Seksuaaliset tunnevääristymät

tpkt576

Olen skitsofreniaa sairastava nuori nainen. Minua vaivaavat lähes päivittäiset tunnevääristymät seksuaalisessa tunne-elämässäni mutta en ole hyperseksuaalinen. Ennen sairastumistani saatoin saada päähäni seksuaalisia tai romanttisia ajatuksia esim historian kirjan henkilöistä tai tiedemiehistä. Tuolloin en vielä ymmärtänyt tunteiden olevan epänormaaleja, saatoin kuvitella olevani rakastunut keskiajan suurihmisiin tai että joku heistä oli jollain tavalla isäni tai jotenkin sukua minulle/tai että minulla oli yhteys heihin. Tuohon aikaan psykoosini juuri alkoi. Nykyään asiat ovat pahemmin koska päähäni sinkoaa sopimattomia ajatuksia lähes kenestä tahansa ihmisestä netissä tai tv:ssä (omasta tahdosta riippumatta) jopa minulle läheisistä ihmisistä, myös naisista tai vanhoista miehistä. Ja kun ymmärrän miten vääristyneitä ne ovat seuraa stressiä ja neuroottisuutta tai alan itkeä. Nykyäänkin tapailen poikaa jonka kanssa en voisi ajatella tekeväni muuta kuin seksuaalisia asioita. Tuntuu kuin joku paholainen laittaisi ajatukset/tunteet päähäni ja kuin ne eivät tulisi omasta itsestäni. Tämä on erittäin ahdistava ongelma ja haluaisin neuvoja ja apua, terapeutille en kyllä koskaan kehtaisi asiasta puhua. Olisin myös kiinnostunut onko kellään muulla täällä samaa ongelmaa?

18

1015

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Googleta.
    • Googleta.

      Kirjoitan vielä lainauksen em. sivustosta:

      "Vakavissa sairauden muodoissa tai vaiheissa skitsofreniaa sairastava voi kokea harhanomaisesti, että häneltä on riistetty oma tahto, hänen päähänsä laitetaan ajatuksia, hän on ulkopuolisen voiman kontrolloima, hänen ajatuksiaan voidaan lukea tai ne kuuluvat kaikuna ääneen ja muuta vastaavaa."

      Itsellänikin oli huomattavan paljon tällaisia oireita, mutta ajan mittaan ne ovat vähentyneet. Olen aina ottanut lääkkeet tunnollisesti ja uskonkin, että ne ovat hoidon tehokkain muoto.

    • Googleta.

      Eli kaiken kaikkiaan kyseessä on hyvin yleinen vaiva. Terapautit kyllä ovat tottuneet siihen, että potilailla on näitä vaivoja. Kerro heille niistä avoimesti.

    • Millaisia sopimattomia ajatuksia?Ajatuksia ei voida kieltää kuitenkaan,joten kuulemma ne ovat täysin sallittuja.Teoissa menee sitten se raja.Onkohan sinunkin yliminäsi hiukan häijy?

    • Se yksi

      Puhu, kerro ajatuksistasi terapeutille ääneen. Itse koin seksuaalisia ja sopimatomia ajatuksia myös sukulaisistani ja naisista myös. Nyt olen sen asian kanssa sinut kun avasin kerran suuni terapeutille ja kerroin kaunistelematta kaiken ääneen. Vuosien piina katkesi lähes täysin, mieheni kanssa olen myös asiasta puhunut ja nyt en enään mene niin paniikkiin näistä ajatuksista kun ajattelen kun tällainen ajatus tulee että; minä saan olla tässä, tuo toinen ihminen ei lue tai huomaa ajatuksiani, silmiin en kuitenkaan silloin katso, mutta ajattelen oman olemassa oloni ainutlaatuisuutta ja sitä että minulla ei ole mitään hävettävää.
      Sinun ei tarvitse/ parempi kun et sano mitään kohteelle itselleen näistä ajatuksista, terapeutti on sitä varten, he eivät ala inhoamaan, naura, tai vihaa sinua sen jälkeen kun olet kertonut, mutta he voivat auttaa, antaa selviytymiskeinoja tilanteeseen. Ja mikä tärkeintä, et ole ajatuksiesi kanssa yksin. Itse hain myös seksuaalista identiteettiäni vasta aikuisena ja olin ihan paniikissa sopimattomiksi ajattelemistani ajatuksista, kunnes nyt olen suht sinut jo sen kanssa, bi- seksuaali olen, ja se ei ole mitenkään tavatonta, harva on täys hetero ihmisistä, siitä ei vain puhuta ääneen. Identiteetin haku voi myös siis viedä psykoosiin jos se jotenkin on aikaisemmin jäänyt käymättä.
      Voin ihan hyvin esim. vieläkin ajatellaa suutelevani esim. tätiäni tämän läsnäollessa, mutta keskitän ajatukset muuhun, en katso juuri silloin silmiin ja ennekaikkea pidän mielessä että nämä ihmiset haluavat olla kanssani kuitenkin tekemisissä, ajatuksistani viis. En tietenkään oikeasti toteuttaisi näitä ajatuksia. Ajatuksissa jotka eivät johda tekoihin ei ole kellekään mitään hävettävää.

    • dfghj7

      Itse olen myös vielä nuori ja olin lopettanut salaa lääkkeet kun olin lähtenyt porukalla baariin. Menin sitten varmaan dopamiinipäissäni iskemään erään pojan vain siksi että hän näytti sekunnin aikaa hyvältä, liekö vain tunneharhaa. Seurustelen tuon pojan kanssa vieläkin enkä vieläkään tiedä rakastanko häntä vai pitäisikö panna poikki, tuskin koskaan osaan.

    • muttaaaa

      Koko globaali maailma on sairas ja miehet esineellistää naisia ja raiskaavat ja ahdistelevat. Naiset vielä menee mukaan siihen. Minua se kuvottaa ja pistää vihaksi niin paljon, että ääneen kehtaan sitä kritisoida. Se on henkistä raiskaamista liimailla naisten alastonkuvia julkisille seinille enkä minä sitä niele!!!!!!!! Tästä hyvästä saan kuitenkin itse seksuaalista häirintää osaksi ja se ón suunniteltua pääni sekoittamiseksi!!!!!!

    • niinnin
    • doctor dre

      Moi! Joo mulla on ollut samanlaisia kokemuksia .. Kuulen ääniä kun kohtaan jonkun ihmisen seksuaalissävytteisiä.. jotain aika irstaitakin , aika kiusallista.. hmm..tosiaan oon toipumassa psykoosista ja vieläkin tulee outoja ajatuksia , ääniä jne. Jep puoliks ne on silleen et ehkä oon vaan " pervo " :) Mikä on ihan normaalii puoliks ne tulee vaan.. en mä tiiä mitä tollaseen sanois :) Ja muutenkin tullu sellanen olo et aina kun nään ihmisen niin sit suhtaudun siihen niinkun et haluisin panna sen kaa ja tolleen.. hmmm.....on kyl aika noloo kun yrittää jutella kaverille ja sit samaan aikaan kuulee kaikkii juttui pääs niin se on välil vaikeeta.. kai se et hyväksyy noi ja vaik kirjottaa noist asioist jotenkin auttaa tota... ihan pokkana vaa :D kyl ne äänet siit sit tasottuu

      • doctor dre

        J tohon kyl liityy sitäkin ( varmaan ) Et oon kattellu tosi paljon pornoa vuosien saatossa ja ... on mul pari seksuaalissävytteistä traumaa menneisyydes tai jotain muutamii tilanteita... et ehkä alkaa pulputa niistä pinnalle tällä tavalla ja muutenkin jotenkin se oman seksuaalisuuden ilmaisu ja kaikki joooooo vastailkaa :)


    • doctor dre

      ja siis on se ihan normaalia ajatella just vaikka tosi pervojakin juttuja ja sellasii mitä yhteiskunta pitää tabuna . Vaik seksii oman äidin kaa tai ikäerot , j hyväksikäyttö jne .. Paljonhan on kaikkii fantasioita ja jne.. Kun vaan osais oikeesti hyväksyy et hei mä tykkään tälläsestä ( tai haluun leikkii tälläsel ajatuksel) ja sitt tajuu sen et ne tosiaan on tavallaan fantasioita et ei se tarkoita et sä oikeesti meet tekee jotain tollasta , Saa ajatella ihan mitä haluaa ja tykkää vaik millasesta.
      harrastaahan ihmiset roolileikkejä ja saahan ihmisillä ja aina on ollut omia fantasioita päässään :)

    • NO HYI

      Tämä maailma ei ole normaali. Naisten esineellistäminen on rikos......... Siis joko ämmät keikistelee alasti tai ovat burkassa, EIKÖ KENESTÄKÄÄN SE OLE VÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄRIN?????????????? TE OLETTE KAIKKI IMBESILLEJÄ KUN ALISTUTTE MIESTEN KONTROLLILLE!!!!!!!!!!!!!! MINÄ OMISTAN ITSE OMAN RUUMIINI, YKSIKÄÄN RUNKKARI KUSIAIVO TAI VAHINGONILOINEN HORO EI RIISTÄ MINUA MINULTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      PALAKAA HELVETISSÄ ÄLYKÄÄPIÖT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • läkjdfa

      Minulla on vähän samankaltaisia harhoja, vaikka kärsin kyllä lukemattomista muistakin harhoista. Mutta ensimmäinen psykoosini alkoi harhaisilla seksuaalisilla elämyksillä, joihin liittyi jotain erotomanian kaltaista, tosin ei julkisuuden henkilöitä. Lisäksi siihen liittyi hermostoni ohjailua. Lopulta en enää kyennyt hallitsemaan omaa ruumistani, vaan minua häpäistiin ja nöyryytettiin seksuaalisesti ja minua pakotettiin esim. kiihottumaan päivästä toiseen kuukausien ajan niin, että koin sen jotenkin erikoisesti ruumiissani kun kävin töissä, opiskelin, tein mitä vain. No, liittyi siihen kaikenmaailman muitakin harhoja, mutta tuo oli psykoosissani ehkä nolointa, enkä varmaan koskaan tule avautumaan siitä kellekään kasvokkain. Tunsin itseni lopulta niin "raiskatuksi", aloin vain kuvitella miten ruumiini on mätä ja täynnä matoja, etten pysty liikkumaan...No, varsin omituista. Mutta se oli varmaankin hirveintä mitä olen elämässäni kokenut, kuin jatkuvaa kidutusta.Vuosien jälkeen sain päähäni "muistoja" ja harhaisia kokemuksia, joissa oma isäni hyväksikäyttää minua kun olen pikkulapsi. Se oli aika brutaali kokemus, en vieläkään tiedä olivatko nuo tunnemuistot todellisuuspohjaisia vai täysin harhaisia. Mutta seksuaalisuuteen liittyvät harhat ovat varmaan aika tavallisia.

      • kokemusta on

        Insesti on yleistä ja syynä moniin tunne elämän häiriöihin. Valitettavasti muistojen nouseminen pintaan on pitkä ja vaikea prosessi ja sitä edeltää vaikeat ajanjaksot. Harhoja, psykooseja, psykoottisuutta. Olet löytänyt totuuden älä ollenkaan pidä sitä harhana. Totuus vapauttaa.


      • psykoskeptikko
        kokemusta on kirjoitti:

        Insesti on yleistä ja syynä moniin tunne elämän häiriöihin. Valitettavasti muistojen nouseminen pintaan on pitkä ja vaikea prosessi ja sitä edeltää vaikeat ajanjaksot. Harhoja, psykooseja, psykoottisuutta. Olet löytänyt totuuden älä ollenkaan pidä sitä harhana. Totuus vapauttaa.

        "Olet löytänyt totuuden älä ollenkaan pidä sitä harhana. Totuus vapauttaa."

        Erittäin vastuutonta hölynpölyä! Etkö tiedä, että mielenterveyden ongelmiin liittyy tunne-elämän ja muistojen vääristymistä ja valemuistojen kehittymistä? Etkö ymmärrä, miten monen ihmisen elämä on tuhottu sillä, että terapiassa kehittyneet valemuistot on otettu vakavasti ja niihin perustuen on alettu syyttämään omaisia kaltoin kohtelusta?

        Hyppäät tuohon "totuuteesi" niin kuin sinulla olisi jokin henkinen tarve uskoa siihen. Miksi haluat uskoa niin? Mikä sinut saa yhtäkkiä noin vakuuttuneeksi siitä, että henkilöä, jota et ole koskaan tavannutkaan ja josta et tiedä mitään, on käytetty seksuaalisesti hyväksi?

        Niin kutsuttu valemuistosyndrooma on vaikea tilanne, jossa mielenterveydellisistä ongelmista kärsivä henkilö alkaa "muistamaan" asioita, joita ei ole koskaan tapahtunutkaan. Väärät muistikuvat voivat kehittyä niin eläväisiksi, että niiden todellisuuteen on vaikea olla uskomatta. On kuitenkin mahdotonta, että kukaan unohtaisi esimerkiksi raiskausta tai muuta väkivaltaa ilman, että taustalla on muistisairautta tai muuta aivovauriota. Jos muistoja nousee esiin kuin tyhjästä, ne mitä ilmeisimmin ovat ns. valemuistosyndroomaa.

        Koko traumaattisesti torjuttujen muistojen teoria on todettu tieteellisesti epäpäteväksi huuhaaksi, mutta jostain syystä se vaikuttaa vielä voimakkaasti populaarissa tietoisuudessa. Joillakin ihmisillä näyttää tosiaan olevan uskonnonomainen tarve uskoa tähänkin psykohumpuukiin. Tietopaketti valemuistoista ja valemuistosyndroomasta:

        http://www.skepsis.fi/ihmeellinen/valemuisto.html

        http://www.skepsis.fi/ihmeellinen/valemuistosyndrooma.html

        Kannattaa lukea myös artikkeli niin kutsutusta psykokulttuurista:

        http://www.skepsis.fi/ihmeellinen/psykokulttuuri.html


    • tyydytys

      Itselläni alkoi skitsofrenia nimenomaan seksuaalisten fantasioiden ylivilkkautena ja itsesyytöksinä niiden kohteiden ollessa sopimattomia. Sittemmin tuo omien ajatusten sopimattomaksi leimaaminen laajeni minulla koskemaan lähes kaikkea ajattelua.
      Olen monesti miettinyt, liittyykö koko sairastumiseni seksuaalisuuden häiriöihin, ja siihen kuinka tyydytin itseäni sairauden alkuvaiheissa aikuisviihteen parissa useita kertoja päivässä. Liiallinen itsetyydytys vaikuttaa varmasti aivokemioihin.
      Pahimmat oireet esiintyivät kun lopetin itsetyydytyksen, mutta en malttanut pysyä erossa aikuisviihteestä, mikä oli vaarallinen yhdistelmä. Lääkitykseni aloitettiin juuri tuolloin.

    • outoa4444

      Epäilen omalla kohdalla edelleen sirutusta, josta on todisteena yksi ainoa valokuva. Mutta kuka nyt lääkäreitä nostaisi syytteeseen, saati voittaisi oikeudessa? Lahjontaa täynnä koko roska!

      Itsestäni on sopimattomia kuvia lapsuudesta jotka on jääneet vaivaamaan alitajuntaa. Revin kuvat aikoja sitten. Tuli vaan mieleen, että mihinkä on negatiivit päätyneet valokuvaliikkeistä?

      Lisäksi on ollut vanhojen pervojen miesten taholta häirintää joskus! Jopa lesbot on lähennelleet eikä tunnu tajuavan, että kun sanoo olevansa hetero ja suhteessa, että ei kiinnosta. Ei kiitos!!!!! Myöskään muuan typerä ukkomies ei tajunnu että ei kiinnosta!

      En ole ollut mitenkään flirtti. Onko minulla näin kova seksuaalunen draivi joka houkuttelee ihmisiä kuin ampiaisia?????

      No joo, häpäisyä on yritetty ja kaikenlaista. Minulla on ja pysyy järki päässä!!!!!!!!! Seksikaupan uhreja on monenlaisia, myös lääketieteellisiä ja virtuaalisia näemmä! Helvetin vakava rikos! Toivon että oikeus vielä voittaa joku päivä! Ja tavikset tajuaa todellisuuden joku päivä! Tämä maailma ei ole ihan terve!

    • loner4life

      Oma psykoosini liittyi pedofiliaan. Siis aivan sairaaseen rikokseen. En nyt tiedä olisiko tuo noin kaksi vuotta sitten kokemani psykoosi ollut skitsofrenian alkusoittoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      314
      3672
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      268
      2115
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      99
      1449
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1353
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      93
      1338
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1207
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1198
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1034
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      49
      1028
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      924
    Aihe