Olen nyt ajattelut. että mahdollisesti aloittaisin metsästysharrastuksen. Ensin olen lähestynyt asiaa luonnollisestikin tietoa hakemalla luvista ja yleisistä käytännöistä. Metsästyskaudesta tietoa hakiessa hämäännyin kuitenkin hieman.
http://www.riista.fi/?group=00000140&mag_nr=13
Tuossahan nuo ovat esillä, hämmästelin vain, että eikö yleisesti ottaen metsälintuja tosiaan voi ampua kuin vain lyhyen aikaa syksyllä? Kun esimerkiksi teerin ja metson ajaksi on määritelty 10.9.–31.10.
Mistä olen aiemmin saanut käsityksen, että mestästystä, myös yllämainittuja lintuja, ammuttaisiin myös kesä-heinäkuussa? Olisin erittäin kiitollinen jos joku valaisi yleisiä käytäntöjä minulle.
Kysymys metsästyskaudesta
12
181
Vastaukset
- Meets Mees
Nuo ajat kunkin riistan kohdalla vaihtelee jonkin verran kausittain....
- tietämätön.
Joo, tämän ymmärsin kyllä. Tarkoitin lähinnä, että metsätysajat todella ovat noin lyhkäisiä yleensä?
- 15+17
Vaihtelevat juu, mutta eivät ole ainakaan pidempiä kuin mainitut. Riistakeskuksen sivuilla on listattu riistan metsästysajat siten, kun ne on metsästysasetuksessa määritetty. Jos jotain maakunnallisia muutoksia tulee, niin ne on aina lyhennyksiä noihin aikarajoihin. Laki ei salli pidennyksiä.
Ja kyllä, metsäkanalintujen (metso, teeri, pyy) metsästysaika kestää "vain" 10.9-31.10. Viime vuosina tämäkin on toteutunut lähinnä hyvien lintukantojen alueilla maan pohjois- ja itäosissa. Yleisempää on ollut, että jahtikausi on rajoitettu päättymään jo 15.10, tai vast.. Etelä-Suomessa kanalintuja on perinteisesti jahdattu vain viikon tai pari vuodessa.
Kesä-heinäkuussakin voi toki lintuja jahdata, kuten hirviä, karhuja ja ahmojakin. Laillista se vaan ei ole. Artisti maksaa, jne...
Varsinaisia pitkiä, siis syyskautta pidempiä metsästyskausia on Suomen riistalajistossa vähän. Pienpedoilla (supikoira, kettu, minkki) kausi kestää koko vuoden, vaikka niilläkin on rajoituksia poikasia hoitavan naaraan metsästykseen. Majavanmetsästys alkaa 20.8 ja päättyy vasta huhtikuun lopussa, joskin talviaika ja vesien jäätyminen rajoittavat metsästystä huomattavasti. Metsäjäniksen ja rusakon kausi on mahdollisesti pisin kokonaan hyödynnettävissä olevista kausista, siis jos sattuu olemaan ajokoiramies. Se ajoittuu välille 1.9-28.2.
- yhtä lintua saa pitk
Fasaania saa kyllä metsästää yhtä pitkään kun jänistäkin, eli syyskuu-helmikuun loppu.
- Riistalle on
taattava rauhallinen lisääntymiskausi.
Muuten loppuu metsästettävät ja sitä kautta metsästys.
Eri puolella maailmaa saattaa lisääntymissykli olla toinen, esim. Afrikassa tai Aasiassa. - tietämätön...
Kiitos!
Kyllähän tuo tieto löytyy muualtakin, mutta halusin tosiaan saada varmennuksen, kun monissa paikoissa tunnutaan pitävän itsestäänselvyytenä, että nuo ajat olisi tiedossa, mutta mistäpä aivan uusi metsästäjä ne tietäisi?
Ei kai tässä auta sitten kuin ryhtyä metsästysluvan ja aseluvan/aseen hankkimiseen, toki seuraankin liittyä, ja odottelemaan. - ensiksi kortti
heh, heh, niin mistäpä se uusi metsästäjä tietäisikään ?
Yksi paikka on se metsästyskortti tutkinto. Mitenkä voi saada metsästyskortti kokeen lävitse, tietämättä noita perusasioita ?
Käy nyt hyvä ihminen ensin suorittamassa metsästyskortti ja sitten vasta mieti asiaa eteenpäin.- shgsfds
Tutkinnon suorittaminen ei takaa tietoa metsästysajoista.
Itse suoritin kyseisen kortin tänä syksynä ja en osaa enää päästäni sanoa että koska loppuu esim. rusakon metsästys, ja olen sitä mieltä ettei tarvikkaan muistaa. Jos lähden paikkaan jossa on esim rusakoita tai fasaaneita niin tarkistan tuolta riista.fi:stä että niitä tosiaan saa metsästää. Jos vastaan tulee vaikka villisika jonka aikaa en ole tarkistanut niin jätän ampumatta.
Eikä kokeessa juurikaan kysytä metsästysaikoja. Yksi tai kaksi kysymystä taisi olla ja nekään ei ollut muotoa: "koska on sorsan metsästysaika" vaan "voinko kouluttaa hirvikoiraa 1. maaliskuuta"
Alkuperäiselle kysyjälle. Tosiaan kanalintuja saa metsästää vain kertomanasi aikana. Alukohtaisia rajoituksia voi olla tämän lisäksi.
- Ei ole tutkintoa vie
Aloittaja kyllä selvästi sanoo. "että mahdollisesti aloittaisin metsästysharrastuksen"
Eli vasta pohtii alottaisiko ja se tarkoittaa yleensä, että ei vielä harrasta.
Jos aloittaa, niin hyvä tapa on suorittaa metsästäjätutkinto. - hgfhhj n
ja tuolta on hinnasto-- Rauhoitettujen eläinten ja kasvien ohjeelliset arvot
esim. jos ammut tammihiiren sen arvo on 2300 eu.. kannattaa tarkasti tuntea riistalajit ja linnut ja kaikki mottiaiset esim.. perhonen--harjusinisiipi (Pseudophilotes baton) 1682 € aika kova on kilohinta.. - 12 KALIBERIA
Saako samalla haulikolla metsästää niin fasaania kuin jänistäkin?
- Saa kyllä.
Patruuna vaan on valittava riistan mukaan. Jänikselle hiukan isompaa haulia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Minulla heräsi huoli sinusta ajatteluni kohteesta!
Toivottavasti sinulla on siellä jossain kaikki hyvin. Välitän sinusta edelleen vaikka olet varattu, etkä tykkää minusta.947996- 1743782
- 533289
Missä Sanna nyt suvaitsevaisuus?
Tekijä on nyt kuitenkin jotain muuta kuin suomalainen niin eikös nyt pitäisi suvaita kulttuuri eroja ja rakastaa tekijä2532528- 482175
- 422025
Mieleenpainuvin hetki kaivattusi kanssa.
Mieleenpainuvin hetki kaivattusi kanssa. Millainen se oli?281950- 481912
- 191783
- 601778