Perhehuoneesta

Emma.

Hei te, jotka olette aiemmin jo synnyttäneet!

Oletteko yleensä saaneet halutessanne perhenuoneen synnytyssairaalasta, vai onko niistä yleensä kova pula? Onko kenelläkään tietoa, että onko Lahdessa Päijät-Hämeen keskussairaalassa useita perhehuoneita? Miten perhehuone käytännössä toimii, ilmeisesti isäkin silloin syö sairaalanruokia (kun asustelee äidin kanssa samassa huoneessa)?. Onko perhehuoneessa yleensä oma suihku?

Itse odotan esikoistani, nyt rv 35 3 ja toivoisin että saisimme perhehuoneen synnytyssairaalasta.

Entäs jos teillä ei ole ollut perhehuonetta, oletteko saaneet nukuttua hyvin muiden ihmisten kanssa samassa huoneessa? Mietin, että vauvelit varmaan itkevät eri aikoihin ja nukkuminen voi olla haasteellista? Mietin myös, että pystyisikö tarvittaessa käyttämään korvatulppia, mutta kuulisikohan silloin edes oman vauvan itkua?

9

1927

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ..............

      Joku aika sitten Päijät-Hämeen keskussairaalassa ei ainakaan ollut ollenkaan perhehuoneita. En tiedä onko tilanne muuttunut?

    • ................
    • et09u

      Perhehuoneessa en ole ollut, 2 lasta synnyttänyt kylläkin. Mutta tiedän, että kyllä siellä isäkin syö sairaalan ruokia (eihän se mitenkään pakollista ole...), kun hän maksaa myös huoneesta. Eli perhehuoneessa oleminen maksaa enemmäin kuin ns. tavallisessa huoneessa.
      Lahdessa en ole synnyttänyt mutta mulla näin:
      Ekan lapsen syntymän jälkeen mä olin yksin ihan tavallisessa huoneessa, ei tullut huonekavereita, oli hiljainen aikakin vissiin... Huoneessa oli suihku. (Luulen että kyllä perhehuoneissa täytyy olla oma suihku, kun noissa tavallisissa huoneissakin on suihkut, eikä missään käytävällä siis.)
      Toisen lapsen syntymän jälkeen oltiin tavallisessa huoneessa, jossa meitä oli 3 äitiä ja vauvaa. Oma vauva nukkui ekan yön todella hyvin, ja sain itsekin jotenkin nukuttua, vaikka toki heräsin vähän väliä kun huoneessa kävi hoitajia katsomassa onko kaikki hyvin, ja toisten vauvat ääntelivät, vaikka eivät kovasti itkeneetkään. Päivällä sain nukuttua myös, kun oma vauvahan nukkui lähes koko ajan. Oli oikeastaan aika lomaa olla sairaalassa, kun kotona odotti 3-vuotias vilkas neiti ja kotihommat. ;) Mulla oli korvatulpat mukana, mutta en muistaakseni niitä sitten käyttänyt. Vauva nukkui mun vieressäkin yöllä, joten kyllähän sitä kuulee vaikka tulpat olisikin. Ja kuulee vaikka vauva olisi omassa sängyssään sängyn vieressä. Eli kannattaa ainakin varmuuden vuoksi ottaa ne tulpat. Mä olen aikanaan nukkunut tosi paljon korvatulppien kanssa, ja kyllä niidenkin läpi kuulee esim. just lapsen itkun ja muut kovemmat äänet, mutta mukavasti ne peittää semmosen pienen taustahälyn.

    • ssert

      Viimeksi kävin tällä viikolla Phks äitipolilla ja tuli puhetta perhehuoneesta, jota mekin siis haluamme jos mahdollista silloin saada. Voivat olla siis jo varattuina kun mennään synnyttämään. Mutta kätilö neuvoi mainitsemaan halukkuudesta perhehuoneeseen heti, kun menet ovesta sisään ja olet menossa synnyttämään. He järjestävät perhehuoneen, mikäli sellaisia silloin vapaana on. On jopa mahdollista saada perhehuone sellaisen vapauduttua vaikka seuraavana päivänä.

      Tämä siis kätilön kertomaa ihan tuoreeltaan tällä viikolla. Maksaa tietysti enemmän, koska isäkin yöpyy ja majailee siellä ja toki isälle tarjoillaan myös samat ruoat mitä äidille. Ne sisältyvät hintaan.

    • emilia^^92

      itse synnytin elokuussa kuopiossa ja saatiin toisena päivänä perhehuone, vaikka pulahan niistä on. meillä ainakin oma suihku oli, ja isälle ei kuulunut sairaalan ruoka, vaikka asuikin samassa huoneessa, mutta kun ei ollut potilaana, joten mies kävi kaupungilla aina syömässä.

    • ....

      Kokemusta ei ole Lahdesta, ainoastaan Naistenklinikasta. Saatiin perhehuone, mutta ei niitä näyttänyt olevan tyhjilläänkään eli ovat haluttuja ja ihan tuurista kiinni sattuuko sellaisen saamaan. Mies asusteli perhehuoneessa ihan samalla tavalla kuin minäkin ja henkilökunta huomioi myös isää. Isä sai syödä sairaalaruokaa, mutta toki myös maksettiin isän olosta sairaalassa. Oma suihku ja wc oli perhehuoneessa.

      En tiedä, miten nukkuminen onnistuu yhdessä muiden kanssa. Mutta ei se ainakaan itselläni onnistunut kovin hyvin perhehuoneessakaan vaikka oma vauva oli rauhallinen eikä turhia itkeskellyt; sen verran hormonihöyryissä olin, että olin vähän kierroksilla ja yölläkin heräilin siihen, että piti tarkistaa, onhan vauva hengissä ja hengittää jne. Mutta oman vauvan itkulle/äänille on kyllä todella herkistynyt.

    • Kätilö

      PHKS:ssä ei varsinaisesti ole erillisiä perhehuoneita vaan huoneista muutetaan tarpeen mukaan perhehuoneet. Hiljaisina aikoina tällaisia on saatavilla useammallekkin perheelle. Kannattaa mainita heti synnyttämään mennessä että olisi perhehuonetoive, jolloin he ilmoittavat osastolle ja siellä alkaa järjestelyt.

      Perhehuoneessa isästäkin menee sairaalamaksu ja hän saa ruokailla ja nukkua huoneessa. Kannattaa kuitenkin muistaa perhehuoneen pääidea eli isä avustaa ja osallistuu vauvan hoitoihin ja äidin tukemiseen päivin ja öin eikä vain nuku omassa sängyssään ;)

    • valitettavasti

      Mielestäni perhehuonetta ei saa halutessaan, vaan ne on tarkoitettu pitkämatkalaisille, esim. maalta tms taajamalta tulevia perheitä.
      Itse sairaalassa ollessani kyselin monesti päivän aikana, ja kertoivat huoneen pari olevan tyhjillään, mutta olivat juuri varattu mahdollisille pitkämatkalaisille, jotka tulossa synnyttämään.
      Itseänikin potutti, koska minua ahdisti sairaalassa makaaminen, saati sitten että mieheni joutui aina yöksi kotiin.
      Onneksi tämä ei ole kuin muutaman päivän reissu, jos vauvalla ja äidillä kaikki hyvin.
      Voimia koitokseen!

    • sektio

      annetaan niitä ainakin kuopiossa mahdollisuuksien mukaan myös niille, joilla on ollut sektio takana tai niin vaikea synnytys, että liikkuminen ja vauvan hoito on vaikeaa ja tällöin miehen apu vauvan hoidossa vähentää myös kätilöiden työtaakkaa. me mentiin ainakin aamusta suunniteltuun sektioon ja kun kyselin minut valmistelleelta kätilöltä perhehuonetta jo ennen leikkausta, yksi vapaana oleva varattiin meille melkein automaattisesti, kun tiesivät, että sektion jälkeen tulen tarvitsemaan paljon apua. mies olikin kullanarvoinen apu itselleni ja tietysti pojallemme.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2646
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1991
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe