Katkera sektiosta

katkeramamma

Onko oikein olla katkera sektiosta? Tiedän, että minun pitäisi olla iloinen terveestä lapsesta ja siitä, että kaikki meni sektion kannalta hyvin, mutta itken edelleen kun ajattelen etten ole saanut synnyttää normaalisti alakautta. Kyseessä vielä tilanne, jossa sektio ei olisi ollut edes tarpeellinen toimenpide. Raskaus meni yliajalle ja vauva oli melko iso, mutta synnytystapa-arviossa minun sanottiin pystyvän synnyttämään paljon isommankin vauvan alateitse. Tuon vauvan arvioidun koon puolesta kuitenkin lääkäri totesi ainoan synnytystavan olevan sektio. Jälkeenpäin olen selvitellyt asiaa ja muut lääkärit, kätilöt ja hoitajat eivät näe selkeää syytä tuohon lääkärin sektion määräämiseen. Nyt päässäni pyörivät vaan että olisiko setio voitu välttää ja miten se vaikuttaa tuleviin raskauksiin ja synnytyksiin.. (voinko koskaan enää synnyttää alakautta, kohdun repeämä, etinen istukka jne...) Tuosta jo melkein vuosi, mutten vieläkään ole päässyt asian yli...

4

450

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kätilö ja äiti

      Voi ystävä hyvä, jossittelu ei auta yhtään! Vaikka sinulle on kerran tehty sectio, niin ei se automaattisesti tarkoita sitä, ettetkö voisi synnyttää alakautta. Koskaan ei myöskään voi kenellekään varmuudella luvata, että synnytys tapahtuu alakautta, synnytys voi päätyä sectioon esim.vauvan sydänäänilaskujen takia. Yritä päästä katkeruudestasi ja nauttia äitinä olemisesta, katkeruudella ei voita mitään. Et ole ihmisenä/äitinä yhtään sen huonompi, vaikka synnytitkin sectiolla! Auttaisiko sinua jos kävisit asiaa läpi jonkun ammattiauttajan kanssa, vaikka psykologin/terapeutin. Toivon, että vielä joskus tulet raskaaksi ja saat ponnistaa maailmaan lapsukaisesi :).

    • 25+4

      meillä sektio johtui perätilasta. Ajattelin asian kuitenkin niin, että kyse on ennen kaikkea vauvan hengestä ja sitä en riskeeraa omien mielipiteiden vuoksi mistään hinnasta. Nyt odotan toista ja toivon normaalia alatiesynnytystä nopeamman toipumisen toivossa. Asia ei kuitenkaan loppujen lopuksi ole minun päätettävissä, joten katsoo mitä tuleman pitää. Etinen istukka voi käsittääkseni tulla kenelle tahansa eikä sektio lisää tietääkseni sen mahdollisuutta. Toivottavasti saat asian käsiteltyä ja pääset synnyttämään vielä joku päivä alakautta :) Tässä uudessa raskaudessa on joka tapauksessa synnytystapa-arvio. En usko että lääkärit suuren leikkausriskin vuoksi mielestäni edes suosi sektiota, jonka vuoksi monessa paikkaa on tosi vaikea päästä sektioon.

    • Fiammetta86

      Itsekin toivoin normaalia alatiesynnytystä, mutta... Vauva nökötti tiukasti perätilassa, eikä saatu häntä käännettyä. Kuvauksissa selvisi, että lantiostani mahtuisi isompikin vauva, ja voisin hyvin yrittää perätilasynnytystä. En odottanut synnytystä enää ihan yhtä innoissani... Niin sitten kävi että lapsiveden mentyä ambulanssilla sairaalaan siirryttyäni totesivat tutkittuaan vauvan olevan jalkatarjonnasta, ei muita vaihtoehtoja kuin sectio. Niin sitä kärrättiin saliin ja pieni poika (2640 g) syntyi ilman supistuksen supistusta kahden tunnin kuluttua veden menosta. Itseänikin harmittaa, että synnytys meni kaikkien taiteen sääntöjen vastaisesti, mutta enempää mielipahaa en aio asiasta niskoilleni ottaa. Kohdun repeämisen riski seuraavassa raskaudessa on suurempi, mutta sille ei nyt mitään voi, paras vain pysyä positiivisena ja toivoa, että kaikki menee seuraavalla kerralla hyvin. Kannattaa yrittää ajatella mennyttä menneenä aikana, asioina, joihin ei enää voi vaikuttaa. Ja kannattaa muistaa, että vaikka olisitkin saanut synnyttää alakautta, kukaan ei voi kertoa vaikka olisi sekin synnytys päätytnyt sectioon.

    • mamuska2

      Ei oikein, eikä väärin...turhaa se kylläkin on katkeroitua. Minulle tehtiin sektio 2v3kk sitten, hartain toiveeni oli synnyttää normisti ja luomustikkin jos mahdollista...epäilen kyllä että luomusti pystyisin kun jo 4cm aukeaminen oli pitkä ja tuskainen taival :D vähän sain kokea tavallistakin, kunnes tuli sektio päätös sydänäänilaskujen takia. On vienyt tovin aikaa käsitellä asiaa, en ole kuitenkaan ammattiauttajaa tarvinnut, minulla on ihana lapsi ja olen onnellinen hänestä...lapsen hyvinvointi tietysti meni äidin oman edelle, siltikin olen hiukkasen pettynyt kun mielestäni liian helposti tungettiin (NKL) sektioon.
      Nyt viimesilläni odottelen toista, raskaus on sujunut hyvin, kävin synnytystapa-arviossa ja lääkäri sanoi jo suoralta kädeltä että ei ole estettä alatiesynnytykselle :) teki silti kaikki tarvittavat tutkimukset. Nyt kokeilen onneani/tuuriani toisessa sairaalassa (KOS). Toivottavasti kaikki menee hyvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1779
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1575
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      47
      1529
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe