3kk vauvan painonnousu laskussa

sggw

Olen täysimettänyt lastani tämän 3,5kk ja tämä on ensimmäinen imetykseni. Vauvani paino on ollut koko ajan alakäyrillä ja painonnousu hidasta. Pituutta kuitenkin tulee. Nyt vauvan paino noussut parissa viikossa huolestuttavan vähän. Neuvolassa päätettiin alottaa soseet ja lisämaito (omaa maitoa pumppaamalla) koska imuote vauvalla näyttää olevan pielessä. Ei osaa ottaa koko rintaa suuhunsa ja "lutkuttaa" tissiä jolloin ei saa maitoa paljoakaan. Koitin äsken antaa pullosta tissimaitoa, mutta vauva ei suostunut juomaan. Koitin kaikki kikkakolmoset, muttei mikään auttanut. Voi olla, ettei jaksanut kiiinnostaa, kun oli niin väsynyt muutenkin. Alan olla niin ressaantunut tohon painoasiaan, että aivan pelottaa jos lapseni joutuu pakkosyöttöön sairaalaan. Miten saisin pullon kelpaamaan? Kun soseistakaan ei niin paljon apua vielä ole kun niin pieniä määriä annetaan aluksi

9

2230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jos paino

      menee tasaisesti alakäyrällä niin ei pitäisi syytä huoleen olla ellei vauva itke nälkäänsä.Ei kaikki vauvat voi plussakäyrällä mennä kun ovat erilaisia jo pienestä asti.
      Koita saada korjattua imuotetta ja lisäile hiljalleen soseitten määrää.

    • aphw

      No parissa viikossa paino noussut 90g! Et se on nyt kääntynyt jyrkkään laskuun. Vauva melkein koko ajan väsynyt. Neuvolassa sanottu, että toiset vauvat nukkuu enemmän kuin toiset. Voihan olla, että väsymys alkaa vähentyä kiinteiden myötä.
      Saako imuotetta enää parannettua? Ekan lapsen kohdalla imetys ei onnistunut, käytettiin korviketta ja sen vuoksi olen ylpeänä imettänyt tätä toista lasta.
      Mikä olisi paras aloitussose? Neuvolasta sanottiin peruna. Minulle on aivan sama kuinka kauan pitää nälkää, vaan tärkein on se mistä saa eniten energiaa ja ettei vaan aiheuta vatsavaivoja

      • kokeile näitä

        Saisitko ketään imetystukihenkilöä käymään kotonasi, niin voisitte katsoa sitä imuotetta? Olet varmaan hampurilaisotetta kokeillut? Eli litistät rintaa vauvan suunpielien suuntaisesti, odotat, että vauva avaa suun isoksi ja ohjaat rinnan suuhun. Näin rintaa menee väkisinkin enemmän suuhun. 90 grammaa kahdessa viikossa on todella aivan liian vähän. Maidontuotantokin voi hiipua, jollei vauva tyhjennä rintaa kunnolla. Pumppaus on siis ihan hyvä idea. Jos vauva ei huoli pulloa, oletko kokeillut antaa lisämaitoa hörppyyttämällä?


    • aphw

      Joo olen koittanut hampurilaisotetta ja tuntuu, että vauva meinaa tukehtua siihen. Tai ainakin vaikuttaa siltä ja koittaa riuhtoa tissin suustaan. Oon kyllä niin paniikissa ollut koko päivän. Pulloa ollaan tänään koitettu jopa niin, että mies on syöttänyt muttei ole tullut mitään. Huutaa ja riuhtoo vaan ja huomaan oman maidontulonkin hidastunee, kun ressaannuttaa kovin..

      • kokeile näitä

        Ohjaatkohan rintaa väärässä asennossa vauvan suuhun? Ei hampurilaisotteen tarkoituskaan ole survoa rintaa vauvan suuhun, vaan hieman litistää rintaa ja ohjata siten, että vauva saa haukattua rintaa kunnolla. Nännin tulisi osoittaa vauvan kitalakea kohti ja rintaa pitäisi olla suussa enemmän nännin alapuolelta, kuin yläpuolelta. Olisi oikeasti tosi hyvä, jos saisit jonkun imetysohjaajan käymään luonasi, jotta hän voisi katsoa voisiko asialle vielä tehdä jotain.

        Ei ole mitenkään poikkeuksellista, että täysimetetty vauva ei heti huoli pulloa, mutta jos sinusta tuntuu, että vauva ei saa maitoa juuri lainkaan ja on muuttunut apaattiseksi, niin sitten veisin kyllä kiireesti lääkäriin. Kyse voi olla jostain muusta tai lapsi voi kuivua, jos ei saa riittävästi nesteitä. Kokeile ihmeessä sitä hörppyyttämistä, se voi olla imetetylle helpompi, kuin pullo. Hörppyyttäminen on toki hidasta ja osa maitoa menee helposti suunpielistä hukkaan, mutta ainakin jotain menee alaskin.


    • aphw

      No tänään sitten soitin neuvolaan asiaa koko yön ja aamupäivän hermoiltuani. Maissisosetta annoin ja se oli titeysti yhtä sotkua, mutta meni jotain jopa suuhun asti. Ostin myös koliikkituttipullojen sijaan ainu tuttipullopäitä ja laitoin sen kiinni sellaseen pehmeään muovituttipulloon joka on alunperin tissipumpusta. Pulloa puristamalla suuhun tuli aina maitoa, joka melkein kaikki päätyi mahaan asti (30ml) ja siihen päälle tissiä huonolla imuotteella mutta nieleskelyä kuitenkin kuului välillä eli kai sitä maitoa meni myös sitäkautta. Olenkin panostanut tänään juomiseen ja syömiseen, niin ainakin äsken tuli toisesta tissistä suihkuamalla maitoa, Ja nyt juon PARI huurteista joka takaa sen että yöllä tulee maitoa edes jonkin verran sillä yöllä en toivonmukaan tarvitse korviketta. Huomenna voi sitten lisätä maitomääriä pulloon ja toivottavasti ei tule vatsanpuruja. Ihanaa, että tunnelin päässä näkyy valoa ;)

    • aphw

      Hei taas. Uusia kuulumisia tänne. Tänään neuvolassa oli painoa tullut viikossa 245g ja se on todella hyvin, koska edelliskerralla oli tullut kahdessa viikossa naurettavat 90g
      Vauva alkaa oleen piristyneempi. On pidempiä aikoja hereillä ja syö enemmän. Maitoa on alkanut tulemaan paremmin ja sen huomaa siitäkin kun on koko ajan nälkä ja jano. Olen löytänyt uusia puolia vauvassa, kun ei tosiaankaan paljoa hereillä jaksanut olla vielä viikko sitten. Nukkui melkein koko päivän, mutta nyt seurustelee kovasti, nauraa ja viihtyy lattialla.. tällähetkellä näyttää tosi hyvältä eikä tarvinnut lopettaa imetystä =)

      • kokeile näitä

        Kiva kuulla, että teillä menee paremmin. Painonnousu on melkomoinen yhdelle viikolle, joten ei tarvitse kyllä yhtään olla huolissaan. Sellaiset 150-170 grammaa kun olisi hyvä tulla viikossa.

        Imettäessä pitää tosiaan muistaa juoda runsaasti. Mieluummin juo niin paljon, ettei ehdi jano juuri tullakaan. Harvemmin imetystä tuollaisessa tilanteessa tarvitsee lopettaa, pulloruokinta pitää toki ottaa rinnalle, jos painonnousu pysähtyy, mutta lopettaminen ei ole järkevää. :) Hyvä, että jatkoit sinnikkäästi. Hyvää jatkoa teille!


      • kokeile näitä
        kokeile näitä kirjoitti:

        Kiva kuulla, että teillä menee paremmin. Painonnousu on melkomoinen yhdelle viikolle, joten ei tarvitse kyllä yhtään olla huolissaan. Sellaiset 150-170 grammaa kun olisi hyvä tulla viikossa.

        Imettäessä pitää tosiaan muistaa juoda runsaasti. Mieluummin juo niin paljon, ettei ehdi jano juuri tullakaan. Harvemmin imetystä tuollaisessa tilanteessa tarvitsee lopettaa, pulloruokinta pitää toki ottaa rinnalle, jos painonnousu pysähtyy, mutta lopettaminen ei ole järkevää. :) Hyvä, että jatkoit sinnikkäästi. Hyvää jatkoa teille!

        Ja korjataan vielä, että 3,5 -kuisella voi myös aloittaa ne soseet pulloruokinnan sijaan, vaikkeivat ne kyllä alkuun painonnousussa juuri autakaan. Se kuitenkin tukee imetystä enemmän, kuin pulloruokinnan ottaminen mukaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 183
      1975
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      141
      1447
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe