasoa pitää toki ylläpitää koko raskausaika. Ja jos ruokavaliossa on sitä vähän, niin on toki hyötyä aloittaa nyt. Mutta tosiaan, jos on vajetta, niin pitäis aloittaa jo raskautta suunniteltaessa, n. 3kk etukäteen. D-vitamiinia kannattaa täällä pohjoisessa ottaa reilu annos läpi vuoden. Erityisesti raskausaikana! Rautaa ei tosiaan saa turhaan popsia. Se on ihan tarkoituksenmukaista, että veri hieman ohenee hemoglobiinin laskun myötä raskauden edetessä. Periaatteessa d-vitamiini ja monipuolinen terveellinen ruokavalio riittävät. Kalaöljy on suositeltavaa jos ei aljon kalaa syö.

   • 383

    Lisäksi maitohappobakteereja ja sitä D-vitamiinia öljykapseleina tai tippoina 100µg vähintään.


  • vaavi13

   Rv 23 3
   Mulle ainakin neuvottiin lopettamaan plussauksen jälkeen rautatabletit. Vk 12 jälkeen niitä sai taas syödä. Mulla on raudanpuuteanemia ihan koko ajan ja syön siis rautalisää läpi vuoden normaalisti. Hiukan se hemoglobiini ehti laskemaan tuossa välissä, mut aloitin sit 2:lla tabulla päivä.
   Lisänä ainoastaan d-vitamiini tällä hetkellä. Monipuolisella ruokavaliolla muuta ei välttämättä tarvitsekaan. Jokainen kuitenkin yksilö ja napsii mitä tarvitsee ja miten neuvola opastaa!!

  • heinä12

   Kiitos kaikille vastauksista!

   Taidan nyt kuitenkin hipsiä töiden jälkeen apteekkiin ja ostaa jotain foolihappovalmistetta, vaikka se voi myöhästä jo ollakkin. Luin mistä foolihappoa saa ravinnosta ja onnekseni siellä oli mm. marjat ja niitä lähinnä mustikkaa syön lähes päivittäin ja muitakin foolihapon lähteitä. Ja omaa mieltä rauhoittaakseni mietin, että taitaa olla monia haitallisempiakin unohduksia/puutteita tai "vahingossa" tai tahallaan nautittuja aineita, jotka vaikuttavat enemmän ja siten kumoavat tämän asian.

  • Tunnis

   foolihappo on olennaisen tärkeä ja kannattaa aloittaa vielä tuossa vaiheessa! Itselläni rv 29 ja käytössä Foliren (400 mikrogramma) koko raskauden, alkuvaiheessa (800, lääkärin suosituksesta, keskenmenoja taustalla).

  • Rakenneultrasta asti popsinut raskausvitamiinia, tota multivitaa. Nyt syksystä vielä d-vitamiinia.

   Taisin ottaa muutaman multivitan jo ennen rv 12, mutta silloin tällöin epäsäännöllisesti. Hiukan ensin pelästyin, kun sanottiin ettei sen raudan vuoksi olis sikiölle hyvä, mutta sitten kuitenkin että tuskin olet ehtinyt vahinkoakaan aiheuttamaan jos vaan joskus olet napsinut. Ja taas neuvolasta sanoi, että niitähän kehoitetaan syömään jo raskautta yrittäessä, joten ei ne määrät ole haitallisia sikiölle. Mene ja tiedä.

   Muuten koitan syödä monipuolisesti paljon erilaisia kasviksia, hedelmiä, pähkinöitä, rasvoja, kaloja, lihojakin ja maitovalmisteita jotta tulisi ravinnosta mahdollisimman paljon saatua rakennusainetta. Raskauden aikana onkin ruokavalio parantunut.

   • Aijoo ja ab-piimät ja muut lactobasillus maitotuotteet tekee kauppansa täällä myös.


  • heinä12

   Ei hitto! Mitä enemmän netistä lukee keskusteluja ja muita sivustoja sen sekavampi olo tulee. Kävin apteekista ostamassa "Multivita raskaus ja imetys" tabletteja, mutta nyt lisää luettuani rupesin miettimään olisiko sittenkin pitänyt ostaa pelkkää foolihappoa.

   Tällä hetkellä tuntuu siltä, että olis parempi ku ei söis mitään! Tai sitten ottaa vaan oman linjan ja on välittämättä muista. Tuo ostamani tuote on tarkoitettu siis jo raskautta suunnitteleville, mutta se sisältää sitä hitsin RAUTAA, jota ei nyt vissiin sain olla. Mutta jos tuo kerran on raskaus ja imetysajan vitamiini niin kai sitä uskaltaa popsia.

   • usko tai älä ap...

    kyllä noita raskaus/imetys multitabseja voi syödä ihan koko raskauden ajan, ja jo raskautta suunniteltaessa!! kannattaa myös syödä omega-3 vitamiineja ellei syö rasvaista kalaa 2kert viikossa! kysy tästä vaikka neuvolastasi tai sieltä apteekista ellet usko, ja lopeta nettikeskustelujen selaaminen, siellä ei olla ammattilaisia.


   • lobbaus kukoistaa
    usko tai älä ap... kirjoitti:

    kyllä noita raskaus/imetys multitabseja voi syödä ihan koko raskauden ajan, ja jo raskautta suunniteltaessa!! kannattaa myös syödä omega-3 vitamiineja ellei syö rasvaista kalaa 2kert viikossa! kysy tästä vaikka neuvolastasi tai sieltä apteekista ellet usko, ja lopeta nettikeskustelujen selaaminen, siellä ei olla ammattilaisia.

    Neuvolan tippaiiitat eivät ole perehtyneet ravitsemukseen. He suosittelivat vuosikymmeniä alkoholia sisältävää huonoa D2-vitamiinia pilteille, kun Orion käski.

    Apteekin synteettisiä monivitamiineja EI saa syödä vain sen takia, että Orion käskee nitä suosittelemaan tai Ferrosan.


  • Perusasiat kuntoon!

   *Mhb-. Naisten vaivat, vauvan-odotus, lapsi ja parantavat maitohappobakteerit Tärkeä: Älä lämmitä mikroaaltouunissa!
   Tämä sivu on päivitetty 24.06.2011

   * MaitoHappoBakteerit ovat bakteereja, joilla palautetaan limakalvojen luontainen bakteerikanta.
   * Mhb on ainoa lääkinnällinen lääke kosteusvaurio-hometta vastaan.
   * Huom! Nämä bakteeriohjeet soveltuvat limakalvoille vaikka kvht-altistuksesta ei olisikaan kyse.

   Naisen hiivatulehdus:
   Voit nopeuttaa hiiva-tulehduksesta paranemista luontaistuote-kaupasta ja apteekista saatavalla maitohappobakteeri emätinkapselilla, joka sisältää vähintään(!) Lactobacillus Asidophilus bakteerin, mieluummin(!!!) kaikki kolme(3) tärkeintä mh-bakteeria:

   1.(1.)*** Lactobacillus asidophilus. = Tärkein probiootti bakteeri.
   Ominaisuus:
   Elää normaalisti ohutsuolen limakalvoilla * Kykenee estämään haitallisten bakteereiden ja hiivojen lisääntymistä(!) * Vähentää kolesterolin imeytymistä * Helpottaa maitosokerin imeytymistä * Korjaa suoliston limakalvojen mikrobiflooraa antibiootti-hoidon jälkeen(!).

   2.(2.)*** Lactobacillus bulgaricus. = Luonnon oma turvallinen antibiootti. Tämä on Bulgarialaisten pitkän iän bakteeri, josta nimikin.
   Ominaisuus:
   Säätelee immuuni-järjestelmän toimintaa * Vaikuttaa rasva-aineen vaihduntaan * Alentaa veren kolesteroli tasoja * Tuottaa luonnollisia atibioottisesti vaikuttavia aineita(!) * Estää haitallisten mikrobien lisääntymistä suolen limakalvoilla.

   3.(7.)*** Bifidobacterium. = Ohutsuolen limakalvojen alaosan tärkein bakteeri.
   Ominaisuus:
   Tehostaa ruuansulatus-järjestelmän toimintaa * Säätelee immuunijärjestelmää ja rasva-aineen vaihduntaa * Vähentää kolesterolin imeytymistä * Estää haitallisten bakteereiden kiinnittymistä ja kasvua limakalvoilla(!) * Estää haitallisten amiinien imeytymistä.
   Lapsen suunnittelu, odottava äiti, vauva ja lapsi:
   Luontoäiti on järjestänyt siten että sekä äiti, että sikiö/vauva oleteusarvoisesti altistuvat samoille allergeeneille odotus- ja imetys-aikana, jolloin äidin on pystyttävä tuottamaan vasta-aineet sekä itseään, että lastaan varten. Lapsi saa oman immuunipuolustuksesi tuottamat vasta-aineet äidinmaidossa!
   Voit varmistaa tulevan lapsesi terveyden jo lapsen suunnittelu vaiheessa syömällä kolmea tärkeintä probiootti-bakteeria koko ajan vähintään(!) imetyksen loppuun asti-jonka pitäisi kestää vähintään 12-kuukauden ajan! Ja tällä varmistat myöskin itsesi pysymisen infektiovapaana. Emättimestä löytyy noin 20g probiootti-bakteereita.

   Voit varmistaa lapsesi mahdollisimman terveen elämän antamalla lapsellesi probiootti-bakteereita (mhb) vauvasta asti, sen takia että lapsen immuunipuolustus kehittyy yhteen ikävuoteen mennessä, jonka jälkeen lapsi itse vasta kykenee tuottamaan tarvittavat vasta-aineet.

   *Huom!
   - Elollisten-yksimahaisten immuunipuolustuksen perusta on allamainitut kolme Probiootti bakteeria-oli sitten kyse aikuisesta tai lapsesta-miehestä tai naisesta-kissasta tai koirasta, jolloin palautusprosessi tarvitsee prikulleen(!) nämä kolme tärkeintä bakteeria:
   1. Lactobacillus asidophilus(L-a),
   2. Lactobacillus bulgaricus(L-b) =”antibiootti”-bakteeri ja
   3. Bifidobacterium.

   *Huom!
   - Älä lämmitä ruokia mikroaaltouunissa, siksi että mangnetronin synnyttämällä 2450-Megahertzin sähkömagneettisella-säteilyllä aiheutetaan nestemolekyylin värähtely ja lämpö syntyy molekyylien hankausliikkeestä toisiaan vasten ja lämpeneminen alkaa:
   *Ytimestä——kohti——Pintaa(!), jonka seurauksena ”ruoka tuhoutuu”(=kiehuu) vaikka pinta olisikin vielä viileä!
   *Huomaa käänteinen lämmön siirtyminen!
   Voit lämmittää esimerkiksi tuttipullon siten että; lämmitä mikroaaltouunissa vesi sopivassa astiassa 35C….. 40C-astetta ja laita tuttipullo lämpenemään tähän vesiastiaan, jolloin nesteen lämpeneminen alkaa:
   *Pinnasta——kohti——Ydintä(!) jolloin ruuan, mm Probiootti-bakteereiden tuhoutumista ei tapahdu koska lämpö ei ylitä 40C-astetta!
   - Lapsesi ja kotieläimesi eivät pysty kertomaan seuraavasta ongelmasta joten lue: ”Koiran yksitoista pyyntöä ihmiselle”!

