Liikaa nuoria eläkeläisiä

pohtija vaan

Nykyisin jääliian paljon nuoria ihmisiä työkyvyttömyyseläkkeelle! Miksi? Onko elämä niin vaikeaa vaikka nykyään töissäkin pääsee helpommalla kun voi tehdä lyhyempää työaikaa jne..Itse olen keski-ikäinen jo vaivainenkin hoitotyötä tekevä ja aina vain enemmän potilaaksi tulee nuoria ,,vanhat saa vääntä töissä ja nuoret loistaa poissaolollaan(vanhemmat sairaatkaan ei edes pääse eläkkeeelle?..Miksi niin paljon mielenterveysongelmia? Miksi alko-ongelmia..Mikä yhteiskunnassa mättää?..

4

229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuultua..

      Se on kyllä totta.Eikö he ole sitä sukupolvea joka oppi "itsenäisiksi" jo 6v ja kulki eskariiin ja eskarista yksin kotiin..ja vanhemmat harrasti omia asioita..Ja vanhemmat kehuivat kilvan miten meidän lapset on niin itsenäisiä kun osaavat olal illat yksin kotona..Oiken muistan kun eräätkin eppuluokkalaisen vanhemmat kehuivat,,,kun olimme vanhempainillassa...No syitä on varmasti monia..

    • Näillä mennään

      Minua ihmetyttää nimen omaan ne tapaukset, joissa nuoret ihmiset laitetaan työkyvyttömyyseläkkeelle. Ovatko he todellakin niin huonossa kunnossa, etteivät enää millään ilveellä pärjäisi työelämässä? Myös minä ihmettelen, mikä tässä yhteiskunnassa mättää?!

      Itse olen vuosikymmeniä ollut työelämässä ja niin on vaan töissä on käyty, vaikka jouduin todella rankan työpaikkakiusaamisen kohteeksi ja sen takia aika ajoin pitkillekin sairauslomille. Kiusaaminen loppui pari vuotta sitten, mutta siitä aiheutuneen raskaan stressin takia minulle puhkesi eräs perustauti vakavassa ja vaikeassa muodossaan. Sen seurauksena muisti ja erityisesti keskittymiskyky heikkeni huomattavasti ja työssäkäynti on siitä lähtien ollut yhtä taistelua ja kitumista. Muistipoliklinikan potilas olen edelleen, mutta kun ei ole diagnoosia, en voi jäädä edes sairauslomalle. Seuraavat tutkimukset tehdään 1,5 vuoden kuluttua. Ainoaksi vaihtoehdoksi jää työstä irtisanoutuminen. En uskalla edes ajatella, mitä se tuo tullessaan :(

      PS. Myös minä olen ollut ns. itsenäinen lapsi. Musiikkiharrastuksiinkin kävelin 7-8 kilometriä viulukotelon kanssa, kun kotipaikkakunnallani ollut juurikaan julkista liikennettä, eivätkä vanhemmat voineet kesken päivän lähteä töistä minua kuskaamaan.

    • vanha 1

      No niinpä niin..miksi ne nuoret tosiaankin ehdotetaan eläkkeelle vaikka muutamien kuntoutusjaksojen jälkeen? Eikö voisi tehdä vaikka lyhyttä työaikaa? Tuskin kummoinen eläke kun ei ole työkokemusta juuri nuorille karttunut..Ihme juttu että sitten me vanhat ja raihnaiset istutaan työterv.palavereissa ja meille sanotaan että kyllä sinun pitää vielä jaksaa -olethan käynyt kuntoutuksessakin(x1)..HUOH::

    • Raataja

      Joo..poliitikotkin jo huolissaan nuorista työkyvyttömyyseläkeläisten kasvavasta joukosta..kuka tulevaisuudessa tekee työt?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      32
      7191
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      78
      4274
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      55
      2582
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2136
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1679
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1657
    7. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      340
      1391
    8. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      13
      1222
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      56
      1067
    10. Viikonloppua

      Oikein ihania huomenia. Pysytään positiivisina. ☕🍂🌅🧡🌞☺️❤️
      Ikävä
      76
      1030
    Aihe