Souppaan kiertoliittymä vaarallinen

Uhreja tulossa

Osaako kukaan paikallinen kertoa, miksi Souppaan kiertoliittymässä täytyy keskellä ympyrää olla iso kivikasa estämässä näkyvyyttä ja aiheuttamassa vaaratilanteita?
Sinänsä hieno taideteos, mutta mielestäni on aika suuri riski, että joku esimerkiksi kovassa lumimyräkässä ajaa suoraan päin pimeää kivimuuria.

7

398

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luvalahtelainen

      Varmaan ne kivet on sitävarten, ettei siitä pyyhkäistä suoraan yli ja onhan ne ympäristötaidetta. Allekirjoittaneelle opetettiin autokoulussa aikoinaan, että nopeus täytyy sovittaa keliin ja näkyvyyteen, liekö komento muuttunut vuosien mittaan? Ympyrään tullessa on nopeusrajoitus joka auttaa huomaamaan esteet edessä, eikä ympyrästä olekaan tarvetta nähdä yli, vaan ainoastaan vasemmalta tuleva, jolla on etuajo-oikeus. Kuljen ao. risteyksestä päivittäin, enkä ole huomannut suurempia ongelmia ympyrän havaitsemisessa.

    • Valoa sinne

      Ongelma voi olla harvoin siinä risteyksessä ajavilla. Riittävä valo siinä keskellä olisi tarpeen. Jokin led-valosarja on maan rajassa, eikä se sieltä erotu.
      Joku siellä ajoi muutaman kasan nurin. Koska mahdetaan korjata?

    • ajo ohje tollolle

      Ympyrässä mennään ympyrää eikä kivikasan läpi. Putkiaivoja varten ne kivet on.

    • Kokenut autoilija

      Ainakin kerran tähän kivikasaan on jo törmätty autolla.
      Todennäköisin tilanne onnettomuuteen on se, että vt12:ta ajaa kuski, jolle tie on tuttu, mutta joka ei ole pariin vuoteen ajanut sitä - on pimeää ja lumi pöllyää: kuski ajaa vanhasta muistista päin täysin pimeää kasaa.

      Tässä on esimerkki siitä, miten vt2 ja vt12 on eriarvoisia Satakunnassa. Porista Helsinkiin päin kaikki isommat risteykset ovat eritasoristeyksiä: Honkaluoto, Ulvila, Nakkila, Harjavalta, Kokemäki, Huittinen....
      Rauman suunnasta Helsinkiin päin ei näitä ole. Euran keskustan toinenkin risteys on aika hankala, mutta sitä voi olla vaikea muuttaa alikuluksi, vai? Souppaan risteyksen olisi saanut helposti eri tasoihin, mutta järkeä ei käytetty.

      Vt12:lla kiusataan autoilijoita muutenkin turhaan liian monien peltipoliisien takia. Ylläpito takkuilee talviaikaan jne.

    • yövaloa

      Ehkä on tarve kirjoittaakin suoraan tekniseen osastoon, kun tuskin ovat Eurasivua huomanneetkaan.
      Kyllä enemmän ajavat risteykset huomaavat, mutta väsynyt yökulkija voi olla hukassa. Meneekin vanhasta muistista, vaikka ei saisikaan.

      Valoa se risteys vaatisi. Yks katuvalo sinne ja puutkin näkyis vielä niiden kasvettua.
      Eikä tarvi päivällä valoa:)))

    • Mää vaan

      Ajan siitä työni vuoksi monta kertaa päivässä eri suuntiin ja eri vuorokaudenaikoina. Pahimmat vaaratilanteet ( siis oikealta eteen tulijat ) ovat aiheuttaneet kuskit, joilla on kännykkä korvalla. Ei katsota yhtään vasemmalle, kun keskitytään vaan siihen juoruamiseen ja posotetaan suoraan eteen. Valitettavasti suurin osa on vielä nuoria kuskeja.

      Kyllä sen risteyksen näkee, jos seuraa liikennettä ja katsoo eteensä! Ennen risteystä on liikennemerkit ja tiekin kaartaa liittymää ennen jo oikealle.

      Sitäpaitsi, on siitä jotkut paukapäät ajelleet niitten kiviaitojenkin ohi suoraan yli. pyöränjäljistä sen näkee. Siis ainakin suunnassa Uusikaupunki- Harjavalta.

      Vai pitääkö tässäkin ajatella, että kun siinä ei pari vuottakaan sitten ollut ympyrää, niin mennään vaan suoraan yli......

    • Optikkoko

      Ei helvetti!
      Tällaisten pellejen kanssako sitä joutuu tuolla liikenteessä kulkemaan, joka hetki hengenvaarassa. Nopeusrajoitukset ja pari ennakkovroitusmerkkiä ennen kiertoliittymää ja joku ei muka näe tuota muuria, mutta ei se kyllä näe suoraa tietäkään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1663
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1448
    4. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1131
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1128
    6. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1120
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1096
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1081
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      5
      1062
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1050
    Aihe