Anopinkieli kuolee vähitellen?

umpura.

Ollut nyt pian vuoden itselläni. Ensimmäisen puoli vuotta kevät ja kesä, se kasvoi hienosti, tuotti uusia versoja purkkiin. En kastellut sitä suoraan, vaan suihkuttelin kevyesti "kasvi-sumutinruiskulla" vettä lehdille silloin tällöin. Sitten tuli yksi keltainen ja kuiva lehti. Oletin, että kastelin liian vähän, annoin vettä sitten suoraan alustalle, mutta ei - taas uusi keltainen kuiva lehti. Sitten päätin kokeilla oliko se saanut liikaa vettä ja olin kastelematta parisen viikkoa ja harvensin sumutteluja. Ei. Taas kuiva keltainen lehti. Samoin lehdet olivat alkaneet muuttua epätasaisiksi, syviä uurteita niissä.

3 Keltaista kuivaa lehteä tuossa taas tuloillaan. Mitähän tuon kanssa pitäisi tehdä? En mielestäni ole kastellut liikaa ainakaan.... Oma logiikka sanoisi, että se kuivuu pystyyn, mutta voiko näin olla?

On tämäkin, kun "helppohoitoisin" kasvi kituu tuolla tavalla itselläni. Pitäisikö sille vaihtaa normaali multa? Se on tuossa kaupan jossain kovin kuivan näköisessä mitä-lie-moskapohjassa, joka tuskin imee vettä itseensä.

10

2615

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kuukausikastelija

   Minä kastelen kerran kuukaudessa ja se voi hyvin !

   • Lusidia

    Ruukku voi olla täynnä juuria


  • unensiipi

   Siellä on jolku tuholainen. Kaktuksia ja mehikasveja kastellaan ja lannoitetaan hyvin niukasti. Anna mullan kuivua. Reikä purkkiin ja aluslautanen.
   Hienonna valkosipulin kynsiä sauvasekoittimella vedessä ja kaada moska purkkiin niin toukat saavat luomuhäädön.

  • Auttoiko?

   Kastelen omaani hyvin harvoin ja yleensä aluslautaselle vaikka kuulemma ksvi tykkäisi jos kastelisi lehtien 'sisään' . Ruukkua ei ole vaihdettu varmaan kertaakaan (olen saanut sen oisko ollut isotädiltäni) ja kyllä se ahdas on mutta kasvi tykkää, itseasiassa ruukku taitaa jopa olla halki , muttei se niin pahasi että haittaisi :). Välillä se käy suihkussa:D kerralla saa kunnolla vettä ja hetkessä imasee :) empä muuta taida sille tehdä nyppiä ehkä kuivuneita lehtiä mutta aina niitä lisää tulee ja kasvi senkuin rehottaa:) mutta suosittelen, ei liian isoa ruukkua, kastelu harvoin, ja esim kunnon suihku on toiminut itsellä hyvin:)

  • Pioni

   Kukka ei pure. Nosta ruukusta, näet onko ötököitä vai täyttävätkö juuret ruukun niin tiukkaan ettei jää tilaa rippusellekaan multaa. Se tykkää ahtaasta ruukusta, mutta rajansa kaikella. Hiekan sekaista multaa ruukkuun - muutaman viikon päästä lannoitetta ja siitä se lähtee taas kasvuun.
   Enpä ole kuullut kenenkään onnistuneen tappamaan anopinkieltä, et varmaan onnistu sinäkään :).

  • umpura.

   Edelleen tuo tuossa kituu. Kova kato käynyt: noin 5 "tervettä" lehteä, vaikka tuo tosiaan kasvatti tytäryksilöitäkin aluksi. Jotain 16 lehteä tuossa on ollut parhaimmillaan. En tosin ole valkosipulijuttua kokeillut, kun ei tuossa näy silmämääräisesti mitään ötöjä :)

   Vaihdoin uuteen multaan, ja mielestäni juuret olivat rutikuivat, pitäisikö niiden olla? Mullanvaihtokaan ei kyllä mitään auttanut. Päätin nyt sitten vielä kokeilla "kuukausikastelua". Ollut nyt 3 viikkoa ilman vettä.

   • kastelija

    Minä kastelen kyllä anopinkieliäni useammin. Kesäaikaan kerran viikossa ja talviaikaan kerran parissa viikossa ja aika reilusti. Hyvin kasvavat. Olisikohan sinun anopinkielesi liian janoinen? Kesällä viihtyvät muuten parvekkeella hyvin.


   • umpura.
    kastelija kirjoitti:

    Minä kastelen kyllä anopinkieliäni useammin. Kesäaikaan kerran viikossa ja talviaikaan kerran parissa viikossa ja aika reilusti. Hyvin kasvavat. Olisikohan sinun anopinkielesi liian janoinen? Kesällä viihtyvät muuten parvekkeella hyvin.

    Tuossa ennen kuukausikastelun aloittamista, annoin sille huikan vettä, ja tapahtui selkeä lehtien kuoleminen. En tiedä mitä tuo haluaa, mikään ei kelpaa :)


   • hulluhellurei
    umpura. kirjoitti:

    Tuossa ennen kuukausikastelun aloittamista, annoin sille huikan vettä, ja tapahtui selkeä lehtien kuoleminen. En tiedä mitä tuo haluaa, mikään ei kelpaa :)

    Kun kastelet, niin anna sille niin paljon vettä että sitä valuu aluslautaselle. Anna kasvin imeä vettä n. 15 minuuttia ja kaada ylijäänyt vesi sitten pois.

    Kasveja (myös mehikasveja ja kaktuksia) kannattaa kastella kunnolla silloin kun kastelee, niin että multa kastuu pohjia myöten.
    Jos nakkaa kasville vaan pikku tilkan vettä, niin multa kostuu vaan päältä mutta pohjalta voi olla aivan kuivaa.

    Anopinkieltä kannattaa myös lannoittaa kasvuaikana noin kerran kuukaudessa.


  • Ötökkälääke_etsinnässä

   Jos joku tätä vielä lukee, niin mulla on nyt täysin samat oireet ja lopulta löysin tuholaisia. Aluksi epäilin, että kuivuu pystyyn mutta tässä keväthoidon yhteydessä löysin jokaisesta kasvista todella pieniä, valossa punertavia ötököitä. Näyttävät multahipuilta, kunnes katsoo tarpeeksi läheltä ja etsii liikettä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Some pillastui! Martina Aitolehti ja ero Hannu-rakkaasta kuohuttaa: "Salaavat suhdetta" "Surullista"

   Seiskan uutinen Aitolehden ja Pikkaraisen erosta kuohuttaa. Spekulointia pukkaa ja jotkut jopa epäilevät, ettei pariskunta olisikaan oikeasti eronnut
   Kotimaiset julkkisjuorut
   61
   8742
  2. Illan seksikkäin! Iina Kuustonen tyrmäsi glitterasussa - Heittää vitsiä lenkkareista ja kassista!

   Uuuh, mikä ilmestys. Ja huumorista täytyy antaa aina plussaa! https://www.suomi24.fi/viihde/illan-seksikkain-iina-kuustonen-tyrmasi-glitterasussa-hei
   Kotimaiset julkkisjuorut
   19
   4986
  3. Marin oli taas ryyppäämässä Kalliossa koko illan!

   Tällä kertaa Sanna biletti oikein julkkisporukassa yhdessä laulaja Anna Abreun, 31, ja poppari Benjamin Peltosen, 24, kanssa. Näyttää siltä, että Mar
   Maailman menoa
   404
   3550
  4. Martina erosi jälleen!!!

   Hahhhaaaa!!! Olisi Martina kannattanut lukea tätä palstaa niin olisit tiennyt miten käy... LUUSERI!!! Martina Aitolehti, 39, ja Hannu ”Hank” Pikkarai
   Kotimaiset julkkisjuorut
   211
   2809
  5. Raiskaussyytteessä oleva Hannu jäi kuin nalli kalliolle!

   Martina Aitolehti, 39, ja Hannu ”Hank” Pikkarainen, 37, ovat eronneet. Kohuttu salamasuhde ei kestänyt vuottakaan. Seiskan lähipiiristä saamien tieto
   Julkkikset
   25
   2309
  6. Niko Saarinen paljastaa julkisuuden rumat kasvot: "Koko ajan avointa riistaa ihmisten edessä..."

   Reality-tähti Saarinen saa elantonsa julkisuudesta, mutta aina elämä ei ole ruusuista. Kärkkäistä kommenteistaan tuttu mies haluaa nyt kertoa haasteis
   Kotimaiset julkkisjuorut
   19
   1736
  7. SHOKKIERO!!! Hannu antoi kenkää Martinalle

   Martina Aitolehti, 39, ja Hannu ”Hank” Pikkarainen, 37, ovat eronneet. Kohuttu salamasuhde ei kestänyt vuottakaan. Seiskan lähipiiristä saamien tieto
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   1487
  8. Vaikuttaa siltä, että olet...

   ...vain leikkinyt minulla koko tämän ajan.
   Ikävä
   34
   806
  9. Kyllä se päivä vielä tulee...

   Kyllä se päivä vielä tulee, jolloin tapaamme. Tiedän sen. Herkuttelen tällä ajatuksella usein, sillä näin ajatuksenakin aivan jännittävää.
   Ikävä
   36
   772
  10. Jännä juttu..

   kuinka palsta on kuivahtanut viimeisen vuoden aikana. Kommentteja aiheesta lukenut enemmän ja vähemmän, plus ihmettelyä siitä missä kukin on. Toki
   Sinkut
   169
   728
  Aihe