Koneellani mahdollisesti jokin pöpö?

Tänään aikaisemmin täällä (Suomi24:ssä) Nokia-puhelinten foorumeita selatessani, avasi Google Chrome itsestään jonkin sivun uuteen välilehteen jossa varoitettiin koneellani olevasta viruksesta. Sivua en jäänyt tarkemmin lukemaan, vaan suljin sen heti. Sen ehdin sivusta huomata että sivun osoite oli .ru -päätteinen, eli sivu oli venäläinen. Ainoat muut välilehdet joita koneellani oli sillä hetkellä auki, olivat Facebook ja Twitter, mutta nekin taustalla, joten niistäkään en mitään linkkiä voinut mitenkään klikata. F-Securella tein koko tietokoneen tarkistuksen kahteenkin kertaan, mutta mitään se ei löytänyt. Myöskään aiemmat päivittäiset F-Securen virustarkistukset eivät ole löytäneet mitään koneeltani. Joskus aiemmin on koneeni kerran tai kaksi konetta käynnistäessäni väittänyt, että virustorjunta ei ole päällä jolloin olen sammuttanut tietokoneeni yhteydet välittömästi ja käynnistänyt koneeni uudelleen, jolloin virustorjunta on ollut taas kunnossa. Onko mahdollista että jommalla kummalla näistä kahdesta kerrasta jokin on päässyt koneelleni? Myös näiden jälkeen olen tehnyt F-Securella tietokoneen täyden tarkistuksen.

Ylipäätä turhien ohjelmien latailua olen vältellyt ja ainot ohjelmat, joita olen ladannut ovat Steam (ja sitä kautta muutama peli), Skype, Spotify, (Google Chrome), Microsoft Office Starter ja nettitikkuni tarvitsema ohjelma. Kaikki näistä ovat ladattu joko virallisilta sivuilta tai jonkin käyttämäni laitteen (kuten nettitikku) mukana. Myös pari kuvaa olen Googlen kuvahausta ottanut/ladannut koulutöihini, mutta käsittääkseni niistä ei voi tulla mitään viruksia(?)

Hieman tämä on jäänyt kaihertamaan, koska käsittääkseni mikään nettisivu ei voi itsestään avata itseään - varsinkaan noin selvä huijaussivusto - jollei koneella ole jotakin haittaohjelmaa, mutta kun F-Secure väittää että koneellani ei ole mitään haittaohjelmia, niin en tiedä oikein mitä tehdä. Pitäisikö minun huolestua että koneellani on viruksia, joita F-Securekaan ei saa poistettua vai antaa koko asian vain olla? Toivoisin teiltä enemmän osaavilta apua/vastauksia.

3

154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mistä näitä tulee

      En ole osaava, itselleni kävi eilen ja tänään uudestaan juuri sama. Suomi24 auki, Google Crome siirtyy yhtäkkiä venäläiselle sivustolle (vlab.pp) tai ainakin ilmestyy (todennäköisesti) muka virusohjelman feikkivaroitus, jossa lueteltiin Trojan-PSW, Hacktoolwin32 ja Adware.win32Fraud.

      Luulisin, että säästyin, kun oma kone ilmoitti, että nyt ei kaikki täsmää.
      Mulla on sinänsä aika kurja virusohjelma, jonka kuitenkin ajoin ja kävin vielä Microsoftin sivustolta hakemassa Safety Scan -nimisen ohjelman, jonka ajoin läpi. Mitään ei kuitenkaan löytynyt. Mutta tänään toistui sama juttu, ikkuna oli erinäköinen, mutta saman sivun osoite.

      Microsoft ohjeistaa, että ei pidä napsautella hiirellä mitään kohtaa, vaan ikkuna ja selain on suljettava alt F4 -yhdistelmällä. Jos sillä ei saa suljettua, ctrl alt del, lopeta tehtävä. Sitten neuvottiin poistamaan selainhistoria ja muistaakseni vielä evästeet. Itse poistin vielä lataukset.

    • ikävä juttu

      jep, sama täällä, Suomi24:sta tuli: vlab...jotain .ru oli se osoite ja pari troijalaista tuli tännekkin. Sain ne puhdistettua F-securella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      422
      1816
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      185
      1461
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      108
      1402
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      144
      1341
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      970
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      956
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      913
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      93
      900
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe