Tammi-helmikuussa, tauon jälkeen takas

Tämä viesti on miltei kopio aiemmasta - nyt hieman stilisoitu toivossa että saisi kommentteja, kiitos. -E

Moi!
Vaimon kanssa lähdössä Dubaihin - lähtöpäivä aikaikkunassa 25.1 - 17.2.2012. Ja viikko perillä. Lasten kanssa on oltu kohteessa vuodenvaihteessa 2004 ja tykättiin kovasti. Vaan on mesta kovasti kehittynyt 8 vuodessa...

Josko olisi kellään kommentoitavaa seuraaviin aiheisiin:

=> Shopping Festival (päättyy 3.2.2012): Onko silloin taviksille siellä jotain oikeasti hankkimisen arvoista tai näkyykö "festival" muuten "positiiviesesti", eli onko siitä mitään lisäkokemuksen arvoista?

Aurinkomatkojen lomalennoilla lentää Dubaihin paljon edullisemmin kuin Finskin lennoilla. Helmikuussa hintaero tasoittuu
=> Halvimmat mahdolliset lennot Aurintkomatkoilta ja itse hotelli varaten - järkee vai?

Hotelleista.
=> Millaisia ovat tänä päivänä hotellien aamiaiset - runsaita / niukkoja?
=> Onko Finnmatkojen ja Aurinkomatkojen hotellitarjokkaista kellään erityisiä kehuja, moitteita?
=> Voiko hotellikuvauksiin luottaa jos päädyn varaamaan sen itse?

Reissun hinta majoituksella saisi olla alle tonnin/nuppi... Sijainti tietty hieman "maksaa". Viimeksi tykättiin kun oltiin 15 min kävelymatkan päässä Greekiltä Bur Dubaissa. Taksilla suhailtiin sitten pidemmälle - silloin ei ainakaan paljoa maksanut...
=> mitenköhän lienee tänä päivänä taksimatkailun hinta?
=> jokos se metro siellä on "täysin valmis" - eli käyttökelpoisia reitit turistillekin esim. välille Bur Dubai - Marina?

Tämmösiä tällä erää.
Palataan myöhemmin esim. aheisiin "parhaat raflat", "must see" jne.
Kiitos etukäteen opastavista vastauksista!

-E

12

373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei sinne

      älkää menkö arabiamiraatteihin kun mainostatte et hyvä paikka ja hinnat nousee, hys hys......anna vaan mun mennä ja mee ite muualle! :)

    • rättipäävääpeli

      Kyselet liikaa. Ei kukaan viitsi vastata tuollaseen litaniaan. En minäkään.

      • Siltä vaikuttaa. Ei ihmiset tänä päivänä jaksa lukea. Eivätkä poimia kirjoitetutusta oleellista. Eivätkö osaa kirjoittaakaan muutamaa lausetta enempää.
        Tai eivät siis viitsi.
        (Paitsi kun alkaa väittely. Sitten viitsitään. Periksi ei prkl anneta! :))

        Sääli. On niin hektistä ihmisten elo. Vähällä paljon, ja nopeasti. Muu ei piisaa.
        Mä yritin vaan saadaan paljon kirjoittamalla saada edes vähän vastauksia.

        Jos joku edes Shopping Festivaleista jonkun lauseen jaksaisi / viitsisi tietämättömille raapustaa....
        -E


      • omatoimisuuttakehiin
        sun_sailor kirjoitti:

        Siltä vaikuttaa. Ei ihmiset tänä päivänä jaksa lukea. Eivätkä poimia kirjoitetutusta oleellista. Eivätkö osaa kirjoittaakaan muutamaa lausetta enempää.
        Tai eivät siis viitsi.
        (Paitsi kun alkaa väittely. Sitten viitsitään. Periksi ei prkl anneta! :))

        Sääli. On niin hektistä ihmisten elo. Vähällä paljon, ja nopeasti. Muu ei piisaa.
        Mä yritin vaan saadaan paljon kirjoittamalla saada edes vähän vastauksia.

        Jos joku edes Shopping Festivaleista jonkun lauseen jaksaisi / viitsisi tietämättömille raapustaa....
        -E

        Toisaalta, voihan ajatella, että itse yrität päästä helpolla. Kaikki kysymäsi asiat voit googlettaa yksi kerrallan tai etsiä ne Dubai-sivustolta
        http://www.dubai.fi/keskustelu/index.php


      • omatoimisuuttakehiin kirjoitti:

        Toisaalta, voihan ajatella, että itse yrität päästä helpolla. Kaikki kysymäsi asiat voit googlettaa yksi kerrallan tai etsiä ne Dubai-sivustolta
        http://www.dubai.fi/keskustelu/index.php

        Niin, helpolla ja helpolla.... Yleensä täällä on paljonkin kyselty kokemuksista ja ihmiset mielellään niistä myös kertoneet...
        Kiitos em. linkistä - enpä ole moista sitea ennen bongannutkaan.
        -E


    • pig3

      Miks ihmeessä täällä ei sais kysellä asoista? Tämähän on keskustelupalsta! Itse ohitan hiljaisuudessa kyselyt jos en viitsi tai osaa vastata. Ei sen kummempaa. Helppoa!

    • Just tulin Dubaista

      Metro on valmis ja pääset Khalid bin al Waleed (tai Al Karaman) asemilta riippuen siitä, missä kohtaa hotellisi on, sujuvasti Dubai Marinaan halvalla ja hyvällä metrolla. Taksin alkumaksu on 3 dirhamia ja eipä nuo reissut kauheesti maksaneet, mutta jos joka päivä ajaa pitkiä pätkiä taksilla, niin kyllä sillekin hinta tulee. Metro on ihan must!

    • lämpöön!

      Tein vertailuja sille, että lennot nelihenkiselle perheelle Aurinkomatkat/Finnmatkat ja hotelli netistä erikseen - kumma kyllä, tällä kertaa ei kannattanut! Tai muistaakseni ero oli mitätön. Syynä lienee tuo hotellivero 20 % joka tulee vielä hotellin nettihinnan päälle. Se kannattaa muistaa. Katsoin matkatoimistojen tarjoamia hotelleja (ja muitakin paremman luokan hotelleja) ja tosiaan samoihin meni. Niinpä mennään sitten pitkästä aikaa pakettimatkalle...

    • abramatkailija

      ... paitsi että itse varaamalla vaikka booking.comin kautta pystyt valitsemaan mieluisen hotlan, ei tarvi tyytyä matkanjärjestäjien heikon hinta-laatusuhteen omaaviin luukkuihin.

    • Nipsu

      Hei!

      No minäpä koitan vastailla parhaan tietämykseni mukaan.

      Shopping Festivalit tarjoaa varmasti kaikille monenlaista tarjousta kaupoissa. Riippuu mitä hakee, mutta monessa liikkeessä on paljon kampetta myynnissä kohtuu hintaan. Toki ne kamat voi olla viime kauden sesongin jämiä, mutta silti.

      Ostin itse esim. speedon uikkarit hintaan 8e, suomessa myivät matkan jälkeen samoja urheiluliikkeessä hintaan 45e. Joten siinä mielessä ostosfestivaalit on hyvä paikka tehdä löytöjä eri liikkeistä.

      Aurinkomatkoilla on ihan ok hotellit, olemme kokeilleet paria Bur Dubaissa. Ihan jees tasoa. Ei mitään luksusta, mutta kävelymatkan päässä metrosta jne. Maaliskuussa mennään Marinan aurinkomatkojen hotelliin, ja siitäpä osaan sanoa vasta sitten.

      Olemme olleet myös omatoimisella matkalla. Hotellivalikoima valtava. Kova työ oli valkata itselle sopiva. Yövyimme Radisson Blu hotellissa. Tasokkaampi kuin nuo aiemmat aurinkomatkojen hotellit. Mutta lapsiperheenä sanoisin, että valmismatka on iisimpi kaikkine järjestelyineen. Jos matkaa aikuisten ja teinien kanssa, niin sitten varmaan on se ja sama kumman vaihtoehdon ottaa.

      Alle tonnin majoituksella saa aurinkomatkoilta hotellin tuolta Bur Dubain alueelta. Ja itse varaamalla muualtakin, mutta ei kovin tasokasta hotellia ns. uusilta alueilta kuten Marina tai Downtown, Business Bay. Riippuu ihan tuurista.

      Taksit maksaa varmaan sen mitä ennenkin, kilometriperusteisesti. Osa taksareista suhaa tahalleen pidemmän reitin. Suosittelen metroa, on todella kätevä ja pääsee melkein minne vain. Ja myöskin käytämme paljon bussiliikennettä. Sekin on toiminut hyvin. Ruuhka-aikaan metro vetää parhaiten.

      Metro kulkee kahdella linjalla pitkin kaupunkia. Ja pääset toki Bur Dubaista Marinaan suoraan metrolla. Eikä tarvitse juurikaan kävellä, kun olet jo perillä asemilla. Suosittelen sijoittamista kultakorttiin. Näkee maisemat etunenässä, kun metrossa ei ole kuljettajaa. Maksaa hiukan enemmän, mutta ei silti vielä paljoa.

      Aamiaiset unohdin mainita, kun emme ole koskaan sitä ottaneet. Osa kehuu aamiaisia ja osa manaa, että oli huono valinta. Makuasia tämäkin varmaan, ja täysin hotellista kiinni. Jos varaat netistä itse hotellin ja aamupalan, niin huomaat, että aamiainen on aika hinnakas. Eli en sitten tiedo onko rahansa arvoinen.

      Semmosta

      • Kiitos Nipsulle

        Bur Dubai on alueeksi valittu - siellä oltiin viimeksikiin ja oli mukava kun kävellen pääsi "minne vaan" erilaisille alueille fiiliksen mukaan. Soukeissa viihdyttiin oikein hyvin ja pienissä "paikallisissa" kuppiloissa. Marinaan toki sitten metrolla tutustumaan "luksukseen". Ja nyt kun ollaan matkassa kaksin, niin kävely on joka tapauksessa mieleemme - hortoilla sinne tänne ilman aikatauluja.

        Hotellia pitää miettiä vielä hieman. Mitään erityispalveluja emme kaipaa. Noissa perushintaisissa on aika nihkeet allas-faciliteetit joten jos (ja kun) hotellilla on ilmainen kuljetus beachille on se pieni etu. Ja aamiaiset tykätään kokata itte, rennosti. Lähikauppojahan on siellä täällä.

        Joo, toi kulttakortti olikin hyvä vinkki.

        Taitaa matka-ajaksi määräytyä helmikuu. Valkataan reissu Matkamessuilla. Ehkä pelkät lennot - ehkä hotellilla - katellaan siellä sitten tarjonta sillä hetkellä.
        -E


    • tyyyyyyytyväinen

      Bur Dubai hyvä valinta, sekä punanen että vihreä metrolinja vaihtoehtoina ihan kulmilla. Kannattaa ajella metrolla IBN Battuta asemalle asti (40min). Siellä on hervoton ostari jokapaljon halvempi kuin ne luksusostarit. olimme joulun j auudenvuoden seutuvilla siellä ja monissa paikoissa oli jo kovat alemyynnit.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      247
      2429
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      180
      1557
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1396
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1113
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1109
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      980
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      218
      977
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      875
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      709
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      700
    Aihe