Asesäilytys: HAISTAKAA PAS-KA KOKO TYÖRYHMÄ !

Mihin tämä päättyy ?

Mistä helv-etistä teitä ministeriön kyr-piä oikein sikiää?
Jaksatte vainota aseen omistajia kaikenmaailman säilytys "hotelleilla".
Ei maailma mihinkään muutu turvallisemmaksi teidän ky-rpien ehdotuksilla.
Vihat vaan saatte niskoillenne !

45

609

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äläpä höpötä

      Kylläpä on aseahdistunut hörhö,. tuo aloittaja. Ehdotus aseiden säilyttämisestähän lisää perusturvallisuutta, sehän on kaikkien etu.

      Näyttää tällä palstalla nämä aseahdistusta kärsivät ammunnanharrastajat olevan aika epävakaita tyyppejä. Eikö nykyinen aselaki juuri pitäisi estää tuollaisilta se aseen saanti ?

      • täysjärkinen hullu

        "ammunnanharrastajat olevan aika epävakaita tyyppejä."

        Joo siis ammunnanharrastajat ovat epävakaita jos heillä on jonkinlainen harrastus. Eivät ne ole epävakaita jotka pelkäävät kuollakseen aseistettuja ihmisiä. Jos ihmisellä on niin suuria pelkoja aseidenharrastajia kohtaan että ihmisten tulee järjestää aseiden säilytystä varten hotelli, ovat ammuntaa harrastavat epävakaita, ei ne jotka pelkäävät tätä harrastustoimintaa harjoittavia ihmisiä.

        Mitä enemmän me pelkäämme toisia ihmisiä, sen paremmin maailma toimii, eikö?

        Nyt äkkiä aseet pois kaikilta. Lukittaudutaan omaan kotiin ja verhot kiinni. Töissä ei saa puhua työkavereille koska he saattavat olla asehulluja tai muulla tavoin vinksahtaneita. Kaupassa tulee sanoa kiitos kassaneidille, mutta ei mitään muuta. Tulee myös hymyillä kassaneidille, mutta ei saa flirttailla. MEIDÄN TULEE NOUDATTAA NORMEJA JA PELÄTÄ KOKO ELÄMÄÄ!


    • järki kunniaan

      Aseiden kotisäilytyksen parantaminen on sinänsä hyvä, mutta tollaset "asehotellit", HEH HEH HEE!! Aika hölömö ajatus? Asehotelli, hah hah haa, on tämä maailma menossa niin hulluksi, että ihan asehotelli? No jossain pääkaupunkiseudulla varmaan voi ehkä jollain lailla toimia ja joillekin pelkästään ampumaharrastusaseille, mutta EI metsästysaseille? Toivottavasti kukaan ei vie aseitaan minnekään asehotelleihin, vaan hankkiin itselleen kotiin kunnon hyväksytyn asekaapin, silleen saadaan homma kuntoon siltä osin, ettei mopo karkaa käsistä järjettömyyden puolelle menossa olevien aselakien takia?

    • hyvä asia sekin

      Järkeä on tuossa hotellissa paljonkin. Suomessa kun tämä ampuma- ja metsästysharrastus on tehty mahdolliseksi myös persaukisille, niin ilman tuota hotellihanketta joutuisi moni luopumaan aseistaan. Löytyy paljon ihmisiä, joilla ei ole varaa ostaa mitään turvakaappeja, mutta voisivat sitten hätätilassa viedä aseensa, sinne "asehotelliin". mikäli olen ymmärtäyt ne olisivat näitä olemmassaolevia aseliikkeitä, niillä kun on valmiiksi lain täyttävät säilytysmahdollisuudet. Aseliikkeet saavat aseidenpidosta jonkinlaisen korvauksen. lainlaatija varmaan asian hintaa jotenkin kontroloi, koska kyse on juurikin niille tarkoitettu, joilla ei ole vraa muuhun.
      Parempi niin, kuin joutua luopumaan jostakin vanhasta hirvikivääristä, sen takia, että ei rahaa kaappiin löydy.

      • ei ei.

        Ja vit.t, köyhien sortaja taidat olla? Tollaset asehotellit on täysin järjetön ajatus, ministeriön työryhmä on joko täysin umpihullua tai ovat pitkän loman tarpeessa? Ei tollasia aivopieruja päästele kukaan järissään oleva? Minnekäs sitten kaikki luvattomat aseet, joiden määrä vain kasvaa?
        Uskokaa nyt jumalauta jo että kaikesta aselakivouhotuksesta kärsii ja maksaa eniten se, joka on täysin syytön kaikkeen? Suomessa saa tehdä mitä ihmeellisempiä rikoksia joista voi päästä ehdoalaisella, eli vapaudella? Rangaistusten kovuutta pitäisi lisätä tuntuvasti, se on ainut keino, joka pistää ajattelemaan hullumpiakin ja jos jonkun henkirikoksen tekee, niin kunnon rangaistus on se mikä kuuluu tekijälle, ÄLKÄÄ RANKAISKO SYYTTÖMIÄ typerillä laeilla. Jostain ihmisen taposta voi selvitä reilun 4 vuoden vankeudella ja pääsee sen jälkeen ehdonalaiseen, eli vapauteen? Hullua jos mikä tollanen, ainakin 2 kertaa kovemmat rangaistukset henkirikoksista?


      • hesu.

        tuossa asehotellissa ei ole mitään järkeä. Se ei helpottaisi persaukisen oloa yhtään, ja muutenkin koko asehotelli haisee. Perustelut.
        -Kukaan ei suostu ottamaan toisen omaisuutta vastuleen ilman korvausta.

        -niistä aseiden hakeminen ja niihin aseiden vieminen luo kustannuksia, ja kasvihuonekaasu päästöjä.

        -kun rosvoille tai liivijengiläisille tulee pyssyn tarve, tietävät heti paikan mistä niitä saa.


        Jos murtosuojattu asekaappi tulisi pakolliseksi en ukso että ketään niin perseaukinen harrastaa metsästystä tai tarkkuusammuntaa etei olisi sellaista suurin piirtein 100 egeä maksaa siitä.


    • voi raukkaa

      Nähtävästi on tuollaisia ihmisiä, joille kaikki uudistukset ovat vain myrkkyä.
      Aselakia on päivitetty nyt pari vuotta ja tämä toinen vaihe, eli säilytys on nyt menossa.
      Tämän ei ei nimimerkin mielestä, köyhien olisi siis parempi myydä aseensa ja lopettaa harrastus, jos ei löydy rahaa kaapin ostoon.
      Tuo hotellihomma on järkeen käypä vaihtoehto lopettamiselle, mutta kun on noin ahdistunut, niin mikään järkipuhe ei tavoita.

      • Samantekevää

        "Tämän ei ei nimimerkin mielestä, köyhien olisi siis parempi myydä aseensa ja lopettaa harrastus, jos ei löydy rahaa kaapin ostoon."

        En ole kaappia hankkinut enkä hanki vaikka tulisi millainen laki. Ei kukaan tule kotiin tarkastamaan miten aseita säilyttää.


    • loukkupyytäjä masa

      Kuinkas esimerkiksi loukkuaseet jotka luetaan käsi-aseiksi, loukkupyytäjän koettava loukut päivittäin, jos loukussa esim supikoira niin lähteäkö monien kilometrien päästä hakemaan asetta että voi lopettaa supin loukkuun vai olisiko näiden asevastustajien sekä lainlaatijoiden hyväksyttävä että mieluummin supin nakkaa loukkuineen veteen hukkumaan tai supi hakataan hengiltä esimerkiksi oksanpätkällä yms. .Meidän metsästäjien mielestä armeliaampi lähtö tulee yhdellä pistoolin luodilla, nopeasti ja kivuttomasti niinkuin laki edellyttää, houkutus on varmaan suuri jos loukku-ase haettava esim 25 km päästä säilytyksestä ja tarvottava vielä takaisin loukun luo joka voi olla kaukanakin tiestöstä.

      Itse metsästän koko jahtikauden jokainen päivä ja myös varsinaisen jahtikauden ulkopuolellakin vahinkoeläimiä metsästyslain rajoissa. Olisiko minun palautettava ase säilytykseen joka ilta härärän jälkeen ja noudettava se 7 päivää viikossa heti aamulla ennen auringon nousua?

      • olipa typerä kyssä

        "Olisiko minun palautettava ase säilytykseen joka ilta härärän jälkeen ja noudettava se 7 päivää viikossa heti aamulla ennen auringon nousua? "

        Jos haluat metsästää 7pv viikossa niin tietysti olisi. Miksi tyhmiä kyselet.

        Sinänsä suosittelisin vähentämään "harrastus"tahtia. Lepo tekee harrastamisessakin hyvää. Ei tee kenellekään hyvää viettää liikaa aikaa yhden asian parissa, kuten sinunkin ahdistuksestasi huomaa.


    • mietippä sitä sitten

      Kyllä se on masan ostettava kaappi, sehän on ensisijainen ratkaisu. Senhän se lakikin vaatii. hotellihan on vain vaihtoehto niille, jotka eivät pysty tai halua kaappia hommaamaan. Käsiaseille ei kaapit edes paljoa maksakaan.
      Jos ei asekaappi kiinnosta niin ajele sitten edes ja takasin.

      Kummallista, luulisi että kaikki täällä valittavat ovat vähintään heikkolahjasia, kun aina tartutaan yhteen nyansiin, eikä haluta nähdä metsää puilta.
      Ei noin tyhmiä voi oikeasti olla kukaan.

    • emmendal

      Sveitsi, sarjatuliaseet kodeissa, miten siellä pärjätään?

      • ritiratirallaa tuli

        Hyvin ne pärjää, ne sveitsiläiset, he eivät ole eikä asu hölmölässä, saksilaisille Hitlerin kätyreillekin vietittävät että ovat valmiit tappamaan miljoonan natsin roikaletta Hitlerin aloitettua uhkailunsa. Ja mites kävi, Hitler ei uskaltanut ryhtyä alppimaan vallotukseen!
        Mutta meillä, nilkit lähtivät pelastavan kahjon mukaan seikkailuun ja ruumiita on sankarihaudoilla pilvin pimein!
        Meillä, hölmölän politiikoilla ei ole järkeä, ei silloin eikä nytkään! Tästähän on kysymys!


    • susi

      Onko työryhmällä itsellään tai sukulaisilla asekaappi bisnestä, niin onko kysyn vaan?

    • hyvä työryhmä

      Aikamoisia pässinpäitä on tämän sivuston vakiporukka.
      Asia asekaapeista sinetöi keväinen Hyvinkään tapaus, olisi se kyllä muutenkin ollut ohjelmassa, mutta tapaus varmisti asian. Aseiden säilytys on ollut vähän sitä sun tätä, tässä maassa ja asekaappi pakolliseksi kaikille, se on nykypäivää ja sillä siisti.
      Silloin on helppo viranomaistenkin puuttua löpöröön aseen säilytykseen.
      Suurella osalla vastuullisia aseenomistajia on jo aikaa sitten hommanneet itselleen asekaapit ja on aika myös kaikkien se hommata.
      Nykyinen aselaki on aivan kelpo laki ja sen kanssa pystyy kaikki kunnon aseenomistajat elämään.
      Minulla on parikin asekaappia ja aseitakin parinkymmenen korvilla, on vuosien saatossa niitä jotenkin kerääntynyt. Ei kyllä tulisi mieleenkään säilyttää aseita muualla, kuin kunnon kaapeissa.

      • Samantekevää

        Jos rikolliset saavat kassakaapit auki niin kyllä tuollainen asekaappikin aukenee, usko pois. Minä en ole asekaappia hommannut enkä hommaa!


    • epäilijääjiliäpä

      Kuinkahan paljon oikeasti asekaapit rajoittavat näitä surullisia tapauksia, epäilen kyllä että hyvin hyvin vähän jos lainkaan, jossakin tapauksessa ehkä olisi parempi jos ase olisi purettuna ja osat piilotettuina aseen ostajan asuntoon, mutta kun on asekaappi niin etsimiseen ei mene aikaa juurikaan sillä asekaappi on helppo kyllä löytää asunnosta, itselleni on käynyt pari kertaa sillä tavalla että kun aseen osat olivat piilotettuina asuntoon niin jahtikauden alussa myöhästyin sorsanmetsästyksen aloituksesta koska en löytänyt oman haulikon etutukkia, sen verran hyvään piiloon olin laittanut ja kerran talven aikan olin piiloa vaihtanut, toinen tapaus oli kiväärin lukon vuoksi, sekin oli hyvässä piilossa että meni tunti ennekuin sen löysin, paikkaa en muistanut enää talven jälkeen vaan löysin vahingossa silloinkin rakenteita piti purkaa, tämän lukonkin kohdalla kävi niin että olin vaihtanut välillä piilopaikkaa.

      Kyllä näitä lakeja sorvataan mutta niitä ei valvota, kuinka monella mahtaa aseet olla aivan muualla kuin asekaapissa vaikka asekaapit pakollisiksi tulisikin ja toiseksi asekaapin lukon avaintahan ei oikein voi asekaappiin lukita eli se on jotenkin käsiin saatavilla sillä ei sitä kukaan juurikaan kaulassaan joka paikassa kanna.

      Itse kyllä pidän hyvänä vaihto-ehtona edelleen säilyttää aseita purettuina ja osat piilotettuina ja varsinkin jos kyse on omakotitalosta jossa piilopaikkoja kyllä löytyy, rakenteiden sisään piilotetut osat on kyllä parempi paikka kuin asekaappi esim varkaita ajatellen, esimerkiksi irroitettavan paneelin takana tms.

    • paljon kysymyksiä

      Mielestäni nykyinen säilytys on hyvä, vain yleistä huolellisuutta enemmän säilytyksen suhteen ja sitä saadaan valistamalla metsästäjiä ja aseharrastajia. Lakien liika kiristely lisää vain eripuraa ja katkeruutta, pahimmillaan jopa pahentaa asioita kun ei pystytä valvomaan lakia? Onko nämä asehotellit uusi keino alkaa kiskomaan kansalta/aseenomistajilta rahaa? Luvataanko alussa joku nimellinen hinta säilytykselle ja siitä se sitten nousee pikku hiljaa niin, että varakkaimmilla on enää varaa säilyttää aseita hotelleissa? Eihän köyhät voi muutenkaan enää harrastaa juuri mitään kun kaikki maksaa jumalattomasti? Asekaapit järkevän hintaisiksi ja unohtakaa tuollaiset asehotellit? Asekaapin hinnalla tuskin säilytät montakaan vuotta asettasi missään hotellissa? Täällä joku uskoo hotelleihin, mutta jos niitä tulee, niin mitä sen jälkeen ja taas sen jälkeen? Onko ensin vain vaihtoehtona asehotelli, mutta sitten pikku hiljaa totutetaan ihmiset ajatukseen, tuleeko mahdollisesti jossain vaiheessa pakolliseksi kaikille? Mitä enemmän aseita, sitä enemmän maksaisi säilytys? Täällä joku kehuskelee omistavansa parisenkymmentä asetta, jos yhden aseen säilytys maksaisi vaikka 30€ vuosi, niin kaikki 20 asetta 600€? Hyvää bisnestä? Haetaanko siinä asiassa sitä, vai luuletteko jotain muuta? Kyykytetäänkö taas rehellisiä aseomistajia, yritetäänkö kusettaa, missä kulkee raja?

    • normi hommaa

      Se jolla on aseita enemmän, ei varmasti ole mikään asesäilytyksen asiakas, sellasella on varmasti rahaa siihen asekaappiinkin.
      Ei nyt tarvitse typeräksi spekulaatioissakaan heittäytyä.
      Asiata saa toki olla montaa mieltä, mutta aselain vahvistuksen jälkeen, sen mukaan mennään ja sillä hyvä.
      Uudistukset näyttää olevan osalle porukkaa aina pahasta, vissiin siellä hirvensarvissa pitäisi jonkun mielestä vieläkin torrakot roikkua. Se on kyllä mennyttä historiaa, nykyään eletään tällaista aikaa, eikä mikään tule ainakaan helpottumaan.

      Minusta tuollainen säilytystapa, kuin tuo hotelli on, on juurikin tarkoitettu siirtyajaksi.
      Työryhmä on järkevästi halunnut antaa ihmisille aikaa hommata luvallisen säilytyspaikan ( asekaapin) niillekin, joilla ei heti löydy rahaa sen ostoon.
      Vaihtoehtonahan olisi aseiden takavarikko, jos laittomasta säilytyksestä jäisi kiinni. Eli asiaa on selvästi pohdittu myös aseen omistajan kannalta.
      Ei kaikkea tarvitse aina huonona nähdä, asioita pitää pystyä katsomaan monesta kulmasta, muuten tulee elämästä aina vaikeaa ja katkeraa kalkkia.

    • asiallinen juttu

      Mitähän tuo aloittaja mesoaa, ministeriön kyr...tä ? Lähinnä aloitus on jargonia ihmiseltä, joka ei asiasta mitään tiedä. Varmuudeksi ollaan vain asiaa vastaan.
      Ensinnäkin työryhmä on ministeriön asettama, ei mitään ministeriön virkamiehiä.
      Työryhmään kuuluu esim. Suomen Metsästäjäliiton edustajana Teemu Simelius.
      Hän pyrkii siellä osaltaan edustamaan metsästäjiä ja rata-ampujia.
      Kyseisen henkilön kirjoitus asiasta on luettavissa viimeisessä Jahti-lehdessä.
      Kirjoitus asiasta on myönteinen työryhmää ja sen työtä kohtaan.
      Kannattaa lukea, ennenkuin mölyää täällä puuta heinää.

    • raakapaisti

      Tuo aloitusviesti on jo osoitus siitä että hieman kiehahtaa liikaa. Jos kyseinen kirjoittaja on aseen/aseiden omistaja niin hieman huolestuttaa tuollainen kirjoittelu.

      Kovin on kiukkuinen viesti, nykyään jo sanallisesta uhkailusta voi menettää aseluvat ja ei kyllä kaukana ole tuo kirjoittelukaan siitä että voisi aseluvat peruuttaa, niinhän se on että niin kirjoittaa kuin ajattelee ja ajatusten kautta ne sanat tulee joko suusta tai kirjoittaen, nykyään törmää netissä keskustelupalstoilla aika kiivaaseen sananvaihtoon, ihmetyttää vaan että kuinkas nämä tyypit sitten tiukan paikan tullen hermonsa hallitsee, esim juuri vaikkapa perheriidan ym sellaisen kriisin kohdatessa, onko tällaisista ihmisistä aseen omistajaksi?

    • FlameFart

      Sanotaan; Joka pi**ua pidättää, hänessä on suurempaakin vilppiä. Onko siis **erun pidättelijä sopiva aseiden omistajaksi?

    • ammuskelija.

      Kyllähän se on totta, että yhtäkään viimeaikaista ampuma-aseilla tehtyä väkivallantekoa ei aseiden säilytystä parantamalla olisi estetty. Jos mieli on järkkynyt, niin ennaltaehkäisevä työ on jäänyt kokonaan lapsenkenkiin. Nämä teot johtuvat syrjäytymisestä, yhteiskunnan murroksesta tai sairastuneesta mielestä.

      Asehotelli on täysin onneton esitys. Ai miksikö? No siksi, että siitä tulisi aivan liian kallis ja hankala käyttäjille.Ei aseliikkeissä ole tiloja säilyttää turvallisiesti kuin muutamia kymmeniä aseita, jos säilytystilat pitää olla samaa tasoa kuin harrastajilla turvakaapeissa. Henkilöstökustannukset myös muodostuvat huomattaviksi, sillä arkipäivisi, jolloin aseliikkeet ovat pääosin auki, ei ammuntaa harrasteta. Harrastus keskittyy viikonloppuihin, jolloin pitäisi palkata lisähenkilökuntaa pitämään asehotellit auki. Tietenkinaseen voisi hakea arkipäivänä jo valmiiksi odottamaan viikonloppua, mutta se vesittäisi koko asehotellin tarkoituksen.

      Turvakaappi kotona on ihan ok ratkaisu. Itse olen paljon rauhallisemmalla mielellä kun tiedän, että aseeni pysyvät tallessa paremmin kuin komeron nurkassa. Tosin tavallisen asekaapin ja hyväksytyn turvakaapin suojauserossa ei ole niin ratkaisevaa eroa, että kunnollisen muutaman millin peltikaapin omistajan pitäisi hankkia milliä paksummasta pellistä kasattu kaappi. Pääasia, että aseet ovat ns. asekaapissa.

    • vänrikki.1979

      asiantuntemus on niin heikkoa työryhmässä,että ei eroita akkuporakonetta pistoolista.

    • Mehtuu

      Se on just tuollaisten aloittajan kaltaisten tyyppien syy koko aselakien kiristäminen.
      Jos ei ole muuta keinoa kuin agressio kommentoida tilannetta niin miten sitten antaa aseita käten?

      • itsenäinen?

        Aloittaja voi hyvinkin olla fiksu suomalainen mies, jota nyt vaan on alkanut ottamaan pattiin ahdistelu kiristyvillä laeilla? Omistaa ehkä yhden aseen, on säilyttänyt sitä purettuna niin, että ei itsekään aina löydä tai muista osien paikkaa? Jos hän asuu syrjäseudulla, eikä asehotellia ole eikä tule olemaan lähimaillakaan, ei omista asekaappia, eikä halua sitä hankkia, koska tietää sata varmasti, että ase on hyvin säilössä osina, eikä oikein olisi varaakaan ostaa kaappia? Vähän pitäs näissäkin asioissa olla inhimillisyyttä, ihmisiähän tässä vain ollaan? Eikähän kaikki haluaisi olla lampaita, joita paimenkoirat voi ohjailla minnekin tai olla talutusnuorassa kulkevia pässejä?


      • Pinnako kireellä?
        itsenäinen? kirjoitti:

        Aloittaja voi hyvinkin olla fiksu suomalainen mies, jota nyt vaan on alkanut ottamaan pattiin ahdistelu kiristyvillä laeilla? Omistaa ehkä yhden aseen, on säilyttänyt sitä purettuna niin, että ei itsekään aina löydä tai muista osien paikkaa? Jos hän asuu syrjäseudulla, eikä asehotellia ole eikä tule olemaan lähimaillakaan, ei omista asekaappia, eikä halua sitä hankkia, koska tietää sata varmasti, että ase on hyvin säilössä osina, eikä oikein olisi varaakaan ostaa kaappia? Vähän pitäs näissäkin asioissa olla inhimillisyyttä, ihmisiähän tässä vain ollaan? Eikähän kaikki haluaisi olla lampaita, joita paimenkoirat voi ohjailla minnekin tai olla talutusnuorassa kulkevia pässejä?

        En minäkään mitään asehotelleita kannata, mutta tuollainen töitään tekevien ihmisten haukkuminen vain huonontaa meidän metsästäjien/ampujien tilannetta.
        Jos ei hermo kestä pientä hankaluutta niin miten todella sellaiselle voi aseita mitenkään antaa? Sehän hyvin tiedetään, että väkivaltaan (=myös suulliseen) toistuvasti turvautuvalla on pienentynyt vastoikäymisten sietokyky, puuttuu se rokanantin kylmä rauhallisuus heh.
        Edustaako tuo aloittaja metsästäjiä/ampujia teidän mielestä onnistuneesti?


    • resv. KAPT.

      ase omistajat!!!!!!!!!

      miksi alistutte muutaman epäonnistuneen hylkiön takia tuollaiseen.
      kun totuus on että valtion herrat korjaa sitä mitä kylvää.

      valtion tekemät supistukset terveys- mielen terveys ja sosiaali toimen aloilla on aiheuttanut vain sitä mitä valtio itse on toimillaan kerjännyt.

    • rahkasammalaavaranna

      Kyllähän se tosiasia on että nyt rangaistaan rehelistä aseenomistajaa mutt mistäpä tietäisimme kuka meista on se rehellinen aseenomistaja, ehkä kaikki mutta joukossamme on kuitenkin niitäkin aseenomistajia jotka jossain vaiheessa tarttuu aseesseensa pahat mielessä ja näiden aseidenomistajien poimiminen suuresta joukosta on toivoton tehtävä ja jos tähän "poimimiseen" mentäisiin vaikkapa ilmi-antojen perusteella niin aija siinä joutuu syytönkin tulilinjalle.

      Ehkä olisi syytä tehdä hyvin, hyvin ruotiva selvitys näistä tapauksista missä mennään. Kuka, miksi, miten ja millä jne. Tilastot sitten näyttäisivät mikä "ryhmä" on vaarallisin?? Ehkä on jo ruodittukin mutta tuntuu että media leimaa ainostaan aktiiviset ammunnanharrastajat sekä metsästäjät syylliseksi näihin tapauksiin. Itse näen että asia ei taida aivan olla näin ja siksi ehkä syvälle tunkeutuva tutkimus olisi aiheellista.

      • kyllä kyllä

        Luulenpa, että 99,99% luvallisten aseen omistajista on niitä, joista ei ole mitään vaaraa kellekään vaikka edelleenkin se ase olisi roikkumassa siellä hirven sarvissa? Jos on niin hullu, että aikoo aseella tehdä jotain typerää, niin mitä eroa siinä on, että ottaako sen aseen sieltä sarvista, asekaapista, vai hakeeko ihan asehotellista vai hommaako luvattoman? Muutaman hullun takia pisteään kaikki ahtaalle, joista vielä osa niitä, joita ei aselait koske, kuten luvattomien aseiden omistajat? Mutta jos aatellaan asiaa asevarkauksien ehkäisynä, niin silloin kunnon asekaappi on se mikä estää suurimman osan varkauksista, sekä muut kodin hälytys- ja valvontajärjestelmät. Joilla on vähän omaisuutta, se yksi ase, he eivät välttämättä koe tarvetta asekaapille kun pystyvät pitämään aseensa piilossa ilmankin, eikä mikään hotelli ole järkevä vaihtoehto jos asuu syrjäseudulla. Rangaistusten koventaminen tuntuvasti vaikuttaisi näin pienessä maassa henkirikosten vähenemiseen? Jos jossain esim. USA:ssa, missä on todella kovat rangaistukset, olisi yhtä lepsut rangaistukset kuin suomessa, niin mitenkähän mahtaisi käydä?

        "aseenomistajia jotka jossain vaiheessa tarttuu aseesseensa pahat mielessä ja näiden aseidenomistajien poimiminen suuresta joukosta on toivoton tehtävä ja jos tähän "poimimiseen" mentäisiin vaikkapa ilmi-antojen perusteella niin aija siinä joutuu syytönkin tulilinjalle"

        Luulempa, että lähes kaikissa tapauksissa tulilijalla olisi syytön, koska tilanne näyttää olevan se, että ne omalla tavallaan hulluimmat, mielenvikaisimmat, kateellisimmat, pirullisimmat, ilkeimmät jne löytyy sieltä joukosta, jotka ei omista asetta? Tulisi perättömiä ilmiantoja niin paljon, että ne lisäisivät poliisien ja oikeuslaitosten työtä aivan turhaa ja paljon.

        "media leimaa ainostaan aktiiviset ammunnanharrastajat sekä metsästäjät syylliseksi näihin tapauksiin"

        Media nyt on media, mopo karannu käsistä siltäkin jo aikaa sitten? Lietsoo aina vain pahaa, mitään hyvää ei juuri koskaan, koska se ei ole mediaseksikästä, eikä myy?


    • ei mitään järkeä

      Juu ja median kukkahattitädit sekä pimpelipom-miehet käyttää puoli-automaatti-aseesta nimeä konekivääri.

      Monella aseista tietämättömällä on varmaan käsi-aseistakin sellainen mielikuva kuten amerikkalaiset elokuvat ovat näyttäneet eli jos pistoolilla ampuu vaikkapa autoa niin konepelti lennähtää heti eka laukauksesta taivaan tuuliin ja auto räjähtää sekä hyppää ilmaan ja pyörähtää palavana katolleen..tosi järeitä aseita..pistoolia pitävät järeänä olipa kaliiperi mikä tahansa mutta hirvikivääri ei luultavasi ole näiden henkilöiden mukaan järeä lainkaan.

      Tämä nyky-ajan holhous-ja suojeluvouhotus alkaa saamaan jo koomisia piirteita, hysteria leviää, tuntematon sotilas siirrettiin alkamaan vasta klo 17.00 ettei vaan laset sitä näe ja saa traumoja elokuvasta joka kertoo milteipä totuudenmukaisen tarinan mitä ukkimme ovat kokeneet, silti näytetään sotaa uutisissa ja jopa lasten piirretyissä hahmot hakkaavat ja mätkivät toisiaan ja näitä eläinhahmoja jotka ovat saaneet ihmisen hahmon jää autojen alle ja putoilee katoilta ym ym.

      Eikö esimerkiksi punainen pantterikin ole elokuvana aika raaka ja väkivaltainen? Heti on nämä laitettava kiellettyjen listalle mutta ei toki näitä pelejä joita lapset ja teinit pelaa päivittäin joissa ammutaan ihmisiä jos jonkilaisilla aseilla ja tuhotaan vastustaja niin että veri roiskuu ja päitä tippuu.

    • tääontosi
    • boikotti tulee

      Metsästäjät joita on sentään tässä maassa paljon ( aselupien omistajia 670 000) pitäisi nyt tuoda esiin voimansa ja ryhtyä esim. boikotoimaan Kokoomusta, demareita, RKP:tä ja vihreitä siksi koska heidän edustajansa ovat ehdottaneet mm. aseiden viemistä aseradoille säilytykseen, ja he ovat hankaloittaneet tavallisten ihmisten harrastusta monin eri tavoin aselailla. Suomessa on kollektiivinen rangaistuskäytäntö. Jos joku haluaa katsoa YLE:n ohjelmia, on kaikkien maksettava. Jos joku lataa laittomasti netistä, on kaikkien maksettava tietokoneissaan teostomaksua ja jos joku törttöilee aseen kanssa rankaisevat Kokoomus, demarit, vihreät ja rkp siitä kaikkia kansalaisia. Joten nyt on alettava oikeasti valvomaan omia etuja. Mieti ketä äänestät! Äläkä nuku vaaleissa. Jaa tätä infoa metsästyskavereillesi ja poliitikoille.

    • Samantekevää

      Luuletko että joku kotiisi tulee katsomaan miten aseitasi säilytät? Voin kertoa että ei tule, säilytä miten tahdot. Saahan sitä kaikenlaisia lakeja säätää, ei niillä ole mitään merkitystä.

      Jotkut on niin typeriä että jos laki käskee syömään paskaa kysyy nämä että kuinka paljon. Tyhmät lait jätetään omaan arvoonsa.

    • kotonakaanturvassa

      Juu, poliisit ei saa tulla noin vain kotiin tarkistamaan kuinka aseita säilytät, ainakaan ilmoittamatta ja liekö vielä niin että tarvitsesvat kotietsintä luvat vai mitenkä tuo meneekään mutta eiköhän suurin osa aseiden omistajista säilytä aseitaan ihan niinkuin laki vaatii, iste ainakin tykkään että torrakkoni on lukkojen takana koska en anna muutoinkaan ihan kenen vaan aseitani räplätä, jää nääs sormenjälkiä :)

      Näitä lakejahan suolletaan lisää koko ajan ja kuitenkaan niitä ei pystytä valvomaan poliisien resurrseja ym nipistetään koko ajan ja yhä turvattomammaksi yhteiskunta käy, rikolliset nauraa partaansa ja rikollisisahan tässä maassa suojellaan, jos joku tunkeutuu kotiisi räyhkeästi niin lain mukaan ei siinä ole juurikaan mitään tehtävissä kuin yrittää soittaa poliisit paikalle jos vielä henki pihisee. Ei nämä nyky-ajan huumehörhot sun muut lyhyttä kumipatukkaa oikein enää tottele, korkeitaan tuumaavat että kun on yksi pamppu niin lyödään vuoronperään ja tahtovat aloittaa.

    • Timpuri Valkeapääkot

      Suuurin osa kommentaattoreista vaikuttaa olevan älyllisesti kehitysvammaisia. Ehdotuksen mukaan turvakaappi, poliisin hyväksymä säilytystila tai se "asehotelli" vaaditaan vain, jos omistaa erityisen vaarallisen aseen (laissa on tästä määritelmä) tai yli viisi asetta. Thats it! Mikä vitun itku on tästä yhdestä hotellista syntynyt, kun iso osa pyssyn omistajista a) ei osaa lukea, b) ei ymmärrä lukemaansa, c)ei halua ymmärtää lukemaansa, d) ei käsitä muusta kuin omasta persereiästään.

    • tuomiojan eki

      lain tarkoitus on vain luoda näitä asehotelleja vaikka niitä ei vielä käytettäisikään. sitten myöhemmin voidaan säätää laki joka säätää asehotellit ainoaksi sallituksi säilytyspaikaksi.

      • ¢

        miten tämä asehotelli sitten estää pimahtaneen aseenhaltian tekemästä murhatöitään? Onko luvattomille aseille sitten omat hotellinsa?


    • hölmölän hotelli

      ei mitenkään. tyyppi käväsee asehotellisssa ja sitten pamauttelee.....mitä ehdittin tehdä, mikä oli turvallisuus analyysi....hah hah haa

    • näinkövai?

      Joo mutta jotainhan on tehtävä jotta nämä aseelliset tapot saadaan kuriin tai ainakin vähemmäksi, ehkä tällaisella asehotellilla vältyttäisiin siltä että isi avaa perjantaipullon ja muutamn tunnin kuluttua pinna palaa äipän nalkutukseen ja onneksi ase onkin asehotellissa..no onhan joka kodissa leipäveit..ym ym.

      Jos olisi se kuuluisa viisas mies ja keksisi kuinka edes nämä koulusurmat saataisiin loppumaan ja muutkin joukkosurmat.

      Olisikohan aika tiukentaa otetta kasvatuksessa, annettais lapsille jo katsottavaksi imeväis-iässä raakoja elokuvia ja kävelyn opittuaan opetettaisiin pelaamaan räiskintäpelejä joissa voisi lapsi tuhota vastustajan erilaisilla aseilla ym ym. ja näin hän saisi jo hyvin nuorena opit elämän tielle.

    • miäss

      Hotelliin en ota kantaa, mutta mielestäni jokaisen olisi aiheellista säilyttää aseensa vastuullisesti kotonaan jo nyt.

      Itse en ainakaan halua, että omat tai naapurin lapset pääsevät aseisiini käsiksi ja kaappi estää tämän. Se, että jos aseen omistaja sekoaa, se on sitten täysin hallitsematon tilanne, saahan hän hotellistakin aseensa halutessaan.

      Tärkeintä on estää omien aseiden päätyminen ulkopuolisten ja perheenjäsenten käsiin ilman valvontaa.

      Jos on varaa aseisiin, luulisi nyt muutama satanen löytyvän kaappiinkin, tai muutama kymppi liipasinlukkoihin.

    • rehti rikollinen

      no onpahan ainakin rikollisilla kunnon saalis tiedossa ku aseet keskitettäs nk. asehotelleihin

    • Jos ostaa aseita vaikka tietää ettei pysty niitä turvallisesti säilyttämään, niin sitten pitäisi ottaa vastuu jos joku varastaa aseen ja tappaa sillä jonkun.

      • aseettarjolla

        Nykypäivänä vielä lain mukaan on turvallista säilyttää aseita aseet purettuina ja osat piilotettuina, minusta esim omakotitalossa ehkä parempikin tapa säilyttää asetta kuin jonkun huoneen nurkassa näkyvillä ohuesta teräslevystä tehty kaappi jonka kaksi miestä voi kantaa mukanaan autoon.

        Itse jos lain muututtua joudun ostamaan asekaapin niin kyllä säilyttäisin aseita lukitussa kaapissa mutta ehkä voisin esimerkiksi ottaa kivääristä lukon pois ja piilottaa sen talon rakenteisiin niin että sitä ei löydä ennenkuin purkaa rakenteita..sellainen piilopaikka on helppo järjestää ja niin että se on todellakin vaikea keksiä.


    • aivoja

      aseet,pelit ja huumet tappaa ihmisiä.. ye right. vois ihmiset opetella käyttämään omia avojaan sen sijaan ku noudattais automaattisesti lakeja. isoin osa ihmisten välinpitämättömyydestäki johtuu toki siitä ku luulee että joku isompi taho oikeesti välittäis vittuakaan yksittäisestä ihmisestä :D. vitun idiootit.. eu kanssa voitto kulkuun jne..panta kiristyy kokoajan ja rahallinen kusestus vaa kasvaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      16
      1216
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1149
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      3
      1149
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe