Koraani ja maailman luominen

kiinnostaa

Mitä Koraani sanoo maailman luomisesta? Milloin ja miten se Koraanin mukaan on luotu?

Näkevätkö muslimit evoluutioteorian olevan ristiriidassa Koraanin kanssa?

9

1068

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • xb xb

   No! Eikö alaa vastausta tuleen, hä??! Häh!!

   Missä viipyy vastaus, missä??! Häh!

  • Mmmm...
  • Tai..
  • kiinnostaa

   En minä ala mitään koraania tai talmudia ym. lukemaan. Kysyn mieluummin asiantuntijoilta (joita ei näköjään tällä palstalla ole)?

  • Tiede tukee Koraanin näkemystä maailman luomisesta. Mutta islamin mukaan evoluutioteoria ei ole 100 % oikeassa vaan kyseeseen tulee koevolutiivinen ilmiö. En kuitenkaan väitä, että tieteen avulla voitaisiin koskaan todistaa tähän osallistuvan Jumalan olemassaolo, sillä sehän kumoaisi uskon ja tämän elämän tarkoituksen (vaikka kaikki eivät tieteenkään avulla lopulta uskoisi).

   Asia ei ole niin mustavalkoinen kuin ihmiset haluavat sen esittää tietämättömyydessään, mutta netistä löytyy runsaasti hyvää ja selkeää tietoa islamin näkemyksestä.

   • * maailman luomisesta/synnystä tms.


   • kiinnostaa

    No mikä se Koraanin näkemys maailman luomisesta sitten on?


   • gfnhtfnh
    kiinnostaa kirjoitti:

    No mikä se Koraanin näkemys maailman luomisesta sitten on?

    No!! Eikö ala tuleen vastausta, häh!1?? Häh?!!

    Missä viipyy vastaus, missä!! HÄH!!!!


  • "Eivätkö ne, jotka eivät usko, ole pohtineet, että taivaat ja maa olivat yhtenäinen kokonaisuus, kunnes Me erotimme ne ja loimme vedestä kaikki elävät olennot? Eivätkö he sitten usko?" (21:30)

   Tämän räjähdyksen jälkeen:

   "Sitten Hän kääntyi taivaan puoleen, kun se oli savua ja sanoi sille ja maalle: 'Olkaa, suosiolla tai pakosta.' Ne sanoivat: 'Olemme suosiolla.'" (41:11)

   Täten alkuaineet ja se kaikki, mistä muodostuivat planeetat ja tähdet alkoivat jäähtyä, tulla yhteen ja muotoutua, seuraten Jumalan luonnollisia lakeja maailmankaikkeudessa.

   Lisäksi

   "Ja se on Hän, joka loi yön ja päivän ja auringon ja kuun. Kaikki kulkevat omalla radallaan." (21:33)

   Maailmanakaikkeuden laajeneminen (yhä tänä päivänä):
   "Ja taivaan, Me loimme sen voimalla ja totisesti Me olemme sen laajentaja." (51:47)

   "Totisesti teidän Herranne on Jumala, joka loi taivaat ja maan kuudessa päivässä ja nousi sitten valtaistuimelleen. Hän peittää yön päivällä, jota seuraava yö seuraa nopeasti, ja Hän loi auringon, kuun ja tähdet, Hänen käskyvaltansa alaisiksi. Epäilemättä luomakunta ja käskyvalta on Hänen. Siunattu on Jumala, maailmojen Herra." (7:54)

   Liittyen kuuteen päivään:

   "Enkelit ja Henki nousevat Hänen luoksensa Päivänä, jonka pituus on 50 000 vuotta." (70:4)

   "Ja he pyytävät sinua jouduttamaan tuomiota, mutta Jumala ei koskaan riko lupaustaan. Ja totisesti Herrallesi päivä on kuin tuhat vuotta, joilla te aikaa laskette." (22:47)

   Kuusi päivää ei ole siis kirjallinen ilmaisu ihmisten näkökulmasta tarkasteltuna eikä tarkkaa aikamäärää tiedetä. Elämä on kehittynyt erittäin pitkän ajanjakson aikana, mutta Jumala on kaiken takana.

   Luominen on jatkuvaa työtä: lapsia syntyy, kasveja kasvaa, uusia lajeja ilmestyy...

   Jatkaen mainitusta valtaistuimelle nousemisesta:

   "...Hän tietää mitä painuu maan sisään ja mitä maasta nousee ja mikä tulee taivaasta ja mikä nousee taivaaseen. Ja Hän on kanssanne, missä ikinä olettekaan. Ja Jumala näkee mitä te teette." (57:4)

   "Mikä teitä vaivaa, kun ette tunnusta Jumalan valtaa, nähden, että Hän on luonut teidät vaiheittain? Ettekö näe, että Jumala on luonut seitsemän taivasta toistensa päälle ja tehnyt kuusta valon niiden joukkoon ja tehnyt auringosta kirkkaan lampun? Ja Jumala on tehnyt teidät maasta, vaiheittain kasvaen" (71:13-17).

   Aikaisemmin mainittiin, että elämä on alkanut vedestä, tähän liittyen vielä

   "Jumala on luonut kaikki elävät olennot vedestä. Ja osa niistä ryömii vatsallaan, toiset kävelevät kahdella jalalla ja toiset neljällä. Jumala luo mitä Hän haluaa, sillä totisesti Jumalalla on voima kaikkeen" (24:45).

   Tieteellisten teorioiden mukaan elämä alkoi Maan valtameristä.

   Ihmiset ovat Jumalan erikoinen luomus, koska ihmisillä on ainutlaatuisia kykyjä: sielu ja omatunto, älykkyys ja vapaa tahto. Ihmiset eivät siis ole sattumanvaraisesti kehittyneet apinoista.

   Jumala loi ensin Aatamin ja Eevan.

   "Ja Me totisesti loimme ihmisen savesta, mudasta muotoiltuna." (15:26)

   "Joka teki kaikesta luomastaan täydellistä ja aloitti ihmisen luomisen savesta. Sitten Hän loi ihmisen jälkeläiset mitättömän näköisestä nesteestä." (32:7-8)

   Eeva - ja naissukupuoli - eivät ole alisteisia miehille

   "Se on Hän, joka loi teidät yhdestä sielusta ja loi siitä luonteeltaan samankaltaisen kumppanin, jotta he voisivat elää yhdessä." (7:189)

   Näistä kahdesta yksilöstä saivat alkunsa ihmisten sukupolvet, jotka ovat asuttaneet maata.

   "Oi ihmiskunta! Totisesti Me loimme teidät miehestä ja naisesta ja teimme teistä kansoja ja heimoja, jotta voisitte tuntea toisenne. Totisesti teistä kunnioitetuin Jumalan silmissä on se, joka on teistä oikeamielisin. Ja Jumala on Tietävä ja Tajuava." (49:13)

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kirja: Martina Aitolehti näki narkomaani-siskonsa piikitetyn käsivarren: "Sillä hetkellä tajusin..."

   Hyvinvointiyrittäjä ja triatlonisti Martina Aitolehti avautuu rehellisesti mm. pikkusiskonsa-Steffin huumehöyryisestä elämästä uudessa elämäkertakirja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   4027
  2. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   184
   3604
  3. Martinan vastenmielinen menneisyys

   Martinan kirjasta julkaistujen otteiden perusteella hän on vastenmielinen sarjapettäjä ja epävakaa persoona. Kukaan normaali ihminen ei huuda kuutta t
   Kotimaiset julkkisjuorut
   277
   2516
  4. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   58
   1681
  5. Miksi Martina puhuu kirjassaan

   …muunneltua totuutta. Hän ei ole ollut apuvalmentajana hevostallilla nuoruudessaan. Hän on ollut ihan tavallinen tallityttö muiden tallityttöjen jouko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   143
   1647
  6. Kiinasta taas uusi virus maailman iloksi

   Kiinassa on tunnistettu uusi Langya henipavirus (LayV), johon on sairastunut jo kymmeniä ihmisiä. Tutkijoiden mukaan virus on todennäköisesti tarttun
   Maailman menoa
   72
   1629
  7. Loiri oli minusta vastenmielinen

   Loirin kaikkea tekemistä leimaa hänen Uuno Turhapuro filminsä. Uuno filmit ovat olleet minulle aina todella vastenmielisiä. Tuo poru
   Maailman menoa
   205
   1029
  8. Parisuhdeodotukset

   Ajattelin ohittaa tämän päiväisen palstahärdellin ja viedä keskustelua alueelle, joka kovasti mietityttää ja joka saa tuntemaan suurehkoa rakkauden va
   Sinkut
   139
   877
  9. Martina - Taistelija (WSOY) on menestyskirja

   Mukavaa luettavaa ja paljon kauniita kuvia Martinasta. Loppukesä menee tämän kirjan parissa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   130
   825
  Aihe