   Olet tässä:
   *Mhb-. Naisten vaivat, vauvan-odotus, lapsi ja parantavat maitohappobakteerit Tärkeä: Älä lämmitä mikroaaltouunissa!
   Alkuun
   http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/?page_id=51


   Mhb opastus:
   http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/?page_id=67

  • 2+3

   Odottava ja imettävä äiti tarvitsee ruoan lisänä ravintolisiä, jotka ehkäisevät sikiövaurioita, raskausmyrkytystä, diabetesta, masennusta sekä edistävät sikiön aivojen, hermoston, luuston ja silmien kehitystä. Lisäksi ravintolisät vähentävät ennenaikaisen synnytyksen ja keskenmenon vaaraa. Tärkeimmät ravintolisät odottavalle ja imettävälle äidille ovat foolihappo, C- ja D-vitamiinit, magnesium, rauta, sinkki ja kalaöljyn omega-3-rasvahapot sekä maitohappobakteerit. Odottavan ja imettävän äidin tulee ehdottomasti välttää tupakkaa, alkoholia, huumeita ja mielellään myös särky-, masennus- ja epilepsialääkkeitä.

   C- ja D-vitamiinin puute on maailman yleisin ravitsemuksellinen puutos.

   C-vitamiinin riittävä saanti on erittäin tärkeä mm. luustolle ja verisuoniterveydelle.

   C-vitamiinia 500-1000mg / vrk
   D-vitamiinia 100µg / vrk

   Foolihappo
   Omega-3
   Magnesium (sitraatti)


   Synteettiset eli keinotekoiset vitamiinit todellisuudessa vain rasittavat kehoamme, koska elimistöllä ei ole keinoa käyttää niitä hyväkseen. Synteettisesti voidaan tuottaa vahvoja vitamiineja halvalla — suosion syytä lienee tarpeetonta kysellä. Mistä voi olla varma, että synteettisesti tuotettu vahva monivitamiini imeytyy kunnolla? Pikemminkin on tehty tutkimuksia, jotka puoltavat sitä, että jos syö synteettisiä vitamiineja, estyy orgaanistenkin vitamiinien imeytyminen. Seuraavan listan avulla erotat luonnollisen vitamiinivalmisteen synteettisestä:
   http://halonloota.blogspot.com/2010/07/suojaa-solujasi-synteettista-vai.html

   Jos synteettisistä lisäravinteista (vitamiinit ja hivenaineet) olisi oikeasti jotain hyötyä, niin niitä halpoja purkkeja lähetettäisiin riisin kaveriksi Afrikkaan nälkää näkeville.

   Ruuassa ravintoaineita on yli 170 ja muutaman keinotekoisen vitamiinin ja hivenaineen yliannostus ei tuo terveyttä.
   http://personal.inet.fi/koti/remeli/ravinteet.htm


   Foolihapon käyttö varhaisraskaudessa suojaa lasta keskushermostoputken sulkeutumishäiriöiltä.
   http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo10543.pdf

   Folaattia ruuasta:
   http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2273&fuclass=all&specdiet=none&items=200&from=top&portion=100g&lang=fi

  • lehtikaalia

   Lehtikaalia saa vielä kaupasta. Se on hyvää. Laittaa pirtelön joukkoon, niin saa helposti ja hyvää ravintoa.

   • 383

    Pirtelöön voi laittaa myös siemeniä ja mantelijauhetta, saa hyviä rasvoja ja kalsiumia! Ei saa synteettistä lisäkalkkia syödä, eikä TARVITSEKKAAN, jos ottaa 100µg-150µg D4 päivässä!


   • pirtelöä
    383 kirjoitti:

    Pirtelöön voi laittaa myös siemeniä ja mantelijauhetta, saa hyviä rasvoja ja kalsiumia! Ei saa synteettistä lisäkalkkia syödä, eikä TARVITSEKKAAN, jos ottaa 100µg-150µg D4 päivässä!

    Ostin tuoretta pinaattia. Lehtikaali on loppu.


  • tyidstryju

   yök

  • 6+6

   Professor Bruce Hollis discusses evolutionary data on vitamin D and his research on vitamin D supplementation in pregnancy and breastfeeding mothers.

   https://www.youtube.com/watch?v=O0elnh4D08g

   Kestää tunnin.

   Euroopan Unionin elintarviketurvallisuuselin EFSA nosti D-vitamiinin turvallisena päiväannoksena pidetyn nuorten (11–17 v) ja aikuisten rajan 50 mikrogrammasta (µg) 100 µg:aan. Huippuvarovainen EFSA päätyi tähän tulokseen käytyään läpi uudet D-vitamiinitutkimukset. Vauvojen rajana on nyt 25 ja 1–10-vuotiaiden rajana 50 µg päivässä.
   http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247


   Jos viljat eivät sovi, niin silloin yleensä on jatkuva anemia.

   Viljat kannattaa vaihtaa kasviksiin, hedelmiin ja marjoihin.

   Myös B12-vitamiinin imeytymishäiriö aiheuttaa anemiaa.

   "Viljat ovat myös huono kuitujen lähde. Energiatiheyden suhteen vihanneksissa on kahdeksan kertaa enemmän kuituja kuin viljassa. Viljat ovat myös huono vitamiinien lähde. Jauhatuksen jälkeen B-vitamiinit häviät nopeasti jauhoista. Eräiden arvioiden mukaan jopa 24 tunnin jälkeen jäljellä on vain puolet vitamiineista ja viikon jälkeen ei juuri lainkaan. Jauhoihin lisätään vitamiineja ja ne taas ovat teollisesti valmistettuja. Niiden teho on kyseenalainen ja haittojakin on ilmaantunut."

   http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

  • ravinto vaikuttaa
  • terveyttä.

   "Etelä-Karoliinan yliopiston professorit Carol L. Wagner, Bruce Hollis ja kymmenen heidän kollegaansa julkaisivat synnytyslääkäreiden ammattilehdessä suurimman tähän mennessä tehdyn satunnaistetun tutkimuksen raskaudenajan D-vitamiinin tarpeesta. Tarve on yli kymmenkertainen Suomessakin voimassa olevaan viranomaissuositukseen nähden.

   Tutkimukseen osallistui 256 odottavaa naista, joista 160 pysyi mukana synnytykseen asti. Naiset jaettiin kahteen ryhmään, joista toinen sai 50 ja toinen 100 mikrogrammaa (µg) D-vitamiinia päivässä. Hoito aloitettiin raskauden 3-4 kuukaudella. Eeettinen komitea ei antanut lupaa käyttää kolmatta ryhmää verrokkeina, joille olisi annettu 10 µg/vrk, mikä on voimassa oleva viranomaissuositus raskaana oleville USA:ssa ja muun muassa Suomessa.

   Mustaihoisten naisten D-vitamiinin pitoisuus seerumissa (S-D-25) oli keskimäärin 46 nmol/L, mikä on paljon alle viitearvon alarajan (75-150 nmol/l). Valkoihoisten vastaava lukema oli 74 nmol/l eli juuri alarajan alapuolella. S-D-25 nousi raskauden lopulla 100 nmoliin/l vain 37 %:lla 50 µg:n ryhmän ja 46 %:lla 100 µg:n ryhmän naisista. Tässä pitoisuudessa D-vitamiinin aktivoituminen saavuttaa huippunsa. 100 nmol/l on siis vähimmäistavoite. Kummassakaan D-vitamiiniryhmässä ei ilmennyt sivuvaikutuksia. Ehkä hieman yllättäen seerumin kalkkipitoisuus aleni hiukan (meitähän on peloteltu, että D-vitamiini voisi nostaa sitä).

   Synnytyksessä mitattu napaveren D-vitamiinin pitoisuus oli 50 µg:n ryhmässä keskimäärin 55 nmol/l ja 100 µg:n ryhmässä 67,5 nmol/l.

   100 µg päivässä saaneilla naisilla oli 2,5 kertaa suurempi todennäköisyys (kuin 50 µg:ta saaneilla) synnyttää normaalipainoinen vauva. Mitä pienempi S-D-25 oli, sitä todennäköisempi oli ennenaikainen synnytys. Matala S-D-25 liittyi myös infektioihin. Kaiken kaikkiaan raskauskomplikaatiot olivat vähäisempiä 100 kuin 50 µg:n ryhmässä, joskaan ero ei ollut tilastollisesti merkitsevä."
   http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2442

   Kuntoon purkkiruualla (A.W Yrjänä):
   http://www.tritolonen.fi/files/pdf/HS-Kuntoon-purkkiruualla.jpg

  • Itse kävin apteekista ostamassa heti positiivisen raskaustestin myötä MONIVITA RASKAUS JA IMETYS-nimistä tuotetta siinä on 3kk satsi ja yhden päivässä syön.
   Sisältää kaikki tarvittavat vitamiininit, kivennäis- ja hivenaineet. Foolihappo mukaanlukien.

   Tuota myös suositellaan neuvolassa ja lääkärin luona. Hyvä valmiste eikä tarvii pelkää että jotain jää saamatta. Jos jotain muita valmisteita käyttää kannattaa huolella lukea mitä ne sisältää.

   Foolihapon tärkeyttä on viime vuosina painotettu. Suosittelen että d-vitamiinia kannattaa suosia maitotuotteiden jne muodossa. Pelkkä tabletti tankkaus ei ole suotavaa.

   Itse kanssa odotan esikoistani viikkoja vasta 10.

   • 383

    Mene yksityiseen labraan S-D-25 kokeeseen, niin näet ettet saa riittävästi Deetä ravinnosta! 150µg öljykapseleina on sopiva määrä raskaana olevalle. Ei kalkkitabletteja! Toki lekurit ja terkat monivitamiinia suosittelee, onhan se ORIONIN tuote. Mutta tässäkin ketjussa mainittu ettei sitä saa syödä!


   • 383

    Synteettiset eli keinotekoiset vitamiinit todellisuudessa vain rasittavat kehoamme, koska elimistöllä ei ole keinoa käyttää niitä hyväkseen. Synteettisesti voidaan tuottaa vahvoja vitamiineja halvalla — suosion syytä lienee tarpeetonta kysellä. Mistä voi olla varma, että synteettisesti tuotettu vahva monivitamiini imeytyy kunnolla? Pikemminkin on tehty tutkimuksia, jotka puoltavat sitä, että jos syö synteettisiä vitamiineja, estyy orgaanistenkin vitamiinien imeytyminen. Seuraavan listan avulla erotat luonnollisen vitamiinivalmisteen synteettisestä:
    http://halonloota.blogspot.com/2010/07/suojaa-solujasi-synteettista-vai.html

    Jos synteettisistä lisäravinteista (vitamiinit ja hivenaineet) olisi oikeasti jotain hyötyä, niin niitä halpoja purkkeja lähetettäisiin riisin kaveriksi Afrikkaan nälkää näkeville.

    Tässä siis sinulle.


   • juustoa ha hapanjogu

    Maitoon lisätään D3-vitamiinia. Se on aivan samaa, mitä on purkissa.

    Aikuinen ei tarvitse maitoa lainkaan ja lapsillekkin vain 2 lasia päivässä.

    Liika kalsium heikentää luusto sekä estää raudan imeytymistä.

    http://personal.inet.fi/koti/remeli/D3.htm

    Tottakai neuvolat ja lääkärit suosittelevat lääketehtaan pillereitä, joita monivitamiiniksi kutsutaa, mutta niistä n todettu olevan haittaa puolueettomissa tutkimuksissa.

    Lääketehtaat eivät itse nitä tutki.


  • ravinto vaikuttaa

   "Funktionaalisen lääketieteeseen perehtyneet lääkärit ja asiantuntijat tietävät, että A-vitamiini on merkityksellinen vastustuskyvyn, näön, sukupuoli- ja stressihormonien muodostumisen ja elinvoimaisuuden kannalta. Margariinit heikentävät rasvaliukoisten vitamiinien, kuten A- D- ja E -vitamiinin imeytymistä. Beetakaroteeni on A -vitamiinin esiaste eli ns. pro-vitamiini, jonka teho on n 6 kertaa A-vitamiinia heikompi. Parhaita ja turvallisimpia A-vitamiinin lähteitä ovat rasvainen kala ja voi, sekä kalanmaksaöljy, jossa A-vitamiini on luonnollisessa muodossa.

   Suomalaisissa ravintosuosituksissa kehotetaan käyttämään margariineja. Valitettavasti nämä margariineja suosittavat viralliset ravitsemusohjeet ovat aiheuttaneet monille suomalaisille mm. selvän D-vitamiinin puutostilan, mikä on ollut havaittavissa yli 90 %:lla klinikkamme potilaista. D-vitamiinin puute lisää mm. diabetesriskiä, sekä alttiutta sairastua myös muihin kroonisiin tulehdussairauksiin. Margariinien sijaan suosittelemme suomalaisille voita, josta saadaan näitä tulehdusta vähentäviä rasvaliukoisia vitamiineja. Lisäksi voi parantaa rasvaliukoisten vitamiinien imeytymistä."
   http://www.amplia.fi/blogi/?x119991=143653

   Tuloksekkainta terveydenhuoltoa on ennaltaehkäisevä. On harmillista, että julkisuudessa levitetään THL:n toimesta yksipuolista ja perätöntä tietoa ravintolisien haitoista aiheuttaen sekaannusta ja turhaa huolta kuluttajien keskuudessa.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Puhut olevasi hyvä ja kiltti ihminen

   Mutta todellisuudessa oletkin itsekeskeinen ja omahyväinen. Kaiken pitää pyöriä sinun ympärilläsi, kuten esimerkiksi tää
   Ikävä
   165
   2234
  2. Kimmo Kivelä mikä pösilö.

   Kirkkoherra kehtaa kitistä saamastaan kunniamerkistä. Onpa törkee äijä. Ei niin pientä ojaa että meidän kirkkoherralla
   Kiuruvesi
   31
   1677
  3. Nainen kaunokainen

   Mitä teet tänään illalla?
   Ikävä
   55
   1385
  4. Olisin halunnut...

   Olisin halunnut jutella kaikki asiat selväksi. Olen joskus kirjoittanut tänne huonossa mielentilassa ja todella ajattele
   Ikävä
   98
   1348
  5. Paljonko sinulla nainen on velkaa tai säästöjä?

   Sitä tässä mietin jatkoa ajatellen.
   Ikävä
   125
   1255
  6. Tänään on mun viimeinen päivä kanssas Sun

   Tänään on mun viimeinen päivä Kanssas sun, täydellinen Ennenkuin mun mentävä on Kaihtimien välistä valo Tunkeutuu uniisi
   Ikävä
   209
   1068
  7. Kulta miten menee

   Mitä tunnet nyt.
   Ikävä
   68
   1028
  8. Hyvä kuolema?

   Niin.. minulta taas raskaamman puoleinen aloitus.. Olen kuunnellut äänikirjaa hyvästä kuolemasta keskiajalla ja siinä o
   Sinkut
   101
   1023
  9. Ollila työt

   Ei kyllä ole kehumista näiden töistä!!Paitsi isä Ollila kyllä jaksaa ajella ja kyylätä mitä muut tekee.
   Oulainen
   24
   1005
  10. Nyt faktoja tiskiin mies

   Kerro kaikki syyt miksi en kiinnosta. Arvaan jo joitain, mutta haluan kuulla ne sinulta.
   Ikävä
   77
   995
  Aihe