hampaidenpesu!

onnetonavuotn

Kuinka se teillä sujuu noin 2 vuotiaiden kanssa? Meillä sujui tuohon 1v8kk ikään asti hyvin, mutta sitten...kai se on uhmaan kuuluvaa normaalia kehitystä, mutta ihan kauheeta :( lapsi laittaa kädet suun eteen, huutaa ei halua, kääntää pään pois, yrittää lähteä pois vessasta yms... ei auta lupaukset että sitten kun olet pessyt tehdään sitä tai tätä ja saat vaikka katsoa yhden ohjelman tai saat tarroja, eikä uhkailu ettei niin tehdä jos et anna pestä. kierre on valmis; lapsi huutaa ja minä huudan sitten itsellä menee hermo, tiedän, tiedän ei sais, mut ne menee silti, muuten lapsen uhmailu ei minua ärsytä, jostain syystä tämä vaan ihan suunnattomasti. olen silti ne hampaat pessyt tavallan sit väkisin tai sitten uuvutustaistelun tuloksena, joskus antaa myös pestä ihan hyvin. Nyt ois hyvät neuvot tervetulleita!!

17

329

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hammaspeikkojenjuhla

      Neuvoja kaipaan minäkin. Meillä tyttö 1,5v ja ei myöskään enää onnistu.. Ainoastaan suostuu siihen että itse harjaa, mutta eihän se tietenkään vielä onnistu. Puree vain harjaa ja suuttuu välittömästi jos minä edes yritän laittaa harjaa suuta kohti :/

    • niinpä!!

      Meillä 1v eikä anna pestä, itse kyllä sohii menemään, mutta lähinnä takaikeniä jynssää. Neuvoja myös tänne kiitos ;)

      Ps. varmaan siks ite suostuu pesemään, kun saa olla sen ajan kylppärissä. On nimittäin maailman ilmeisesti mielenkiintoisin paikka meidän lapsen mielestä...

    • viihdykettä?

      Meillä pestään hampaat (tasan 2v) sohvalla istuskellen ja katsotaan samalla jokin lyhyt lastenohjelma. Välillä menee huudoksi ja väkisin pesemiseksi. Mutta rauhallisesti pesen hampaat niin kuin pitääkin enkä tee asiasta liian suurta numeroa.

      • Sama ongelma meillä

        Poika 1v 7kk ja pari kuukautta taisteltu hampaiden pesun kanssa. Itse pesee muttei anna minun koskeakaan. Isä saa joskus pestyä muksun hampaat niin et laittaa pojan selälleen syliin ja uittaa harjaa juoksevan viileän veden alla harjauksen välissä. Olen kokeillut samaa muttei onnistu :(


    • ykskaksnelikoli

      Kuulin tänään, et jos tekee hampaita (puruhampaita?) niin voi olla ikenet sen verran herkät ja kipeät ettei siksi anna pestä...

    • Ei kovin hyvin

      Itse en koskaan pese väkisin, kun olen ajatellut, että siitä se vasta kammo tulee pesua kohtaan. Koitamme tehdä tilanteesta mahdollisimman positiivisen. Pelleilllään, annetaan joku mielenkiintoinen tavara tutkittavaksi tms. Lapsi ottaa usein hammasharjan ja alkaa pesemään itse hampaitaan eikä anna harjaa takaisin, joten meillä on kaksi hammasharjaa. Vaikeuttaa kyllä, kun suussa on kaksi harjaa... Antaa useimmiten pestä hampaat, jos ei ole kovin väsynyt. Mutta en saa kaikkia hampaita pestyä, kun imee hammasharjaa ja lopussa alkaa saamaan tarpeeksi hommasta ja pistää suun kiinni. Etuhampaat saan paremmin pestyä, poskihampaat huonommin. Tulee yökkäys-reflekti helposti ja poskihampaita kun on tulossa, voi olla arat ikenet. Välillä sujuu paremmin, välillä huonommin. En tiedä kuinka hyvässä kunnossa hampaat ovat, mutta väkisin en pese. Isän sylissä istuu ja minä pesen.

    • mukavaa olla pitää

      Meillä on kanssa 2 hammasharjaa, melkein aina toimii. Ja kun antaa pojan ensin "pestä" toisella harjalla niin sitten se kohta jo antaa minun pestä.
      Myös olen ajatellut, että mieluummin en pakota, kun voi tulla kammo hampaiden hoitoon ja onhan se vähän vaarallistakin väkisin taistella hammasharjan kanssa, kun se on toisen suussa, vähintäänkin sattuu..

    • Reikiä nolla

      Annoin lasten pienenä itse pestä hampaansa ja lopuksi vain tarkistettiin yhdessä onko hampaat puhtaat (ja tehtiin vähän harjausta hankalista paikoista). Nyt lapset ovat aikuisia, eikä heillä ole kenelläkään ainuttakaan reikää.

      Tärkeämpää kuin perusteellinen ja kunnollinen hampaidenpesu on, että ette tartuta omasta suustannen kariesbakteeria lapsenne suuhun, kun hän on ns. imeväisikäinen. Jos bakteerin hänelle lahjaksi annatte, kaikki myöhempi hampaiden jynssäys on vain vahinkojen minimoimista.

      Säännöllisillä ruoka-ajoillakin on suurempi merkitys, kuin päivittäisen hampaidenharjauksen onnistumisella.

    • äit

      Auttaisko jos ostaisitte lapselle kaksi eri hammastahnaa jahän saisi aina eka valita kumpaa tällä kertaa käytetään? Tai kaksi kivaa harjaa, joista saa aina valita. Ettei se olis vaan sellaista, että äiti käskee ja pitää totella (eli uhmaikäinen on tietty vastaan) vaan lapsi itsekin saisi vaikuttaa asioihin. Eli ei niin, et "nyt pitää pestä hampaat!", vaan et "jee nyt saa valita kumpaa harjaa tänään käyttää!". :) Ainakin meidän 1,5v:lle toimii monessa uhmajutussa se, et itse saa edes näennäisesti päättää asiaan liittyen jotain.

    • toimiii :)

      Hei
      Esikoinen on 1v 2kk ja silti ei anna pestä hampaita, puhetta ei tottele.. Pitää väkisin pestä. Neuvolassa kanssa sanottiin että väkisin sitten jos ei anna ilman taistelua..
      Hyvin on toiminut. :)
      Lapsen oikeakäsi kainaloon, itse pidän vielä omalla vasemmalla kädellä lapsen vasenta kättä (ihan kun syöttäs maitoa) mutta kovempi ote.. Pää tulee kyynärtaipeeseen nii ei pää heilu paljoa :)
      Kokeilkaas ... :)
      Meillä hammastahna on 1-6v lapsien tahnaa, joka on makeanmakuista kuin hedelmäkarkki (tahnassa on pikkumyynkuva) :)

    • 978564

      Meillä alusta asti antanut pestä hampaat tosi hyvin.. Tyttö nyt 2v4kk.. Meillä menee niin että isä tai äiti pesee hampaat ensin ja saa itse pestä sen jälkeen ja hyvin on toiminut... Vaikkakin uhmaa on jo..

    • kerroimme miksi

      Meillä hampaidenpesu oli vaikeaa 2-vuotiaaksi asti, mutta sitten lapselle tuli niin paljon lisää ymmärrystä että kun selitimme miksi pitää harjata niin hän alkoi suostua. Ja siis ihan raadollisesti selitimme että jollei pese hampaita, niihin tulee reikiä, jotka ovat kipeitä ja katsopas kun äidin suussa on niitä reikiä (näytin paria rumaa amalgaamipaikkaa ja lapsi katsoi niitä kauhistellen) ja me emme halua tällaisia sinulle. Aiemmin yritimme jo selittää hammaspeikoista mutta se ei toiminut ollenkaan niin hyvin kuin tuo realistisempi versio.

    • No meillä auttoi...

      Lasken oikein hitaasti ja ytimekkäästi viiteen ja lapsi on tiukassa otteessa sylissä ja harjaan ne hampaat. On oppinut, että kun on viiteen laskettu saa itse sitten värkätä sen harjan kanssa. Mutta alussa oli mahdotonta rimpuilua ja taistelua. Nyt on tottunut tuohon, että kun viiteen jaksaa odottaa niin pääsee itse touhuamaan harjan kans :)

    • ...

      Meillä kaksi harjaa, toisella lapsi sohii itse suutaan ja toisella pesen minä. Jos menee ihan mahdottomaksi, annan pestä itse, en halua että hampaidenpesusta tulee ikävää toimintaa. Myös jonkun lastenohjelman seuraaminen hampaidenpesun yhteydessä toimii (joskus) hyvin - ajatukset ohjelmassa ja hampaat tulee pestyä huomaamatta.

    • Tälläinen vinkki

      Jos tyttö 1v 8kk kiukuttelee eikä suostu antamaan pestä hampaita, sanon että en lue iltasatua, jos ei anna kiltisti pestä hampaita. Toimii joka kerta!

    • fabojvdshk

      Meillä on niin että 2 vee poika tahtoo vain itse. Mulla toimii sellanen että pojalle hammasharja omaan käteen ja mulla on toinen harja jolla pesen. Nätisti poika antaa pestä hampaat kun saa välillä omaa harjaa pureskella :)

      • alkup.

        ap täällä!
        Kiitos kovasti kaikille vastanneille! Tein pian aloitukseni jälkeen niin, kun jälleen pesusta riideltiin, että annoin välineet lapselle ja sanoin että jos et noilla halua pestä vie roskiin ja mennään ostamaan uudet, ei ehkä kovin aikuismaista minulta, mutta niin tein. Kaupasss annoin kaksi harja ja tahna vaihtoehtoa, joista sai valita. Päätin myös koettaa taas tarrapalkintoa, sai nekin valita itse ja tadaa!!! Meillä alkoi sujua! Vaihdoin myös vuorot, lapsi saa pestä ensin itse ja sitten on äidin vuoro, saa myös pitää harjaa kun laitan siihen tahnaa. Oon niin tyytyväinen tänhetkiseen tilanteeseen, meillä on vaan pari kertaa jääny tarray saamatta, enkä siinä kohtaa oo tehny.asiasta suurta numeroa tai yrittänyt väkisin. Tusemppiä kaikille saman ongelman kanssa painiville!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      131
      7771
    2. Rokote otti taas omansa. Maki Kolehmainen kuollut.

      RIP Maki. Muusikko, tuottaja ja säveltäjä Maki Kolehmainen on kuollut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Kolehmainen k
      Maailman menoa
      77
      3784
    3. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1323
    4. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      75
      1087
    5. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      57
      1022
    6. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      94
      1007
    7. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      123
      833
    8. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      718
    9. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      102
      715
    10. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      38
      673
    Aihe