Ajokoirasta..

remu101

Otin itselleni lopetusuhan alla olevan noin vuoden ikäisen ajokoira uroksen,ongelmia ilmenee nyt ulkoiluttaessa kun vetää todella paljon eikä tottele kiellosta,Muuten koira todella kiltti ja lapsiystävällinen,myös todella rauhallinen,tämä ulkoiluttaminen on erittäin iso ongelma ja haluaisinkin kuulla neuvoja kuinka tästä päästään eroon.En haluaisi luopua koirasta mutta en kykene itse kauaa fyysisesti tämän takia..

11

269

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuula7

      Itse opetin oman ajokoirani kulkemaan nätisti hihnassa "puumenetelmällä". Eli kun koira vetää, minä pysähdyn. Ennen ei matka jatku ennenkuin veto loppuu. Mitään en koiralle puhu, en käske, en kiellä, odotan että koira itse löysää talutinta. Ja heti kun hihna löystyy, hillitön kehuminen ja matka jatkuu (alussa n. 2 askelta). Menetelmä on hidas mutta kun koira itse hoksii miten pääsee eteenpäin, niin sen jälkeen lenkkeily on pelkkä ilo. Alussa lenkit olivat puolen tunnin mittaisia, matkaa saattoi kertyä ruhtinaalliset 20 metriä :) Mutta se olikin opettelua, ei lenkkeilyä. Kunnon juoksulenkkeihin koiralle on hyvät Y-valjaat potkukelkka tai springeri polkupyörässä. Ota rauhallisesti ja anna koiralle aikaa oppia asia, se on jo oppinut vetämisen, eli sen täytyy unohtaa entinen ja oppia uusi tilalle ja se vie aikaa.

    • harmaa parta

      Ihan hyvät neuvot. Kaikkein pulmallisin tilanne on silloin, kun sen riistan jälkiä on lenkkeilyalueella, mitä koiran pitäisi ajaa, jänis tai kettu.

      • tuula7

        Jep, vaikeahan se on metsästyskoira opettaa pois riistalta., oma koira onneksi pääsee myös metille, Tuossa opetteluvaiheessa ainakin kannattaisi harjoitella sellaisilla paikoilla jossa riistaa ei ole. On pikkusen liian vaikeaa opetella kävelemään nätisti ja vetämättä jos nokan alla on uunituoreen jäniksen jäljet.


    • Pelko pois huuruten

      Hanki treeni väsyttää mukavasti ja tekee hyvää lenkkeilijän sekä koiran mielelle. :)
      Nimmarilla ex veturin pitäjä, hankien myötä mukavampi lenkki. Eli puuhaa esim. vedättämällä kelkkaa, juoksulenkkejä kesäsin pyörän kanssa tai lenkkeilijän. Kyllä enemmät höyryt lähtee!

    • nainen...

      Vie metälle. Ei ole seurakoira, saa opetettua kyllä hihnaan, jos haluaa.

      Täällä olisi innokas ostaja, jos aiot luopua, itelläni jo valmiiksi suomenajokoira ja kokemusta löytyy.
      Metsästämäänkin veisin.

      • ajokkigriffon

        Seurakoira ajokoira joutuu olemaan suurimman osan vuodesta, kun metsästyskausi on niin lyhyt. Mutta ei se sellaisena pärjää aktiivisuutensa takia, vaan ikunnon harrastustoimintaa se vaatii metsästyksen ulkopuolella. Kumminkaan metsästyskoirksi siitä ei ympärivuotisesti metsästyslain kireyden takia ole.

        Itselleni tulossa griffon fauve de bretagnen pentu keväällä ja täytyy keksiä sopivaa harrastustoimintaa metsästyskauden ulkopuolelle sitä varten, koska metsälle pääsee vain syksyllä ja alkutalvesta.


    • vilin muisto

      kokeile kuonopantaa. Tehosi jopa pyreneittenmastiffille , eikä kisko enää käsiä sijoitaan. Kuonopanta, joka on kui hevosen päitsen, vie koiran vetotehosta 90% pois. Pää ylhäällä veto ei onnistu. Aluksi koira vastustaa kuonopantaa ja saattaa esittää varsin hurjaa rodeoata yrittäessän päästä siitä eroon, mutta kiristä vaan hina tasaisesti, kyllä se hurtta oppii. Niin ja kiinnit hihna kuonopannan lisöksi tavalliseen kaulapantaan, sillä joskus kuonopanta luískahtaa irti jos koira oiken hankaa päätään ja kaapii tassuilla

    • hoh hoi

      puolikuristuspanta, vetää niin, kiellä jämäkästi, nykäise hihnasta ja pysäytä koira. Tee aina näin kun vetää. oma ajokkini oppi harjottelun jlkeen, tajus ettei päästä muuten eteenpäin. Metsästysviettiä et saa mitenkää koiralta pois. olisi parempi, jos koira olisi lopetettu kuin tuollaisella omistajalla, joka ei metsästa.

      Ei ymmärrä,,,

      • ajokoiraystävä

        Ajokoira sopii vallan mainiosti seurakoiraksi! Se on itse asiassa todella oppivainen. Parempi niin kun metsäkoirana jota pidetään häkissä ja juoksutetaan narun perässä. Koira on ennenkaikkea seura - ja laumaeläin , metsästys tulee vastan sen jälkeen!


    • ajokoiranimetsästäjä

      niin varmaan, mitenhän minun ajokkini metsästää ja silti sisäkoirana on. Anteeksi nyt vaan, mutta omalla koirallani on koko ajan metsästysvietti, niin sisällä kuin ulkona, parvekkeella se tähyilee jäniksiä,lenkillä se etsii niitä ja metsästäessä se ajaa niitä. Ajokoira on metsästyskoira ja seurakoira, ei pelkkä seurakoira.

      Oma koirani on todella vahva viettinen ja sen kyllä näkee, mikä merkkaa sille kaikista eniten. Koiralla on myös parhain suhde juuri siihen, joka metällä sitä käyttää, ei ruokkiaan tai lenkittäjään. Ajokoira on suomalainen metsästäjä, jota arvostan todella, periksi antamaton, mahtava luonteinen ja paras metsästyskaveri.

    • Ajokoira opetus

      Ite oon ajokoiralle opettanu kulkemaan nätisti hihnassa sillä että pysähtyy jos koira vetää. Ja sitten jatkanu matkaa ku koira on lopettanut vetämisen. Myöskin kun koira vetää voi vaihtaa kävely suuntaa ja jos alkaa taas vetää vaihtaa uudestaa ja tätä tekee niin kauan että oppii ettei hihnassa vedetä. Ajokoirat tarvii myös paljon sellaisia aktivitteetteja jossa koira ajattelee itse. Tämä kuluttaa hyvin koiran energiaa. Meillä kotona piilotetaan koiran lelu tai herkkuja joita koira etsii talosta. Tällöin myös ajokoira saa käyttää sitä omaa nokkaansakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4903
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2320
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1836
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1530
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1171
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    Aihe