Katkera sektiosta

katkeramamma

Onko oikein olla katkera sektiosta? Tiedän, että minun pitäisi olla iloinen terveestä lapsesta ja siitä, että kaikki meni sektion kannalta hyvin, mutta itken edelleen kun ajattelen etten ole saanut synnyttää normaalisti alakautta. Kyseessä vielä tilanne, jossa sektio ei olisi ollut edes tarpeellinen toimenpide. Raskaus meni yliajalle ja vauva oli melko iso, mutta synnytystapa-arviossa minun sanottiin pystyvän synnyttämään paljon isommankin vauvan alateitse. Tuon vauvan arvioidun koon puolesta kuitenkin lääkäri totesi ainoan synnytystavan olevan sektio. Jälkeenpäin olen selvitellyt asiaa ja muut lääkärit, kätilöt ja hoitajat eivät näe selkeää syytä tuohon lääkärin sektion määräämiseen. Nyt päässäni pyörivät vaan että olisiko setio voitu välttää ja miten se vaikuttaa tuleviin raskauksiin ja synnytyksiin.. (voinko koskaan enää synnyttää alakautta, kohdun repeämä, etinen istukka jne...) Tuosta jo melkein vuosi, mutten vieläkään ole päässyt asian yli...

4

441

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kätilö ja äiti

   Voi ystävä hyvä, jossittelu ei auta yhtään! Vaikka sinulle on kerran tehty sectio, niin ei se automaattisesti tarkoita sitä, ettetkö voisi synnyttää alakautta. Koskaan ei myöskään voi kenellekään varmuudella luvata, että synnytys tapahtuu alakautta, synnytys voi päätyä sectioon esim.vauvan sydänäänilaskujen takia. Yritä päästä katkeruudestasi ja nauttia äitinä olemisesta, katkeruudella ei voita mitään. Et ole ihmisenä/äitinä yhtään sen huonompi, vaikka synnytitkin sectiolla! Auttaisiko sinua jos kävisit asiaa läpi jonkun ammattiauttajan kanssa, vaikka psykologin/terapeutin. Toivon, että vielä joskus tulet raskaaksi ja saat ponnistaa maailmaan lapsukaisesi :).

  • 25+4

   meillä sektio johtui perätilasta. Ajattelin asian kuitenkin niin, että kyse on ennen kaikkea vauvan hengestä ja sitä en riskeeraa omien mielipiteiden vuoksi mistään hinnasta. Nyt odotan toista ja toivon normaalia alatiesynnytystä nopeamman toipumisen toivossa. Asia ei kuitenkaan loppujen lopuksi ole minun päätettävissä, joten katsoo mitä tuleman pitää. Etinen istukka voi käsittääkseni tulla kenelle tahansa eikä sektio lisää tietääkseni sen mahdollisuutta. Toivottavasti saat asian käsiteltyä ja pääset synnyttämään vielä joku päivä alakautta :) Tässä uudessa raskaudessa on joka tapauksessa synnytystapa-arvio. En usko että lääkärit suuren leikkausriskin vuoksi mielestäni edes suosi sektiota, jonka vuoksi monessa paikkaa on tosi vaikea päästä sektioon.

  • Fiammetta86

   Itsekin toivoin normaalia alatiesynnytystä, mutta... Vauva nökötti tiukasti perätilassa, eikä saatu häntä käännettyä. Kuvauksissa selvisi, että lantiostani mahtuisi isompikin vauva, ja voisin hyvin yrittää perätilasynnytystä. En odottanut synnytystä enää ihan yhtä innoissani... Niin sitten kävi että lapsiveden mentyä ambulanssilla sairaalaan siirryttyäni totesivat tutkittuaan vauvan olevan jalkatarjonnasta, ei muita vaihtoehtoja kuin sectio. Niin sitä kärrättiin saliin ja pieni poika (2640 g) syntyi ilman supistuksen supistusta kahden tunnin kuluttua veden menosta. Itseänikin harmittaa, että synnytys meni kaikkien taiteen sääntöjen vastaisesti, mutta enempää mielipahaa en aio asiasta niskoilleni ottaa. Kohdun repeämisen riski seuraavassa raskaudessa on suurempi, mutta sille ei nyt mitään voi, paras vain pysyä positiivisena ja toivoa, että kaikki menee seuraavalla kerralla hyvin. Kannattaa yrittää ajatella mennyttä menneenä aikana, asioina, joihin ei enää voi vaikuttaa. Ja kannattaa muistaa, että vaikka olisitkin saanut synnyttää alakautta, kukaan ei voi kertoa vaikka olisi sekin synnytys päätytnyt sectioon.

  • mamuska2

   Ei oikein, eikä väärin...turhaa se kylläkin on katkeroitua. Minulle tehtiin sektio 2v3kk sitten, hartain toiveeni oli synnyttää normisti ja luomustikkin jos mahdollista...epäilen kyllä että luomusti pystyisin kun jo 4cm aukeaminen oli pitkä ja tuskainen taival :D vähän sain kokea tavallistakin, kunnes tuli sektio päätös sydänäänilaskujen takia. On vienyt tovin aikaa käsitellä asiaa, en ole kuitenkaan ammattiauttajaa tarvinnut, minulla on ihana lapsi ja olen onnellinen hänestä...lapsen hyvinvointi tietysti meni äidin oman edelle, siltikin olen hiukkasen pettynyt kun mielestäni liian helposti tungettiin (NKL) sektioon.
   Nyt viimesilläni odottelen toista, raskaus on sujunut hyvin, kävin synnytystapa-arviossa ja lääkäri sanoi jo suoralta kädeltä että ei ole estettä alatiesynnytykselle :) teki silti kaikki tarvittavat tutkimukset. Nyt kokeilen onneani/tuuriani toisessa sairaalassa (KOS). Toivottavasti kaikki menee hyvin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   284
   4456
  2. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   19
   3199
  3. Haluaisin tietää miten sulla menee

   Onko kaikki hyvin? Ja onko sulla yhtään ikävä mua? Itse haluaisin niin kovasti nähdä sut taas :(
   Ikävä
   91
   1358
  4. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   42
   1302
  5. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   272
   1174
  6. Uskallatko paljastaa

   Kaivattusi nimikirjaimet ja sukupuoli? Minä aloitan, KA, nainen.
   Tunteet
   37
   920
  7. Sofia kertoo et halusi luvan kokeiluihin seksin suhteen Lontoossa asuessaan..

   Katos nainen alkaa kertoa et seksikokeilut alkoi maistua, kun muutti Lontooseen.Marokkolainen räppäri ja tietenkin sekin on varsttu mies ja itse sen k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   151
   900
  8. Mikamika missä mika

   Polliisi etsii https://poliisi.fi/-/epailty-henkirikos-torniossa?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
   Tornio ja Haaparanta
   7
   855
  9. Aiotko saattaa sen loppuun

   ..mikä on meillä pahasti kesken..ja milloin...en jaksa odottaa enää..
   Ikävä
   54
   851
  10. En halua satuttaa sinua

   Mutta tässä ei ole järkeä!..
   Ikävä
   39
   795
  Aihe