Onnellinen mutta huolissaan

Äitykkä94

Olen 18v ja 10viikolla raskaana.Avopuolisoni ja minä olemme kyllä onnellisia vahingostamme mutta minua huolestuttaa taloudellinen tilanne.Itse en ole töissä ja mieheni opiskelee, meillä on kaksio ja rahat riittävät vuokraan mutta miten voisimme elättää lasta työttömänä?Paljon te olette saaneet kelasta ja sossusta rahaa kuukaudessa?Miten pärjäsitte?

30

947

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äitivaan

      Moikka!
      Kelasta tulette saamaan asumistuke mitä varmasti saatte jo ja sitten sinulle maksetaan äitiyspäivärahaa joka lasketaan edellisen vuoden verotuksen mukaan tai sitten 6kk palkkatuloista. Sossusta voitte hakea toimeentulotukea, sossu laskee teidän tulot ja menot mukaanlukien kuinka paljon rahaa lapseen menee kk, ja maksaa puuttuvan osan. Esim. tarvitsette 1000e kk mutta saate itse vain 700e silloin sossu maksaa sen puuttuvan 300e. Joten te tulette saamaan sen rahan minkä tarvitsette että tulette toimeen :) Sossut voivat myös auttaa suurempien hankintojen kanssa niinkuin vaunujen ostossa ynm. Vaikka raha tulee olemaan tiukassa niin kyllä sitä pärjää. :)

      Itse elimme tyttäreni kanssa alussa vajaan vuoden samaisilla tuilla ja hyvin me pärjäsimme vaikka rahaa ei hirveesti ollut ylimääräistä.

      Onnea jatkoon!

    • Työtön22344324343242

      Helposti.Kelasta ja sossusta saa rahaa ja sossu maksaa melkein kaiken.

      • työtönkanssa

        Ääh.Unohda kela.Jos saat kelan rahaa joudut menemään 2-3 kertaa työkkäriin vuodessa (yli 25v).Jos kieltäydyt menemästä työkkäriin niin sossu maksaa melkein kaiken ja antaa vielä tilille rahaa.Minä tienaan näin ainakin paremmin kun että kävisin töissä.


      • Käsittömättömyys
        työtönkanssa kirjoitti:

        Ääh.Unohda kela.Jos saat kelan rahaa joudut menemään 2-3 kertaa työkkäriin vuodessa (yli 25v).Jos kieltäydyt menemästä työkkäriin niin sossu maksaa melkein kaiken ja antaa vielä tilille rahaa.Minä tienaan näin ainakin paremmin kun että kävisin töissä.

        Sairasta että kutsut tienaamiseksi kun loisit valtion rahoilla.


    • Mies37

      Harjoittakaa lisäksi luontaistuotteiden kauppaa, kuten marjojen ja sienten myyntiä.

      • ....................

        No jonkun pitäisi ensin jaksaa ne marjat ja sienet sieltä metsästä poimiakin. Ei ne itsestään sieltä sinne marjakoriin tai sienikoriin kävele. Hyvinhän siitä rahaa saisi, mutta on aikaavievää hommaa, varsinkin jos on perheellinen.


    • Nakke53

      Jos olette lapsen hankkineet, keskeyttäkää opiskelu ja menkää töihin, kuten muutkin ihmiset. Minä en ainakaan teidän sossukulujanne ala nieleskelemättä maksamaan vain sen takia, ettei kiinnosta kantaa vastuuta lapsen mukanaan tuomista kustannuksista.

      • Nykymaailmassa

        on äärimmäisen tärkeää opiskella ja saada tutkinto. Ei enää vaan mennä töihin ja edetä sitä kautta. Nyt pitää sekä opiskella oppilaitoksissa, että hankkia työkokemusta.


      • Työtöööööön

        No ei sulla taida olla paljon vaihtoehtoja kun maksaa minunkin laskuni.Tyhmä töitä tekee.


    • elreino

      Hyvin pärjää heh , heh.

      • heh, heh

        Pummit, spurgut ja kriminaalit pärjää aina. Heh, heh, joku muu maksaa.


    • nanna11

      Mie opsikelin kahe pienen muksun kanssa ja valmistuin ammattiin hyvin arvosanoin.. Rahallisesti toki tiukoilla, mutta maalaisjärki siihe mukaa mihi rahasa käyttää. Työttömänä hetken ja nyt työelämässä.

    • Nakke53

      Milläs opiskelet pienen lapsen kanssa? Meillä vaimon vielä opiskellessa minä kävin töissä kahden edestä. Kun tultiin raskaaksi ja synnytettiin, vaimo keskeytti opiskelut ja jäi lapsen kanssa kotiin. Minä tein töitä kolmen edestä. Kun lapsi oli päivähoitoiässä, vaimo jatkoi opiskelua ja minä kevensin työtaakkaa. Koulun jälkeen molemmat käyvät päivätöissä ja lapset (nykyään 2) ovat koulussa. Ei tarvittu sossuja ja koulutkin tuli käytyä.

    • nanna11

      Opintolainaa joutu ottamaan, mutta sekin on jo lähes maksettu pois. Ja soppalasta olisin saanu n. 30e kuussa, mutta en hakenu.

    • ei huoh

      No kannattaako niitä lapsia tehä noin nuorena?

      • kdbgr

        Nuorena ei kannata tehdä lapsia. Miehen pitää olla yli 50-vuotias, mutta voimo voi olla hyvässä synnytysiässä eli 25-30 vuotias.

        Naisten kannattaa perhesuunnitelussa ottaa huomioon puolison taloudellinen tilanne. Tyhjätaskujen kanssa voi lempiä, mutta huolehtia ehkäisystä.

        Vanhassa vara parempi.


    • Susanna'

      Kyllä te tulette pärjäämään :) Onnea ja kaikkea hyvää!

    • kolmen lapsen äiti

      Hyvin menee, meillä molemmat opiskeli ja oli pieni lapsi. Sitten valmistuttiin ja oli työtön ja toinen lapsi (toinen siis äitiyslomalla). Ja voin kertoa että työttömänän saa paaaaaaljon enemmän rahaa kuin äitiyslomalaisena tai hoitovapaalla ollessa. Järkeä vaan siihen mihin rahansa käyttää niin hyvin pystyy elämään.

    • yh-äiti aikoinaan

      Kyllä te pärjäätte. Vasta kouluikäinen lapsi alkaa TODELLA kuluttamaan. Ei pienestä vauvasta isoja kuluja vielä synny. Ei kannata murehtia nyt. Keskittykää vain lapsen odottamiseen. Onnea!

    • Sinnuka

      Vähälläkin pärjää, jos on tarkkana ja jos ei sairastu vakavasti tms. Säästäväisyyteen oppiminen on erittäin hyvä asia, siitä on hyötyä koko elämän ajan. Kirpparilta saa monenmoista kivaa ja hyväkuntoista halvalla.
      Onnea vaan! Älä kuvittele pääseväsi vähällä, mutta kasvat kyllä tilanteen mukana.

    • mikäongelma

      Kannattaiskohan mennä ihan vaikka töihin ennen sitä lapsen syntymää niin saatte vähän rahaa säästöön. Ja mieheski vois varmaan tehdä jotain osa-aika duunia, jakaa vaikka mainoksia siinä opiskelun ohella. Tai sitten vaan loisitte niilä verovaroilla, sieltä se kunniakas elämä löytyy.

    • onnea odottajalle!

      Tuo kunniaan vetoaminen on vähän pöljä juttu.. mutta asia on niin, että jos ei historiikista löydy muuta kuin lapsen teko ja sen kanssa olo, työnantajat katsoo jatkossa kieroon ja sehän on ikävää. Tiettyä määränpäätä kohti pyrkivä, pienikin työnteko, kurssit ja opiskelut auttavat kaikki sitten myöhemmässä vaiheessa kun rahaa tarvitaan runsaammin elämiseen isomman lapsen tai jopa myös sen ja sisarusten kanssa. Rahaa löytyy tässä ja nyt elämiseen aika varmasti, lapsi tarvii oikeasti alussa hyvin vähän ja lahjoina helposti saa jo hyvän alun elämään mutta pieni lisä ei varmaan pahaa tee. Te ehditte miehen kanssa yhteen hiileen puhkumalla vaikka mihin, kun suunnittelette huolella.

    • hyvin pärjätään

      Anteeksi,
      en nyt ymmärtänyt aloittajan kysymystä?
      Kuvitteletteletko, että Kansaneläkelaitos (=valtion veronmaksajien rahoittama) ja kunnan sosiaalivirasto (=kunnassa työtätekevien ihmisten verorahat)
      elättäisivät teitä loppuikänne?
      Kuka maksaa kaksionne vuokran? Sähkö-, vesi-, kännykkä-, nettilaskut? Kuinka paljon ne ovat? Kuka ostaa teille ruokaa, vaatteita,hygieniatarvikkeita? Miten paljon ne maksavat esim. kuukaudessa?
      Ehkä näiden kuvitteellisten sossupummien kannattaisi joskus ihan itse laskea menonsa ja miettiä, miten työtätekevät pienituloiset pärjäävät. Joka hemmetin euro täytyy laskea, mihin on varaa. Yleensä mihinkään ei ole, vaikka töitä tehdään.
      Lisää pummeja tähän maahan, juhlikaa kunnolla! Meikäläisten palkoilla täytyy mennä joulunakin töihin, että perhe pysyy hengissä.

      • mamma50

        Hei vain.Tohon sinun viittaamaa veronmaksajat.Etpäs valita siitä kun me vuosikymmeniä,Veronmaksajat maksamme nämä linnanjuhlat.Eiköhän viedä meilt kaikilt sinnekki rahaa ja toiset nauttii antimet ja yleensä ovat sitä suurinta tuloa nauttineet tai nauttivat.


    • mamma54

      Kokemuksesta.Pärjää,kun ei pakollisten laskujen jälkeen haaveile mistään muusta.Kampaamot,harrastukset,terveelliset ruuat pois,samoissa vaatteissa ympäri vuoden.
      Lista on pitkä,mitä et enää voi saada ja tehdä.
      Sanonta,että raha ei tee onnelliseks sais heittää jo nyt kaatopaikalle.Näin vaan on että rahaa tarvitaan,sanojat ovat useammin normaalisti toimeentulevia,omalla palkallaan.Yhteikunnan varaan älä laske elämääsi.
      Hyvinvointi on suomessa kaukana.Älkää sanoko et muualla maailmassa on vielä huonommin,elämme ja asumme nyt Suomessa.

    • t:2-vuotiaan yh äiti

      Tarkkaan joudutte miettimään miten rahat käytätte ja vaivaa joutuu hieman näkemään kun selvittelee/ hakee kelan etuudet kunnan toimeentulotukea. Mutta pärjäätte kyllä. Ja se lapsi ei ihmeitä tarvitse. Vaan rakastavat, levolliset ja onnelliset vanhemmat, jolla on aikaa lapselle. Itse erosin lapsen isästä vuosi sitten kun lapsi oli 1v ja sen jälkeen olen kituutellut kodinhoitotuella, asumistuella toimeentulotuella elarit (jotka vähentävät ttt:a!). Rahaa ei liikoja ole, mutta olen onnellisempi kuin koskaan. Ja oen jopa pystynnyt 10-20e/kk laittamaan sukan varteen lapselle säästöön. :) Onnea matkaan.

    • lol 1

      helposti pärjää itse en ikinä mene töihin kun rahan saa koisimalla ja lusmuilemalla helposti jää 1000 euroa käteen plus muut handelit kaupan päälle

    • Aloittaja äippä

      Kiitos joillekkin ihanista ja kannustavista puheista!

      Haukkujille tiedoksi:Minä olin töissä ennen raskautta vuoden verran.Sitten muutimme miehen koulun takia eri paikkakunnalle eikä töissä käyminen edellisessä työpaikassa ollut mahdollista.Nyt olen etsinyt töitä n. 4kk eikä ole kuulunnut mitään, kukapa palkkaisi nuoren jolla koulu jäi masennuksen takia kesken ja on kaiken lisäksi vielä raskaana.Ja raskaus oli vahinko mutta olemme siitä silti nyt onnellisia.Töihin siis menisin ilomielin jos pääsisin, en siis tahallani lorvi kotona.Ja töitä etsin koko ajan.Kaikenlaisia tukia joudumme käyttämään sen aikaa että pääsen töihin.

      • elämä on..

        minullakin koulu jäi masennuksen takia kesken, ja parisuhteessa oli paljon ongelmia silloin muutenkin..esim. jokapäiväistä riitelyä, itkemistä ja huutamista ja vittuilua puolin ja toisin.
        mutta silti nousin suosta. aloin miettimään masennukseni syitä ja keskustelin äitini ja avokkini kanssa asioista..
        vähitellen olo alkoi parantua, ja aloin hakea uudelleen samaan koulutukseen jonka lopetin..monen yrityksen jälkeen pääsin kuin pääsinkin opiskelemaan aikuiskoulutuskeskukseen josta olen jo valmistunut.
        nyt olen ahkerasti hakenut töitä ja huomenna olisi taas työhaastattelu ja toivottavasti työpaikka tarjolla.

        meillä ei ole lapsia, koska olemme miehen kanssa päättäneet että joko emme "hanki" lapsia ollenkaan tai jos lapsia "hankimme" niin elätämme lapset ihan omilla rahoillamme.
        nyt haluan vain päästä eroon kelasta ja tukien nostelusta(aina ihan hirveä paperisota ja tukirahojen perään pitää joka toinen kerta soitella).
        haluan töihin ja haluan luoda itselleni uran josta voin olla ylpeä, ja olla esimerkkinä mahdollisille tuleville lapsilleni.

        BTW, kun haet töitä, niin ei ehkä ensimmäiseksi kannata alkaa puhumaan masennuksesta. työnantajat haluavat vain kuulla vahvuuksistasi, koulutus/työtaustastasi, minkälainen työntekijä olet ja miksi juuri sinut pitäisi palkata..

        raskaus ei sitä paitsi koskaan ole vahinko. jos kaksi aikuista ihmistä harrastaa seksiä, niin kyllä kai he ovat silloin tietoisia mahdollisista seuraamuksistakin...
        vain tyhmä sanoo että;"mä tulin vahingossa raskaaksi"...


    • Miesope

      Suosittelisin harkintakyvyn käyttöä tilanteessa, jossa jo ENNEN raskaaksi tulemista on ollut masentuneisuutta. Lapsen tulo ei varmasti taipumusta masentuneisuuteen hoida.

      Kummasti täällä myös ihastellaan sitä, miten HIENOSTI kaikki varmasti sujuu. Julkisuudessa varsinkin lapsiperheiden ongelmat ovat suuria ja päivänselviä. Tällä palstalla sen sijaan kaikilla menee todella hyvin ja mikä vain onnistuu. Elävätköhän tämän osion kirjoittajat eri todellisuudessa kuin me muut?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      413
      1706
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1348
    3. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      171
      1317
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1275
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      1017
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      936
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      880
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      871
    9. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      856
    10. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      108
      821
    Aihe