Läheisyyden pelko

merkki-erkki

Ongelma on seuraavanlainen. Minulla ei ole mitään vaikeuksia jutella tai olla kaverina naisille, mutta kun siitä sitten pitäisi edetä jonnekkin niin iskee sellainen pelkoreaktio, että oksat pois. Sydän hakkaa, kädet hikoaa ja päässä soi summeri. Alkoholin määrä ei tuohon juuri vaikuta.

Lapsuudesta tuo varmaan juontaa. Minulla oli n. 10 vuotta vanhempi serkku joka aina väkisin halasi ja piti sylissä. Muistan vaan sen, kun kaikki naureskelivat, kun punastelin ja halusin pois. Yritin sitten aina piileskellä vanhempien selän takana kun kävimme kylässä.

Esimerkkejä on muutamia. Lukioaikana oli yksi tyttö joka jatkuvasti härnäsi, halusi kahville yms, Sitten toinen jonka kanssa tapasin syödä lounasta. Sillä oli poikaystävä, joten ajattelin olevani suhteellisen turvassa. Sitten kuulin sen kaverilta, että olisi kovastikkin kiinnostunut. Sen verran hirvitti, että aloin pitää etäisyyttä ja irtauduin tilanteesta pikkuhiljaa.

Ja nyt sitten pari vuotta valmistumisesta päätin, ettei tilanne voi jatkua näin kun ehkä kuitenkin haluaisin parisuhteen. Kävin erään tytön kanssa nettitreffeillä, ilta meni ihan kivasti, mutta hän olisikin sitten ensimmäisenä iltana halunnut lähteä samaan osoitteeseen, sanoin että ehkä on parempi, että lähdemme molemmat kotiin enkä sen jälkeen ole pitänyt yhteyttä vaikka hän tekstailikin.

Onko kohtalotovereita, miten olette päässeet tästä yli? Vai pitäisikö minun käydä tilittämässä psykiatrille?

15

1156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • merkki-erkki

      Niin siis jäi sanomatta, että minulla on myös korkean paikan kammo ja reaktio on naisten kanssa suunnilleen sama. Eli kyse ei ole siitä että vaan vähän jännittää, vaan tekee mieli juosta 100 metriä ennätysajassa. Esitysten pitäminen ihmisten edessä jännittää, mutta niitä olen kyennyt ilman ongelmia pitämään. Läheisyys naisten kanssa siis pelottaa, ei jännitä.

    • **^^´123

      Minulla on samanlainen pelko. Vielä jokin aika sitten en uskaltanut edes jutella naisille. En ole vieläkään täysin itsevarma jutellessani, mutta olen kehittynyt kohdattua pelkoni.

      Minua ei läheisyydessä ja seksissä oikeastaan kammoita kuin se, että a) olenko riittävä b) osaanko tehdä asiat "oikein".

      En usko, että pelosta pääsee eroon muutoin kun tekemällä sen päätöksen, että nyt vittu teen sen kaikesta pelosta huolimatta. Noin sain tehtyä elämäni ensimmäisen aloitteen. Se ei ole helppoa, mutta se on ainut tie. Sinun tilanteesi näyttää olevan aika helppo, koska monta naista on ilmaissut kiinnostuksensa sinua kohtaan ja ainakin yksi jopa tehnyt suoria seksiehdotuksia. Kaikki on siis kiinni vain ja ainoastaan sinusta. Sano itsellesi aggressiivisella tavalla, että nyt teen sen ja hiljennän kaikki vastaan sanovat äänet päässäni.

    • tuttu tilanne

      Mulla on ihan samanlainen tilanne. Naiset tuntuu ulkonäköni vuoksi kiinnostuvan minusta aika helposti, joten vastaavia tilanteita on tullut vastaan useaan otteeseen vuosien saatossa. Itsellenikään naisten kanssa jutteleminen ja kaveraaminen ei tuota suurempia ongelmia, mutta heti kun aavistan jotain "vakavampaa" (eli nainen flirttailee selvästi ja ilmoittaa esim. baari-illan päätteeksi haluavansa lähteä mukaani) menen totaalisesti paniikkiin ja alan keksimään jotain hyviä selityksiä, että pääsisin pinteestä.

      Nuo kaikki kuvailemasi oireet kuulostavat erittäin tutulta. Mulla ennen alkoholi rentoutti jonkin verran kyseisissä tilanteissa, mutta nykyisin siitä ei tunnu olevan muuta kuin harmia: verenpaine nousee entisestään ja ei pysty ajattelemaan järkevästi.

      V*ittumainen tilanne, ei voi muuta sanoa. Pakko kai se on joskus vain kerätä rohkeutensa ja altistettava itsenä pelottaville tilanteille. Ihmisiä ne naisetkin vain loppujen lopuksi on ja muutenkin pitäisi ajatella, että mikä tahansa lopputulos on parempi, kuin ei yrittäisi ollenkaan.

    • j-nik-

      Minullakin samanlaisia ongelmia. Tavallaan kaipaankin sitä läheisyyttä oikeasti todella paljon, mutta sitten kun siihen tulee mahdollisuus niin mä juoksen aina karkuun! :/ Muakin jotenkin jännällä tavalla pelottaa, enkä todellakaan tiedä miksi. Ei mulla mitään lapsuuden traumojakaan ole. Taidan olla vain niin ylitsepääsemättömän arka.

    • ehdotus?

      Oletko varma, että olet naisista kiinnostunut seksuaalisesti? Jos miesten läheisyys ei pelota, mutta naisten läheisyys pelottaa.

      Jos nyt kuitenkin pidät enemmän naisista niin ehkä sulle olis parempi, että kun tapaat naisen niin teet heti alussa selväksi ettei sua kiinnosta seksi tai ettet sen takia ole liikenteessä ja panostat teidän ystävyyteen. Sitten kun rakastutte niin luulisi ettei sua niin paljon pelota kun tiedät ettei toinen odota mitään seksiin liittyvää sulta. Ja jos tämä nainen olisi itsekin sellainen joka arvostaa kumppanuutta ja olisi myös ujo niin lopulta hänkin rentoutuisi niin että voisitte olla rennommin yhdessä ja opetella yhdessä ujoudesta parantumista ainakin toistenne seurassa. Ja ainakin ensin puheen tasolla. Kärpäsistä tulee härkäsiä jos niistä ei puhuta vaan hävetään. Olisi pienempi kynnys kun molemmat tietäisi mikä on homman nimi. Voisitte puhua siitä mikä pelottaa ja miksi. Olisitte näin lähempänä pelon voittamista. Voisitte sitten vaikka yhdessä mennä pariterapiaan käsittelemään asiaa.

      • merkki-erkki

        No en minä kyllä mistään miesten läheisyydestä pidä. Ja tuskinpa minä näitä asioita näin paljon miettisin, jos olisin aseksuaali tai vastaava.

        Tämähän se olisi paras vaihtoehto. On vaan vähän vaikeampi tollaisia naisia nykyään löytää kun ei luokallakaan ole yhtään. Baarissakin tuntuvat olevan ihan samalla asialla kuin suurin osa miehistä.


    • 12+12

      Itse oon jo kohta 24-vuotias eikä tästä ongelmasta tunnu pääsevän koskaan eroon. Pahemmaksi vain menee jos tälle ei jotain tee hyvissä ajoin. Mun tapauksessa on jo varmasti myöhäistä. Joku totaalinen ihme pitäis tapahtua että asiat muuttuis.

    • 10+14

      Te sentään saatte huomiota ja ehdotuksia naisilta, en usko, että itsellä olisi läheisyysongelmaa, mutta kun ei naiset tunnu kiinnostuvan :d

    • shame and fear

      Pakkonosto nyt.

      Voin kompata 100%:sti. Kaveeraus ja hetulan heitto onnistuu milloin vain, mutta jos pikkuisenkaan olisi saumaa johonkin niin puolitahallaan sabotoidaan itse koko homma.

      Tämäkin on jännä, kun toisaalta läheisyyttä kaipaa, mutta toisaalta sitä suorastaan kammoaa ja karttaa kuin ruttoa. On niitä muutama nainen nyt ollut mitä tapaillut kerran tai useammin, mutta oikeastaan aina sama homma: mennään jatkoille ja jo siinä vaiheessa jännittää aivan helvetisti, itse asiaan päästessä ei tiedä enää kuinka päin olisi ja suorastaan odottaa, että pääsee naisesta eroon.

      Nytkin pitäisi lauantaina mennä eräälle naiselle illalla. Perusmieshän odottaisi jo innosta pinkeänä, mutta itse hyvä ettei kauhusta tärise. Pystyn kyllä feikkaamaan jotenkuten olevani tilanteesta innostunut, mutta mitä enemmän feikkaan sitä enemmän tekee vain mieli liueta paikalta. Ei mitään hajua mistä tämä pelko kumpuaa.

      Ja kaiken lisäksi mm. tämä on aiheuttanut HOCD:tä (homoksi tulemisen pelko), eikä yhtään auta, kun suoraan päin naamaa kysellään olenko homo. Siinä, kun katselet jotain alastonta naista ja mietit vain veruketta millä liueta paikalta, niin en ihmettele jos "normaalit" miehet alkavat kyseenalaistamaan asian laitaa. En tiedä millä tilannetta parantaa, kun yrityksestä huolimatta pelko ja häpeä on niin murskaava, että se peittää kaiken muun ajattelun päästä. Nyt voin jo sanoa, että mie romahan!

      Ja pliis älkää nyt alkako kyseenalaistamaan sitä seksuaalista suuntautumista... Sitä kyseenalaistetaan ihan tarpeeksi IRL ja se on hetero ja sillä sipuli.

    • ehdotus2

      Oletteko ihan varmoja ettette ole aseksuaaleja? Jos kaikki muu sujuu siihen asti kunnes pitäisi harrastaa seksiä. Kuulostaa ihmiseltä joka ei halua harrastaa seksiä toisen kanssa.

      • ehdotus2

        Lisään tuohon vähän tarkennusta. Olen myös tuo aiempi nimimerkki "ehdotus?". Huomaan, että syy miksi tarjosin ensin teille ratkaisuna homoseksuaalisuutta on se, että itse omalla kohdallani (olen siis nainen) päädyin nuorempana siihen ratkaisuun tässä samaisessa aiheessa. Toisin sanoen olen aina tiennyt etten halua tai pysty haluamaan seksiä miehen kanssa. Tai no, periaatteessa mieleni sisällä voin haluta, mutta en käytännössä. Ja olen kyllä seksuaalinen muuten. Olen voinut ihastua miehiin, mutta koska yleisenä oletuksena on että jokainen mies haluaa seksiä niin luulin etten siis voi olla hetero, koska en halua miesten kanssa seksiä. Joten katseeni kääntyi naisiin päin. Tässä vaiheessa miespuoliselle voisi tulla juuri se kammo homoutta kohtaan, mutta minulla naisena ei syntynyt mitään kammoa. Nyt olen todennut etten halua sen enempää seksiä naisenkaan kanssa. Ja siksi nyt ehdotan teille sitä mitä itse olen omalla kohdallani tuuminut, että jospa te olette aseksuaaleja. Sitä ei tule heti ajatelleeksi, koska yhteiskunta on niin seksualisoitunut ja varsinkin miehiltä on suuret odotukset ja roolit millainen miehen pitäisi olla, yms. ja sitä pidetään itsestäänselvänä asiana, että jokainen haluaa seksiä jonkun kanssa ja jos ei halua niin täytyy olla jotain pahasti vialla tai epäillä miehen maskuliinisuutta, mutta ei se ihan niin mene. On paljon aseksuaaleja parisuhteessa keskenään ja silloin homma toimiikin sen sijaan että aseksuaali ja seksuaali yrittäisivät olla yhdessä (vaikka kyllä se jollain niinkin toimii kun tekee kompromisseja puolin ja toisin).


    • aaarghhhzz

      Joo samat sävelet ja siksi tällanen päälle 30v mies joka ei ole koskaan edes seurustellut. Ei vaan jotenkin uskalla alkaa syvällisempiä kanssakäymisiä naisten kanssa. Saatan hyvinkin ihastua ja kiinnostua naisesta mutta se oman kiinnostuksen esilletuonti jotenkin ahdistaa ja pelottaa. Siinä missä normaali mies hakeutuisi naisen lähelle juttelemaan jne. niin minä teen aivan päinvastaisesti ja yritän loitontua koko naisesta. Jos nainen taas yrittää lähestyä minua niin minuun iskee joku paniikkireaktio ja alan tylyksi naista kohtaan kai siinä toivossa että tämän kiinnostus lopahtaisi. Silti en voi olla katselematta ihastustani jostain kauempaa, ei varmaan nainen voi olla moista sekoilua huomaamatta ja ajattelee varmaan että mikähän ihmeen hämy tuokin.

      Kaikki juontunee siitä kun aikoinaan treffailin akiivisesti ja toin kiinnostustani hyvinkin avoimesti esille mutta tyttöjä ei koskaan livenä kiinnostanut ja sain jatkuvaa hyljeksintää, kerran tyttö jopa häipyi treffipaikalta minut nähtyään. Ryyppyporukassakin tytöt saattoi olla ihan häpeilemättä että "hyi taas tuo" minua kohtaan. Kolahti itsetuntoon ihan kivasti.

      Tässä parisen vuotta sitten kuitenkin kerran baari-illan päätteeksi päädyin tilanteeseen että (kaverin ansiosta) kämpilläni oli nainen jota mun sitten "joutui" alkaa pussailemaan ja silleen, paneskeluihin asti ei kuitenkaan menty. Nolotti ihan äärettömästi kun en osannut edes suudella ja naisen piti siinä alkaa opettamaan. Oli se vaan suuri helpotus kun aamulla se häipyi liukkaasti hiljaisin äänin.

      Enpä tiedä, miettinyt että ehkä sitten olen niitä jotka tulee kuolemaan ikuisena poikamiehenä, kun tuota murskattua itsetuntoa ja luottamusta naisiin ei tunnu enää saavan mistään kasaan.

    • anssi5

      Mulla on sama vaiva, mutta yhteisen harrastuksen kautta rakastuin yhteen naiseen. Se harrastus rentoutti minut ja ei tuottanut ongelmaa olla kyseistä naista lähellä :) Myöhemmin kyllä *itutti, kun opetti tuon kamalan tuntee minulle xDDDD Luulisi tuosta neuvosta olevan apua muillekkin samasta vaivasta kärsiville. Mutta muuten olen ollut semmoinen, että jos nainen ehdottaa esim. sekstailua niin on ollut pakko lähteä karkuun :,D Mutta jos oikeasti tykkää jostain sitä ei tule, tai voi tulla , mutta sen saa kierrettyä helpommin :D

    • ,,,,,,,,,,,,,

      Hyvä ettet lähtenyt naisen mukaan. Olisivatpa kaikki miehet samanlaisia, niin saataisi vähän nykynaisten seksuaalista valtaa alaspäin ja enemmän potentiaalisia kumppaneita pitkäaikaiseen suhteeseen. En pysty luottamaan ollenkaan naiseen, joka on heti seksin perässä.

    • sexweirdo

      Sama ongelma ja luulenpa että sen juuret on lapsuudessa kun alle kouluikäisenä jouduin kestämään seksuaalisesti aktiivisten vanhempieni touhuja. Seinän läpi harva se ilta kuului panemisen äänet ja yritin vaan saada nukuttua tyyny pään ympärillä. Sitten yksi kerta kun nukuin vanhempien kanssa samassa sängyssä niin heräsin yöllä siihen kun äitini puristi kättäni ja siinähän ne saakeli taas paneskeli vieressä, teeskentelin sitten nukkuvaa koko sen ajan. Että kaipa siitä jotain traumoja sitten jäänyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      338
      3388
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      226
      2083
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1652
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1497
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      83
      1366
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      287
      1266
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1101
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1101
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1087
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      149
      925
    Aihe