Keuhkoahtauma tauti....

non-smoke

Onko elinajan odote millainen jos sairastuu 20-vuotiaana lievään keuhkoahtaumaan? Onko tauti kokonaan pysäytettävissä tai jopa voitettavissa?

20

2928

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pipa2

      elinajan odote riipuu missä kunnossa keuhkot on.sulla on onneksi vasta lievä joten elinaikaa on vielä paljon.tätä sairautta ei voi pysäyttää eikä siitä parannu mutta omalla teoilla on merkitystä niin kun tiedät niin tupakan poltto on kaikista pahin se eka pois niin eiköhän se siitä .itselläni on todettu ahtautuma 8v sitten lopetin polttamisen vasta puolivuotta sitten oli pakko koska ei enään meinannu henkeä saada mutta nyt on paljon parempi ihme kyllä en ole joutunnu sairaalaa kun kerran pahan hengenahdistuksen takia.älä ajattele asiaa hirveesti se menee omalla painolla,itselläni auttaa kun pyöräilen paljon niin keuhkot vahvistuu.

    • lääkäri dr

      keuhkoahtauma tauti ja keuhkosyöpä ovat 20v erittäin harvinainen

      • Anonyymi

        Olen eri mieltä koska mulla jo 7 vuotiaana ei aina happi kulkenut. Ei astmaa ja muka ei mitään allegioita. Olemassa voi olla muitakin sairauksia mutta niistä ei kerrota.


    • 100µg

      ""D-vitamiini ehkäisee tupakoinnin aiheuttamia vaurioita keuhkoissa, osoittaa uusi amerikkalainen väestötutkimus. Sen tekivät Bostonin yliopisto ja Brigham and Women´s Hospital, ja hanketta rahoitti Yhdysvaltain terveysvirasto. Tulos vahvistaa aikaisempia havaintoja D-vitamiinin suojavaikutuksesta keuhkoahtaumataudissa ja puoltaa reilua D-vitamiinilisää eritoten tupakoitsijoille. Viranomaissuositus (7,5 µg/vrk) ei riitä tupakoitsijoille, vaan tarve on todennäköisesti vähintään 100 µg päivässä.""
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2365

    • Seppo

      Kannattaa lopettaa nortin vetely ja satsata itseensä niin ei löydä itseään arkusta.

      • Rähmä 1

        Olen täysin samaa mieltä. Sitpaitsi arkussa ei oikein pysty polttelemaan.


      • Nanne7

        Jokainen meistä sinne arkkuun päätyy varmasti,mutta kukaan ei sieltä itseään "löydä"..toivottavasti..;)
        Too oli ns rikkiviisautta vaan..;),mutta parikymppisellä ahtaumatauti on fuulaa kyllä..edes lievänä..
        Toisex,kun se vihdoin sullakin todetaan oikeesti,niin voit olla jo vaikka 6-kymppinen.
        Kuten kaikki sairaudet,niin tämäkin etenee henkilökohtaisesti..
        Mistä kohtaa sitä jäljellä olevaa elinaikaa tässäkin sairaudessa aletaan laskemaan..
        Onhan noita alle 4-kymppisiäkin,joilla ko tauti todettu.
        Jotkut elävät vuosia tietämättä,että tuo tauti tulee hänet tappamaan vielä..nuorena jaksaa tsemppailla ja vitsailla huonon kuntonsa kanssa,mutta jossain vaiheessa sairaus todetaan..oikeesti..siitä voi mennä 2-6 v ja kups..kuoppaan,josta et itseäsi "löydä"..;)


    • terv. vanhus

      Eliniän odote on kaikilla suuri mysteeri .Painot sanaa JOS..sairastuu? Unohda se ja lopeta tupakki jos poltat...ja rupea syömään terveellisesti ja liikkumaan eläkä huoli huomisesta.

    • ei hoitolaan vaipois

      Mielestäni elämänlaatu on elämän pituutta tärkeämpi asia.

      Mieluummin terveenä hautaan kuin kituen eri sairauksissa ja lääketokkurassa vuosia ja jopa vuosikymmeniä.

    • ahtaumatautinen

      Onko sulta siis oikeesti kuvattu keuhkot viipalekuvauksella ja todettu, että sun keuhkoputkissa on alkanut kovettuminen ja keuhkorakkulat ovat olkaneet puhkeilla ja suurentua ? Jos noita tutkimuksia ei ole tehty ei myöskään voida todeta onko vai eikö ole keuhkoahtaumatautia.
      Jos tauti on oikeilla tutkimuksilla todettu ei sen etenemistä voi pysäyttää, oikea ja säännöllinen lääkitys hidastaa taudin etenemistä, sopivassa määrin kevyttä liikuntaa päivittäin auttaa paljon. Jäljellä olevaa elinaikaa ei kukaan pysty arvioimaan, myös keuhkosiirteitä käytetään joskus jossain tapauksissa ja uskoisin että iksi puolesta olet varmasti ensisijalla sen saannissa, mikäli diagnoosi nyt sit on ihan oikee oikeilla tutkimuksilla ja keuhkolääkärin toteama.

      • Pippuri

        Keuhkoahtaumataudin diagnosointi perustuu spirometriatutkimukseen, pef-puhallukseen ja hengitysäänen kuunteluun. Viipalekuvaus ei ole olennainen tukimus epäiltäessä keuhkoahtaumatatuia.


      • Näin se on
        Pippuri kirjoitti:

        Keuhkoahtaumataudin diagnosointi perustuu spirometriatutkimukseen, pef-puhallukseen ja hengitysäänen kuunteluun. Viipalekuvaus ei ole olennainen tukimus epäiltäessä keuhkoahtaumatatuia.

        Yllämainituilla tutkimksilla voidaan todeta astma ei keuhkoahtaumatautia.


      • eräs kriteeri
        Näin se on kirjoitti:

        Yllämainituilla tutkimksilla voidaan todeta astma ei keuhkoahtaumatautia.

        fev1% < 88% viitearvosta.


    • Minttu 81

      Itse on 32v. ja ahtauma todettiin pari vuotta sitten. Pippurilla on nyt väärää tietoa. Itselläni myös astma jotka todettiin erilaisilla puhalluskokeilla. Tietokonekuva näyttää rakkulat jotka ovat puhjenneet ym.
      Säännöllinen lääkitys ja terveet elämän tavat ovat pääasia :)

    • non smoking

      eli ko mulla todettiin vain spirometrian avulla ett on heikentyny uloshengitys / tilavuus nii ei se merkkaa silti vahtaumatautiako??? tk lääkäri heitti et on astma ja lievä keuhkoahtauma pelkän pef- puhalluksen, RTG sä ei näkyny mitään, ja spiron avulla?? mistä muusta voissitte olla kyse jollei ahtaumasta??

    • savuton NYT

      Mulla todettu keuhkoahtauma viimevuoden lopulla ja ikää 24. Keuhkoahtaumasta tiedetään kansan keskuudessa edelleen niin vähän, että oletetaan sen olevan vanhempien ihmisten sairaus ja vaativan vuosikymmenien tupakoinnin. No kantapään kautta oppineena tiedän, että ei se ihan niin paljoa vaadi..

    • epämääräinen testi

      Keuhkolaajentumakin on paha. Onhan noita keuhkosairauksia huru mykket.

      Mutta kummalta tuntuu että kaikilla ketkä puhaltaa vähän vähemmän kun mikä tällä hetkellä nyt on arvoksi otettu niin kaikilla on heti keuhkoahtauma. Ihan automaattisesti roiskaistaan diagnoosi tuosta vaan. Jotenkin tuntuu että ei kuulosta ihan normaalilta. Ehkä säästösyistä tehdään vaan tuo koe ja sitten kaikille sama automaattidiagnoosi ja loppuiäksi lääkkeet joilla nyhdetään "uhrilta" rahat pois.

    • Anonyymi

      Onko välttämättä keuhkoahtauma. Meillä tunnetaan tää ja astma. Varmaankin on olemassa muitakin keuhkosairauksia mut niistä ei kerrota.Mulla paha joku mut en tiedä mikä..

    • Anonyymi

      Onpa vanha kysymys kirjoitettu vuosia sitten.No näet elät,Käytät asmapipua,alergia lääkeitä.puutin puloa, Et tupakoi etkä seiso tupakoivien vierssä.Syöt 110 g.mustikoita tai vatuja koko elämäsi päivässä.Paljon vihaneksi.Ihan vähän lihaa. Mieluiten kalaa tai siipkarjaa. Sokeri pois,tuoteet issä sokeria maketusinetta.Et koskaan syö,Vinan jätät pois.Elät 100v.

    • Anonyymi

      sairastunutta syytetään itseaiheutetusti ja hoidoksi määrätään inhalaattori lääkitys nyt on markkinoille tulleet uudet imaisulla toimivat kannen nostamalla latautuva lääkitys joka on pahasti pielessä, keuhkoihin tarkoitettu lääke jää suurelta osalta suuhun eli vaikeuttaa suun (poskien ja huulten ) turvotuksen osalta vielä pahempaa hengittämistä. joten näin meitä hiljaa tapetaan! eiköhän lähdetä tupakalle kun ollaan vielä hengissä. hoi!!! lääkärit ja lääkevalmistajat menkää peilin eteen ja katsokaa mitä näette meille lääkkeet maksavat te saatte provikat

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1622
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1359
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1212
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1184
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1074
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      828
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      815
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      703
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      90
      698
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      644
    Aihe