Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lääkiksen ilman pitkää, fys,kem,mat Missä voisi harjoitella?

Kilttialäkare

Haluaisin kovasti lääkäriksi, mutta en ole käynyt pitkää kemiaa tai fysiikkaa tai matikkaa.
Onko olemassa kursseja esim valmennuskeskuksen kaltaisi kursseja jossa voisi opiskella matematiikka, fysiikka ja kemiaa ?
Tuntuu että pitkää matematiikka, fysiikkaa ja kemiaa ei voi harjoitella ainakaan ominpäin!

Kiitos avusta :)

6

267

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lääkis101

      Haet kirjat kirjastosta ja harjottelet? Tai sitten menet valmennuskurssille ja maksat 1000e siitä ilosta. Oma valintasi.

    • ainaeteenpain2

      Annan sinulle melko realistisen vastauksen: Jos et ole lukenut aiemmin luonnontieteitä, valmistaudu satsamaan muutama vuosi hakuprosessiin. Monilla hakijoilla on entuudestaan taustalla opintoja luonnontieteistä. Yksi merkittävä asia pääsykokeessa menestymiseen on matematiikan lisäksi äidinkielellinen puoli. Kokeessa on aineistotehtävä ja kysymyksiin tulisi vastata lyhyesti.

      Kaiken kaikkiaan jos olet aivan pihalla kemiasta ja fysiikasta, suositan joko lukupiiriä tai jonkun osaavan ihmisen apua.

      Uskon, että jokainen halukas pääsee sisään, jos vain onnistuu saamaan oikeanlaista apua ja neuvoa. Jos tuttavista ei muuten löydy apua, niin valmennuskursseilla on ammatilaisia sitä varten.

    • Haavemurskain

      Valmennuskurssi ei ole lainkaan ratkaisu siihen, että et ole opiskellut aiemmin ko. aineita. Tottakai pitää olla hyvät taidot pohjalla, sillä valmennuskurssilla keskitytään niihin vaikeimpiin laskutyyppeihin. Siellä ei ole aikaa opiskella kaikkea perusteista alkaen!

      Vaikka koko kurssi käytettäisiin siihen, ei kaikkea ehdi oppimaan. Ja sitten jäisi se kurssin varsinainen idea toteutumatta. Lääkäriksi ei myöskään pääse opiskelemaan haaveilulla, vaan se vaatii työtä^100.

    • ppoollolp

      Kyllä fysiikan ja kemian itsenäisestikin oppii. Mutta valmennuskurssit auttavat nopeammin oppimaan, kun ei opeteta kaikkia ylimääräistä kuten lukion kirjat sisältää esim. onko juomavesi hyvää tai sinne päin...Heh. Toki valmennuskurssit maksavat. Kuka nyt ilman rahaa työtä tekee. Itse olen kirjoittanut pitkän matematiikan arvosanalla E. Aivan itsenäisesti sen opiskelin. Lukiossa kävin lyhyen kurssit.
      Tammikuussa alkaa monien firmojen valmennuskursseja, joihin ehdit vielä mukaan.
      Kyllä 4-5 kuukautta riittää hyvin valmistautumiseen, jos on fiksu ja ahkera.
      Tsemppiä!

    • TaitelijaNainen.

      Kyllä sisäänpääsemiseen vaikuttaa hyvin monet seikat kuin itse matemaattisten aineiden osaaminen. Esimerkiksi paineen sietokyky murskaa monien haaveet. Silloin ei auta muu kuin kasvaa ihmisenä. Lisäksi kirjoittamisen ja lukemisen taidot jotkut oppivat alakoulussa ja toiset vasta myöhäisellä aikuisiällä. Kaikki riippuu kovasti omista mielenkiinnonkohteista.

      Sen kuitenkin sanon, että älä lähde vertaamaan itseäsi ihmiseen, joka osaa luonnostaan ajatella niin kuin pääsykokeessa vaaditaan. Itse olen kuvataiteellisesti lahjakas ihminen ja ala-asteen opettaja oli varma, että minusta ei ikinä tule mitään rationaalista. Hän oli kuitenkin väärässä. Kovasti kun tankkaa sitä vaadittavaa ajattelua, niin sisäänpääsee.

      Voit ajatella niinkin päin, että jos olet luonnostasi miellyttävä ihminen itse lääkärin työ on helpompaa. Monet joutuvat opettelemaan kirjoista sen kuinka kohdata ihminen, kun taas toisilta se tulee luonnostaan.

      Kauheasti stemppiä sinulle!

    • aik.lukiot

      Aikuislukioissa tai ainakin osassa niitä on mahdollisuus suorittaa pitkä matikka mm. aineopiskelijana yo-tutkinnon jälkeen, tietenkin myös kesken lukion.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1337
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      69
      1216
    Aihe