Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Onko rintapumppu tarpeellinen ?

tyttövain

Minulla laskettu aika tammikuussa ja kaikenlaista on vauvalle tullut jo ostettua :)

Kysymykseni kuuluu siis että onko rintapumppu aivan MUST hankinta ? Minulle on sanottu että kyllä kannattaisi hankkia.. mutta sitten toisaalta jos maitoa ei tulekkaa yms 50euron hankintahan on ihan turha.. Eli pärjääkö ilman ?

Mielipiteitä ?

6

3277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3 lasta

      Katso tilannetta. Et voi tietää etukäteen. Varmasti tulee ostettua turhuuksiakin joita ei vaan tarvitse. Onnellista odotusta loppuun asti ja katsele sitten mitä tarvitset. Ei kaikki ole valttämätöntä.

    • älä vielä osta

      Rintapumppuja saa edullisesti ihan marketeissa, ei maksa viittäkymmentä euroa. Maitoa kyllä tulee suurimmalta osalta naisista, ellei tule kovasti alkuhankaluuksia eikä vauva voi olla rinnalla. Sanoisin, että sen pumpun ehtii hommata sitten synnytyksen jälkeen, jos sille tulee tarvetta. Suosittelen muuten lukemaan imetyksestä etukäteen osoitteesta www.imetystukilista.net, tietää sitten, mitä tehdä jos tulee jotain ongelmia. Imetykseen ohjataan ihan liian vähän ja senkin takia monelta menee se pieleen.

      Itse tykkäsin muuten lypsää ihan käsin ja heruinkin paremmin, kuin pumpulle. Jotkuthan eivät heru kummallakaan tavalla, mutta vauva saa silti tarvitsemansa.

    • Ei pumpattu ei

      Moikka!

      Mä imetän, mutta pumppu on ollut turha.. En heru juurikaan pumpulle, joskus saan 20ml irti rinnoista tunnin pumppauksella. Ei tuli käytettyä jotain viitisen kertaa. Onneksi oli lainapumppu, joten ei tullut kalliiksi tämä kokeilu. Ehdit siis katsoa synnytyksen jälkeen! :) Ja esim. Tampereella saa pumppuja lainaan, voi kokeilla että onko tarpeen.

      Onnea odotukseen! :)

    • meillä näi

      Ei sitä yleensä etukäteen kannata hankkia (jos asut järkevän matkan päässä jostakin isosta marketista). Itse kylläkin ostin sen valmiiksi ihan loppuraskaudesta, koska tiesin kasvuseurantojen perusteella odottavani poikkeavan pienikokoista vauvaa. Ja tiesin, että haluan heti alusta lähtien oman jaksamisen vuoksi silloin tällöin muutamiksi tunneiksi vauvan isän hoitoon. Ja oli ihan tarpeen meillä kun 2,4kg kirppu ei oikein jaksanut alussa imeä. Mutta jos normivauvaa oottaa ja on valmistautunut imettämään alussa JATKUVASTI niin pumppua ei tarvitse.

    • tisumaitoa

      Kuinka kaukana kaupoilta asut? Pitääkö isä isyyslomaa alussa? Jos ajattelee hankkivansa pumpun ns. hoitomaitojen takia, ei sillä ole niin kiirettä. Mutta tärkeämpänä syynä hankkia pitäisin seuraavaa. Alussa vauva on nostattanut maidon rintoihin tiheillä rinnalla käynneillä, niin kuin pitääkin, mutta sitten saattaa haluta vähän harvemmin syödä ja rinnat saattavat pakkautua todella kivuliaan täysiksi. Tilanne voi tällöin nopeasti muuttua tiehyttukokseksi ja edetä rintatulehdukseksi. Itse en oikein oppinut käsinlypsyä, siihen varmasti kannattaa pyytää neuvoja synnärillä.

      En siis halua pelotella ylläolevalla, mutta on hyvä tietää, että etukäteen hankkiminen saatta olla järkevää. Jos isä pääsee helposti kaupoille ja olet miettinyt jo valmiiksi mistä ja mikä malli, niin silläkin varmaan selviää. Tai sitten jos ystäväpiiriin kuuuluu pienten äitejä, niin kysyy etukäteen joltakin, voiko hätätilanteessa saada lainaan.

      Itselläni oli todella kipeästi pakkaantuneet rinnat ja huono rintapumppu valmiina. Onneksi minulla oli hyvä ystävä, joka illalla soitettuani tuli jo seuraavana aamuna meille käymään hyvän pumppunsa kanssa ja vältin mahdollisen tiehyttukoksen.

      Mukavaa loppuraskautta aloittajalle ja toivottavasti et nyt pelästynyt kirjoituksestani. Minä suosittelen myös lukemaan etukäteen imetyksestä, mutta imetystukilistan sivut ovat olleet jo pitkään epäkunnossa. Laadukasta imetystietoa on myös osoitteessa www.imetys.fi Siellä on Maitolaituri niminen keskustelupalsta, jonne kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen, mutta viestejä voi lukea ja hakuja tehdä muutenkin. Kysymyksiin vastaa toisia äitejä ja myös koulutuksen käyneitä imetystukiäitejä.

    • Tarpeen mukaan

      Itselläni oli käsikäyttöinen pumppu kotona valmiina. Sähkökäyttöinen on tehokkaampi, mutta pahimmista "tissit räjähtää" -tilanteista selviydyin koko imetyksen ajan hyvin tuolla sähköttömälläkin. Sähköisiähän saa synnäriltä vuokrattua suht pieneen hintaan, ainakin täällä meillä Helsingissä, varmasti myös muissa kaupungeissa.

      Itsellä ei paljoa pumpaten tullut, vaikka lapsi kyllä täysimetyksellä pärjäsi hyvin puolivuotiaaksi asti. Ja imetystä jatkoin reilun vuoden ikään asti. Tosiaan tuo pumppaus auttoi niihin pidempiin taukoihin ja kiristävän aristaviin maidosta täysiin rintoihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2328
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1728
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      42
      1537
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1467
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1429
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      73
      1254
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe