Joulunajan tv-ohjelmat

Ennen oli paremmin

Kun minä olin joku ala-asteikäinen eli yli kymmenen vuotta sitten niin muistan, että aattona ja joulupäivänä tuli telkkarista koko päivän kaikenlaisia lastenohjelmia, jouluelokuvia ja muuta teemaan liittyvää. Käy ärsyttään kun nykyään lastenohjelmat tulevat aamusta ja loppupäivä tuleekin näitä normaaleja CSI-kakkoja, jotain kamalia Salkkareiden jouluspesiaaleja ja kaikkea muuta, mikä ei millään tapaa liity jouluun. En tarkoita, että jouluna pitäisi katsoa vain telkkaria, mutta oli kivaa kun telkkarista tuli aina jotain kivaa katsomista kun sitä joulujuttujen lomassa oli aikaa katsoa. Näin aikuisenakin pitäisin mielelläni telkkaria auki ja katselisin sivusilmällä satuja, lastenelokuvia ja joulukonsertteja.

Onko kukaan muu huomannut, että jouluinen ohjelmisto on supistunut minimaaliseksi ja kaipaileeko muut JOTAIN IHAN MUUTA KUIN NIITÄ RIKOSOHJELMIA JA TOIMINTAELOKUVIA?!

20

2402

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mievaa19

      Samaa mieltä! (Y)

    • mammah1

      Samaa mieltä myös täällä!!! Nykyään tulee samoja sarjoja päivät pitkät huolimatta siitä onko joulu vai juhannus. Ja jos satut kanavapaketin ostamaan jossa on lastenkanava niin voit olla varma että jouluaattona sieltä ei tule ensimmäistäkään joulupiirrettyä! Ehkä tästä syystä olen ostanut kaikki disneyn joulupiirretyt dvd.llä jotta oma lapseni saa katsoa niitä niin paljon kuin haluaa.:)

    • hjkhkghkhjkhkghjkhjk

      No niinpä.. Eikös kauniit ja rohkeatkin tule jouluaattona??? Yäk! ://///

    • Joulut muuttuu...

      Miekin muistellu haikueudella aikaa jollon tuli just leffoja ja lastenohjelmia pitkin päivää :) niin aattona kun joulupäivinä.. :) Nyt tosin meillä maksukanavat ni tulee kyl sit sielt varmaan jottai..Mut oon varautunu ja hankkinu joulusia dvd:eitä ja lauluja yms. et voi sit niitä laittaa :)

    • Joo5

      täälläkin on jo joulu dvdt hankittuna tosin vanhoja.Saatan vielä ostaa muutaman tai
      lainata .Ihan kivaa niiitä yöllä myöhään kattoa kun on täysi jouluherkuista.

    • Erkkijoo

      http://www.telkku.com/programtable/show/0/20121224
      Täyttä p4skaa)::: rumasti sanottu:D
      No ei, onhan tossa aamupäivällä ihan hyviä ohjelmia, mutta ei mitään erityistä mitä pitäisi laittaa ylös että muistaa kattoa.Harmihan se on , kun pienenä katto niiitä innossaan ja hyvät muistot hyvistä jouluohjelmista

    • sgsdgsdsdgsdg

      Salkkaritkin jouluaattona??

      • suhjkmhhn

        Ja uutta päivää kokoajan kakkoselta.. ärgh!


    • fdsds

      Ehkä onkin tarkoitus, että joulun päivät vietetään jotenkin muuten kuin teeveetä tuijotellen. Sitä kun tehdään nykyisin muutenkin niin paljon. Lapsia ajatellen toki olisi hyvä jos ainakin sen aamun ja aamupäivän tulisi mielekästä ohjelmaa, nykyisin joulupukin kuumalinjakin on jotenkin köyhä (tai ehkä se on aina ollut, mutta sitä ei silloin huomannut kun itse oli lapsi?) disneyllä olisi paljon joulupiirrettyjä ja perhe-elokuviakin olisi jouluaiheisena vaikka kuinka, niin miksei maikkari näyttäisi niitä? Aatto-iltana meillä usein katsotaan joku juuri jouluksi ostettu perheleffa, siinä ruuan jälkeen, kun ei jaksa muuta tehdä. samu-sirkan joulutervehdyskin alkaa (anteeksi vain) jo vähän kyllästyttää, mutta eihän sitäkään pakko ole katsoa jos ei halua. Siinähän on sitten lahjojen availua, ja uusilla leluilla leikkimistä, joten lapset ainakaan ei aatto-iltana ehdi telkkua katseleen, mutta aikuisille tuli ennen elokuvia aatto-iltaisinkin.

    • mammah1

      Siis faktahan on se että kun olemassa on niiiiin paljon kaikkia jouluelokuvia(mitä tapahtui joulupukille 1-3 ym paljon paljon lasten jouluelokuvia) niin miksi pitää näyttää jotain vaahteramäen eemeli elokuvia tai jotain muita vähemmän jouluisia??? siis kai sitten voisi näyttää niitä jouluelokuvia kun kerran jotain sieltä telkkarista kuitenkin tulee. Ja mitä tulee samusirkan joulutervehdykseen ja lumiukkoon niin ne ovat meidän perheessä muodostunut jo perinteeksi joten kaikki odottavat niitä. Toki makuasia sekin. Noh..ei tarvitse valittaa kun on piirretyt omasta takaa:):)

      • Näköradion joulu

        Kyllä Eemelissäkin on muistaakseni joulujakso, missä kissankulmalla vietetään joulua.
        Se vasta olisikin jouluista katseltavaa.Samoin Peppi Pitkätossun joulu.Aamuisin tuli piirrettyjä ja joulupukin kuumalinja.Sitten tuli kaikenlaisia lyhyelokuvia, tai dokumentin tapaisia joulunviettotavoista, joulusta yleensä.Jokunen kokkausohjelmakin esim.Patakakkonen Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo, valmistivat jotain perinne jouluruokia.Taisi tulla jokunen kuorokonserttikin joululauluineen.
        Kyllä entisajan jouluaaton tv-ohjelmat antoivat oman lisänsä ihmisten joulutunnelmaan.
        Joskus myöhään illalla saattoi tulla joku 7 veljeksen joulu.Tai sitten joku liikuttava jouluaiheinen suomifilmi tai amerikkalainen vastaava. Joulupäivänä tuli joulukonsertteja ja tapanina ainakin joulusirkus.
        Ehkä nykyihmiset haluaa joulunaikaan teeveestä näkyvän, vain toimintaväkivaltaa ja arkisten sarjojen pyörivän taukoamatta.


    • kyl lästynyt

      Joo ja parhaaseen aikaan taustalla sit emmendale, lupa maksuista tulee pakolliset , mutta uusinnat jatkuu.
      Kesällä sitten katsotaan kuinka joulupukki pelastaa joulun, hei haloo eikö siellä ole tosiaan töissä muita kuin idiootteja

    • möhö

      Vois kyllä ennemmin tulla jotain jouluista kivaa.

      Muuten, miksi lomalla aina on taukoa joissain sarjoissa, kun nimen omaan lomalla niitä ehtisi just katsoa, mut sitten tulee kaikkee kakkaa..

    • tuppana 1

      Samaa mieltä! 70-80 luvulla tuli aatonaattona hyvää viihdeohjelmaa koko illan "joululahjavalvojaiset" taisi olla nmenä. Aattona oli koko päivän suora lähetys, oli lapsille ja aikuisille musiikkia, studiossa oli paljon vieraita, kaikki jouluisesti pukeutuneita. Todella tunnelmallista, lapset viihtyivät ja pukin odottelu sujui kivasti.

      • Televisioton joulu

        Kaikki muuttuu :( Eikä valitettavasti ollenkaan parempaan suuntaan. Koetetaan silti löytää se jouluntunnelma. Ilman tv tarjontaakin.


    • ninnisss

      Minusta joulun aikaan voisi kyllä näyttää enemmän jouluisia ohjelmia ja elokuvia, jotenkin hölmöä että joskus keväällä voi näkyä joululeffoja ja sitten joulun aikaan jotain rikossarjoja. Itse haluan joulun aikoihin nähdä mm. nämä: Ihmeellinen on elämä, Samusirkan joulutervehdys, Yksin kotona 1 & 2, Grinch sekä Joulupukki ja noitarumpu. Kyllä tällaisia on kiva katsoa telkkarista jo perinteenä, vaikka osa jo ennen jouluakin:) Mieluummin jouluisia ohjelmia pyörimään, kuin tavallisia sarjoja joita katsellaan muutenkin ympäri vuoden, on kuitenkin paljon myös jouluelokuvia.

    • lintunen.

      Melkoista ohjelmatarjontaa jouluna; The Happening (itsemurha-leffa), Armokuolema, NCIS New Orleans, Bones, Poliisit kotihälytystä, Vartijat jne. Kermitin joulu näkyy joskus yli yhden jälkeen yöllä. Ei näy Grinchiä tai Yksin kotona ykköstä ja kakkosta, vaan joku surkea nelonen jatko-osa.

      Ihan oikeasti, mikä noita tv-kanavien ohjelmapäättäjiä vaivaa? Eikö nyt edes joulun aikaan voisi näyttää jouluista ja jos se on liikaa vaadittu, eikö voisi näyttää edes komediaa? Jotenkin minusta vain mautonta, että näkyy jotain itsarijuttuja ja poliisit kotihälytystä jouluna. Eikö jouluna voisi tehdä poikkeuksen, että näyttäisivät iloista ja positiivista ohjelmaa, moni voisi tykätä kun näkyisi hauskoja komedioita niin sarjoina kuin leffoina, voisi piristää monia yksinäisiäkin kotona. Eiköhän noita masentavia ohjelmia ja leffoja ehtisi näyttämään muulloinkin kuin jouluna. Voisi tv-kanavillakin olla edes vähän joulumieltä.

    • Jouluporo12

      Minusta on tosi kivaa kun tulee jouluaattona kaikki nää lumiukot ja muita ihania lasten ohjelmia, ne tuovat joulun tuntua. :) :) Ja tykkään seurailla ite lasten ohjelmia vaikka olenkin täys ikäinen, mutta ei siinä nolo oo se vaa on hauska kattella niitä. :) :) :)

    • Muutosta odottaen

      Jospa laittaisitte näitä terveisiä myös suoraan sinne tv.kanaville. Ehkä he eivät katsojien ehdotuksille lämpene. Koska paukuttavat menemään laput silmillä omaa samaa uraa. Mitään ei muuteta. Yleistä masentavaa nykyyhteiskunnassa vellovaa fiilistä tehostetaan tälläisillä tv.ohjelmilla joulunakin.

    • juupelis-72

      muistatteko 80-luvun aattoaamun joulupaketin? sitä todella odotti. Elokuvina vois näyttää minusta kaikkea muuta mutta ei yksin kotona. eli ei joka vuosi samoja oikeesti.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      583
      3868
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2749
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1749
    Aihe