Hakkapeliitta 7 vai Nordman4?

nordmanni

Moi,
Kumman valitsisitte, koko 195/65-15. Hintaero on 70e.

Onko Nordman sama kuin Nokian joku aiempi malli? ...ja onko täsmälleen sama, kumin koostumus jne?

Entä saakohan Nokian 5:a vielä?

28

8864

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HKPL7 on pettymys

      No minä kirjoitin tässä samassa ryhmässä kokemuksistani Hakkapelitta 7 renkaista, eli (iki)vanhat nastarenkaat ovat paljon paremmat kuin upouudet seiskat???

      Ekaa kertaa kun lähdin jäiselle tielle (taajamassa) noiden seiskojen kanssa, niin kuvittelin että näillä mennään nyt kuin Ari Vatanen ilman huolen häivää pidon menetyksestä, mutta oli aikamoinen järkytys kuinka huono pito noissa seiskossa on, siis jäisellä tiellä.

      Sutiivat pirusti tyhjää eikä liikkeelle pääse millään. Lisäksi auton takapään luistaminen sivusuunnassa on aika pelottavaa myös, autoni on siis etuvetoinen kuitenkin. Ennen en ole tuollaista tunnetta nastarenkailla kokenut. Ja onhan tässä ajeltu jo lähes 30 vuotta.

      Tykkään tehdä talvella myös ns. kässärikäännöksiä, mutta seiskojen kanssa ei oikeastaan uskalla kun ei tiedä miten pitkään ne luistavat, ettei mene täydet 180 astetta!

      Pettymys oli kyllä karvas. Varmaan HKPL 7 on uusista nastarenkaista paras, mutta kehitys on kehittynyt jotenkin niin että jäisellä tiellä pito on huonontunut.

      Varmaankin lumella ja sulalla tiellä on sitten kenties ominaisuudet parantuneet...

      Itse kokeilisin radikaalisti jotain ihan muuta merkkiä tai sitten jotain vanhempaa kuviota.

      • 436464642642

        Viestisi perusteella hkpl 7 "huonous" johtuu siitä että sinulla oli ihan epärealistiset odotukset että pito olis parantunut huimasti uuden mallin myötä. Tän talven TM testin mukaan ainoastaan Continental on hkpl 7 rengasta parempi jäällä, jos kattoo kuinka tasaisesti renkaat pärjäs eri jääkokeissa.

        Nordman 4 on myös hyvä valinta jos etsii halvempaa, varmaan näistä edullisemmista paras vaihtoehto mutta tuskin pärjää hkpl 7:lle.


      • näinhän se on

        Uusien nastarenkaiden kehitys vie väistämättä kitkarenkaiden suuntaa, sillä nastamääräykset kiristyvät. Nasta ei saa painaa hyttystä enempää, määrää vähennetään ja ulkonemaa pienennetään. Toisaalta lamellien määrä lisääntyy.
        Hakkis 7 on huippua mitä talvirenkaista on nykyään saatavana. Tuollaiset "pirun vanhat" nastarenkaat saattavat pitää pirun hyvin jäällä, sillä niiden nastat ovat ihan toista luokkaa, törröttävät sentin pihalla, painavat tonnin ja niitä on tuhansia verrattuna nykynormien mukaisiin nastarenkaisiin. Tosin kaikissa muissa olosuhteissa noilla vanhoilla kumeilla tee yhtään mitään.


      • Gummisetä.
        436464642642 kirjoitti:

        Viestisi perusteella hkpl 7 "huonous" johtuu siitä että sinulla oli ihan epärealistiset odotukset että pito olis parantunut huimasti uuden mallin myötä. Tän talven TM testin mukaan ainoastaan Continental on hkpl 7 rengasta parempi jäällä, jos kattoo kuinka tasaisesti renkaat pärjäs eri jääkokeissa.

        Nordman 4 on myös hyvä valinta jos etsii halvempaa, varmaan näistä edullisemmista paras vaihtoehto mutta tuskin pärjää hkpl 7:lle.

        eikös tuo Nordman ole noikian halpis merkki?


      • Ottaisin 7
        Gummisetä. kirjoitti:

        eikös tuo Nordman ole noikian halpis merkki?

        Nordman lienee niitä Venäjällä tehtyjä "made in europe" kumeja, tosin jotkut väittää että 7kaa tuotaisiin myös, mutta itsellä kotimaista tuotantoa olevat versiot. Muuten 7 ok mutta aika löysä ajokäytös pitävällä kelillä.


      • Näkymätön fiiatti

        "Lisäksi auton takapään luistaminen sivusuunnassa on aika pelottavaa myös"

        Sinun mielikuvitusautossa on takaiskarit rikki ja sen takia perä lähtee luistoon. Kannattaa heti vaihtaa iskarit, kun se ei maksa mitään. Mielikuvitusauton osat ovat näet ilmaisia. Tee se jo ensi yönä kun nukut ja näet autosta unta.


    • hesu.

      osta nordmannit.
      meillä perheessä useita autoja, golfissa on hakkapeliitan seiskat ja vanhassa e mersussa nordnannit, molemmat rengas-sarjat ostettu noin kaksi vuotta sitten. Pito on molemmissa normiajossa ollut riittävä mutta hakat ovat kuluneet huomattavasti enemmän vaikka volkarilla ajetaan hivenen vähemmän ja on kevyeepi.

    • HKPL7 pettymys

      Odotin noilta HKPL7 renkailta jotain hyvin epärealistista pitoa (jäällä) tosiaan, niin kuin joku tuossa totesikin.

      Tänään testailin taas molemmilla autoilla "ihan huvikseni" ja kakkosella kun lähtee vanhoilla nokialaisilla niin muut jää näillä liukkailla kauas taakse.

      Sen sijaan HKPL7 alla ei vaan pitoa saa. Ja se kummallinen epävarmuuden tunne on koko ajan läsnä, eli siis ei luottamusta siihen esim. pysähtyykö ajoissa ja pysyykö perä mukana...

      Mutta kuten todettua, odotin jotain täysin utopistista suorituskykyä noilta uusilta HKPL7 renkailta. Pettymys on kyllä todella suuri ja ihan turhaan minusta noista maksaa enemmän kuin jostain muista vähän halvemmista gummeista.

      Tämä nyt on vain minun yksittäinen mielipiteeni, että tehkööt kukin mitä ikinä tahtoo...

      • voi pälliä

        Nykyisen nastarenkaat ovat pehmeämmät kuin muinaiset nastarenkaat, siksi tuntuvat letkuimmilta, mutta pito on suurimmalla osin pintoja parempi.
        Jos et usko rengastestejä ja asiantuntijoiden juttuja, niin ole lujasti omaa mieltäsi.


    • HKPL7 pettymys

      Kyse on pidosta jäisellä tiellä taajamassa.

      Mitä suurimmalla todennäköisyydellä uudet HKPL7 renkaat pesevät vanhat nastarenkaat 100 - 0 kaikilla muilla keleillä eli tienpinnoilla.

      ...sitä paitti juuri rengastestien perusteella nimenomaan halusin ehdottomasti ostaa HKPL7 renkaat!!!

    • Aikajana
    • aöklsajfölkj

      Laittaisin mieluummin vaikka Continentalin ContiIceContactit kuin kummatkaan noista. Ei ole kokemusta.

    • Hakka7 sucks

      Autossani on toista talvea Hakka 7:t ja niiden pito muistuttaa kesärengasta. Ne olivat pettymys on uusina, eikä niillä meinaa pysyä edes 70 km vauhdissa enää tiellä. Vanhat kitkatkin piti paremmin jäällä kuin nuo uudet H7:n nastarenkaat.
      Taloyhtiön piha on lähes auraamaton, eikä ne pidä edes siellä. Kauhea sutiminen.
      Kovemmissa vauhdeissa sivuluisun määrä hirvittää.

      Nuo oli viimeiset Nokian nastat mitkä ostin. En suosittele. Voiko muut merkit olla vieläkin paskempia? Empä usko, tai sitten talvirengasvalmistajilla menee todella huonosti.

      • olet surkea trolli

        Kuinkahan tuokin väite on mahdollista? Kumoat tuolla kaikkien autolehtien ja muiden tekemät testit ja vertailut. Itsellä kolmas talvi menossa ja hyvin menee.

        TAIDAT OLLA KITKAPETTERI??


    • joku

      nordman4 on samalla kuviolla kuin oli hkpl4 mutta nasta on nordmanissa pyöreä ja hkpl4 oli neliönasta, ja kyllä venäjältä tulee kaikkia nokian h-auton renkaita

    • Seiskoissa vikaa

      Jotain noissa seiskoissa on pahasti vialla tai sitten kaikki uudet nastarenkaat ovat ihan p*skoja!?!

      Pito jäisellä tienpinnalla on ääääääärettömän huono. Liikkeelle lähtö toivottoman oloista, pelkkää paikallaan sutimista ja sitten kärry vetelee laidasta toiseen.

      Joku Tekniikan Maailma tms. taho saisi tehdä uuden testin ja tutkia onko testirenkaissa ja myyntirenkaissa olemassa eroa...???

      Ei voi olla todellista että kuluneissa vanhoissa nastarenkaissa joista osa nastojakin on pois, on huomattavasti (valovuosia) parempi pito kuin uusissa seiskoissa???

      • mistä näitä sikiää??

        Et tiedä mistä puhut.
        Vanhoissa nastarenkaissa saattaa olla nykyään laittomat nastat jotka ovat painavat, törröttävät sentin ulkona ja ovat kiinni kivikovassa renkaassa, tottahan sellaiset piikkisiat pitävät tietynlaisessa jääkelissä, mutta missään muissa olosuhteissa niillä ei teekkään mitään.


    • kimrööki

      Pohjois-Korealaiset " Sun Ice" renkaat on parhaat.

    • pseudony

      Sain uuden auton mukana Nokian HKPL 7-nastarenkaat (viimvuosina olen ajanut kitkarenkailla). Yllätyin kyllä kovasti miten liukkaat nämä nastarenkaat ovat uraisella lievästi jäisellä pohjalla. Viime lauantaina (16.2.13) Hailuodon tiellä loivissa mutkissa 70 km/h-vauhdissa meinasin kahdesti mennä vastaantulijan kylkeen ennen kuin uskoin, että näillä pitää ajaa kaarteessa hitaammin kuin kitkarenkailla. Omien kokemusten perusteella olisin taipuvainen puoltamaan aloittajan kantaa.

      • Blizzak

        Palaa suosiolla takaisin kitkarenkaisiin ja laita alle Bridgestone Blizzak Nordicit niin ei tarvitse mutkissa eikä suorillakaan luistella.


    • 362624626262

      Meillä yhdessä autossa on hkpl 4 renkaat, joihin nordman 4 perustuu, ja ei ne mielestäni mitenkään hyvin pitäviä ole. Varsinkin lumessa jää helposti kiinni mutta myös jäisellä tiellä jarruttaessa luistaa turhan paljon. Vaikeas uskoa että hkpl 7 olis huonompi.

      Ja nordman 4 rengasta tietenkin koskee samat määräykset kuin hkpl 7:aa joten ei niissä mitään parempia nastoja ole.

    • Made in Russia

      En ole vielä keksinyt ainuttakaan syytä, miksi maksaisin Venäjällä valmistetuista Hakka7:sta 1050 euroa alle laitettuna.

      Jos ne nyt sitten on jossakin testissä saanut 0,4 pistettä enemmän kuten esim Hollannissa tehty Vredesteinan Arctrac niin mitä sitten. Hintaero on 350 euroa länsimaassa valmistetun renkaan eduksi.

    • galane

      Itsellä nyt takana talvi luistelua ja rallatusta Nokian hakkapelitta 5 renkailla.
      Renkaat tuli auton mukana ja syksyllä pintaa oli noin 8mm, eli ovat edellis talvena alle laitetut.
      Onhan ollut suuri pettymys miten nuo käyttäytyy ja eritoten aloittajan mainitsema ohut jää asfaltin pinnassa on vaikeaa. Vuodesta -98 ajanut kitkarenkailla ja en voinut uskoa että ero olisi näinpäin ja nimenomaa jääpidon osalta.
      Ensi talveksi hakusessa kitkarengas sarjaa ja nastauskovaisille myynnissä hyväkuntoinen satsi vitosia.
      Vielä vertailua, kakkosautossa alla nokian hakkapelitta 4 sarja ja minusta ne pitää paremmin kuin viitoset, mutta kyllä on meteliäkin enemmän. Tätä vertausta voi kyllä vääristää autojen iso kokoero, ykkösenä iso tila-auto ja kakkosena Megane.

    • tucson4w

    • Ei kumpikaan

      Nordmanit (hkpl 2 kuviolla) piti kyllä nastansa kiinni hienosti monta vuotta, mutta kun jäisellä asfaltilla alkoi olla luistelua niin ostin CR-renkaiden uusio pinnoitetut nastarenkaat. Oli kyllä hyvät ja hiljaiset. Ja kotimaiset. En tosin ajanut niillä,kuin kevättalven kunnes auto vaihtui.

    • Joneksisv70

      Ostin venäjällä tehdyt 7 sarjan hakkapelitta renkaat eli nordmanit nastoilla. Uudet kulmikkaat nastat. On ollut todella hyvät talven liukkailla. Ostopaikka vianor 2018. Hinta ja laatu kohdillaan.

      Autonani volvo v70 2010.

      Aikaisemmin oli alla continentalin testivoittajat nastarenkaat eli ne hiljaiset vuodelta 2015. Samalla ne oli ainoat talvirenkaat koskaat jotka on puhjenneet kun kivisiru meni renkaan rungosta läpi. Ajoin ne kuitenkin paikkauksen jälkeen lähes loppuun ja ostin sitten venäläiset nokialaiset kun continentalin talvi rengas repesi sivusta kun pikkasen nirhasin eturenkaan kumia jalkakäytävän terävään reunaan. Ihan ihmeohuet oli contit rakenteeltaan.

      • Daytonit.hanurista

        Minä ostin kakkos autoon uudet Cordiantin nastarenkaat viipurista 2018 syksyllä. Nokian kuviosta kopio. Eikä olleet hinnalla pilattu n. 120e, tosin ei kokokaan. Hyvä pito. Aikaisemmat renkaat oli Daytonit. Niin surkeita renkaita ei ole ollut ikinä kuin Daytonit. Älkää ostako!


    • Anonyymi

      Ostin auton viime talvena ja mukana tuli Hp7 nastarenkaat. Ensimmäisillä liukkailla ei meinannut pitää ollenkaan, mutta sitten tarkistin rengaspaineet. Olivat yli 2.5 bar. Laskin paineet 2.2.2 ja johan alkoi pitää. Eli ei kannata ainakaan nastarenkaissa nostella paineita liian korkealle.

      Auto vm. 2013 Passat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2184
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      50
      1714
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      35
      1537
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1456
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe