Sekarotuisten koirien hinnat

Tahdon aloittaa keskustelun sekarotuisten kovista hinnoista ja tuoda esille oman näkökulmani ostajana.

Olen vuoden asunut omillani ja siitä asti etsinyt itselleni sopivaa pentua. Lapsuudenkodissa esiintyi allergiaa parilla perheenjäsenelläni, joten koira jäi haaveeksi. Olen 20v nainen ja olen työtön/pätkätöissä ja haen opiskelemaan ensi syksyksi, joten rahaa on rajoitetusti. Selaan apulan ja tori.fi:n ilmoituksen läpi päivittäin ja en voi kun ihmetellä hintoja.

Mikä järki siinä on, että sekarotuisista pennuista pyydetään ihan 800 euroakin? Jos rotucoktailissa on pieniä rotuja, niin hinnat ovat heti 400e ylöspäin, harvoin edes tuon 400e. Harvoin tulee pentuja vastaan, jotka maksaisivat sen kenneliliiton suositteleman 150e, ellei sitten rodut ole ajokoiraa, pystykorvaa, norjan harmaata, sakemannia tai karjalankarhukoiraa.

Ymmärrän, että REKISTERÖIDYT rotukoirat maksavat 800-1000e, koska ne ovat rekisteröity, sirutettu, el.lääkärin tarkastamia, varmasti puhdasrotuisia, vanhemmat terveitä tai hyvä suku, agility/TOKO/näyttelytaustaa , kasvattajat rekisterissä ja luotettavia jne.

Minä haluan vain ihan tavallsien koiran. Sellaisen, joka on max 20kg, koska asun 35 neliön yksiössä. Ja ei metsästysviettistä, sillä en tule metsästämään. Roduilla ei ole paljon väliä. Olen aina rakastanut koiria. Haluan nelijalkaisen karvakuonon lenkkeilyseuraksi ja kaveriksi kotiin.

En todellakaan usko, että pennuista pyydetään esim. 500e ihan vain myyjän hyvää hyvyyttä sen vuoksi, että koiralle taataan hyvä loppuelämän koti. Ja että ne olivat vahinkopentuja, tarina kirjoitettu vielä emäkoiran näkökulmasta... Höpö höpö. Silmät kiiluen pyydetään melkein rotukoiran hintoja ihan vain rahanahneuttaan.

Se on ihan sama, onko pennussa chihuhuaa ja kääpiöpinseriä tai mitä ikinä, sekarotuinen on sekarotuinen. Seropista ei saa rotupia. Helppo kuvitella, että näiden joukossa on pentutehtailijoita, jos rahaa on tiedossa noin helposti. Kun ei seropien kasvattamisesta tarvitse mihinkään rekisteriin kuulua, tai vanhempien terveydestä, näyttely, agility ja TOKO menestyksestä niin huolehtia, eikä ole kenneliä, jonka maineesta välittää.

Minulla kyllä on rahaa säästössä siltä varalta, että joudun viemään koiran eläinlääkäriin esimerkiksi johonkin leikkaukseen, mikä on todella kallista. Koiranruokaan on rahaa. Lenkkeilyyn, koulutukseen ja aktiviteetteihin on aikaa. Mutta olen mieluummin ilman koiraa, entä maksaisin yli 250e sekarotuisesta pennusta ja pitäisin yllä tällaista sirkusta!

Se, etten tahdo maksaa sekarotuisesta monta sataa euroa, ei todellakaan tarkoita sitä, etten veisi sitä el.lääkäriin jos se sairastuisi tai etten ylipäätänsä hoitaisi sitä. Koiran pitäminen ei todellakaan ole ilmaista ja sitä paitsi, maksaisipa koira vaikka 2000e, voi se jäädä jo ensimmäisenä vuonna auton alle, tulla isomman koiran tappamaksi tai sairastua yms, koskaan ei elämästä tiedä.

Järki käteen seropien hinnoitteluissa, älkääkä maksako ihan mitä sattuu hintoja pennuistanne, tai niitä vain nostetaan.
Ilmoita


Itse otin samassa tilanteessa kodittoman koiran. Hinta kohdillaan ja luonnekin :)

Ihan Suomessa oleviakin löytyy esim. seuraavien yhdistysten kautta. Sopimusehdoissa on jonkin verran eroja joten kannattaa vertailen lukaista läpi.

http://www.kodinvaihtajat.com/?page_id=19
http://www.rekkurescue.com/
http://loytoelaintalo.fi/i
Usein ollut tänä Syksynä koiria huokeaan hintaa vailla uutta kotia. Eli selaile myöskin löytöeläintalojen sivuja läpi.
1 VASTAUS:
Nuo ovat ihan varteenotettavia vaihtoehtoja, jos asuu Etelä-Suomessa, mutta täältä Oulusta matkustettaessa tulee seropille taas kova hinta. Ja lisäksi koiran tulisi olla pentu, tai kovin nuori, että koulutus onnistuisi varmuudella, varsinkin, kun kyseessä olisi ensimmäinen koirani.
+Lisää kommentti
Olen aivan täysin samaa mieltä !!! Vaan sehän ei ole hullu joka pyytää vaan se joka maksaa...

Kävin mielenkiinnosta katselemassa Apulassa ja löysin seuraavaa:
-labukka 880e
-ranskanbulla 800e
-rotikka 750e

Siis paperittomasta elukasta?! WTF!!! Otetaan nyt vielä huomioon, että jokainen näistä on potentiaalinen pentutehtailun tulos, kun joka juoksusta ei narttua saa astuttaa -> jokaista pentuetta ei saa rekattua.

Sulaa hulluutta!

Suosittelen aplle tutustumista myös sijoituskoiriin, jotka ei maksa mitään vastaanottajalle. Vakuusmaksun toki joutuu pulittamaan, mutta sen saa takaisin. Tietty voi käydä surkeasti, että kasvattaja ei haluakaan teettää koiralla pentua ja pitää vakuusmaksun...mutta kenties varteenotettava vaihtoehto?
1 VASTAUS:
Kauppa käy ikävästi jopa seropeissa ja paperittomissa oli hinta mikä hyvänsä. Osa panostaa pentujen hoitoon ja sitten on tehtailijoita joille kahiseva merkitsee eniten :(

Älkää tukeko epämääräisissä oloissa kasvatetun pennun ostoa vaan siistejä tiloja ja terveitä koiria sekä pentuja. Kysykää rohkeasti asioista ja selvittäkää pentujen hoitotapa paikanpäällä eli ruokinta sekä emon hoito :)
+Lisää kommentti
Kuulostaa tutulta :) Itse päätin lukion tänä keväänä, nyt on tarkoitus tehdä työtä vuosi tai pari ja sitten hakeutua pienet säästöt keränneenä opiskelemaan. Minulla on jo koira, mutta huvikseksi seurailen koirien myyntihintoja.

Olethan huomannut, että rotukoirien hinnat kipuavat koko ajan ylemmäs, joka sekin vaikuttaa seropien hintoihin? Isäni osti ensimmäisen shelttinsä 25 vuotta sitten hintaan, joka olisi nykyrahassa alle 800 euroa. Minun shetlanninlammaskoirani - väri- ja kokovirheellinen yksilö - vaikka muutoin rotunsa edustaja onkin, lähti kotiini 1200 € hintaan. Onneksi vanhemmat maksoivat, muutoin olisi jäänyt kenneliinsä... ja tänä vuonna 1300 euron hintapyynti ei ole shelttien kohdalla mitenkään poikkeuksellista.

Lisäksi rotukoirista löytyy nykyään niin paljon sairauksia (lonkka- ja silmäviat, sydänongelmat, allergiat, yliherkkyydet, syövät), että seropia harkitaan paitsi hinnan niin myös terveyden vuoksi, eli seropien kysyntä lisääntyy ja kasvattajilla on syytä nostaa hintoja. Seropeja syntyy nykyään muutenkin kuin vahinkoina, joten pääasia ei ole "löytää hyvä koti", vaan tehdä pentue ja myydä se pienellä voitolla, samalla tavoin kuin rotukoirien kasvattajat tekevät. Erona on, että näyttelymatkoja ja rotuominaisuuksia ei siirretä hintaan. Keskikokoisen koiran pentueen kulut ovat n. 400 € per pentu. Sillä voi selittää käyttökoirien halvemmat hinnat suhteessa fifeihin - metsästyskoiran pennusta pyydetään tuo 400€ "vaivanpalkka", fifiin, oli sitten näyttelyhusky tai -chihuahua, siirretään näyttelymatkat Brasiliaan, oman loman pitämiset töistä, uroksen tuominen Saksasta jne. jne. Minusta 400€-500€ on ok hinta seropille, pennun kasvattajalle aiheutuvat kulut saa katettua ja (huom! vastuullista!) sekarotuisten kasvattelua tuettua. Toki omakohtaisesti maksaisin tuon hinnan vain, jos tietäisin vanhempien olevan terveitä ja näin päin pois. Siasta säkissä en maksaisi mitään...

Kannattaa vain olla kärsivällinen. Minä aloitin ROTUKOIRAN etsimisen rodusta, joka on Suomen suosituimpien top 10 -listassa, rahaa oli varattu se 1200 € ja aikaa meni silti kaksi vuotta! Sinun vaatimuksesi ovat tavallaan paljon vaativammat!

Kannattaa pitää silmällä myös annetaan-palstoja. Tällä viikolla sieltä löytyi pitkästä aikaa mielenkiintoinen ilmoitus, jossa tarjottiin keski-ikäistä herrasmiesshelttiä uuteen kotiin. Oletko harkinnut aikuista koiraa? On totta, että koiran söpöysvaihe jää silloin näkemättä, mutta silloin pääset ostotilanteessa näkemään "valmiin" eläimen - tiedät jo, onko se sisäsiisti ja vetääkö se hihnasta. Käytös ei aikuisella koiralla pääse muuttumaan ja yli 5-vuotiaalle tuskin puhkeaa epilepsiaa :)
1 VASTAUS:
Rotukoirien hinnat eivät voi suoraan vaikuttaa seropien hintaan, sillä niiden alkuperät ovat lähtökohtaisesti hedelmöittymistä lukuunottamatta varsin erilaiset.

Rotukoirien jalostukseen ja kasvatukseen yms tehdään edelleen paljon _työtä_, joka näkyy hinnassa koiran lisäksi plus kaikki sirutukset, rekisteröimiset jne. Seropien jalostuksen eteen ei tehdä työtä. Ne vain paritetaan keskenään, tarkoituksella tai vahingossa. Seropien hintaan pitäisi kuulua vain ruoka ja muut pakolliset menot. Joku pieni lisä on OK, mutta joku 500e myyjän palkka oon naurettava.

Rotukoirien jalostajat saavat toki pyytää vaikka mitä hinnaksi ja toki myös seropien myyjät, mutta ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa. Kysyntä ja se, että ihmiset ovat valmiita maksamaan koirasta yli 1000e tottakai pitääkin ne hinnat korkeina. Ymmärrän yli 1000e menevät hinnat, jos kyseessä on joku todella harvinainen rotu, jolle on paljon kysyntää... ja maksajia.

En hanki aikuista koiraa. Minusta pentuvaihe ei ole vain mikään söpöysvaihe, on varmasti paikoin uuvuttavaa opettaa sisäsiistiksi ja peruskouluttaa yms ja hihnassa vetämiseenkin voi pentuvaiheessa vaikuttaa. Haluan kasvattaa ja tuntea koirani sen pentuiästä asti.

Miksiköhän maatiaiskissoista pyydetään edelleen vain n. 20e kattamaan pennun aiheuttamat ruokakulut? Ilmaiseksi antaminenkaan ei ole tavanomaista. Koirista kuitenkin on ihan okei pyytää 400 ja yli?
+Lisää kommentti
Hei,olen hakenut 6kk- 1vuotista max. 20 kiloista sekarotuista uroskoiraa Apulasta ja Torista jo muutaman kuukauden. Olisin valmis maksamaan n.400-500 ekeä ,mutta ei sittenkään löydy Uudeltamaalta. Kaikki on jossain Lapissa tai Keskisuomessa.Onko ne täällä kuollu sukupuuttoon.On kyllä Rescue koiria,mutta haluaisin ihan Suomalaisen." Helpotti", kun on ruvennut ottaa aivoon.
Ilmoita
Moikka. Tuskin saat nykypäivänä 250 eurolla pentua jos se on vastuullisesti kasvatettu. Minä pyysin 500€/pentu tarkoituksella teetetyistä pennuista. 500€ on minun mielestä ok hinta, koska kasvattajallakin on kuluja yms. Se on tosin totta että yli 600 euron pennut on rahastusta. Rotukoirienkin hinnat menee valitettavasti koko ajan ylöspäin :(
Ilmoita
Niin se vaan on,että niin kauan kun pennuista joku maksaa maltaita,niistä myös sitä pyydetään.Ja miksi pitää jatkuvasti pentuja tehdä?Yhden vahingon vielä ymmärrän,mutta että jatkuvasti...ja sitten jos pentuja teetetään tarkoituksella,siis sekarotuisa,joo tulee kuluja mut en ainakaan minä niitä kuluja maksaisi.Rotukoiraan ei enää kohta ole varaa kun ministeri-tason palkoilla.Valitettavaa.Sijoituskoira muuten ok,mut jos menee sukset ristiin kasvattajan kans,ei enää kivaa.
Eli älkää maksako maltaita sekarotuisista,niin hinnat ei ole enää pilvissä!
1 VASTAUS:
Rasittaa suunnattomasti kaltaisesi kitisijät, joiden mielestä seropien pitäisi olla edelleen suunnilleen kahvipaketin arvoisia, vaikka maailma on muuttunut sellaisista ajoista tyystin. Että yritäpä sinäkin päivittää itsesi ihan nykyhetkeen.

Mitä ihmettä sinä tarkoitit kirjoittaessasi, ettet maksaisi pennun kuluja? Oletko ihan tärähtänyt? Mitä tahansa ostatkin, olipa se muropaketti, vaatekappale, uusi sohva tai mikä hyvänsä muu, niin sinä todellakin joudut korvaamaan myyjälle aiheutuneet kulut ja voittoa tavoitteleville yrityksille myös siihen päälle lisätyn voiton. Niin tämä maailma vain pyörii hyväntekeväisyyttä lukuunottamatta. Edes sekarotuisten myyjien ei todellakaan pidä mennä harjoittamaan hyväntekeväisyyttä ja antaa/myydä koiria tappiolla.

Nykyään on äärimmäisen harvinaista, että niitä oikeita vahinkoja pääsee tapahtumaan, sillä koirat eivät enää kuljeksi kylillä, kuten ennen muinoin. Niinpä niitä puoli-ilmaisia vahinkorakkeja ei enää synny samalla tahdilla kuin ennen, vaan lähes kaikki pennut ovat enemmän tai vähemmän suunniteltuja, mikä tietysti näkyy hinnassakin. Ei kai se voi olla liikaa käsityskyvyllesi tajuta, että maailma on muuttunut huomattavasti niistä ajoista, kun epätoivottuja rakkeja oli antaa vaikka kahvipakettia vastaan.

Jollet ole myöskään sitä sattunut huomaamaan, niin muistutanpa nyt, että hinnat ovat nousseet vuodesta miekka ja kilpi tasaiseen tahtiin ihan kaikessa. Koska koirien pito mm. eläinlääkärin palkkioiden, koiranruoan ja muun vastaavan kallistuttua maksaa nykyään enemmän kuin ennen muinoin niille itsestään sikiävien rakkien omistajille, niin miksei pennutkin muka maksaisi enemmän kuin silloin? Jollet vänkää, että asuntojen pitäisi maksaa saman verran kuin ne maksoivat pari-kolmekymmentä vuotta sitten, niin miksi koirienkaan pitäisi maksaa saman verran kuin ne silloin maksoivat?
+Lisää kommentti
TAAS on lapsukainen, mitään mistään tietavä ihminen vauhdissa.
Olen aloittajan kanssa siitä samaa mieltä, että sekarotuisten hinnat verrattuna rotukoiriin ovat mahtavat. Sekarotuisia saa vaikka ilmaiseksi, jos osaa etsiä.
Rotukoirien hinnat, ainakin tietyillä roduilla ovat laskeneet. Ei varmasti kaikkien koirien kohdalla, mutta joillakin.
1 VASTAUS:
Linkkailepa tänne yhteystietoja heille, jotka ilmaiseksi antavat. Katsotaan montako mamma löytää.
+Lisää kommentti
Kävin tänään toista kertaa tori.fi sivuilla ja hämmästylkseni oli suuri. Sekarotuisista pennuista ja mixeistä pyydetään 800, euroa. Mixitkin ovat sekarotuisia ja saattavat olla jopa kalliinpia, kuin puhdasrotuiset koirat,
Älkää ihmiset missäån nimessä ostako niitä. Niillä ei ole mitään takuuta,ei kennelliiton hyväksymiä sääntöjen noudattamista, terveystarkasteluja ylipäätään ei mitään. Kuitenkin niistä pyydetään jopa korkeampia hintoja, kuin puhdasrotuisilta, joilla pystyy harrastamaan huomattavasti enemmän, kuin sekarotuisilla
5 VASTAUSTA:
Siis mitä ihmettä? Juurihan sinä kävit haukkumassa muut mitään mistään tietämättömiksi lapsukaisiksi, koska sinusta seropeja saa vaikka ilmaiseksi. Kukas se mitään mistään tietämätön nyt sitten olikaan? 😂 Kannattaisiko joskus konsultoida pääkoppaa ennen kuin alat kiljumaan vähintään parin vuosikymmenen takaisia asioita totuuksina?
jakuinkassittenkävikään kirjoitti:
Siis mitä ihmettä? Juurihan sinä kävit haukkumassa muut mitään mistään tietämättömiksi lapsukaisiksi, koska sinusta seropeja saa vaikka ilmaiseksi. Kukas se mitään mistään tietämätön nyt sitten olikaan? 😂 Kannattaisiko joskus konsultoida pääkoppaa ennen kuin alat kiljumaan vähintään parin vuosikymmenen takaisia asioita totuuksina?
Etköhän nyt liioitteleja anatmielikuvituksesi lentää. Totuus on kuitenkin se, että seropin hankkiessaan kasvattajalla ei ole mitään vastuuta. Ei myös koiralla.
Se voi olla monta kertaa ihanampi, kuin rotukoira, mutta sen ottaminen on aina riski.
Suurempi kuin rotukoiralla, joiden vanhemmilla on meriittiä, vaikka eihän sekään ole ta, että pennustakehittyy loistoyksilö. Ja on kuitenkin mahdollista, ett saatt riittävän hyvän pennnun, JONKA KANSSA VOI HARRASTAA.
minelan kirjoitti:
Etköhän nyt liioitteleja anatmielikuvituksesi lentää. Totuus on kuitenkin se, että seropin hankkiessaan kasvattajalla ei ole mitään vastuuta. Ei myös koiralla.
Se voi olla monta kertaa ihanampi, kuin rotukoira, mutta sen ottaminen on aina riski.
Suurempi kuin rotukoiralla, joiden vanhemmilla on meriittiä, vaikka eihän sekään ole ta, että pennustakehittyy loistoyksilö. Ja on kuitenkin mahdollista, ett saatt riittävän hyvän pennnun, JONKA KANSSA VOI HARRASTAA.
HAHHAHHAHHAAAAAAA!!

"TAAS on lapsukainen, mitään mistään tietavä ihminen vauhdissa."
"Sekarotuisia saa vaikka ilmaiseksi, jos osaa etsiä."

Ihanko tosiaan minä kuvittelin sinun haukkuvan muut mistään mitään tietämättömiksi lapsukaisiksi, vaikka se sitten lopulta olitkin sinä itse? Olet niin nolo. 🤣
kiittinauruista kirjoitti:
HAHHAHHAHHAAAAAAA!!

"TAAS on lapsukainen, mitään mistään tietavä ihminen vauhdissa."
"Sekarotuisia saa vaikka ilmaiseksi, jos osaa etsiä."

Ihanko tosiaan minä kuvittelin sinun haukkuvan muut mistään mitään tietämättömiksi lapsukaisiksi, vaikka se sitten lopulta olitkin sinä itse? Olet niin nolo. 🤣
Älä nyt liioittele taas
Vain paskan jauhamista ilman syytä
Alan kohta hermostua paskanjauhantaan,joitsvkirjoittavat mitään mistään tietävät ihmiset.
minelan kirjoitti:
Älä nyt liioittele taas
Vain paskan jauhamista ilman syytä
Alan kohta hermostua paskanjauhantaan,joitsvkirjoittavat mitään mistään tietävät ihmiset.
Eikö itsesi naurun alaiseksi tekemisellä ole ihan oikeasti mitään rajaa? Suoria lainauksia on paha liioitella, mutta ymmärrän toki paskanjauhannasta kiinni jäämisen kaivelevan sinua noin kovasti. Yritä kuitenkin keksiä järkevämpiä selityksiä, jotta tilanne ei käy näin kiusalliseksi sinulle.
+Lisää kommentti
Tuo vertauksesi koiran jäämisestä auton alle, oli sitten kysymys seropista tai rotukoirasta ontuu. Se ei katso rotua, vaan omstajan huolehtimista, että otatko seropin tai sekarotuisen mixin tai rotukoiran arvoisen. Koirasta on rotuun katsomatta pitää hyvää huolta Tunnut ottavan koiranhankinnan hyvin löysin rantein.
Ilmoita
Hyvältä kasvattajalta ja hyvästä Chiuahn pennusta makksetaan 2 tuhatta euroa, mutta se kannattaa.
Itselläni on chihu ja on joka sentin arvoinen.
Kun kasvatin kk-mäyräkoiria, monta vuotta pyysin 2. tuhatta euroa niistä, josta en tinkinyt yhtään. Pentujen vanhemmat olivat palkittujja, korkeastikin, terveystarkastettuja, kuten pennutkin. En muista, että kukaan olisi tinkinyt hinasta, enkä ole muutenkaan saanut negatiivisttä palauttetta pennun ostajilta.
Ilmoita
Myin seropini torissa kohtuu hintaan 200€, ja kuinkas sitten kävikään,koiran osti trokari ja myi eteenpäin kovalla hinnalla. En yhtään ihmettele että seropeista pyydetään kovia hintoja juurikin tuon ilmiön vuoksi. Tietämättömyydelläni on ollut kova hinta,ikävä ja suru siitä etten ehkä koskaan saa tietää miten ja missä koirani on ja en tosiaan myynyt rahan vuoksi vaan siksi että kärsi yksin ollessaan ja halusin paremman kodin loppuelämäksi.Kova ikävä on kaveria :(
2 VASTAUSTA:
NM. SNIFF
ymmärrän hyvin surusi enkä pysty auttamaan mtenkään. Taakka on liian raskas kantaa, edes kahden ihmisen avulla.
Surusi on kestämätön, eikä edes aika paranna haavaasi, paras toimepide voisi olla hankkia uusi pentu, vaikka se ei korvaa mannyttä, mutta on sinulle kuitenkin uusi haaste.
NM.minelan
Kiitos myötätunnosta ja kukaan ei pysty auttamaan tässä asiassa,Suomen lakikin on näiden trokareiden puolella. Etsimästä en kuitenkaan lakkaa,pyry on vasta 5v ja on vielä monta elinvuotta jäljellä. Edelliset seropit elivät 15v ja 18v,terveitä olivat molemmat ja hyväluonteisia.
500-600€ seropista ei ole liikaa.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Sekarotuisten koirien hinnat

Tahdon aloittaa keskustelun sekarotuisten kovista hinnoista ja tuoda esille oman näkökulmani ostajana.

Olen vuoden asunut omillani ja siitä asti etsinyt itselleni sopivaa pentua. Lapsuudenkodissa esiintyi allergiaa parilla perheenjäsenelläni, joten koira jäi haaveeksi. Olen 20v nainen ja olen työtön/pätkätöissä ja haen opiskelemaan ensi syksyksi, joten rahaa on rajoitetusti. Selaan apulan ja tori.fi:n ilmoituksen läpi päivittäin ja en voi kun ihmetellä hintoja.

Mikä järki siinä on, että sekarotuisista pennuista pyydetään ihan 800 euroakin? Jos rotucoktailissa on pieniä rotuja, niin hinnat ovat heti 400e ylöspäin, harvoin edes tuon 400e. Harvoin tulee pentuja vastaan, jotka maksaisivat sen kenneliliiton suositteleman 150e, ellei sitten rodut ole ajokoiraa, pystykorvaa, norjan harmaata, sakemannia tai karjalankarhukoiraa.

Ymmärrän, että REKISTERÖIDYT rotukoirat maksavat 800-1000e, koska ne ovat rekisteröity, sirutettu, el.lääkärin tarkastamia, varmasti puhdasrotuisia, vanhemmat terveitä tai hyvä suku, agility/TOKO/näyttelytaustaa , kasvattajat rekisterissä ja luotettavia jne.

Minä haluan vain ihan tavallsien koiran. Sellaisen, joka on max 20kg, koska asun 35 neliön yksiössä. Ja ei metsästysviettistä, sillä en tule metsästämään. Roduilla ei ole paljon väliä. Olen aina rakastanut koiria. Haluan nelijalkaisen karvakuonon lenkkeilyseuraksi ja kaveriksi kotiin.

En todellakaan usko, että pennuista pyydetään esim. 500e ihan vain myyjän hyvää hyvyyttä sen vuoksi, että koiralle taataan hyvä loppuelämän koti. Ja että ne olivat vahinkopentuja, tarina kirjoitettu vielä emäkoiran näkökulmasta... Höpö höpö. Silmät kiiluen pyydetään melkein rotukoiran hintoja ihan vain rahanahneuttaan.

Se on ihan sama, onko pennussa chihuhuaa ja kääpiöpinseriä tai mitä ikinä, sekarotuinen on sekarotuinen. Seropista ei saa rotupia. Helppo kuvitella, että näiden joukossa on pentutehtailijoita, jos rahaa on tiedossa noin helposti. Kun ei seropien kasvattamisesta tarvitse mihinkään rekisteriin kuulua, tai vanhempien terveydestä, näyttely, agility ja TOKO menestyksestä niin huolehtia, eikä ole kenneliä, jonka maineesta välittää.

Minulla kyllä on rahaa säästössä siltä varalta, että joudun viemään koiran eläinlääkäriin esimerkiksi johonkin leikkaukseen, mikä on todella kallista. Koiranruokaan on rahaa. Lenkkeilyyn, koulutukseen ja aktiviteetteihin on aikaa. Mutta olen mieluummin ilman koiraa, entä maksaisin yli 250e sekarotuisesta pennusta ja pitäisin yllä tällaista sirkusta!

Se, etten tahdo maksaa sekarotuisesta monta sataa euroa, ei todellakaan tarkoita sitä, etten veisi sitä el.lääkäriin jos se sairastuisi tai etten ylipäätänsä hoitaisi sitä. Koiran pitäminen ei todellakaan ole ilmaista ja sitä paitsi, maksaisipa koira vaikka 2000e, voi se jäädä jo ensimmäisenä vuonna auton alle, tulla isomman koiran tappamaksi tai sairastua yms, koskaan ei elämästä tiedä.

Järki käteen seropien hinnoitteluissa, älkääkä maksako ihan mitä sattuu hintoja pennuistanne, tai niitä vain nostetaan.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta